Uusi rytmi

Shoes Dinsko
Pants Dr.Denim
Jacket Calvin Klein
Bag Burberry
Knitting Tommy Hilfiger
Scarf Burberry
Sunglasses Ray-Ban

Hei taas! Tänään iltapäivällä yliopistolta ja kaupasta kotiin päästyäni iski jotenkin kauhee väsymys ja päänsärky, mutta pienet päiväunet, lenkki ulkona raikkaassa ilmassa, vihreä tee ja vihersmoothie tekivät jälleen kerran tosi hyvää. Nyt on taas paljon parempi olo ja päänsärkykin lähti samantien ilman särkylääkkeitä! :)

Ollaan poikaystäväni kanssa totuteltu uuteen unirytmiin ja tää on nyt toinen viikko tätä rytmiä menossa... Olli siis innostui kiinnittämään parempaa huomiota ruokavalion ja liikunnan lisäksi myös unirytmiin hänen LIFW-valmennuksen myötä. Niinpä mietin, että jos Olli jaksaa nousta aamulla kuudelta ja menee kympiltä nukkumaan niin miksen sitten minäkin! :D Alkuun oli yllättävänkin helppoa mutta nyt tuntuu, etten saa millään unta ajoissa vaan pyörin sängyssä ihan ihmeen pitkään! Täytyy nyt iltaisin yrittää paremmin rauhoittua ennen nukkumaanmenoa. Nyt oon esimerkiksi maksanut laskuja, vastannut sähköposteihin, suunnitellut kandia, täyttänyt kalenteria ja kirjoittanut postauksia juuri ennen nukkumaan menemistä ja sitten kun oon yrittänyt alkaa nukkumaan, päässä pyörii vielä sata asiaa ja olo ei oo ainakaan yhtään rauhoittunut! Niinpä ei toisaalta ihmekään, että pyörin sängyssä vaikka miten pitkään ja en vaan nukahda! Täytyy taas esimerkiksi saunoa, joogata, venytellä tai lukea kirjoja ennen sänkyyn menemistä, ne nimittäin auttavat itselläni ihan yllättävän hyvin! Kun keho ja mieli ovat rauhoittuneet, unenpäästä saa yleensä paljon helpommin kiinni. Toinen juttu mitä aion kokeilla on se, että kirjoitan lapulle kaikki asiat mitkä mun mielessä pyörii ennen nukkumaan menemistä ja aamulla voin sitten palata niihin, ettei niitä tarvitse vatvoa yötä myöten! :)

Ja pitkästä aikaa asukuvia! Yks mun uusimmista hankinnoista on toi Calvin Klein takki josta tykkään tosi paljon! Talvitakkeja mulla ei ollutkaan kovin montaa tällä hetkellä joten tämä tulee kyllä kovaan käyttöön. Ja nyt on tullut käytettyä aika paljon mustaa ja valkoista päällä. Ne vaan toimivat aina jos ei jaksa aamulla miettiä sen enempää :)

Tänään laitan läppärin kiinni ajoissa ja voisin vaikka venytellä sekä tehdä rauhallista joogaa ennen nukkumaan menemistä!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kysymyksiin vastauksia osa 2
Huomenta ja hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Tässä postauksessa saitte kysyä multa ihan mitä vain ja tässä olisi lisää vastauksia teidän laittamiin kysymyksiin :) Jos teillä tulee vielä mieleen jotain mitä haluaisitte tietää, voitte laittaa kysymyksiä lisää tämän postauksen loppuun. Mukaan kokosin aikaisempien blogipostauksien kuvia matkan varrelta.Millä sanoilla kuvailisit luonnettasi?
- Hmm! Sanoisin, että oon aina oma itseni, ymmärtäväinen, ehkä hiukan herkkä, mutta toisaalta myös aika vahva :) En anna myöskään helposti periksi jos kyseessä on itselleni jokin tärkeä asia. Sanoisin myös, että oon ystävällinen ja kannustan sekä tuen aina parhaani mukaan muita. Ehkä oon aika huolehtivainen mikä varmaan tulee siitä kun oon ollut isosiskon roolissa ihan pienestä asti. Oon kiltti, mutta toisaalta uskallan myös puhua ihan suoraan ja osaan pitää puoleni :)

Lempi bloggaajat/vloggaajat?
- Vbloggaajia mun ei tuu oikeestaan seurattua ollenkaan, vaikka niitäkin olisi kiva seurata... Ei vain jotenkin kerkeä kaikkea! Blogeista seuraan paljon niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin blogeja pitkälti niin, että käyn tosi paljon eri blogeja läpi. Suomalaisista bloggaajista tykkään tosi paljon esimerkiksi Sofian ja Metin tyylistä. Ulkomaalaisista blogeista tulee ensimmäisenä mieleen ruotsalaisen Annican blogi. Häneen tutustuin ollessani Netflixin järjestämällä Lontoon matkalla ja Annica onkin todella symppis ja ihanan rohkea! Hänellä on paljon esim. kosmetiikkajuttuja ja kauneusvinkkejä sekä treenipostauksia.

Mitkä asiat ovat tulleet yllätyksenä yliopisto-opinnoissa?
- Ehkä se hiukan miten pitkälti opiskelu on niin sanotusti omalla vastuulla sekä se, että suurimmalla osalla luennoista ei ole läsnäolopakkoa.

Mietitkö missään vaiheessa ammattikorkeakoulua? (Muistaakseni puhuit joskus olevasi enemmän käytännössäoppija tms)
- Kyllä sekin joskus nuorampana kävi mielessä, mutta oon tyytyväinen nykytilanteeseen, että päädyin yliopistoon. Tykkään itsenäisestä opiskelusta ja siitä, että voin pitkälti edetä siinä tahdissa kuin itse haluan sekä opiskella missä ja milloin mulle parhaiten sopii. :) Yliopistossa ainakin kauppatieteissä opiskeluiden eteneminen on käytännössä omalla vastuulla. Tykkään myös tästä tietynlaisesta vapaudesta minkä yliopisto-opiskelu tarjoaa.

Mitä yleensä teet ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla?
- Aamulla yritän aina ihan ensimmäiseksi keskittää ajatukset positiivisiin asioihin, jonka jälkeen kävelen kylpyhuoneeseen pesemään hampaat. Sen jälkeen pyyhin kasvot kasvovedellä ja levitän päivävoiteen sekä silmänympärysvoiteen. Tämän jälkeen meen keittiöön ja juon 2 isoa lasia vettä, johon puristan sitruunan sekaan ja laitan vähän Opti-MSM jauhetta. Sitten alkaa bulletproofkahvin + aamupalan valmistus ja siinä samalla yleensä tyhjennän/täytän tiskikoneen sekä pyyhin keittiön pöydät.

Illalla ihan viimeiseksi luen yleensä hetken aikaa jotain kirjaa, pesen hampaat ja levitän yövoiteen kasvoille.

Kumpaan jalkaan puet ensin sukkahousut? Onko sille mitään syytä? Mun frendi on niin taikauskoinen, että se pukee ensin vasemman, koska sitten ne kuulemma pysyy paremmin ehjänä :D
- En oo kyllä ikinä kiinnittänyt mitään huomiota, mutta täytyy tästä lähtien kokeilla vasenta ;)
Onko sinulla joku erityistaito tai -kyky? Tai missä asiassa muuten koet olevasi erittäin hyvä?
- Ei varmaankaan mitään ihmeellistä erityistaitoa :) Mutta koen olevani hyvä esimerkiksi kehonhallintaa ja notkeutta vaativissa urheilulajeissa tanssitaustani takia.

Oletko ikinä pitänyt tai ajatellut pitää lukijatapaamisia?
- Olen ajatellut ja se olisi tosi mukavaa varmasti! Olenkin itseasiassa käynyt yhden blogini lukijan kanssa ulkomaanmatkalla ja saanut hänestä ystävän. Oon myös ystävystynyt erään toisenkin blogini lukijan kanssa ja nähdään hänen kanssaan lähes joka viikko täällä Kuopiossa!

Millaiset jouluperinteet teillä on?
- Käydään saunassa, syödään hyvin, vietetään aikaa perheen kanssa, käydään mummolassa syömässä jouluruokia ja niin edelleen. Rentoa ja mukavaa yhdessäoloa, se on parasta :)

Kuinka pitkä olet?
- Vähän alle 160 cm, noin 158 cm.

Hei, kiva lukee sun blogia, piristää aina :) Mikä sun yläosan koko on? monesti sitä tullut mietittyä.
- Esim. paitojen koko mulla on XS-S. Joistakin paidoista käytän myös M-kokoa!

Kauanko olet seurustellut poikaystäväsi kanssa?
- Pian 4 vuotta.

Minkä ikäisenä tahtoisit mennä naimisiin ja saada lapsen / lapsia?
- Nyt oon 23 (tänä vuonna 24) ja lapsen/lapsia haluaisin aikaisintaan siinä vaiheessa kun opinnot on ihan loppusuoralla tai sen jälkeen kun oon valmistunut. Sanotaan siis vaikka, että 25-35 vuotiaana. Elämää ei voi tietenkään ikinä suunnitella näin etukäteen ja polkuja on monia, mutta ennen lapsia haluaisin kuitenkin valmistua yliopistosta. En osaa sanoa milloin menen kihloihin/naimisiin, aika näyttää :)

Kuulutko kirkkoon?
- En kuulu kirkkoon.

<3
Kuinka montaa työtä olet tehnyt yhtä aikaa?
- Enimmillään olen tehnyt samaan aikaan kahta eri työtä ja opiskellut, mutta en suosittele tekemään niin paljon samaan aikaan. Tai toki joku voi pystyä siihen hyvinkin, mutta musta tuntui siltä, että se oli hiukan liikaa.

Missä kaikkialla olet matkustanut?
- En tiedä muistanko nyt ihan kaikkea, mutta ainakin Ruotsi, Espanja, Turkki, Yhdysvallat ja Englanti. Ja osassa noista aika monta kertaa. Opiskeluiden jälkeen haluaisin tehdä pidempiä reissuja uusiin paikkoihin!

Kuinka paljon rahaa käytät keskimäärin kuukaudessa vaatteisiin?
- Useimmiten aika vähän, koska ostan aika paljon vaatteita käytettynä esimerkiksi kirppiksiltä, tori.fi -sivustolta ja facebook-kirppiksiltä. Näin tekemällä säästän paljonkin rahaa! Käytettynä löytää kuitenkin ihan yllättävän hyviä ja laadukkaita vaatteita kun sellaiseen shoppailuun on vaan valmis käyttämään vähän enemmän aikaa ja vaivaa.

Toisaalta olen taas valmis maksamaan uutena paljonkin jostain minkä todella paljon haluan ja minkä tiedän kestävän aikaa esimerkiksi laadukas talvitakki / hyvät ja kestävät kengät / laadukkaat asusteet jne. Ostin esimerkiksi Burberryn huivin muistaakseni noin 5 vuotta sitten ja edelleen käytän sitä lähes päivittäin eikä se ei ole yhtään kulunut.

Olet todella muodokas huomioiden se, että olet melko hoikka vartaloltasi. lisäksi olet hyvin luonnollisen näköinen, mutta siitä huolimatta pakko kysyä, että onko sinulle tehty joskus joitain kauneusoperaatioita?
- Mulle ei oo tehty minkäänlaisia kauneusoperaatioita. Hampaat haluaisin käydä valkaisemassa jossain vaiheessa, mutta mitään muuta en oo ainakaan vielä tässä vaiheessa elämää suunnitellut tekeväni. Ja en tiedä lasketaanko tähän hampaiden oikomista, mutta olen käynyt läpi todella pitkän hampaiden oikomisprosessin!

Lähitulevaisuuden tärkeimmät haaveet?
- Ainakin yrittäjäksi ryhtyminen, kandin tekeminen valmiiksi, yliopistosta valmistuminen, uuden työpaikan saaminen ja ulkomaille muuttaminen :) Jossain vaiheessa haluaisin myös lapsen/lapsia, mutta en ihan vielä.

Lempiruuat?
- Kala, uunijuurekset, kasviskeitot, salaatit.

