Arvostelu Louis Vuitton laukuista

Heipparallaa! Saan harvase päivä viestiä siitä, että voisinko tehdä postausta laukuistani. Tällaisen postauksen olen toteuttanut blogiini huhtikuussa vuonna 2013, eikä sen jälkeen kokoelmaani ole valitettavasti eksynyt uusia ihanuuksia. Kovasti koitin kyllä säästää laukkua varten Alkio-opistolla opiskellessani, mutta kesällä rankan pääsykoekevään jälkeen koin tarvitsevani enemmän rentouttavia ulkomaanmatkoja kuin uutta laukkua. Loma Espanjassa ja kaksi lomaa Turkissa tekivät kyllä tehtävänsä ja alkusyksystä olin taas ihan uudella energialla kohtaamassa syksyn "haasteet" ja mahdollisuudet: muuton Kuopioon, kuntosalilla käymisen, opiskelut ja töiden tekemisen. Nyt laukkukuume on taas alkanut nostamaan päätään ja tarkoituksena olisi alkaa jälleen keräämään ns. laukkutililleni rahaa uutta laukkua varten... Mutta tässä tosiaan postaus, jota todella usein minulta toivotaan ja te uudet lukijat ette ehkä ole löytäneet tätä kyseistä laukkupostausta monien muiden, tuhansien postauksien joukosta? Ajattelin, että parempi julkaista tämä postaus, jossa on arvostelut näistä laukuista kuin tehdä uutta vastaavanlaista. Ja jos tästä postauksesta on apua edes yhdelle, joka pohtii jonkun saman laukun hankkimista mikä minulla on, on postaus tehnyt tehtävänsä. 


Nämä aarteet ovat olleet minulla käytössä jo aika pitkän aikaa. Ensimmäisen hankin ollessani 16 vuotias. Niimpä mielelläni jaan omia mielipiteitä ja käyttökokemuksia allaolevista ihanuuksista. Ja kerron asioita mitä en esimerkiksi itse tajunnut ottaa huomioon laukkua ostaessa. Olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen jokaiseen yksilöön.Voisin kehua jokaista laukkua maasta taivaisiin, mutta keskityin arvostelussa lähinnä käytännönasioihin.
Louis Vuitton Pochette Milla Plussat
+ Tyylikäs iltalaukku
+ Istuvuus olalle on huippuluokkaa (ainakin minulle istuu aivan täydellisesti)
+ Voi käyttää kädessä ranteeseen kiepautettuna tai olalla
+ Tämä iltalaukku sopii käytettäväksi myös arkeen esimerkiksi kahvilaan tai ravintolaan lähtiessä
+ Hihnan saa laitettua myös laukun sisälle
+ Hyvän kokoinen iltalaukku, jonne mahtuu kaikki tarpeellinen

Miinukset
- Laukku on sisältä vaaleaa samettia, joten laukun kanssa saa ja pitää olla tosi varovainen jos haluaa säilyttää sen mahdollisimman hyvännäköisenä ja siistinä
- Kultainen laatta voi naarmuuntua jos laukkua kolhii johonkin
- Hihnaa ei saa irroitettua kokonaan

Mitä mahtuu mukaan?
+ Esimerkiksi kortit, puhelin ja meikkejä (laitan meikit vielä pieneen erilliseen pikkupussukkaan, ettei huulipuna aukea vahingossa ja tahri vaaleaa samettia)Louis Vuitton Speedy 25 Plussat (ruskea)
+ Sopivan kokoinen kaupunkilaukku
+ Laukkujen ulkopintaan tarttunut lika lähtee helposti pois kostealla vauvanhoitopyyhkeellä.
+ Sisältä laukku on punainen, joten lika ei näky helposti. Eikä ruskean laukun kanssa tarvitse olla koko ajan varpaillaan, toisin kuin vaaleiden laukkujen kohdalla.
+ Todella kestäväMiinukset
- Voi käyttää ainoastaan käsivarrella (tosin itse koen tämän plussana)Mitä mahtuu?
+ Kaikki esimerkiksi kaupungille tarpeellinen. Lompakko, kalenteri, puhelin, kamera jne.

