Minä ja muru

Ihanaa huomenta! Lomaa täällä Turkissa on jäljellä enää tämä ja huominen! Meidän lento lähtee lauantaiyönä Antalyasta ja sunnuntaina olemme Suomessa... Ajattelin, että olisin muuttanut Tampereelle jo sunnuntaina, mutta taidan tämän loman jälkeen mennä hetkeksi kotiin. :)

Meillä on ollut todella rentouttava loma yhdessä äidin kanssa. Olen ollut tosi paljon rannalla, uinut isoissa aalloissa, viettänyt aikaa äidin ystävien parhaassa seurassa, juonut viiniä ja katsellut auringonlaskua merellä, viettänyt aikaa Starbucks kahvilassa istuskellen, herkutellut, lukenut Paulo Coelho Alkemisti kirjaa, juonut tosi paljon limsaa, ruskettunut...

Kahden päivän päästä olen hänen vieressä! :) Kuva on meidän Espanjan matkalta! <3
 
Ollilla ei ole kuhmua päässä ;D Ainoastaan aurinko heijastaa.

Huomenna vietän ylioppilasjuhlia täällä meren rannalla! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Puhtaat sivut

Ilahduin suuresti löytäessäni Palman Vuittonilta yhden pitkäaikaisen haaveeni, täydellisen kalenterin. Kiiltonahkainen Small Ring Agenda Cover -kalenteri sävyssä Rouge Fauviste on kerrassaan aivan upea.  ♥ 
 

Ja yläpuolen kuvassa ovat sivut... :) Jotka eivät ole vielä paikallaan! :D 


Mitäs sanotte? :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kuukautisten siirtäminen

Tällä kertaa kirjoitan teille aiheesta - kuukautisten siirtäminen. Onko tuttua, että lomamatkan varattuasi katsot kalenteria ja huomaat, että "kappas vain..." kuukautiset osuvat juuri ulkomaanmatkan ajalle! Itselläni näin on käynyt valehtelematta melkein jokaikisen ulkomaanmatkan kohdalla. Minulla on ollut kaksi vaihtoehtoa: joko kärsiä vaikeista kuukautisista koko matkan ajan (eihän sekään mikään ylitsepääsemätön asia ole) tai syödä 10-14 päivän ajan siirtopillereitä. Sanon jo tähän alkuun, että en ole koskaan syönyt ehkäisypillereitä enkä aio koskaan aloittaa pillereiden pidempiaikaista käyttöä. (Onneksi on olemassa muitakin hyviä hormoonittomia vaihtoehtoja ehkäisyyn). Olen kuitenkin syönyt joitakin kertoja Primolut N -tabletteja (10-14 päivän ajan) joilla kuukautiset voi siirtää kätevästi. Etenkin minulle, joka kärsin hankalista kuukautisista tämä on ollut tosi hyvä vaihtoehto. Primolut N -tableteilla kuukautisten siirtäminen onnistuu näin:
"Kuukautisia voidaan siirtää myöhemmäksi Primolut N -tableteilla, mutta vain sellaisen kierron aikana, jolloin raskaus ei ole mahdollinen. Ota 1 Primolut N -tabletti 2–3 kertaa päivässä enintään 10–14 päivän ajan. Tablettien ottaminen aloitetaan noin 3 päivää ennen oletettua kuukautisten alkamista. Vuoto alkaa 2–3 päivän kuluttua hoidon lopettamisesta."


Olin vııme viikon Espanjassa poikaystäväni kanssa ja siirsin kuukautiset kyseisillä pillereillä. Jos lähtisin ainoastaan kaupunkilomalle ei kuukautiset haittaisivat ollenkaan. :) Kyllähän niihin on näin naisena tottunut. Mutta me olimme paljon aıkaa rannalla ja tuntui huomattavasti helpommalta kun ei tarvinnut huolehtia kaiken aikaa. Pystyi oikeasti rentoutumaan ja oli paljon helpompaa ja mukavampaa olla esimerkiksi rannalla.

Toisaalta olen sitä mieltä, että kuukautiset on tosi kätevä siirtää pillereillä ja näin ollen pystyin nauttimaan lomastakin enemmän. Jotenkin tuntuisi paremmalta vaihtoehdolta antaa kehon toimia niin kuin on tarkoituskin, eikä estää kuukautisten tuloa näillä pillereillä. Koin kuitenkin Espanjan matkan kokonaisuudessa ihanammaksi ilman kuukautisia. Vaikka loma onnistui kaikin puolin mahtavasti ja lomamatka ilman kuukautisia tuntui miltei täydelliseltä, koin kuitenkin paljon pillereiden aiheuttamia sivuvaikutuksia. 
Sivuvaikutuksia ei tule kaikille, mutta itse sain kärsiä niistä koko lomamatkan ajan! Haittavaikutukset alkoivat jo ensimmäisien päivien aikana. Pillereiden aiheuttama turvotus näkyi etenkin rinnoissa ja vatsan seudulla, joten ei puhettakaan että olisin halunnut yhtään bikinikuvaa sen matkan aikana!! Nauroin  poikaystävälleni, että tämä pömppismahani johtuu pillereistä, eikä suinkaan kahviloissa käymisestä tai muuten vain matkan aikaisesta herkuttelusta.. ;D Rinnat tulivat todella kipeiksi. No ei siinä vielä kaikki. Viimeisenä lomapäivänä koin jotain mitä en ole koskaan kokenut. Olimme rannalla ottamassa kuvia poikaystävästäni kunnes se alkoi. Tuntui, että mikään ei ollut hyvin, yhtäkkiä aloin itkemään, kiukkuilin kuin pikkulapsi. Todellisuudessa kaikki oli täydellisen hyvin juuri sillä hetkellä. Aurinko paistoi, olimme upealla rannalla jossa oli turkoosia vettä ja kauniit maisemat, oli lämmintä, saimme viettää aikaa toistemme seurassa, laukussa meitä odotti limsaa, verigreippejä ja muita herkullisia eväitä... Mutta minun äkkäily vain jatkui. Tuntui, etten pystynyt ollenkaan hillitsemään tunteitani. Poikaystäväni oli silmät selällään "mikä sulla Veera oikeasti on...?" Niimpä, olen aivan varma että tällainen kiukkukohtaus, mikä ei todellakaan ole minun tapaistani johtui näistä pillereiden käytöstä. Syödessäni pillereitä mielialat vaihtelivat kaiken aikaa, aloin esimerkiksi itkemään herkemmin. Huomasin myös että lopettaessani pillereiden käytön kuukautiskivut (mitä normaalisti en koe melkein ollenkaan) olivat aika kovat. Vatsaan sattui noin kahden-kolmen päivän ajan pillereiden lopettamisen jälkeen.

Minkälaisia kokemuksia teillä on kuukautisten siirtämisestä? :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit