tunnelmia juhannusviikonlopulta


  Ja niin se on juhannusviikonloppu takana ja paluu arkeen on koittanut. Tälle viikolle onkin vielä tän päivän vuoron lisäks 5 edessä, mutta muuten koko heinäkuun teen vain neljää vuoroa viikossa, joten kun tää viikko saadaan pakettiin, ei loppukuukausi oo töiden osalta paha ollenkaan! Kerkeää tehdä vähän muutakin :) Jokatapauksessa tosi mukava, aurinkoinen ja rentouttava viikonloppu takana. Mökillä saunomista ja uimista, yhdessä pelaamista, hyvää ruokaa, lenkkeilyä rannassa, kotiterassilla istuskelua yömyöhään saakka, järvellä soutamista, kalareissulla käymistä, vähän tulevien blogihommien tekemistä, monien kahvihetkien pitämistä, yhdessä olemista, salaattien kylvämistä ja niin edelleen.
  Ihanan vihreää!

  Iltapäiväkahvit terassilla.

  Näitä kasvimaakuvia on tulossa lisää yhteen tulevaan postaukseen. Lauantaina kuvattiin siis näitä mekkokuvia yhteen kivaan luonnonkosmetiikkapostaukseen, josta kuulette pian lisää. Mun hiukset menee muuten nykyään aikaisempaa enemmän kiharalle kun niitä leikattiin... En aina jaksa suoristaa niitä raudalla, joten olkoot sitten välillä tollein laineilla..
  Nopeaa, helppoa ja niin hyvää terassiruokaa. Paistettua sipulia, paprikaa ja tomaattia, pari perunapihviä ja salaattia. Tän lisäks syötiin kalaa, mitä saatiin mökiltä. Olin muuten viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni miesten mukana järvellä katsomassa kalaverkot läpi... Kalareissuilla oon kyllä ollut joskus pienempänä, mutta verkkokalastuksesta en oo tiennyt kovinkaan paljoa entuudestaan.

  Mm. näitä tulee pian mun parvekkeelle kasvamaan!<
  Sunnuntaina kylvettiin siskoni kanssa salaattia. Noi saa nyt itää ihan rauhassa äidin terassilla ja kun hän ajaa seuraavalla kerralla Kuopioon, kulkeutuu nämä hänen mukanaan. Pian on siis mun ja Ollin parvekkeella salaattia ja täytyy sanoa, että en malta odottaa. :) Pienessä on ilot, mutta oon oikeesti odottanut todella paljon sitä, että saan hakea omalta parvekkeelta tuoreita salaatinlehtiä yms. Pitäis laittaa nyt vaan kaikkea muutakin parvekkeelle kasvamaan... Itseasiassa se onkin mun tän viikon yks projekteista. Meillä on onneksi aika iso, lasitettu parveke, joten tänne mahtuu kuitenkin jonkin verran ruukkuja. Oon nyt vähän myöhässä tämän asian kanssa, mutta onneksi vielä kerkeää.

  Tossa istuskellaan usein aamu- ja iltapäiväkahvien merkeissä.

  Sunnuntaina sillä aikaa kun äiti ja iskä teki pihahommia, paistettiin terassilla siskon kanssa letut.<
  Päälle luomu banaania, pakkasesta mustikoita ja kermarahkaseosta. Ei mee enää montaa viikkoa niin pääsee taas mustikkaan! Siinä onkin sitten taas hommaa elokuulle kun kerätään koko vuoden marjat pakkaseen :D

  Kokeilin viikonloppuna lettuihin ensimmäistä kertaa tällaista Viljatuotteen gluteenitonta nokkoslettujauhoseosta ja tätä käyttämällä letut kyllä onnistui ihan yllättävän hyvin. Yleensä gluteenittomista letuista on vähän vaikeaa saada onnistuneita (tai itse en ainakaan saa niistä niin helposti hyviä ja onnistuneita kuin vehnäjauhoon tehdyistä), mutta tämä jauhoseos toimi! Seassa ollut nokkosjauhe ei maistunut yhtään letuissa, mutta se on kuitenkin hyvä ja terveellinen lisä. Nokkonen sisältää esimerkiksi piitä, rautaa ja c-vitamiinia.<
  Arvostan kyllä suuresti sitä, miten paljon äiti laittaa aikaa pihan hoitamiseen ja kasvimaan laittamiseen. Saadaan päivittäin tuoretta ja puhdasta ruokaa takapihalta, kunhan hakee vain! Vaikka kaupasta ostaisikin luomua, ei sitä voi edes verrata siihen, miten mahtavaa on kun saa poimia omalta pihalta kaikkea mahdollista, erilaisia salaatteja, yrttejä, chiliä, ruohosipulia yms. Oon kirjoittanut tästä varmaan monta kertaa aikaisemminkin, mutta oma kasvimaa on kyllä niin ihana juttu kesällä marjojen keräämisen lisäksi. Niimpä kaikille vinkkiä vaan, että vaikka ei omaa pihaa olisikaan, laittakaa ihmeessä parvekkeelle kasvamaan jotain perusjuttuja kuten erilaisia salaatteja ja yrttejä, ne ei vie paljon tilaa, mutta ilahduttaa päivittäin! Sen lisäksi toi on tosi hauskaa puuhaa ja kun kasvattaa itse kaikenlaista, voi kesän aikana kauppalaskussa säästää suurenkin summan! Ja onhan ruoka tietenkin itsekasvatettuna myös puhtaampaa, sekä näin ollen terveellisempää kun se ei sisällä mitään ylimääräisiä myrkkyjä kuten kasvinsuojeluainejäämiä.

  Ps. Voi kun olis enemmän aikaa, mulla olisi nimittäin muistaakseni viidet asukuvat muistikortilla odottamassa! :D

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit

  rento juhannus

  Juhannusmeikki on tänään tällainen :) Punainen huulilla ja musta mekko eivät koskaan petä! :) Huomasittekö muuten, että oon leikannut hiuksia itseasiassa aika paljonkin? Tarkoituksena olisi vielä vähän lyhentää latvoista! Vähän vaihtelua!

  Hei taas!

  Täällä on vähän kiirettä pitänyt kun oon ollut töissä ja tehnyt sen päälle mun kesäopintoja vähän eteenpäin. Mutta eilen mulla alkoi kuitenkin kolmen päivän vapaat ja lähdinkin heti aamupäivästä rannalle ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjoja. Tais olla vasta toinen kerta koko kesän aikana kun oon päässyt rannalle, joten oli kyllä tosi mukavaa päästä sinne vaan hetkeksi rentoutumaan! Puistossa oon kyllä ottanut useinkin aurinkoa, mutta on rannalla aina ns. oma tunnelmansa :) Otin sinne samalla vihon mukaan ja kirjoittelin kaikkia tän kesän (ja loppuvuoden) suunnitelmia ja tavoitteita ylös. Mulla on usein tapana merkata kaikki niin pienet kuin suuremmatkin tavoitteet ylös, se selkeyttää ajatuksia ja auttaa pääsemään askel askeleelta kohti sellaisia asioita, mitä tavoittelee :) Rannalla kerkesin ottamaan aurinkoa ihan iltapäivään saakka, jonka jälkeen lähdin bussilla perheeni luokse viettämään juhannusta, poikaystäväni lähti taas oman perheensä luokse. Me tehtiin nyt näin tällä kertaa kun ollaan kuitenkin arkena tosi paljon yhdessä ja molempien on varmasti ihana nähdä perhettä! Kovin paljon suunnitelmia mulla ei oo näille kahdelle jäljellä olevalle vapaapäivälle, sellaista rentoa yhdessäolemista vain. Pian, kunhan siskoni tulee töistä kotiin, lähdetään ajamaan mökille! Sinne pääsyä oon kyllä odottanut ja kiva kun sattui vielä näin hyvät kelitkin!

  Rentouttavaa juhannuksen aikaa kaikille ja vastailen mahd. pian kaikkiin teidän laittamiin kommentteihin!

