Tervetuloa 2019!

  *Yhteistyössä Nunuco

  Vuosi 2018 alkaa olla pian paketissa. Tämä vuosi oli ikimuistoinen ja hyvin erilainen mitä edelliset vuodet. Suurimpana asiana tietysti tästä vuodesta jää muistiin oman ihanan tytön syntyminen ja sen myötä äidiksi tuleminen. Nyt on aika suunnitella seuraavaa vuotta, merkata ylös omia suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle 2019. :)

  Ensi vuodelle otan käyttöön kuvissa näkyvän Nunucon kalenterin. Saman merkin kalenteria käytin myös tänä vuonna. Vaikka monet käyttävät esimerkiksi puhelinta ja eri sovelluksia tai läppäriä muistiinpanojen tekemiseen, tykkään itse käyttää ihan perinteistä paperista kalenteria. Kalenteriin lisäilen usein myös pieniä muistilappuja, joihin laitan ylös kaikkia muistettavia juttuja. Etenkin nyt, kun on vauva talossa, on koko arki mennyt ihan uusiksi ja tekemistä sekä muistettavaa riittää. Kaikki on siis hyvä olla ihan varmuuden vuoksi ylhäällä. :D Monesti teen aina aamulla sille päivälle listan asioista, joita oon suunnitellut tekeväni. Yleensä pyöritän kolmea eri listaa: ensimmäiseen ne mitkä on pakko hoitaa heti, seuraavaan ne mitkä pitää hoitaa esimerkiksi viikon sisällä ja viimeiseen sellaiset, jotka olisi hyvä tehdä, mutta joilla ei ole niin hätää. Käytännössä kolmanteen listaan en useinkaan pääse, vaan kerkeän just ja just hoitamaan ekan ja tokan listan jutut. :D Mutta näin tekemällä pysyn kuitenkin paremmin kärryillä kaiken kanssa. Muistettavien to do -asioiden lisäksi laitan ylös myös suunnitelmia ja ajatuksia esimerkiksi valokuvaukseen ja blogin tekemiseen liittyen. Monesti teen listaa esimerkiksi postausideoista blogin suhteen.

  Nunucon kalentereista olen tykännyt. Näissä on paksut kannet, jotka pysyvät siistinä kovasta käytöstä huolimatta ja paksut paperiset sivut. Tykkään myös siitä, että koko viikko näkyy yhdellä aukeamalla, eli näkee koko viikon suunnitelmat aina samalla kertaa. Lisäksi kalenterissa on viikkosivujen lisäksi myös vuosi-, kuukausisivut. Tähän on lisätty suosituimmat kansainväliset juhlapyhät. Kalenterissa on mielestäni hyvin tilaa myös muistiinpanoille.

  Monet kaupoissa myytävistä kalentereista on jotenkin vähän ankeita... Nunucon kalenterit on vuodesta toiseen nättejä ulkoa, että sisältä.

  Kalenteri alkaa tammikuusta 2019 ja päättyy joulukuun 2019 loppuun.

  Tää on hauska, värikäs kalenteri! Lisätietoa kalenterista löytyy esimerkiksi Nunucon sivuilta täältä. Kalenteri on muuten pian loppuunmyyty, joten jos haluat tilata oman tällaisen, kannattaa naputella tilaus pian menemään. :)

  Mulla on teille myös alennuskoodi Nunucon verkkokauppaan, nimittäin koodilla VEERAKAUTTO , saat 15% alennuksen koko tilauksesta. Koodi on voimassa 2.1.2019 saakka.

  Ei oo enää paljoa tätä vuotta jäljellä. Onko teillä minkälaisia suunnitelmia huomiselle? Me "juhlitaan" vuoden vaihtumista huomenna uudessa kodissa, jonne muutetaan tänään. Tai toisin sanoen siivotaan ja puretaan tavaroita. :D

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit

  7 kk kuulumiset

  Näitä postauksia on toivottu, joten tässä olisi jälleen vähän Karla-Marien kuulumisia. Viime aikoina hän on näkynyt aika paljon blogin puolella, mutta monia muitakin eri aihepiirien postauksia blogin suhteen on listalla. Kunhan ollaan saatu muuttohommat tehtyä ja päästy uuteen kotiin, pääsen taas paremmalla ajalla blogin pariin.

  Tää postaus piti tehdä aikaisemmin, nyt hän on jo lähempänä 8 kuukauden ikää. Tässä kuitenkin vähän kuulumisia viime ajoilta. Edellinen neuvola oli 6 kuukauden kohdalla ja seuraavana on luvassa 8 kuukauden neuvolalääkäri. Ihan tarkkoja mittoja en siis tiedä tässä välissä, mutta aika siro hän on. Karla painaa vähän päälle 7 kg ja on noin 70 cm pitkä. Ruokaa menee kyllä tosi hyvin. Lemppariruokia tällä hetkellä ovat bataatti, porkkana, mango, vadelmat, avokado ja (kaura)puuro. Lihaa annetaan myös. Oon nyt kokannut Karlalle aamupäivällä sen päivän ruuat valmiiksi (puuroja lukuunottamatta). Alan kuitenkin tekemään niin, että kokkaan yhdellä kertaa isomman satsin ruokaa, soseutan ja laitan pakkaseen annosrasioihin. Sieltä voi sitten ottaa aina sulamaan päivän ruuat, mikä säästää aikaa. Nyt nimittäin on ollut aika kiire aina välillä päivisin. Vauva-arjessa on kyllä kädet täynnä hommaa ihan aamusta iltaan ja esimerkiksi kahvin saa juoda usein jäähtyneenä (pitäis muuten ottaa termarimuki käyttöön!). Vaikka miten yritti valmistautua tähän uuteen elämänvaiheeseen, tuli tämä kuitenkin vähän yllätyksenä. Tykkään siis kovasti vauvan kanssa olemisesta ja tästä ajasta, ei tietenkään sillä! :)

