Uusia tekstejä

  Ajatuksia blogin pitämisestä

  Välillä mulle tulee sellainen olo, että on ikään kuin pakko alkaa kirjoittamaan! Tietenkin just silloin kun univelkaa on jo parilta edelliseltä yöltä ja varmasti tärkeämpää olisi pistää pää tyynyyn, kuin näpyttää koneella blogitekstiä kasaan puolen yön aikaan.

  Merenhelmi blogia kun olen tehnyt jo yli vuoden päivät, niin mietin vähän aikaa sitten, miten tämä blogin pitäminen on muuttanut minua, ja se oikeesti on aika paljonkin. Just muuten tänään äidille sanoin, jos lopettaisin blogin (jota en missään tapauksessa tee) minulla olisi varmasti ainakin hetken aikaa todella tyhjä olo. Samanlainen, kuin silloin kun lopetin tanssin.. Blogista on tullut niin tärkeä osa elämää ja tähän mennessä se on antanut paljon. :)

  Tämä on toisaalta aika rohkea harrastus.. Olen laittanut elämäni kaikkien halukkaiden nähtäville, itseni täysin likoon ja siinä samalla jokaisen arvosteltavaksi. Blogin myötä olen kuitenkin kasvanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Yhtenä esimerkkinä vaikka se, mitä muut minusta ajattelevat, en pohdi sitä oikeastaan ollenkaan, eikä se rajoita sitä, millä tyylillä teen blogiani. Tällä tarkoitan sitä, että pyrin tekemään tästä juuri minun näköiseni :) Totuushan jokatapauksessa on, että blogien kautta toisten elämää, tyyliä, ihan mitä vain, arvostellaan jatkuvasti. Se on osa blogimaailmaa ja tottakai, ihmisiä niin kuin mielipiteitäkin löytyy joka lähtöön.

  Ja ne ilkeään sävyyn kirjoitetut arvostelevat kommentit, eivät ole välttämättä itsetuntoa millään tavoin murskaavia tekijöitä, päinvastoin. Ne jos mitkä, kasvattavat. Kun vastaa  lukijoiden laittamiin kommentteihin, joissa omat, esimerkiksi valinnat asetetaan ihan eri valoon, kuin missä itse ne näkee, oppii tietyllä tavalla puolustamaan itseään. Blogin pitämisen myötä oppii luottamaan itseensä paremmin ja uskomaan vahvemmin siihen, mitä tekee. 

  Olen ollut aina aika kunnianhimoinen siinä mitä teenkin, esimerkiksi tanssimiseen käytin nuorempana oikeastaan kaiken vapaa-aikana, halusin kehittyä aina vain paremmaksi ja paremmaksi. Olen huomannut, että osaltaan tämä pätee myös blogiin. Blogi vie minulta hurjasti aikaa ja vaivaa, mutta on silti todella palkitsevaa, saa minut päivästä toiseen jatkamaan ja tekemään kaikkeni tämän eteen, siinä määrin kuin vain pystyn ja ehdin. :) Koulussa menestyminen on hienoa ja minulle ollut myös useimmiten aika tärkeää, sen takia tuntuukin hiukan pahalta myöntää itselleni: mutta blogi on tinkinyt osansa koulumenestyksestäni. Kuitenkin asia on niin, että vaikka olisin nyt menestyvämpi oppilas koulussa, en olisi tällainen kuin nyt olen, jos en olisi pitänyt blogia. Tämä on ollut tähän asti kertakaikkiaan niin hyvä kokemus ja elämänkoulu, että en vaihtaisi tätä pois sillä hinnalla, että keskiarvoni olisi numeroa tai paria parempi. 

  Rakastan blogin tekemistä, etenkin kun luovuus ja itsensä toteuttaminen korostuvat, olenkin onnellinen, että keksin aloittaa tämän. Olen löytänyt oman tyylini, josta tykkään ja saanut muiden blogien kautta lukuisia vinkkejä niin kauneuteen, terveyteen kuin tyyliin ja pukeutumiseenkin liittyvissä seikoissa. 

  Blogin myötä olen oppinut tuntemaan itseni paremmin ja pohtimaan tarkemmin asioita, tämä pysäyttää kiireellisenkin arjen ja antaa mahdollisuuden sulkea mielestä pois turhia asioita. Tämä rentouttaa minua ja on eräänlaista terapiaa. :) Blogin pitäminen on kokonaisuudessaan palkitseva matka itsensä löytämiseen.
  Tykkää-merkinnät