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit

  makeanhimosta ja karkkilakosta

  Kerroin täällä blogissa aiemmin, että aloitin huhtikuussa loppuvuoden kestävän karkki- ja jäätelölakon. Sokeri ei tietenkään tee kenellekään mitään hyvää ja olen huomannut, että kehoni kestää sitä nykyään jotenkin aika huonosti. Muistaakseni yhden tai korkeintaan 2 suklaapatukkaa oon kyllä syönyt tänä aikana (ne olivat hätäapuna kun töissä ollessani musta tuntui siltä, että kohta oikeesti pyörryn), mutta en varsinaisesti kieltänytkään itseltäni suklaata, lähinnä irtokarkit ja muut karkit. Tässä vähän asiaa mietittyäni päätin kuitenkin yrittää olla loppuvuoden myös ilman suklaata. Jäätelöä tai irtokarkkeja en ole syönyt ollenkaan tänä aikana, eikä oikeastaan niitä oo tehnyt pahemmin mielikään. Tähän lakkooni en siis laske itse jäätelökoneella valmistettua jäätelöä, mikä on tehty esimerkiksi marjoista, hedelmistä, kermasta ja luonnonjogurtista. Hedelmien syöntiä oon kylläkin vähän koittanut rajoittaa hedelmäsokerin takia. Itsetehty jäätelö onkin ollut hyvä herkku kun mitään sokeripommeja ei oo voinut / ei oo kannattanut syödä.
  Älkää ymmärtekö väärin, mielestäni on ihan ok, ellei jopa niin sanotusti ihan hyväkin herkutella aina välillä, tuleehan elämästä osata myös nauttia! Ennen mulla ja poikaystävälläni oli esimerkiksi tapana herkutella kerran viikossa ja katsoa samalla leffaa tai jotain sarjaa. Yleensä se päivä oli joko perjantai tai lauantai ja muut viikonpäivät oltiin sitten kokonaan ilman herkkuja.
  Mutta se minkä takia vältän nyt entistä tiukemmin vehnää ja sokeria, on vaan yksinkertaisesti se, koska kehoni ei kestä kunnolla sokeria ja vehnäkään ei tunnu tekevän hyvää. Niistä tulee mulle muun muassa jotenkin todella huono olo. Ja oon huomannut myös sen, että itselleni on helpompaa olla kokonaan kieltolinjalla kuin herkutella silloin tällöin. Tietenkin mistä sitä tietää, joskus tulevaisuudessa saatan syödäkin silloin tällöin irtokarkkeja tai jätskin, mutta nyt ainakin tämän vuoden otan niistä kokonaan paussin. En sano, että se on välttämättä hyvä tehdä itselleen liian tiukkoja rajoituksia, mutta koen, että se toimii mulla paremmin. Jos syön karkkia, jään sokeriin helposti koukkuun ja sitä myös tekee mieli useammin! Ja toki tän lakon aikana vältän muitakin paljon sokeria sisältäviä juttuja kuten pullia, munkkeja, limsaa jne.
  *Bio-Kromi saatu testikokeiluun
  Oon pistänyt merkille, että kun syö pääsääntöisesti mahdollisimman puhdasta ruokaa, jossa ei ole turhia lisäaineita, alkaa esimerkiksi kaupan jäätelöt maistumaan pikkuhiljaa jotenkin tosi teolliselta, eikä lähellekään niin hyvältä kuin ennen. Sen sijaan esimerkiksi itsetehty jäätelö, joka on valmistettu yksinkertaisista raaka-aineista (esimerkiksi itsepoimituista vatuista, kermasta ja luonnonjogurtista) onkin ihan yllättävän hyvää ja paljon parempaa kuin kaupan versiot, jotka ovat täynnä sokeria ja erilaisia lisäaineita. Tarkoitan tällä sitä, että se myös vaikuttaa tosi paljon, mihin kehonsa totuttaa. Vielä kolme vuotta sitten en olisi ehkä uskonut, että syön aamupalaksi maustamatonta jogurttia itsetehdyn puolukkasoseen kanssa (jossa ei ole siis yhtään sokeria), himoitsen välillä yli kaiken hapankaalia, juon aamupalalla tai välipalalla vehnäorasjauhetta tai että sekoitan lähes päivittäin molkosania tai auringonhattu-uutetta (Echinacea purpurea) veteen. Nykyään edellä mainitut on just niitä, mitä mun on välillä jopa ihan pakko saada! Ehkä keho kertoo, mitä se tarvitsee.
  Sanotaan, että kromi vie makeanhimoa. Niimpä kun aloitin karkkilakon, hankin itselleni kromia, jota aloin ottamaan päivittäin yhden tabletin. Yleisesti mun ei tee nykyään mitenkään erityisen paljon mieli sokeria, tai en ainakaan himoitse sokeria niin paljon kuin ennen. Jos mulle iskee makeanhimo, huomaan, että se iskee yleensä aina juuri samaan aikaan. Tämä aika on aamupäivästä ennen lounasta kun aamupalasta on kulunut liian pitkä aika ja verensokeri on alkanut laskemaan.

  Kromi edistää verensokeritason pysymistä normaalina ja makroravintoaineiden aineenvaihduntaa. Suuret verensokerin heittelyt voivat aiheuttaa nälän tunnetta ja makeannälkää. Tietenkin tulee itse huolehtia tarkasti siitä, ettei ateriavälit veny liian pitkiksi! Mutta uskon, että tämä kromi varmasti osaltaan tukee tätä mun karkkilakkoa ja makeanhimon kurissa pysymistä.
  Shoes Clarks / dress Lindex (Holly & Whyte)
  Onko teillä karkkilakko parhaillaan meneillään? Mikä auttaa teitä parhaiten makeanhimon taltuttamiseen?

  Nämä kuvat on otettu viime viikonloppuna kun käytiin sunnuntaina mökillä. Oli kyllä mukavaa saunoa pihasaunassa, pelata korttia, ihastella auringonlaskua sekä istua takkatulen ääressä.

  *Lisätietoa kromista ja muista vitamiineista löydät täältä.

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit