aamupalaa ystävänpäivänä!

Ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni!

*Yhteistyössä Alpro      


Tänään istuttiin herkullisen aamupalan merkeissä yhdessä poikaystäväni kanssa rauhallisesta, yhteisestä aamusta nauttien. Pyöräytin meille tuttuun tapaan smoothiet ja ajattelin jakaa myös täällä blogin puolella yhden tämän hetkisen lempiohjeeni.

Rehellisesti sanottuna en edes muista milloin olisin syönut aamupalaksi jotain muuta kuin smoothieta. Se on niin helppo ja nopea tehdä. Sen lisäksi smoothie on ravitseva ja terveellinen vaihtoehto. Itse olen aika huono syömään aamuisin, mutta tämä on poikkeus. Smoothieta oikein aina odottaa aamuisin! 
Laitan usein smoothien sekaan seuraavat: psyllium, chia-siemenet, OPTI-MSM jauhe ja kookosöljy.
Kun aloin vähentämään maitoa ruokavaliostani tuli sille miettiä korvike. Voisin kuitenkin näin vuoden lähes maidottoman jakson jälkeen sanoa, että maidon korvaaminen on tehty nykypäivänä tosi helpoksi. Käytän kookos-, riisi- ja kaurajuoman lisäksi tuoremantelijuomaa sen monikäyttöisyyden vuoksi. Esimerkiksi Alprolla on edellä mainittujen lisäksi myös hasselpähkinästä ja soijasta valmistettuja tuotteita. Jos siis haluaa jättää maidon pois ruokavaliosta, en sanoisi sen olevan lainkaan hankalaa. Alpro (jonka tuotteita itsekin käytän) on Euroopan markkinajohtaja kasviperäisten elintarvikkeiden valmistajana ja vaihtoehtoja löytyy useita.

Aamun smoothie koostui seuraavista aineksista (yksi annos):

- 0,5-1 dl mustikoita
- 1 banaani (luomu)
- 1 omena (luomu)
- 2 dl tuoremantelijuomaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl psylliumia
- 1/2 tl OPTI-MSM jauhetta
- 1 tai 2 tl kookosöljyä
- Manteleita ja pähkinöitä 
- 1 rkl chia-siemeniä (laita 1 rkl chia-siemeniä yhteen desiin vettä turpoamaan mielellään yön yli, mutta vähintään puoleksi tunniksi ennen smoothien tekemistä)

Tänään vietetään ansaittua vapaapäivää yhdessä. Rauhallisen aamupalahetken lisäksi leivotaan, tehdään vietnamilaisia riisirullia, katsotaan leffaa ja käydään yhdessä lenkillä. Olisin halunnut mennä luistelemaan, mutta se nyt valitettavasti siirtyy ensi viikkoon kun en saanutkaan lainattua luistimia. Jokatapauksessa tästä tulee hyvä päivä ja miten kiitollinen saankaan olla minulle tärkeistä ja läheisistä ihmisistä. Ne ketkä ovat elämässäni, ovat minulle todella läheisiä ja rakkaita!

Viettäkää mukava päivä teille tärkeiden ystävien seurassa.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Hyvää ystävänpäivää sinulle myös <3 Herkullisen näköiset smoothie annokset ja tulppaanit tuo ihanasti kevät tunnelmaa:) Tulin tosi hyvälle mielelle kuin luin tätä postausta <3
Anonyymi
,
Oletko onnistunut korvaamaan kahvimaidon jollain? Se kiinnostaisi kovasti
merenhelmi,
Niin piristävä kommentti, kiitos ihana! 😊 <3 Samoin sinulle ja halauksen kera kiitos vielä kerran! Ihanaa kun löytyy sellaisia ihmisiä, ketkä välittävät negatiivisuuden sijasta positiivisuutta eteenpäin.
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Moikka!
Olen laittanut kahviin maidon tilalle mantelijuomaa 😊 Mutta se ei ole toiminut ihan parhaalla tavalla Nespresson kahvikoneen kanssa... Siihen täytyisi keksiä jokin ratkaisu! 😊 Jotkut käyttää myös soijamaitoa. Itse pyrin kuitenkin välttämään soijaa. Tosin pienessä määrin luomusoija voi olla ihan ok jos sitä käyttää ainoastaan kahvimaidon tilalla.. Täytyisi kyllä lukea enemmän soijasta. Sen perusteella mitä olen siitä lukenut, en ole oikein vakuuttunut...
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Hei Veera! Olet varmaan aiemmin blogissasi kirjoittanut aiheesta enemmän, mutta nyt en muista mitä 😃 pohdin siis tuota maidotonta ruokavaliota. Perustuuko maidottomuutesi johonkin tiettyyn ruokavalioon vai miksi olet päätynyt jättämään maitotuotteet pois? Olen itsekin pohtinut monia ravitsemusasioita ja olen aina kiinnostunut muiden perusteluista ruokavalinnoilleen 😊 ihanan näköiset smoothiet kyllä!
merenhelmi,
Moikka! Pahoittelut muuten hiukan viivästynyt vastaus, tämä oli jostain syystä eksynyt roskapostiin, josta sen pelastin juuri. Minulla itseasiassa maidottoman ruokavalion syynä on pääosin se, ettei maitotuotteet sovi minulle kovin hyvin. Minulla tulee maidosta (vähän ällöltä kun se nyt kuulostaakin:D) limaa todella paljon kurkkuun ja esimerkiksi maitorahkasta ja jugurtista tosi huono olo. 😊 Ja kiitos! Smoothiet on meidän vakioaamupalaa 😃
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Soya for professionals toimii erinomaisesti kahvin kanssa! Ja jos haluaa soijaa välttää, riisi-kookosjuoma toimii aika hyvin sekin, erityisesti, jos pitää kookoksesta. T: Kaarina