ajatuksia elämästäni merenrannalla

Ennen kuin kirjoitan näistä kaunokaisista, miten hyvät tällaiset polarisoidut aurinkolasit ovatkaan olleet matkoilla ja miten paljon olen kyseisistä aurinkolaseista tykännyt, ajattelin jakaa teille vähän viime aikojen ajatuksia... Ajatuksia kun olen kävellyt pitkin meren rantoja kuunnellen aaltojen rauhoittavaa kohinaa. Kuten monet teistä varmaan tietävätkin, hain tänä vuonna yliopistoon ja vaikka itse sanonkin, tein oikeasti paljon töitä sen opiskelupaikan eteen. Kevät oli tosi opettavainen monessa suhteessa, enkä aio enää toistaa samoja virheitä, mitä tein lukemisen suhteen. Tästä ei ole kuitenkaan pitkä aika kun sain tietää, että loppujen lopuksi 4 otettiin sisään varasijalta ja itse olin 5. varasijalla (jäin siis 1. varasijalle kauppakorkeakouluun, niin lähelle niin kauaksi). En tule näistä opiskelujutuista kirjoittamaan ehkä pitkään aikaan.. Mutta ystäväni minulle kirjoittamat sanat ovat olleet paljon mielessä tämän kesän aikana: "Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it... " . Vaikka poikaystäväni aloittaa pian opiskelut haaveeni opiskelupaikassa ja yhdessä tehtiin kuitenkin kaikkemme, että päästäisiin molemmat aloittamaan, olen oikeastaan tosi tyytyväinen tähän tilanteeseen. Tiedän, että se päivä koittaa kun sen aika on ja pääsen opiskelemaan kauppatieteitä (kaupallinen ala on ollut aina lähellä sydäntäni) ja itseasiassa en olekaan kertonut vielä, että jatkan heti Turkin loman jälkeen avoimen yliopiston opintojani eteenpäin ja ilmoittaudun markkinoinnin, sekä johtamisen kursseille. Periaatteessa mikään ei siis muuttunut, vaikka siltä tuntuukin. Pääsen tekemään opintoja eteenpäin ja tekemäni kurssit hyväksiluetaan kun saan koulupaikan.
Niin paljon kuin se sattuukin sanoa ääneen, elin koko kevään aikatauluttamalla ja stressaamalla, tein töitä opiskelupaikan eteen jopa terveydenkin kustannauksella (migreeni oli arkipäivää jne). Tottakai haaveiden eteen tulee tehdä töitä, mutta ehkä se suurin opetus, minkä opin tämän kevään jälkeen on se, etten halua antaa suorittamiselle niin suurta ja merkittävää tilaa elämässäni. Mitä sitten ikinä tavoittelenkaan, voin ja haluan tehdä sen eteen paljon, mutta samalla kuitenkin nauttia jokaisesta päivästä kohti haavetta. Se, että teki todella paljon opiskelupaikan eteen, eikä se sitten avautunutkaan, avasi silmät ihan eri tavalla ja muistutti, ettei elämä ole ainoastaan suorittamista ja aikatauluttamista. Ensi kerralla siis kun luen pääsykokeisiin, pidän tarpeen tullen välipäiviä ja teen muutakin esimerkiksi harrastan enemmän liikuntaa. Myös opiskeltavat asiat jäsentyvät paremmin mieleen kun ei ole aamusta iltaan ajatukset kiinni kirjoissa. Välillä tulee vähän hengähtää, eikä vaan mennä kaiken aikaa sen mukaan miten nyt olisi "järkevintä". Myös se, että lukee ns. liikaa voi aiheuttaa sen, että kaikki opiskeltavat asiat ovatkin yhtä puuroa, eikä välity sellaista jäsentynyttä ja selkeää kuvaa asioista, jotka tulisi omaksua.
Kaikki eivät menneet nyt niin kuin olin suunnitellut (milloin ne menevätkään..) ja tällä hetkellä minulla ei ole oikeastaan avoimen yliopiston kurssien lisäksi mitään muita tarkkoja suunnitelmia syksyä varten. Työ ja opiskelut kulkevat matkalaukussa minne ikinä kuljenkaan ja majapaikkana pidän omaa huonettani perheeni luona, ainakin tällä hetkellä. Opiskelut hoituu verkko-opintoina ja blogia voi päivitellä käytännössä mistä tahansa käsin. Odotan oikeasti innolla ja avoimin mielin, mitä syksy tuo tullessaan.
Ja näistä klassisista aurinkolaseista vielä. Olenkin postaillut näistä monta kertaa aiemminkin, mutta tykkään kuvissa näkyvistä Aviatoreista ihan kauheesti. Kyseiset Ray Ban Aviator aurinkolasit sain Fashionstorelta käyttöön ja näistä ovat tulleet ulkomaanmatkojen ihan ehdottomasti lempparilasini. Ovat myös ainoat polarisoidut, jotka omistan. Ovat ihan täydelliset tällaiseen rantalomaan, sillä polarisoidut laseja käyttämällä esimerkiksi heijastumat veden pinnasta poistuvat ja ne suojaa silmiä haitallisilta auringon säteiltä. Pian lähdenkin tästä rannalle ja aion laittaa nämä taas päähäni :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Matleena
,
Viisaita ajatuksia Veera! Minulla kävi hieman samalla tavalla. Hain toista kertaa kaupalliselle alalle (en kuitenkaan kauppakorkeaan) ja olin päättänyt päästä sisään. Luin ahkerasti ja tein jopa ajatuskarttoja huoneeni seinille. Tuntui että hallitsen asiat ja haavelin syksystä, jolloin aloittaisin kyseisessä yliopistossa. Olin todella itsevarma, uskoin todella osaavani. Hymy hyytyi vasta pääsykoepaikalla papereiden kääntöhetkellä; pääsykoe oli muuttunut. Myönnän laskeneeni liikaa saman pääsykokeen varaan. Osasin puolet kokeesta täydellisesti ja puolet olikin sitten hakuammuntaa. Pääsykokeen jälkeen teki vain mieli itkeä.

