toivepostaus: kuntosaliohjelmani

Heippa kaikille ja mukavaa sunnuntaipäivää! Olen tainnut luvata jo muutamaan kertaan, että postailen kuntosaliohjelmastani, jonka kuntokeskuksen personal trainer Joona suunnitteli minulle noin kuukausi takaperin. Aloitan näin aluksi kaksijakoisella voimakestävyys-treenillä, josta siirryn muutamien viikkojen harjoittelun jälkeen kolmijakoiseen voimatreeniin. Ajateltiin, että olisi hyvä näin aluksi saada vähän tuntumaa ja tehdä pienemmillä painoilla, jotta kaikki liikeradat jäävät varmasti liikemuistiin ja menevät ihan puhtaasti, sekä oikeaoppisesti ennen kuin siirryn painavampiin painoihin. Itse balettia pitkään harrastaneena koen todella, todella tärkeäksi sen, ettei mikään liike mene ns. väärin ja onkin hyvä kun olen voinut Joonalta varmistaa moneen kertaan, että onko jotain korjattavaa. Jokatapauksessa ohjeistus oli, että treeni olisi kaksi kertaa viikossa, mutta joinakin viikkoina olen innostunut käymään useamminkin. Tavoitteena minulla olisi kuitenkin tehdä kuntosalitreeni näin aluksi vähintään sen kaksi kertaa viikossa, jatkossa 3-4 kertaa viikossa (tai ehkä enemmän, kuka tietää!). Sen lisäksi käyn aika usein ohjatuilla tunneilla, lenkkeilemässä ja välillä uimassa matkaa. Mutta täytyy sanoa, että olen kyllä tosi tyytyväinen, että tänä syksynä olen saanut paremman otteen liikuntaan. Ja tällä kertaa en tee sitä virhettä, että vähentäisin liikunnasta jos on paljon työ- tai opiskeluhommia, se ei ole nimittäin mikään syy olla lähtemättä lenkille tai kuntosalille.
Tavattiin Joonan kanssa ensimmäistä kertaa noin kuukausi sitten ja ennen kun sain treeniohjelmat käsiini, minulle tehtiin kehonkoostumusmittaus, jota rehellisesti sanottuna jännitin aika paljon :D Kahden viime vuoden aikana en ole nimittäin liikkunut lähellekään niin paljoa kuin nuorempana, jolloin harrastin ahkerasti tanssia ja kilpauintia. Jokatapauksessa tällaisesta tilanteesta lähdin liikkeelle lokakuussa ja uusi mittaus tehdään viimeistään puolen vuoden kuluttua, jotta voi katsoa onko tullut muutosta. Parempi olisi, että on tullut ;)

Pituus 157,7cm
Kehon rasvaprosentti: 21,8%
Painoindeksi: 17,6 (nyt enemmän, painan tällä hetkellä ehkä +3kg enemmän kuin lokakuun alussa)
Luustolihasprosentti: 29%
Sisäelinrasvan taso: 2
Lepoaineenvaihdunta (=60-70% päivittäisestä energiankulutuksesta) 1133 kcal.

Alapuolella muutamia tunnelmakuvia kuntosalilta, jotka poikaystäväni nappasi tällä viikolla.
Tässä siis ensimmäinen kuntosaliohjelmistani (joka tosin tehtiin minulle vasta viime viikolla, sitä ennen tein vähän omia treenejä). Kuvasin nyt nämä laput, ajattelin tämän kuntosaliohjelman näyttämisen olevan ehkä helpompi näin, kuin näyttää itse kuvien kanssa? En siis tietenkään tee näitä molempia treenejä samana päivänä, niin jalkatreenille kuin ylävartaloon keskittyvälle treenille on omat päivänsä. Ja molempien tekemiseen menee aikaa noin tunti, ei ole siis paljon arjesta pois :)
Jatkuu toiselle sivulle...
2. Ja ylävartaloon keskittyvä treeni:

Merkatut painot ovat siis niitä joista lähdin liikkeelle lokakuussa, nyt olen nostanut monista jo ylöspäin... :)
Ja jatkuu toiselle sivulle...
Semmoinen projekti minulla on siis meneillään ja tulen päivittelemään aina silloin tällöin myös tänne blogin puolelle liikunta-aiheisia kuulumisia, miten täällä edistytään :)

Kuvat: Kuntokeskus Huippu, Kuopio. Nyt muuten kuukauden treenit (kuntosali + ohjatut tunnit) on kyseisessä paikassa tarjouksessa 39€/kuukausi).

PS! Huomenna on luvassa pitkästä aikaa asukuvia, vielä kolme kappaletta yhdellä kerralla! Pysykää kuulolla! :)

 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

lauantain kuulumisia

Kuten tiedätte, rakastan viikonloppuja ja etenkin lauantai- ja sunnuntaiaamuja, jolloin voi nukkua pitkään ilman herätyskelloa, sekä rentoutua hyvän kirjan tai sarjan parissa ilman, että on kiire mihinkään. Tänään poikaystäväni lähti heti aamusta sählypeliin, itse pyöräytin viherpirtelön ja jäin vielä muutamaksi tunniksi sänkyyn katsomaan Breaking Bad -sarjaa, sekä nauttimaan rauhallisesta aamusta. Aloitimme muuten eilen katsomaan kyseistä sarjaa ja olen siihen kertakaikkiaan ihan koukussa. Nauroin eilen illalla niin, että silmistä valui vesi katsoessamme ensimmäisiä jaksoja (tosin kahden ekan jakson jälkeen sarja menee surullisemmaksi). Jokatapauksessa suosittelen siis lämmöllä kyseistä sarjaa, joka löytyy Netflixistä. Iltapäivä meni touhuillessa, siivosin ja kävin kaupassa hakemassa pizzatarvikkeita iltaa varten. Ajattelin nimittäin yllättää Ollin tekemällä gluteenitonta suklaapiirakkaa (käytän tätä ohjetta), sekä kasvispizzaa (ohje täällä). Sitä ennen olisi kuitenkin tarkoitus vähän aikaa opiskella, jotta voi pitää täysin vapaaillan! :)

Ja miksi nämä kuvat? Meidän asunto on aikalailla valmis, mutta haluaisin kovasti uudet pussilakanat, sekä muutaman kivan tyynyn sängyn päälle. Niimpä olen etsinyt kovasti Pinterestistä inspiraatiokuvia, jotta meidän sänkyyn olisi vielä ihanampaa kömpiä aina iltaisin :)

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille, nauttikaa!

Kuvat Pinterest

Tykkää-merkinnät

Kommentit

it's coffee time!

Olette ehkä huomanneet, että viime aikoina postauksissani on vilahtanut Nespresson Lattissima Pro -kahvikone? Kyseinen upeus saapui keittiööni noin kuukausi takaperin, eikä se ole liikahtanutkaan omalta paikaltaan sen jälkeen :)
Tein ensimmäisen kerran tuttavuutta Nespresso-kahveihin ystäväni luona ja ihmettelin jokaisen kupposen äärellä niiden huimaa eroa suodatinkahviin, jota olin juonut jo pienestä saakka. Tosin en sanoisi, että ala- ja yläasteella kahvia meni kovin paljoa, vaikka siitä tykkäsinkin, mutta arvatkaas vaan miten kävi kun lukioelämä alkoi... Ei riittänyt pannu, eikä kaksi, kahvin voimalla selvittiin niin koeviikoista kuin yövuoroistakin. Olen aina ollut suuri kahvin ystävä, nykyään oman kahvikoneen myötä kahvi merkitsee minulle vain eri asioita kuin aikaisemmin: arjesta selviämisen sijaan oikeasti ihanan rauhallista, nautinnollista hetkeä.

Nykyään aloitankin aamun usein lenkkeilemällä, sekä palkitsemalla itseni reippaasta aamulenkistä latella, tai cappuccinolla. Selailen samalla kahvia siemallessani lempiblogeja tai lehtiä, sekä suunnittelen tulevaa päivää. Toinen kahvihetkeni osuu usein iltapäivään, jolloin poikaystäväni luentojen jälkeen istumme hetkeksi alas, vaihdamme päivän kuulumisia, sekä hörpimme kupit meidän lempparikahvia. Omat suosikkini ovat muuten herkullinen Vivalto Lungo, vähän voimakkaampi Dharkan, sekä silkkisen pehmeä Dulsão do Brasil. Poikaystäväni tykästyi taas vähän makeampaan Caramelito-makuun, sekä paahteiseen ja täyteläiseen Romaan, jolla saa muuten tehtyä tosi hyvän espresson.

Siinä missä ennen kahvi oli minulle ”pelkkää kahvia”, on se nykyään yksi niistä päivän parhaimmista hetkistä. Oman kahvikoneen myötä ei enää tarvitse juosta kahvilasta toiseen hyvän kahvin perässä kun voi valmistaa sellaisen pelkällä napin painalluksella omasta keittiöstä käsin. Joskus pyöräytän take away -version termariin mukaan ennen kirjastolle tai kaupungille lähtemistä, mutta yleensä nautiskelen sen kaikessa rauhassa omassa sängyssä tyynykasan keskellä tai keittiön pöydän ääressä, joko aamupalan yhteydessä, opiskeluiden lomassa tai poikaystäväni kanssa höpötellen. Ennen tykkäsin käydä aika usein kahviloissa, mutta itseasiassa kotona kahvin juominen on jotenkin rentouttavampaa ja tulee kaiken lisäksi edullisemmaksi.
Sain valita Nespresson valikoimasta juuri omaan käyttätarkoituksiini parhaiten sopivan kahvikoneen ja mietinkin pitkään ei mallien välillä. Selaillessani kahvikoneita iskin aika pian silmäni tähän Lattissima Prohon, joka on ulkomuodoltaan todella tyylikkään näköinen. Cappuccinon ja laten rakastajana myös maitovaahdotin herätti mielenkiintoni ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin tähän kyseiseen kahvikoneeseen juuri metallinsävyisenä. Mietin myös kahta tänä syksynä lanseerattua uutuussävyä, mutta tämä metallinsävyinen sopii parhaiten keittiöömme ja se tuntui kaikinpuolin täydelliseltä: tyylikäs, helppokäyttöinen ja vielä maitovaahdottimella!
Kahvinvalmistus on yllättävän helppoa ja käy kädenkäänteessä. Täytetään vain vesisäiliö, sekä maitovaahdotin, laitetaan kapseli paikoilleen ja valitaan päällä olevasta valikosta minkä kahvin haluaa: itse päädyn usein cappuccinoon. Kuppikokoa muuttamalla pystyy tekemään esimerkiksi vahvan espresson tai korkean laten. Kun kahvi alkaa tippumaan, herkullinen ja huumaava kahvintuoksu valtaa keittiön... Kahvi oikeasti tuoksuu koko keittiössä! Halutessaan pehmoisen maitovaahdon, se laskeutuu automaattisesti napin painalluksesta kahvin pinnalle. Enää ei siis tarvitse vaahdottaa erikseen maitoa vaan se käy huomattavasti helpommin.

Ps! Pakko muuten kirjoittaa tähän väliin vinkkinä, että jos haluat kerralla isomman kupin täyteen kahvia, suosittelen valitsemaan vasemmanpuoleisesta valikosta suurimman mahdollisen kahvikoon, sekä kahvin ollessa valmista oikeanpuoleisesta valikosta pelkän lämpöisen maidon päälle, näin saan kerrasta ison Iittalan Taikamukin ihan täyteen.
Voisin kirjoittaa kahvikoneen puhdistuksesta lisää toisessa postauksessa, mutta se ei ollutkaan yhtään hankalaa. Maitovaahdotin puhdistuu automaattisesti jokaisen kahvikupposen jälkeen, jonka jälkeen sen voi kätevästi laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Meillä kahvikone on aika ahkerassa käytössä, joten haluan pitää koneen siistinä pesemällä myös maitovaahdottimen, sekä sen osat aika usein (yleensä päivittäin tai muutaman päivän välein). Huomasin, että puhdistus ei ole suinkaan iso vaiva kun ottaa huomioon miten paljon oikeasti hyvä kahvi ilahduttaa jokaista päivää.
 

Näiden ensimmäisten viikkojen yhteiselon jälkeen täytyy todeta, ettei tätä tyttöä saa enää mitenkään vaihtamaan takaisin tavalliseen kahvinkeittimeen :)

Kuvien jälkikäsittely: Esa Vastamäki

Yhteistyössä Nespresso

 

Tykkää-merkinnät

Kommentit