Parhaat kauneusvinkit?
- Juo paljon vettä, syö terveellisesti ja puhtaasti, mene ajoissa nukkumaan sekä liiku ja ulkoile paljon. Pidä kehosta hyvää huolta niin sisäisesti kuin ulkoisesti sekä ajattele positiivisesti. Itsevarmuus ja sisäinen hyvä olo näkyvät kauas. :)
Lempisarjat / elokuvat?
- Kaikista parhaiten mulla on varmaan jäänyt mieleen Breaking Bad. Ihan huippusarja! Jos jotain suosittelen niin sitä, kannattaa katsoa! Tykkäsin myös sarjasta Mr. Selfridge. Elokuvista en oikein osaa sanoa kun niitä en katso lähes ollenkaan. Katson oikeastaan aina sarjoja.


Käytkö usein juhlimassa?
- En käy käytännössä ollenkaan juhlimassa ja välillä mietinkin, että "pitäisikö käydä" kun sitä vielä nuoria ollaan :) Viime vuonna kävin juhlimassa/baarissa ehkä korkeintaan 4 kertaa. Ei mulla oo mitään sitä vastaan ja välillä on varmasti kiva käydäkin jossain, mutta se ei vaan jotenkin tunnu ns. omalta. Tai se on yksi painava syy, koska valvominen ottaa mulle jotenkin tosi koville ja alkoholia kehoni ei oikein kestä.


Ootko jouluihminen?
- En oo. En tiedä, mutta oon jotenkin niin tympääntynyt koko jouluun (joululaulut, jouluruuat, joulukoristeet...) :D Tosin joulun aika on kyllä tosi rentouttavaa ja mukavaa aikaa kun saa olla perheen kanssa ja viettää rennosti lomaa, joten siinä mielessä tykkään joulun ajasta tosi paljon!


Minkä laukun haluaisit?
- En ole itseasiassa pitkään aikaan haaveillut mistään laukusta erityisesti. Neverfull GM kokoisena olisi kyllä tosi käytännöllinen kun tuntuu, että MM koko on välillä vähän liian pieni mulla arkikäyttöön. Louis Vuittonin Capucines MM laukkua mustana olen myös miettinyt sekä Almaa pienessä koossa ja ehkä jossain pirteässä värissä.


Minne haluaisit matkustaa?
- Vaikka miten moneen eri paikkaan! Kanada, Australia, Norja, Uusi-Seelanti... Ens kesänä / syksynä olis kiva päästä rentouttavalle rantalomalle!


Stressaatko helposti?
- Nykyään osaan ottaa rennommin. Varmaan kun ikää on tullut hiukan lisää, on tajunnut että aina ei tarvitse tehdä parastaan ja joskus riittää vaikkapa se ihan ok suoritus - ihan kaikessa. Tärkeintä kaikessa on tasapaino. Elämän ei pidä olla suorittamista ja vaikka se joskus sitä hetkellisesti olisikin, tulee arjesta osata kuitenkin ottaa ilo irti. Tietenkin niitä huonoja päiviä on välillä kaikilla kun tuntuu, että kaikki kaatuu päälle, mutta sellaisessa hetkessä ehkä parasta tekee lähteä salille tai lenkille purkamaan turhat höyryt pihalle. Treenin jälkeen osaa taas nähdä asiat paremmin oikeissa mittasuhteissa, tarvitseeko jostain asiasta oikeasti stressata...? Yhdestä lehtihaastattelusta jäi tosi hyvin mieleen erään miehen vastaus: "Elämäni ei ole koskaan kiireistä, elämäni on intensiivistä". Täytyy pyrkiä samaan ;)


Kuinka usein peset hiuksesi?
- Noin 2-4 kertaa viikossa. Tosin nyt pesen niitä, vaikka ne eivät näyttäisi yhtään likaisilta, mikä on tietenkin vähän turhaa. Saunon paljon ja saunan / treenin jälkeen tulee jotenkin puhtaampi olo kun levittää hiukan myös shampoota. Pitäisi pidentää pesuväliä, koska hiukseni eivät nykyään rasvoitu kovin helposti/nopeasti.
Oletko viihtynyt Kuopiossa?
- Pääosin joo, mutta haluaisin muuttaa Kuopiosta pois valmistumisen jälkeen. Tykkään viettää opiskeluaikaa Kuopiossa, mihin varmasti pitkälti vaikuttaa se, että saan asua yhdessä poikaystäväni kanssa ja tykkään meidän kodista tosi paljon! Arki on mukavaa ja toimii kaikin puolin hyvin niin ei oo mitään valittamista :) Jos muutetaan Suomen sisällä, muutetaan todennäköisesti opiskeluiden jälkeen Keski-Suomeen tai Etelä-Suomeen, mutta Kuopiota en näe sellaisena kaupunkina mihin haluaisin jäädä pidemmäksi aikaa.
Mitä syöt yleensä aamupalaksi?
Yleensä jotain näistä :
- 3-5 munan kasvismunakas
- Proteiinipannareita mustikoilla / muilla marjoilla
- Vihersmoothie + esim. pähkinöitä/avokado lisäksi
- Marjasmoothie + esim. pähkinöitä /avokado lisäksi

Paljon sulla/teillä menee ruokaan rahaa viikossa?
- Käydään yleensä kerran viikossa ostamassa joko Prismasta / Lidlistä koko viikon ruuat yhdellä kertaa ja meidän kauppalasku (kahdelta) on noin 60-80 €, eli yhdeltä vähintään se 30€-40€ yhdeltä viikolta. Siihen samaan ostetaan kaikki esimerkiksi siivoustarvikkeet, shampoot, hiustuotteet yms. Syödään yleensä joka arkipäivä kerran koululla. Yliopiston salaattilounas maksaa mulle siis ton kauppalaskun päälle viikossa 2,60€ x 5 = 13€. Ihanaa muuten kun koululta saa niin edullisen lounaan arkena ja pääsee valmiiseen pöytään. Noiden lisäksi ostan välillä esimerkiksi eväitä. Joskus käydään myös keskellä viikkoa hakemassa jotain mitä on unohtunut / mitä tarvitsee jotain ruokaa varten.

Lempi urheilulajit?
- HIIT-treenit, oman kehonpainolla tehdyt treenit, kuntosali, jooga, pilates, lenkkeily, uinti ja tanssi.
Miten hoidat jalkoja ja varpaankynsiä? Oletko käynyt jalkahoitajalla tai -hieronnassa?
- Mulla on tapana pitää välillä kauneusiltoja, sytyttää kynttilät, laittaa rauhallista musiikkia soimaan, keittää hyvää yrttiteetä sekä tehdä erilaisia kauneushoitoja! Hoidan siis itse, en käy jalkahoitajalla.

Lempiliike salilla?
- Mun lempiliike on erilaiset kyykyt, mutta heti sen jälkeen tulee jalkaprässi, lantionnosto, leuanvedot, punnerrukset ja maastoveto.

Missä näet itsesi 5 ja 10 vuoden päästä?
- Tämä on tosi hankala kysymys toisaalta, koska vielä ei voi yhtään tietää mitä asioita elämältä haluaa esimerkiksi kymmenen vuoden kuluttua. Uskon kuitenkin, että viiden vuoden päästä olen unelmieni työssä kaupallisella alalla, puhun sujuvaa ja hyvää englantia, asumme ulkomailla, meillä on kaunis asunto ja ehkä lapsiakin siinä vaiheessa sekä arkeeni kuuluu vahvasti liikunta sekä hyvinvointiin liittyvät asiat. Myös yrittäjänä toimiminen on haaveeni! 10 vuotta tuntuu niin pitkältä ajalta, että ehkä jätän siihen vastaamisen tällä kertaa välistä :)

Voisitko kuvitella kirjoittavasti hieman ”syvällisempää” blogia?
- Voin ottaa enemmän syvällisempiä asioita blogiini mukaan, ei siinä mitään!

Pituus ja paino? Ilmeisen hoikalta vaikutat.
- Olen noin 158 cm pitkä ja painan vähän alle 50kg, ehkä noin 48 kg tällä hetkellä. Ihan normaalipainoinen olen! Ruumiinrakenteeni on aina ollut vaan enemmän sellainen siron puoleinen.