Louis Vuitton Speedy kokoa 30 Plussat (vaalea laukku)
+ Hyvän kokoinen esimerkiksi kaupunkilaukku
+ Kauniit yksityiskohdat
+ Ihana, tyttömäinen klassikkolaukku
+ Ruutuosat saa tosi helposti puhdistettua esimerkiksi vauvan puhdistuspyyhkeillä. Näin olen saanut vaaleaan ruutupintaan roiskahtaneen coca-colan lähtemään kokonaan pois.

Miinukset
-Mä rakastan näitä vaaleita laukkuja! Mutta tämän kanssa pitää olla todella varovainen jos haluaa sen pysyvän siistinä ja hyvännäköisenä pitkän aikaa. En tullut sitä itse ajatelleeksi kun tämän hankin, miten paljon todellisuudessa täytyy varoa, jos haluaa säilyttää vaalean laukun hyvässä kunnossa ja ns. puhtaan näköisenä. Sen takia suosin enemmän ruskeita ja mustia laukkuja.

- En esimerkiksi uskalla laittaa vaaleaan laukkuun eväitä, juomapulloa, käsirasvaa tai mitään muutakaan joka voi avautuessa pilata vaalean kangasosan.

Mitä mahtuu?
- Kaikki kaupungille tarpeellinen. Lompakko, puhelin, kalenteri, aurinkolasit, pieni sateenvarjo…
- Speedyjen koot 25 tai 30 ei käy koululaukuksi. Louis Vuitton Speedy 35 periaatteessa sopisi kokonsa puolesta koululaukuksi, mutta mielestäni mallinsa puolesta ei ole hyvä valinta koululaukuksi.

Delightful Pm Plussat
+ Aivan täydellinen laukku kaikinpuolin
+ Tukeva olkahihna, joka mukautuu loistavasti olalle
+ Rennon oloinen, mutta todella tyylikäs laukku, joka sopii moneen eri tilanteeseen
+ Kestävä, todella laadukas laukku

Miinukset
- Ei ole vetoketjua (osa kokee sen miinuksena, minua ei haittaa). Esimerkiksi ulkomaille ei välttämättä kannata ottaa mukaan sellaista laukkua jossa ei ole vetoketjua. Varas saa napattua lompakon helpommin avonaisesta laukusta.

Mitä mahtuu?
+ Laukkuun mahtuu yllättävän paljon.
+ Kuvassa näkyvä laukku sopii parhaiten esimerkiksi kaupunkilaukuksi.
+ Koululaukuksi Delightful Pm ei ole paras mahdollinen, sillä laukun muoto kärsii jos sinne laittaa paljon kirjoja ja kansioita. Jos haluat Delightful laukun koululaukuksi suosittelen samaa laukkua, mutta isommassa koossa.

Alma Pm Plussat+ Almaan rakastuin sillä sekunnilla kun näin tämän upeuden Helsingin liikkeessä. Tiesin heti, että tämä on minun laukkuni. Näyttää niin Veeralta :)
+ Todella kestävää ja laadukasta nahkaa, joten tämä laukku kestää myös minun lapsilleni hyvännäköisenä.
+ Tukeva ja kestävä
+ Vetoketju liikkuu hyvin
+ Koska laukku on kokonaan musta, lika ei näy ollenkaan.
+ Laukku on sisältä mustaa samettia, joten lika ei näy myöskään laukun sisällä.
+ Sopii arkilaukuksi ja iltalaukuksi.Miinuksia
- Laukku menettää muotonsa jos laukkuun laittaa liikaa tavaraa mm. vetoketju menee rumasti. Mutta tämän välttää vain sillä, ettei tunge laukkua liian täyteen.Louis Vuitton Neverfull MM plussat