Mutta kaikellahan on tarkoituksensa? Epäonnistuneen kokeen jälkeen aloin miettiä suunnitelmiani täysin uudestaan, ihan alusta. Mietin vahvuuksiani ja heikkouksiani. Ei tarvinut kauaa miettiä, kuin sen keksin; luokanopettaja! Innostuin alasta hetkessä ja aloin tutkimaan opiskelumahdollisuuksia. Nyt minulla onkin aivan uusi suunta tulevaisuudelle. Nyt aloitan työt kouluavustajana ja saan nähdä ja kokea tulevaisuuteni työympäristöä. Lisäksi tavoitteenani on suorittaa kasvatustieteen perusopinnot avoimessa. Taas kävi toteen tämä ilmeisesti useammankin äidin sanonta, asioilla on tapana järjestyä 😊

Kaupallinen ala, tarkennettuna vielä taloustiede kiinnostaa minua silti hyvin paljon. Ehkä opiskelen sitä avoimessa, koska sivuaineena se ei ole se hyödyllisin. Mutta saa nähdä 😊 Tsemppiä sinun syksyyn! Ihanaa, että jaat ajatuksiasi, sillä itse tykkään lukea näitä syvällisempiä tekstejä. Sinulla on ihailtava arvo- ja ajatusmaailma.

Sitten vielä näihin pinnallisempiin asioihin 😃 ihailin tuota toppiasi jo edellisessä postauksessa, minkä merkkinen se mahtaa olla? Kuvien perusteella näyttää ainakin laadukkaalta 😊
Hyvää lomaa sinulle ja matkaseuralaisillesi! <3
Leena
,
Tein aikanaan kovasti töitä oman opiskelupaikkani eteen ja parin vuoden jälkeen sain sen. Olen pitänyt sinulle kovasti peukkuja ja toivon, että pidät omista unelmistasi kiinni. Rimaa ei pidä laskea sen takia, että tavoite on vaikea saavuttaa.

Ennen seuraavaa lukurutistusta on hyvä elää elämää ja tehdä muitakin asioita. Elämä on tässä ja nyt. Jokaisesta päivästä pitää nauttia.
Riina
,
Myös täältä tzempit! Sinnikäs olet! Hyvä, että nykyään on tuo avoimen väylä, niin vuodet eivät kulu opintojen kannalta hukkaan pyrkiessä ja odotellessa. Ei mene asiat aina kuten Strömsössä, kuten sanotaan. Ite pääsin aikoinaan ekalla yrittämällä yliopistoon sisään, mutta kahdesti vaihdoin pääainetta ja kerran tiedekuntaa ynnä kerran myös itse yliopistoa opiskeluiden aikana...vähän hortoileva ja eksynyt olo oli välillä, mutta jälkikäteen kokien jokainen mutka ja ryppy oli hyvä nykytilanteesta työelämästä käsin peilaten.
Pelli
,
Hei!

Muistelen, että joskus kerroit hiustenlähdöstä postauksessasi. Onko tuohon löytynyt syytä ja onko ongelma ratkennut? Miten hiustenlähtösi ilmeni ja onko jostain kohtaan hiuksia lähtenyt enemmän?

Itselläni on ollut ihan kauhea stressi viimeiset puoli vuotta ja päänahka oireili aika äkäisesti. Sen lisäksi olen huomannut, että hiukset ovat ohentuneet edestä huomattavasti:/ Kaipailisin vinkkejä jos sinulla olisi antaa, koska ihotautilääkäristä ei ollut mitään hyötyä. Paitsi sille lääkärille kun rokotti 100 euroa:O
Sofia
,
Vastaan nyt omasta puolesta vaikka Veeralta kysyitkin 😊 Mulla on ollut aina arka päänahka, ja abivuonna lukiossa tilanne oli todella paha. Päänahka hilseili ja kutisi, hiukset lähtivät ja ohentuivat. Paksuhiuksiselle tytölle se oli painajainen. Olen käynyt ongelmieni takia ihotautilääkärillä, joka sai vaivoja vähän kuriin, mutta parannuskeino löytyi vasta kampaajan vaihdon myötä. Hän suositteli apteekistakin saatavia System4-sarjan tuotteita, joita löytyy niin kuivalle, normaalille kuin rasvoittuvallekin hiuslaadulle. Itselläni nuo tuotteet ovat parantaneet hiusteni ja päänahkani kuntoa. Myös abivuoden loputtua ja stressitason laskettua hiukseni ovat vähitellen vahvistuneet, ja nyt vuotta myöhemmin ne ovat taas vahvat ja elinvoimaiset. 😊
pelli
,
Hei!
Mitä apua sait lääkäriltä? Minulle annettiin jotain Elocon-liuosta, mutta ei tuo kauheasti hiustenlähtöön kyllä vaikuta. System 4 olen pessyt, mutta apua ei ole ollut.
Meri
,
Hei! Luin postauksesi jo pari päivää sitten ja se jäi kummittelemaan päähäni, joten ajattelin ny kerrankin kommentoida jotain (vaikka ei mitään kauhean tähdellistä olekaan:). Olen seurannut blogiasi vaihtelevasti jo jonkun aikaa, ja haluan kertoa kiitokset ihanasta blogistasi (:

Harmittaa puolestasi tuo opiskelupaikan niin lähelle jääminen. Olit lukenut hyvin ja kyllä se vielä palkitaan ennenpitkään. Jatka unelmiesi tavoittelua ja rentoudu! Hyvää syksyn alkua sinulle!(:
merenhelmi,
Hei Meri ja kiitos kauniista sanoistasi! Ihana kuulla, että olet eksynyt blogiini ja jäänyt seuraamaan. Kiitos kuuluu teille lukijoille. Ja jep, niin teen 😊 Tykkään kyllä niin paljon syksystä ja pikkuhiljaa kohti unelmaa. Tunnelmallista ja hyvää syksyn alkua sinullekin 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Leena! Olen aivan samaa mieltä kanssasi, että haavetta kohti vaan, takapakeista huolimatta 😊 Suuret onnittelut opiskelupaikasta, olet sen ansainnut!

Ja kauniisti sanottu toi, että elämä on tässä ja nyt, jokaisesta päivästä pitää nauttia. Olen niin samaa mieltä kanssasi. Ei pidä liikaa miettiä tulevaa tai stressata, vaan elää päivä kerrallaan.

Ihanaa viikonloppua ja kiitos kommentistasi 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Riina,

Olen niin samaa mieltä kanssasi. Avoin väylä on kyllä tosi hyvä vaihtoehto kun koko ajan pääsee kuitenkin opinnoissa eteenpäin.

Ihanaa kuulla, että kaikki opinnot ovat olleet hyödyksi myös työelämää ajatellen. Tunnelmallista ja mukavaa syksyn jatkoa, sekä kiitos viestistäsi, sekä omien kokemusten jakamisesta 😊
merenhelmi.indiedays.com