Coleslaw

*Yhteistyössä Bosch <
Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti on yks mun lemppareista. Se on herkullista ihan sellaisenaan, mutta käy myös esimerkiksi erilaisten liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi. Jos et ole koskaan aikaisemmin maistanut tätä, tulet varmasti yllättymään miten ihmeen hyvää kaalin, porkkanan ja niihin sopivan kastikkeen sekoitus voikaan olla! Suosittelen siis lämpimästi testaamaan. Helppo, hyvä, nopea ja edullinen salaatti :)

Etenkin tähän aikaan vuodesta coleslaw on loistava vaihtoehto, koska erilaiset salaattiin "tarvittavat" ainekset (kuten kotimainen kurkku ja tomaatti) ovat tällä hetkellä huomattavasti kalliimpia kuin esimerkiksi kesäaikaan. Sen sijaan suomalaista kaalia ja luomu porkkanaa on nyt syksyllä kaupoissa tarjolla hyvinkin edullisesti. Ison kaalin saa 1-2 eurolla ja luomu porkkanapussin suunnilleen samaan hintaan. Niistä saa tehtyä jo hurjan ison satsin, josta riittää isollekin perheelle moneksi päiväksi.
Käytin Coleslaw-salaatin valmistukseen Boschin MaxoMixxiä. Kyseisellä laitteella tämän tekeminen oli helppoa, mutta ennen kaikkea todella nopeaa. Kyseessä on muuten sama laite, josta postailin kesäkuussa vihersmoothien tekemisen merkeissä (postaus löytyy täältä).
Miksi kaalia?

- Kaalin glukosinolaattien oletetaan ehkäisevän syöpää ja suojaavan sydän- ja verisuonitaudeilta, sekä kakkostyypin diabetekselta. C-vitamiini ja beetakaroteeni tukevat vastustuskykyä.
- Kaalia ja muita vihreitä lehtivihanneksia kannattaa suosia myös kalsiumin takia.
- Hyväksi ruuansulatukselle. Kaalissa on runsaasti kuitua!
- Kaalien kylläisyysarvo on huippuluokkaa. Se täyttää vatsan tehokkaasti, mutta siinä on vain vähän energiaa. Olo tulee helposti kylläiseksi, jonka takia kaali on myös hyvää laihdutusruokaa.
- Kaalin on todettu tehokkaaksi myös vatsahaavan hoidossa, tulehdusten estäjänä ja säteilyhaittojen vähentäjänä (lähde: Jean Carper: Terveyttävä ravinto).

Muut lähteet: Hyvä terveysKunto Plus
Näin valmistat Coleslaw - salaatin
1. Aloita pilkkomalla kaali ja porkkanat. Tarvitset (noin) puolikkaan kaalin ja 7-10 porkkanaa. Itse tykkään käyttää ruuissa runsaasti porkkanaa, mutta monissa coleslaw-salaatin ohjeissa porkkanoita on laitettu paljon vähemmän, oman maun mukaan siis! 
Luomuporkkanoita ei välttämättä tarvitse kuoria. Tällä kertaa kaupassa oli vain "tavallisia", joten kuorin nämä. 
2. Pilkoin porkkanat suunnilleen tämän kokoisiksi paloiksi.
Jos käyttää MaxoMixxiä, tämä osa sopii hyvin mm. kaalin ja porkkanan raastamiseen.
3. Seuraavaksi laitteen muoviosa nostetaan ylös ja porkkanapalat tiputetaan sisälle.
4. Muovikippo asetetaan porkkanoiden päälle. Tämän jälkeen laite käynnistetään ja muoviosaa työnnetään alas samalla kun laite raastaa porkkanoita. Tämä vaihe menee hyvin nopeasti!
Tehoa on mahdollista säätää sen mukaan mitä pilkkoo / raastaa jne.
> 4. Valmista! Tämä voittaa ajassa mennen tullen käsin raastamisen :)
5. Seuraavaksi kaalin vuoro!
Leikkasin kaalit suunnilleen tämän kokoisiksi paloiksi.
> 6. Kaalipaloille siis sama homma kuin porkkanoille, eli kaikki koneesta läpi vaan!
> Valmista!
> 7. Seuraavaksi yhdistin porkkana- ja kaaliraasteen ja aloitin kastikkeen tekemisen.
Kastikkeeseen tarvitset: 

- 1 dl kermaviiliä
- 2-3 rkl majoneesiä
- 1 tl sinappia (Dijon Originale sinappi sopii tähän hyvin)
- Pieni ripaus mustapippuria
- 1-2 rkl puristettua sitruunanmehua (jos mahdollista, kannattaa valita sitruuna luomuna). Sitruunan sijasta voi käyttää myös viinietikkaa.
8. Mittaa kaikki kastikkeeseen tarvittavat ainekset muovikippoon ja sekoita keskekään. Sekoittamiseen käytin laitteen mukana tullutta (yläkuvassa näkyvää keskimmäistä) sekoitinosaa.
9. Kun kastike on valmista, sekoita se raasteen sekaan.
10. Ja eikun syömään!
Tähän MaxoMixx -laitteessa on todella laajat käyttömahdollisuudet. Nappasin vielä havannoillistamisen vuoksi kuvat kaikista osista mitä tähän settiin kuuluu.
>
Tämä on valtava apu niin välipalojen tekemisessä, ruuanlaitossa kuin leipomisessakin :)

Lisätietoa saat halutessasi täältä.
*Laite on saatu testikäyttöön

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Kysymykseni ei liity postauksen aiheeseen 😊

Eikö kaverisi Anette enää bloggaa? Palaako hän? Ikävöin hänen blogia 😊
merenhelmi,
Heippa!
Ei haittaa!
Anette ei pidä tällä hetkellä blogia. En osaa sanoa, palaako hän, mutta toivottavasti! <3 Minäkin ikävöin hänen blogiaan 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167