Milloin aloitit blogin kirjoittamisen? Ja mikä sai sut kirjoittamaan omaa blogia? :)
- Kiinnostus valokuvaamista, muotia, kauneutta sekä kirjoittamista kohtaan. Blogin aloitin jo vuosia, vuosia sitten! Ensimmäisen postauksen kirjoitin marraskuussa vuonna 2010. Paljon ollaan tultu eteenpäin monessa suhteessa! Mutta onhan tämä kieltämättä ollut ja on edelleen todella tärkeä ja merkittävä asia elämässäni. Kuitenkin suht. aktiivisesti tätä on tullut tänä vuonna se täydet 7 vuotta tehtyä :)

Kuinka pitkällä oot opinnoissani tällä hetkellä? Entä paljonko sulla on tavoitteena saada opintopisteitä lukuvuodessa? Teetkö opintoja ns. normaaliin tahtiin vai kenties nopeutetusti? :)
- Ei mulla oo mitään tiettyä tavoitetta, että mikä määrä tulisi saada valmiiksi lukuvuoden sisällä, teen sen verran kun hyvältä tuntuu :) Teen opintoja ihan normaalissa tahdissa. En ole itseasiassa ihan varma paljonko tällä hetkellä mulla on ihan tarkalleen opintopisteitä valmiina kun kaikki tekemäni kurssit eivät ole vielä ilmestyneet Weboodiin. Mutta jos tän lukuvuoden lopussa mulla olisi se kandivaiheeseen kuuluva 180 op kasassa, olisin tyytyväinen! Tarkoituksena olisi aloittaa maisterivaiheen opinnot nyt tulevana syksynä.


Ensimmäisen postauksen, jossa vastasin osaan teidän laittamista kysymyksistä, löydät täältä.

Kysymyksistä joihin en vielä vastannut teen kolmannen osion! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Viikonlopun kuulumiset!

Kiva ja rento viikonloppu takana! Tässä joitakin puhelimelle napattuja kuvia viikonlopulta tällaisen pikapostauksen merkeissä! :)
Jätin sittenkin lähes kaikki hommat taka-alalle ja keskityin lähinnä poikaystäväni kanssa olemiseen, treenaamiseen, ens viikon blogimateriaalin kuvaamiseen ja kodin laittamiseen. Oli jotenkin pakko vähän rentoutua kun tämä viikko oli niin täynnä kaikkea. Perjantaina kävin koulun jälkeen Fressillä kokeilemassa eri ns. näytetunteja ja tulikin sitten käytyä BodyAttack, HIIT, BodyCombat, jooga, pepputreeni sekä sh'bam putkeen. Ja jokainen noista kesti siis vaan 15-20 min, mutta oli kyllä tosi hauskaa ja tehokasta! :D Oon siis käynyt ryhmäliikuntatunneilla nyt jonkin verran ja eniten tykkään joogasta, pepputreenistä, HIIT-treenistä ja circuit-tunneista! Hyvää vaihtelua esim. just salilla käymiselle!
Lauantain aamutreeni takana minkä tein tällä kertaa ihan vaan kotona! :)

Lauantaina kuvasin aamun ja aamupäivän ens viikon blogipostauksien materiaalia kasaan, tein kotitreenin ja päivällä ruuan jälkeen lähdettiin poikaystäväni kanssa luistelemaan jäälle. Oli tosi kaunis sää ja luisteluradat yms. yllätti positiivisesti! Pystyi luistelemaan kuitenkin melko pitkääkin reittiä halutessaan, katsoin, että yhteen suuntaan olisi lähtenyt 7,5 km lenkki ja toiseen 4 km, joten ihan hyvän treenin siitä saisi aikaiseksi. Täytyy kyllä käydä useamminkin :)

Lauantaina illalla käytiin keskustassa syömässä ja katsottiin sarjaa ennen nukkumaanmenoa. Tosi rento ja kiva päivä!
Tänään aamulla laitoin kotia, silitin vaatteita ja iltapäivällä lähdin käymään Ikeassa. Tein siellä kahvilassa pari tuntia koneella hommia ja kiersin Ikean läpi. Piti ostaa mm. helmalakana, pari koristetyynyliinaa, valkoisia kynttilöitä lisää sekä Deseniolta tilaamaani julisteeseen kehykset. Kaikki tarpeellinen löytyi! Ilta meni siis kotia edelleen laittaessa kun purin ostoksia paikoilleen. Äsken kävin vielä tekemässä hauis-ojentaja treenin ja sen jälkeen pikaisesti saunassa :)

Nyt äkkiä nukkumaan..Ollaan poikaystäväni kanssa totuteltu nyt uuteen unirytmiin ja herättiin koko tämä viikko kuudelta... Huomenna olisi taas melko aikainen herätys tiedossa :D

Tykkää-merkinnät

Kommentit