  Yöt menee edelleen aika vaihtelevasti. Välillä on hyvä yö, välillä nukutaan tosi huonosti. Nyt on ollut taas vähän levottomampi jakso öiden suhteen. En tiedä vaikuttaako se nyt öihin, kun Karla opettelee konttaamista. Ilmeisesti se on kai aika yleistä, että silloin vauva heräilee öisin useammin? Aloitetaan kuitenkin kotiunikoulu uudelleen muuton jälkeen, joten eiköhän yöunet tästä parane. Viimeksi, kun kokeiltiin unikoulua, se auttoi yllättävän hyvin. Olen miettinyt myös yösyöttöjen lopetusta tai niiden vähentämistä. Päiväunet ovat nyt pidentyneet (tietenkin on niitäkin päiviä, kun päiväunet on tosi lyhyet). Kolmannet päiväunet ollaan nyt tarkoituksella jätetty pois, koska muuten hän ei rauhoitu kunnolla yöunille ja nukahtaminen venyy ja venyy. Nyt hän nukkuu siis kahdet päiväunet. Illalla 21.00 aikaan alan nukuttamaan häntä ja aamuisin hän herää 08.00-09.30 välillä.

  Viime aikoina on tapahtunut paljon ja hän on kehittynyt monissa taidoissa. Karla on alkanut liikkumaan enemmän ja nopeampaa, ryömii nimittäin jo vauhdilla eteenpäin. Ihan vielä ei kontata, mutta kova on yritys ja konttausasentoon hän menee jo. :) Lisäksi juttelu on monipuolistunut ja hän istuu ilman tukea. Huomaa myös, että oma persoona ja oma tahto näkyy (ja kuuluu :D) enemmän. Karla on iloinen ja vilkkaan oloinen tyttö. On kyllä ihana seurata, kun toinen kehittyy ja kasvaa ja miten nopeasti kaikki tapahtuu.

  Ollaan nyt oltu viettämässä joulua poikaystäväni vanhempien luona ja tänään ajellaan mun perheen luokse. Rauhallista joulun aikaa kaikille! <3

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit

  Kuulumisia

  - Olen instagramin puolella ja täälläkin maininnut, että jatkan opintoja yliopistolla vuoden 2019 alussa. Tein tän äitiysloman aikana koulua vähän eteenpäin, mutta keväälle on siis suunnitelmissa valita itsenäisten kurssien lisäksi läsnäoloa vaativia maisterivaiheen pakollisia opintoja. En tiedä muistatteko, kun pohdin myös muiden yliopistojen tarjontaa kauppatieteiden maisterivaiheen opintojen osalta. Mietin kuitenkin, että ehkä on sittenkin helpointa tässä tilanteessa jatkaa opintoja Kuopiossa. Joku muuten kysyi, meneekö Karla-Marie päiväkotiin joulun jälkeen. Karla tulee olemaan kotona vielä, toinen meistä on siis kotona hoitamassa, kun toisella on menoa. Vähän kyllä jännittää miten uusi arki alkaa rullaamaan, kun nytkin tuntuu, että hommaa on aamusta iltaan... :)

  - Odotan jotenkin erityisen paljon joulua tänä vuonna, vaikka ei ollakaan keretty tekemään lähes mitään jouluun liittyvää vielä. Kaikilla on onneksi pian lomaa ja voidaan viettää aikaa yhdessä. Sehän se on parasta joulussa. :)

  - Kuntosalisopimus on ollut mulla tauolla jo pitkän aikaa ja oon miettinyt jatkanko sitä sopimusta. Juuri nyt ei välttämättä aika riitä kunnolla kuntasalilla käymiseen, kun on tanssitunnitkin, joten oon alkanut tekemään pikaisia kotitreenejä. Nekin on kyllä tosi tehokkaita, pitää yrittää jaksaa vaan vähän useammin tehdä niitä. Tanssia jatkan myös joulun jälkeen ja pitäisikin laittaa ilmoittautuminen menemään. Cuban salsa, streetsalsa, bachata, ladies reggaeton... Tosi hyviä tunteja! Uinnin jätin tauolle rintatulehdusten takia, mutta jospa sinnekin pääsisi takaisin. 

  - Edellisessä postauksessa kirjoitinkin, että muutetaan pian toiseen asuntoon. Muutetaan siis Kuopion sisällä ja uusi koti on Saaristokaupungissa. Kuopiossa ollaan asuttu tähän mennessä ihan keskustassa torin vieressä noin vuoden verran ja sataman lähellä noin kolmen vuoden ajan (mihin tämä aika menee!). On kyllä mukava päästä laittamaan uutta kotia ja saada enemmän tilaa. On alkanut näiden vauvan tarvikkeiden keskellä käymään vähän ahtaaksi tämä nykyinen koti. Ja ollaan monta kertaa nykyisessä asunnossa ollessamme mietitty, että järvinäköala olisi ihana ja kohta ollaan ihan järven rannalla, parveke ja ikkunat järvelle! <3

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit