Luontaistukusta edullisesti

Yhteistyössä Luontaistukku 
<
Nyt kesällä on tullut syötyä lounaaksi käytännössä pelkkää salaattia. Tosin nyt syksyn saapuessa se vaihtuu pikkuhiljaa sosekeittoihin ja muihin lämpimiin ruokiin, mutta salaatti on kyllä kivan nopea, helppo, terveellinen ja kaikin puolin hyvä lounasvaihtoehto! Proteiinipitoisen ja ruokaisamman siitä saa helposti lisäämällä sekaan esimerkiksi pähkinöitä ja papuja. Koska olen lähes kokonaan kasvisruokavaliolla, olen alkanut lisäämään papuja ja pähkinöitä eri ruokiin, jotta saan nostettua päivän proteiinin saantia. Proteiinin lisäksi pavuista saa monia muitakin tärkeitä ravinteita, kuten B-vitamiinia, E-vitamiinia, kaliumia, kuitua, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Ne myös pitävät verensokerin tasaisena ja ovat hyväksi sydämelle.
Tilaan nykyään kaikki kuivapavut, pähkinät ja muutkin luomuruuat, sekä superfoodit suomalaisesta Luontaistukusta. Siellä on laaja valikoima erilaisia luontais- ja urheiluravinteita, luomuruokaa ja superfoodeja. Luontaistukku maahantuo ja pakkaa kaikki tuotteensa itse. Se ei myy tuotteita kaupoille, vaan suoraan asiakkaille. Sen takia hinnat ovat ns. tukkuhinnat ja hyvin edulliset. Valikoimassa on laadukkaita tuotteita ja paljon luomua.
(Kidney-pavut, valkoiset pavut, mustapavut
Tilasin edellisessä tilauksessa näitä luomupapuja jokaista 3000g, eli yhteensä 9000g. Kun paketti saapui kotiin, oli kiva huomata, että pavut oli pakattu kilon pusseihin! Pienempää pussia on nimittäin helpompi käsitellä keittiössä :) 
>
Kun huomasin miten helppo näitä kuivapapuja on käyttää, en ole ostanut enää kertaakaan kaupasta säilykkeisiin pakattuja. Ja vinkkinä, jos kuivapavut ovat vielä uusi juttu ja haluat tarkempaa tietoa aiheesta, suosittelen kurkkaamaan äidin kattavan postauksen kuivapapujen keittämisestä ja liottamisesta täältä.

Pavut laitetaan siis ensin likoamaan väljään veteen esimerkiksi yön ylitse. Eri pavuilla liotus- ja keittoaika ovat eri pituiset. Kun ne ovat lionneet riittävän pitkään, liotusvesi kaadetaan pois ja pavut huuhdellaan. Kattila täytetään uudella vedellä, jonka jälkeen papuja keitetään ohjeen mukaisesti (kannattaa muuten keittää niitä miedolla lämmöllä, etteivät pavut hajoa kypsyessään). Kun pavut on liotettu ja keitetty, ne säilyvät jääkaapissa noin viikon verran. Ne voi myös pakastaa, jolloin säilyvyysaika tietenkin pitenee. Pakkasesta onkin helppo ottaa rasia ja heittää salaatin, wokin, keiton, padan yms. sekaan.

Kannattaa suosia kuivattuja luomupapuja. Ne ovat huomattavasti edullisempia ja terveellisempiä kuin säilykepurkeissa myytävät. Mittasin mielenkiinnosta kuvissa näkyvien mustapapujen määrää ennen keittämistä ja sen jälkeen. 500:sta grammasta kuivapapuja tuli keitettynä noin 1500 grammaa käyttövalmiita papuja.

Kidney-papu: Liotusaika 8-10 h, keittoaika 1-1,5 h

Valkoinen papu: Liotusaika 8-10 h, keittoaika 1-1,5 h

Mustapapu: Liotusaika 8 h , keittoaika 40-60 min

(Lähde Kotikokki)
>
Ravitseva ja ruokaisa salaatti 

- Pinaatin lehtiä, rucolaa, lehtikaalin lehtiä, villiyrttejä (voi laittaa pienessä määrin sekaan) ja erilaisia salaattisekoituksia
- Mustapapuja
- Keitetty kananmuna sopii hyvin tähän salaattiin (kannattaa valita luomuna)
- Välillä laitan sekaan kalaa esimerkiksi makrillia (sitä saa Lidlistä edullisesti) tai jotain muuta, kuten lohta. Tonnikalaa en käytä, koska se mainitaan uhanalaisien lajien listalla.
- Pähkinöitä (esimerkiksi saksanpähkinää, cashew-pähkinää) ja manteleita
- Fetajuustoa (tai esim. leipäjuustoa / mozzarellapaloja)
- Kurkkua (voi laittaa tilalla kesäkurpitsakuutioita, niitä saa nyt kotimaisena ja edullisesti)
- Tomaattia
- Purjoa (tai esim. kevätsipulin varsia)
- Oliiviöljyä loraus ja vähän yrttisuolaa
Olen ollut tosi tyytyväinen Luontaistukkuun. Itse tilaaminen on helppoa ja yksinkertaista ja nettisivut ovat selkeät. Valikoima on laaja (310 tuotetta) ja sieltä löytyy kaikki tarpeellinen! :) Postikulut ovat vain 3,90€ lähetykselle ja toimistusaika myös pikainen, 1-3 päivää. Jos ostaa yli 50 eurolla, saa postikulut ilmaiseksi. Ja jos muuten tilaat ensimmäistä kertaa, saat koodilla MERENHELMI 10% alennuksen tilauksesi loppusummasta.

Nettisivuilla on muuten kätevästi lajiteltu tuotteet myös niin, että pystyy hakemaan tuotteita suoraan esimerkiksi hiuksiin, ihoon, mielialaan, painonhallintaan, verenkiertoon, lihaksistoon liittyen. Itse en ainakaan tiedä ihan tarkalleen mitkä kaikki vitamiinit yms. olisivat hyväksi juuri iholle, mutta "iho" kategorian alapuolelta pystyn helposti katsomaan mitä kannattaa tilata :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

oranssia ja valkoista

Oli pakko ottaa noista ruusuista muutama kuva... Niin kauniita!<
> Shoes Vagabond / pants Zara / shirt Calvin Klein / sunglasses Ray Ban Aviator (giveaway)
Moikka taas! Tässä muutama kuva tältä aamulta, jotka äiti nappasi pikaisesti ennen kuin lähdimme ajamaan kohti Jyväskylää. Otettiin nämä kuvat muuten ihan muutamassa minuutissa ja siitä tulikin mieleen, että voisi kyllä useamminkin julkaista tällaisia ihan "tosta vaan" otettuja otoksia, eihän kaikkien kuvien tarvitsekaan olla niin "tarkkaan mietittyjä"! :) Mutta tosiaan, Jyväskylästä jatkoin tänään matkaa kohti Kuopiota, jossa vietän viikonlopun poikaystäväni kanssa. Ollaan oltu nyt kesällä vähän vähemmän kahdestaan kuin yleensä, sillä Olli on ollut koko kesän Kuopiossa töissä ja itse oon taas viettänyt aikaa Kuopion lisäksi myös kotona perheeni kanssa ja mökillä (kuten varmaan tiesittekin). Toki ollaan oltu joitakin viikonloppuja myös yhdessä meidän perheen luona, mutta pian saadaan kuitenkin aloittaa jälleen yhteinen arki, opiskelut jne. Paitsi voi olla, että tehdään viikon äkkilähtö lämpöiseen ennen sitä, saa nähdä miten tässä käy!

Mutta nyt lähdetään pienelle kävelylle. Kivaa iltaa kaikille!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

kuulumisia

Heippa kaikille!

Pidin blogista nyt lähes kuukauden tauon ja monet laittoivatkin jo viestiä, että onhan kaikki hyvin. En tietenkään halunnut aiheuttaa teille lukijoille turhaa huolestuneisuutta, pahoittelut siis! :) Olen itsekin sitä mieltä, että olisi ollut hyvä ilmoittaa blogilomasta etukäteen tai tehdä edes pikapäivitys kuulumisista tämän tauon aikana. Tai tarkemmin sanottuna, minun ei ollut alunperin tarkoitus pitää tästä mitään lomaa. Olen bloggaillut tähän mennessä noin viiden vuoden ajan, enkä ole muistaakseni koskaan pitänyt tästä hommasta yli viikon mittaista lomaa, niimpä nyt elokuussa tauon jatkuessa "kynnys" palata tänne takaisin vaan kasvoi ja kasvoi..

Mutta minulle kuuluu kaikinpuolin ihan hyvää. Vietin tämän elokuun lähes kokonaan sähköttömällä mökillä äidin ja kummitädin kanssa. Tuntui, että irtiotto blogista ja ylipäätään sosiaalisesta mediasta teki jotenkin todella hyvää yhdistettynä lomaan luonnon keskellä. Pian on kuitenkin edessä tiukka vuosi töiden ja koulun alkaessa. Edelliset kolme viikkoa olemme siis keränneet marjoja oikeastaan joka päivä aamusta iltapäivään saakka. Illat on mennyt kerättyä "saalista" siivotessa, saunoessa, uidessa ja kortti-, sekä lautapelejä pelatessa. Nyt on kolme isoa arkkupakastinta täynnä mustikkaa ja vattua! :) Vaikka marjojen kerääminen aika iso "urakka" onkin kun ottaa huomioon itse keräämisen, niiden siivoamisen ja pakastamisen, on se jotenkin ihan äärimmäisen rentouttavaa ja ihanaa olla metsässä. Voisin siis sanoa, että nyt olen rentoutuneempi kuin ehkä koskaan aikaisemmin ja odotan innolla mitä syksy tuo tullessaan! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit