Aamun marjapirtelö

Koeviikko meni nyt joidenkin aineiden osalta vähän niin ja näin.. Meinaan, et ruotsin kokeen kanssa uusinnoissa nähdään. Mutta ohi se on kuitenkin kahlattu, eikä nyt oo aikaa sitä sen enempää jäädä miettimään, kun ajatukset pyörii joulun, mutta sitäkin enemmän loman ympärillä! Tutkielmiin ja muihin mukaviin palaan kun kalenteri näyttää nelosjakson alkamispäivää, tosin hyvällä tuurilla jo paria päivää aikasemmin..


Aamu alkoi ihanalla marjapirtelöllä ja siitä tuli kyllä tosi hyvää, vaikka itse sanonkin. :) Ensin kokosin kaiken mitä (tällä kertaa) oli aikeissa pirtelöön laittaa, eli mantelilastuja, vaniljan makuista soijamaitoa, karpaloita, lakkoja, vattuja ja tyrnin marjoja. Kaikki vaan sekaisin ja valmista! Ei voi vaikeaksi sanoa :) Ja siis, yleensä laitan pirtelöön sitä mitä löytyy ja soijamaidon korvaan joskus esimerkiks luonnonjugurtilla tai vaniljajäätelöllä, silloin pirtelöstä ei tosin tule niin juoksevaa. 
Marjat sopii täydellisesti pirtelöön, miksei hedelmätkin, mutta itse poimitut marjat ovat ainakin puhtaita, eivätkä sisällä mitään säilöntäaineita ym. kuten monet hedelmät sisältää. Ja olen huomannut, että marjat tekevät ihmeitä niin iholle kuin hiuksillekin, joten ajattelin aloittaa kunnon marjakuurin!
Yleensä laitan aina vattuja, ne sopii mielestäni paljon paremmin kuin esimerkiks mustikat. Ja vatut ovatkin hyvä vastakohta kirpeille tyrnin marjoille, joita en yleensä paljoakaan pirtelöön laita. Tyrnin marjat ovat muuten huipputerveellisiä (2-3 tyrnin marjaa vastaa päivän c-vitamiini suositusta). Ja tosiaan, karpaloita ja lakkoja tällä kertaa. Lakat eivät tosin ole lemppareitani, mutta pirtelössä niitä ei edes huomaa. :) Ja marjat siis vähän sulaneina pirtelön mukaan.
              Ennen sekotusta                                                       Valmiina

Ja valmista, pirtelö mun lempparilasissa! Olen muuten innoissani kerännyt Iittalan Prima Vera -astiasarjaa jota kuvan lasikin edustaa. ;)
Ja pirtelöihin ei tosiaan kauaa aikaa uppoa, ne on tosi helppoja ja nopeita vaikkapa juuri aamupalaks. Ainakin itse kun olen tällainen unikeko, niin tämä on kyllä kiireisen aamun pelastus, etenkin jos sen tekee illalla jääkaappiin valmiiks aamua odottamaan. Joten kannattaa kokeilla :) ja vielä: kun loma alkaa, alkaa myös vaatepostaukset, vauhdilla! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
sun blogi on niin _söpö_! kirjotat ihanan tosissaan kaikesta ja tää pirtelö juttu on hyvä idea 😊 suosittelen muuten että ryhdyt joksikin myyntinaiseksi isona, meinaan noi sun kaikki tuotesuosittelut on niin vakuuttavia! 😃 jatka ihmeessä tän kirjoittamista 😊
merenhelmi,
Kiitos hirmuisesti. 😊 Tän hetken unelma-ammatin paikkana on pysyny kosmetologi, mut oon kyl haaveillu, et pääsisin jonnekin myymään meikkejä 😃, heh. Ja joo jatkan kirjottamista tietysti, oon nii hurahtanut tähän! Kiitos vielä. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167