aamu turkissa ja vinkkejä Alanyaan

Tässä on tältä aamulta kuvia. Ollaan nyt molempina päivinä tehty itse aamupalat. Suosittelen Alanyan keskustan alueella SOK, BIM ja A-101 - ruokakauppoja. Niistä ollaan haettu hedelmiä, ayran-juomaa (tosin olen ollut pääsääntöisesti maidottomalla ruokavaliolla, enkä oikein osaa sanoa, sopiiko se minulle vai ei...), vettä, kananmunia sekä pähkinöitä, joista saa koottua jo ihan herkullisen ja täyttävän aamupalan. Jokin päivä mennään METRO-tukkuun, joka on saksalainen tukkuliike. Siellä myydään mm. varmasti aitoja Converseja ja ruokavalikoima on myös ihan toista luokkaa kuin näissä keskustan alueella olevissa ruokakaupoissa. METRO-tukkuun on vähän käveleminen ainakin tästä keskustasta, mutta sinne pääsee kätevästi bussilla. Paikallisbussin hinnaksi tässä Alanyan alueella tulee 2 liiraa (0,69 euroa) ja bussilla saa matkustaa niin pitkälle kuin se menee.
Ihana ystäväni Essi! Myöhemmin kirjoitan miten tutustuimme! ;) Se on ihan oma tarinansa.
Yläkuvassa tämän aamun aamupalaa. Hedelmien lisäksi söin pähkinöitä, keitin kananmunia ja Clipperin teetä.
Tänään syötiin siis parvekkeella aamupala ihan kaikessa rauhassa ja mentiin vähäksi aikaa lukemaan lehtiä ja ottamaan aurinkoa aurinkotuoleille. Essi jäi vielä ottamaan aurinkoa ja mä suunnistin tänne Starbucksiin. Ja todellakin suunnistin.. En ymmärrä miten en voi vieläkään hahmottaa missä kohtaa meidän hotelli on! Jotenkin niin ihmeellisessä mutkassa :D Vaikka oon ollut monta kertaa Alanyassa aikaisemminkin ja olin ihan varma, että osaan kävellä hotellilta Starbucksiin, löysinkin itseni pääkadun sijasta satamasta :D Täällä Starbucksissa on muuten aika edullista, koska kurssi on tällä hetkellä yllättävän hyvä. 1 eurolla saa noin 2,8 liiraa. Yhden keskikokoisen minttuteen hinnaksi tuli 4 liiraa, joka on euroissa 1,38€. Alanyassa tämä Starbucks on ihan ykkönen! ;)
Lisää kuulumisia ja kuvia täältä meidän lomalta luvassa!
Osan näistä suositteluista olen kirjoittanut aikaisemminkin, mutta tässä nyt uusintana kun lomakuvia ja vinkkejä Alanyaan toivottiin.
Jatkan illalla kommentteihin vastaamista! Kiitos kaikille! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

laura
,
Voisitko jossain vaiheessa kertoa tarkemmin tosta sun maidottomasta dietistä? Miten oot huomannut että se on vaikuttanut oloon? Vai onko mitään muutoksia tullut? Onko ollut helppoa noudattaa sitä? Itse mietin maidottoman kokeilua jos sillä vaikka saisi helpotusta oloon 😊
Anette,
Ihanaa ja aurinkoista lomaa teille sinne<3 Täällä Vaasassa vaan satelee vettä ja iltaisin saattaa olla se +3-5astetta lämmintä 😃 Nähdään syyslomalla *pusspuss.
aboutmeandmy.blogspot.com
Maria,
Ihania kuvia, näyttää niin lämpimältä ja ihanalta. 😊
www.alittlestylebook.blogspot.com
Maija
,
Moi! Miksi et ole vastannut postauksen suunnitelmia loppuviikolle kommentteihin??
merenhelmi,
Hei!

Olen tällä hetkellä Turkissa Alanyassa ja meidän hotellilla ei toimi netti ollenkaan. Pyrin täällä Turkissa vastaamaan niin moniin kommentteihin kuin pystyn, mutta vastaan ihan kaikkiin kommentteihin viimeistään kun tulen takaisin Suomeen (käyn siis kaikki viime aikoina tekemäni postaukset ja niiden kommentit läpi viimeistään sunnuntaina / maanantaina).

Suuret pahoittelut! Tottakai vastaan niihin, mutta täällä tämä blogin tekeminen on ollut kieltämättä tosi hankalaa. Olen kuitenkin yrittänyt olla niin paljon Starbucksissa (täällä toimii netti jotenkuten) ja tehdä blogia kuin olen vain pystynyt.

Toivottavasti ymmärrätte <3 Palaan pian blogin pariin ihan kunnolla ja minulla onkin valmiina paljon asukuvia ym. postauksia. Sekä vastaan toki kaikkiin kommentteihin.

Ihanaa päivänjatkoa.
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Kiitos kovasti Maria 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka murunen! Ei ole pitkä aika niin nähdään! <3 Loma oli kaikinpuolin ihana. Lämmintä ja aurinkoa. <3
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Laura!

Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, mutta aloin kokeilemaan maidotonra ruokavaliota kun huomasin, että osa maitotuotteista tekee minulle aina tosi limaisen olon kurkkuun. Silloin kun käytin paljon maitotuotteita, minulla oli aina yskä kun oli niin paljon limaa kurkussa. Tai ainakin uskon, että maitotuotteiden käyttämisellä oli siihen vaivaan yhteys. Ei ole ollut hankalaa noudattaa maidotonta ruokavaliota, tai siihen tottuu. Tosin nyt olen käyttänyt silloin tällöin mozzarellajuustoa, fetajuustoa, sekä kermaa, koska minusta tuntuu, että ne sopivat minulle. Mutta mm. maidon, maitorahkan, luonnonjugurtin... Olen jättänyt ihan kokonaan pois. Maitorahkasta minulle tuli aina maha kipeäksi ja maito teki myös huonon olon. Maitorahkalla huomasin olevan selvän yhteyden huonoon oloon, sillä illalla kun olin syönyt maitorahkaa, tuli huono olo aina samantien. Tällaisia helpotuksia on ainakin itselläni ollut 😊 Mm. maito tekee kauhean liman kurkkuun ja maitorahka muuten vaan tosi huonon olon, sekä kipeän mahan. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos maidottomasta ruokavaliosta olisi apua. Ja voihan olla, että osa esimerkiksi juustoista voisi sopia sinulle? Minusta ainakin tuntuu, että jotkut juustot sopivat hyvin itselleni ja niistä ei ole tullut mitään ongelmia. Mutta nämä tällaiset asiat selviää vain kokeilemalla 😊 Toivottavasti tästä oli jotain apua. Kerro ihmeessä jos kokeilet ja miten se auttoi, jos auttoi.

Ihanaa, rentouttavaa illanjatkoa 😊
merenhelmi.indiedays.com