ajatuksia karkkilakosta

Shoes Flexx / pants Dr.Denim / blazer Gina / bag Louis Vuitton / scarf Burberry / sunglasses RayBan
Kävin tänään r-kioskilta hakemassa pari pakettia ja siinä jonossa odottaessani katselin tylsistyneenä ympärilleni. Katseeni vaelsi hyllyltä toiselle... Suklaapatukoita, munkkeja, irtokarkkihylly... Pysähdyin siinä hetkessä miettimään: "tekeekö mun mieli jotain noista?" Ja kun ihan rehellisesti odotin vastausta itseltäni, mulle tuli vaan vahvasti sellainen olo, että ei. Ei tunnu miltään. Toissapäivänä kokeilin huvikseni kävellä karkkiosaston läpi, herääkö mulle sellainen olo, että haluaisin jotain. Ja voin ihan rehellisesti sanoa, että enää ei vaan jotenkin tunnu miltään, ei siis miltään, ei oikeastaan millään kerralla kun jotain herkkuja nenäni eteen ilmestyy. Olen ollut nyt noin puoli vuotta (aloitin tämän huhtikuussa) karkkilakossa ja oikeasti voin sanoa, että tämä on ollut varmasti yksi tämän vuoden parhaimmista päätöksistäni. Että sillä vain, että jos joku miettii karkkilakon aloittamista, niin kokeilkaa ihmeessä! En olisi ennen tätä lakkoa uskonut, miten helppoa se on kun pääsee niiden ensimmäisten viikkojen ylitse. Ensimmäiset viikot ovat vaikeimmat, mutta kun pääsee niiden ohi, helpottuu ihan koko ajan. Pikkuhiljaa pääsee sokerikoukusta irti, eikä se loppujen lopuksi edes vaadi paljoa. Se on oikeesti ihmeellistä miten helposti sokeriin jää koukkuun (tai ainakin minä jäin tosi herkästi sokeriin koukkuun aikaisemmin) ja toisaalta miten nopeasti siitä pääsee myös eroon. Nykyään tuntuu, että olen vaan yksinkertaisesti unohtanut koko karkkien ja suklaan olemassaolon jos näin voisi sanoa, eikä niitä varmasti senkään takia tee yhtään mieli.

Raakasuklaata olen syönyt kyllä tänä aikana muutaman patukan, mutta olen valinnut sellaiset patukat, missä ei ole sokeria/lisäaineita. Joten en oikein laske sokeritonta raakasuklaata sellaiseksi, että siitä pitäisi pysyä erossa. Ja on muuten ihmeellistä, että ennen mun mielestä raakasuklaa ei maistunut lähellekään niin makealta kuin nykyään. Nyt tuntuu, että raakasuklaa maistuu ihan yllättävän makealta, vaikka siinä ei olekaan sokeria. Se on jännä, miten nopeasti keho tottuu ja miten alkaa maistamaan kaiken eri tavalla :)

Edelleen mulla on kuitenkin jäänyt se ns. tapa, että viikonlopuksi haluan ostaa itselleni jotain hyvää. Nykyään kuitenkin valitsen automaattisesti jotain terveellistä tai edes suht. terveellistä. Tänään ostin karkkien sijasta mm. maapähkinävoita ja riisikakkuja, 2 luomuomenaa, pähkinöitä sekä manteleita. Muita hyviä herkkujen korvikkeita ovat marjasmoothiet, vihersmoothiet, soijajogurtti marjojen kanssa, itsetehdyt sokerittomat jäätelöt ja raakakakut, hyvä tee ja niin edelleen. Vaihtoehtoja karkille ja suklaalle on vaikka millä mitalla.

Tänne postaukseen oon kirjoittanut aikaisemmin enemmän karkkilakosta (syitä karkkilakon aloittamiseen ja niin edelleen).

Niin ja näissä kuvissa erään koulupäivän asu muutaman viikon takaa yliopiston pihalla kuvattuna. :)

Tykkää-merkinnät