Aamudrinksut!

Halusin tulla jakamaan teille pikkuruisen vinkin nimeltä psyllium, jonka käyttämisestä olen ottanut jokapäiväisen tapani. Kuten olen joskus aikaisemmin blogissani kertonut, olen kärsinyt vatsakivuista yli puolen ajan ja käynyt erilaisissa tutkimuksissa asiaa selvittämässä.. Tästä psylliumista olen onneksi saanut pientä helpotusta olooni, joten ota sinäkin vinkki talteen (vaikka et vatsavaivoista kärsisikään) ja olosi voi muuttua parempaan päin!

Tähän jokapäiväiseen aamudrinksuuni tulee siis vihreää teetä, vajaa teelusikallinen psylliumia ja ripaus luomuhunajaa!
Nordqvist Green 4 you teesekoituksessa on muuten aivan ihania makuja.
Vinkkinä! Cogovi psyllium kuitujauhe ei liisteröidy ollenkaan laittaessa sitä vihreän teen sekaan.
Ja näin aamun setti on valmista! (Psyllium kuitujauhe ei maistu oikeastaan miltään vihreän teen kaverina).
Mikä ihmeen psyllium?
Psyllium – on siis kuitua. Se on on intialaisen Plantago ovata -kasvin jauhettua siementä, jonka kuidut ovat pääasiassa liukenevaa kuitua, joka sitoo runsaasti nestettä. Voit lisätä sitä jogurtteihin, puuroihin, mysliin, smoothieen tai valmistaa siitä lusikoitavaa geeliä ja maustaa sitä oman makusi mukaan. Psylliumin on havaittu myös voivan alentaa kolesterolia, tasapainottavan verensokeria, sekä vaikuttavan positiivisesti limakalvojen kuntoon ja terveen bakteerikannan ylläpitoon. Sillä on kyky myös sitoa kehosta raskasmetalleja ja poistaa ne elimistöstä. Erityisen tehokas sen on havaittu olevan elohopean poistamiseen.

Psylliumin käyttö kannattaa aloittaa esimerkiksi noin yhdellä teelusikallisella. Erittäin tärkeää on myöskin muistaa juoda PALJON vettä. Psyllium on vesiliukoinen kuitu ja se sitoo suuren määrän vettä, joten on erityisen tärkeää muistaa riittävä veden juonti kuitujen käytön kanssa. Kannattaa myöskin huomioida ettei ota hivenaineita tai lääkkeitä samaan aikaan psylliumin kanssa, koska se heikentää niiden imeytymistä.
Kuidut ovat erittäin tärkeitä ja valitettavan usein monikaan ei saa niitä tarpeeksi normaalista ruokavaliosta, varsinkin erikoisruokavalioiden noudattajille kuitulisät ovat tärkeitä.
- Lähteet Hanna Skyttä, Cocovishop, Vitaravinne.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

MRSQ,
Oho, kuulostaa niin hyvältä, että tätä on melkeinpä kokeiltava!! 😊)
marsqn.blogspot.com
maya
,
hei onko jotain mahanvointivinkkejä? kokeilen tätä mut ois kivaa saada lisää, itellä myös päivittäisiä tosi vaihtelivia kipeja joihin ei löydy tutkimuksillakaan kunnon diagnoosia ;(
Emmi,
Tässä olikin uusi idea minulle psylliumin nauttimiseen 😊 Yleensä olen käyttänyt sitä vain ruuanlaitossa tai sekoittanut esimerkiksi jugurttiin tai rahkaan. Kiitos vinkistä!
afrenchdaydream.blogspot.fi/
merenhelmi
,
Moikka! 😊

Vihreän teen kanssa psyllium sopii hyvin, mutta olen kokeillut kaupasta ostettavaa psylliumia ja se liisteröityy ainakin veden kanssa. Mutta jos käyttää tota psylliumia teen kanssa niin toi Cogovi psyllium kuitujauhe ei liisteröidy (ainakaan ihan hetkessä) laittaessa sitä vihreän teen sekaan.