+ Loistava koululaukuksi ja kaupunkilaukuksi, vaikka kauppakassiksi (Kestää Louis Vuitton myyjän mukaan yli 200 kilon painon) Eli todella kestävä.
+ Vaikka laukku on avonaisen mallinen, on laukun sisällä sivussa vetoketjullinen “pikkupussukka” , jonne voi laittaa lompakon ja puhelimen.
+ Laukku istuu hyvin olalle
+ Tämä laukku on käytössäni joka päivä. On niin monikäyttöinen ja kokonsa puolesta laukkuun mahtuu yllättävän paljon mukaan.
+ Tässäkin nahkaosat patinoituvat ajan kanssa kauniisti.
+ Ei tarvitse olla kovin varovainen, koska laukku on tumma. Sisältä laukku on beigen sävyinen, mutta siinäkään ei näy lika kovin helposti.
+ Niin täydellinen arkilaukku! Tämä on käytössäni joka päivä.
Miinukset
- Nahkaosat saattavat ottaa vähän väriä esimerkiksi vaatteista, etenkin jos laukku on ihan uusi. Mutta ne saa puhdistettua tosi hyvin herkälle nahkalle tarkoitetulla Woly Neutra -aineella. Sen jälkeen kun nahkaosat ovat patinoituneet, ne eivät ota väriä vaatteista niin helposti (jos ollenkaan).Mitä mahtuu?
- Olen käyttänyt tätä laukkua myös koululaukkuna ja mukaan mahtui lukioaikana kaikki tarvittavat koulukirjat ja opiskelutarvikkeet. Lukioaikana tämä laukku oli ihan sopivan kokoinen koululaukuksi, mutta nykyään tarvitsisin isomman laukun koululaukuksi. Jos minun pitäisi valita MM ja GM -kokojen väliltä, ostaisin ennemmin GM-kokoisen laukun koululaukuksi. Nykyään käytän Neverfull MM -laukkua enemmän kaupunkilaukkuna.


Laukun ostamisen alkuaikoina ja myöhemminkin kannattaa olla tarkkana, ettei ota laukkua olalle vesisateeseen ja lumisateeseen, koska nahkaosiin saattaa jäädä jälkiä vesipisaroista, etenkin silloin kun nahka ei ole vielä tummunut ja patinoitunut. Tosin minä olen käyttänyt laukkuja vesisateessa sen jälkeen kun nahkaosat ovat patinoituneet.Ja jos haluat, että laukun nahkaosat patinoituvat kullan ruskean värisiksi nopeammin voi laukun laittaa Louis Vuitton myyjän mukaan esim. terassille “ottamaan aurinkoa”. Auringossa laukun nahkaosat tummuvat nopeammin. Jos laitat laukun aurinkoon tummumaan, muista kääntää välillä laukkua, ettei ainoastaan toinen puoli tummu.Minä ikuinen laukkuhaaveilija olen tyytyväinen tähän kokoelmaan, jonka olen omalla työn teolla hankkinut. Tosin ainakin yksi laukku tulisi kyllä tarpeeseen, vähän isompi koululaukku nimittäin, mutta saa nähdä. Ja Chanelista haaveilen myöskin. Mutta yksi tykkää korkokengistä, toinen huiveista, ja kolmas ei haaveile mistään "hömpästä". Minä rakastan näistä jokaista jos niin voi tavarasta sanoa ;)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Petra,
Vuittonista oon haaveillut, mutten oo oikeen löytänyt sitä "omaani". Tässähän sä oot sopivasti esitellyt monta eri vaihtoehtoa, kiitos! 😊
lungelady.blogspot.fi
merenhelmi,
Ihana kuulla, kiitos itsellesi 😊
merenhelmi.indiedays.com
Pauliina
,
Heippa.

Mistä olet ostanut nämä laukkusi ja minkä hintaisia ne on ollut?
Haaveilen tuosta Neverfullista <3
merenhelmi,
Moikka Pauliina ♥

Olen hankkinut nämä laukut Helsingin Louis Vuitton liikkeestä jo muutamia vuosia sitten. Tietääkseni näiden kaikkien hinnat ovat nousseet aika paljon, joten en valitettavasti osaa sanoa tarkkoja hintoja, mitä ne ovat tällä hetkellä 😟 Enkä muista kaikkien hintoja ihan tarkalleen, mutta ainakin Neverfull MM kokoisena maksoi vuonna 2011 545 € ja toi iltalaukku maksoi vuonna 2011 310 € 😊
merenhelmi.indiedays.com