Mutta psylliumista on hyvä kyllä ottaa tapa 😊 On parantanut ainakin omaa hyvinvointiani 😊

Ihanaa, rentouttavaa illanjatkoa sinulle <3
merenhelmi
,
Ainakin omaa oloani ja näitä jatkuvia vatsakipuja toi on helpottanut! 😊

Rauhallista ja ihanaa illanjatkoa sinulle <3 😊
merenhelmi
,
Moikka! 😊

Ei oo sitä epäilty. Oon kyllä käynyt gynekologilla ja sanottiin, että kaikki on hyvin. Ei oo kyllä käynyt mielessäkään, mutta uskon vahvasti, että nämä vatsakivut tulevat jostain ruuasta. :/

Ihanaa, aurinkoista päivänjatkoa sinulle <3
merenhelmi
,
Moikka 😊

Onko sinulta tutkittu olisiko kyseessä keliakia? Minulla epäiltiin keliakiaa, mutta tutkimuksissa ei näkynyt mitään. Minulla epäillään viljojen yliherkkyyttä, joten kannattaa kokeilla auttaisiko gluteeniton ruokavalio jos sinusta tuntuu, että vatsakivut tulevat leivästä, puurosta ym. Mutta tosiaan, ruokalion muuttamisesta kannattaa ottaa selvää ja keskustella asiasta vaikka lääkärin kanssa. Syitä mahakipuun voi olla monia, joten kannattaa ehdottomasti yrittää päästä moniin eri tutkimuksiin ja selvittää mistä kivut voivat johtua. Kyseessä voi olla jokin vakavampikin asia. Jos epäilet, että vatsakipusi voivat johtua esimerkiksi viljoista, niin suosittelen lukemaan kirjan nimeltä: "James Braly, M.D., ja Ron Hoggan, M.A. ”VAARALLISET VILJAT -Gluteeniviljat saattavat vaarantaa terveytesi”

Mutta tämä psyllium on ainakin auttanut minulla ja en oikein tiedä, että mikä muu voisi auttaa. Itse olen juonut molkosania ja se on kyllä auttanut myöskin. Sekä runsas veden juominen ja liikkuminen. Mutta muuta en valitettavasti osaa sanoa! :/

Mukavaa päivänjatkoa sinulle ja kiva kun kommentoit. Toivottavasti syy vatsakipuihin selviää! 😊
merenhelmi
,
Moikka! 😊

Tämä sopii mielestäni hyvin teen sekaan laitettavaksi. Cogovi psyllium kuitujauhe ei liisteröidy ollenkaan kun sitä laittaa vihreän teen sekaan!! 😊

Ihanaa päivänjatkoa <3
Eepu,
Hei Veera!
Oletko kuullut bioresonanssilaitteesta ts. MSAS-analyysista? Siinä pystytään tutkimaan erittäin tarkkaan ruoka-aineyliherkkyyksiä ja allergioita. Siitä on ollut suuri apu monelle lähipiirissäni, kuten myös itselleni. Sillä pystytään myös erittäin luotettavasti selvittämään vitamiinipuutoksia ja koko kehon yleistä terveydentilaa. Itse en mitenkään tätä hoitoa myy enkä hyödy tästä mitään, kunhan ajattelin vinkata. Suosittelen lämpimästi!

Tykkään blogistasi, olet ihanan raikas ja täynnä elämää. Vaikka itse olen jo 34-vuotias perheellinen, on kivaa kurkistella elämääsi päivittäin:)
t.Eepu
www.eepu79.vuodatus.net
merenhelmi
,
Hei Eepu ja kiitos kun kommentoit! 😊 Piristit päivääni.

Olen itseasiassa harkinnut MSAS-analyysia, mutta en ole ottanut siitä vielä sen enempää selvää. Mutta ehdottomasti olisi kyllä hyvä käydä ja selvittää vielä tarkemmin. Esimerkiksi tähystyksistä selviää lähinnä ne vakavimmat sairaudet ja tosta tutkimuksesta saisi kyllä niin paljon tarkempaa tietoa. Kiitokset vielä tästä vinkistä, täytyykin ottaa tämä nyt asiakseni 😊

Kiitos todella paljon sinulle ja tosi mukavaa kun kommentoit. Haluan toivottaa oikein rauhallista sunnuntaipäivää ja hyvää syksyn jatkoa 😊

Ystävällisin terveisin Veera