eka lomaviikko

Tänään on tasan viikko siitä kun astuin pääsykoesalista pihalle ja tässä olisi ensimmäisen lomaviikon tunnelmia! Mulle iski muuten taas tänään kova päänsärky siinä iltapäivällä ja ajattelin, että ehkä muutaman tunnin souteleminen järvellä voisi helpottaa asiaa. Lähdettiin siis ystäväni kanssa järvelle ja soudeltiin jopa kolme tuntia! Huomenna on varmaan kädet kipeenä ;) Ja mulla on vielä iltatreenikin tekemättä! Mutta oli kyllä ihanaa jutella ja nauttia ilta-auringosta kauniissa maisemissa. Mutta nyt niihin viime aikojen lomatunnelmiin!
1. Ollaan tehty paljon salaatteja oman kasvimaan antimista ja voi että mitä herkkua ne ovatkaan! Tosta kyseisestä salaatista voisin laittaa ohjetta myös tänne blogiin. On niin mahtavaa kun voi kävellä omalle kasvimaalle ja poimia tuoreita, sekä herkullisia salaatti-aineksia. Kannattaa ehdottomasti laittaa kasvamaan salaatteja, yrttejä ym.
2. Ensimmäinen lomapäivä pääsykokeen jälkeen ja terassilla kirjan lukemista, auringonottoa, sekä puhdistavan teen juomista. Tuntuu, että energiat alkaa hiljalleen palautumaan, vaikka migreenistä kärsin edelleen..
3. Tämänpäiväinen aamutee ja äkkilähtöjen kyttäilyä! Vielä ei osunut täydellistä kohdalle, mutta toivottavasti jossain vaiheessa.
4. Saavuin Helsingin matkalta viime sunnuntaina vähän väsyneenä ja miten ilahduinkaan kun tällainen lettukasa odotteli omalla terassilla! Mun tytöt (Anette ja Lempi) olivat paistaneet nämä gluteenittomat letut. Ilta huipentui vielä siihen kun lähdimme mökille uimaan ja saunomaan!
5. Mun pääsykokeen jälkeen heti seuraavana päivänä mentiin koko perheen tyttöjen kanssa metsään keräämään koivunlehtiä, mustikanlehtiä, horsmanlehtiä ja mustaherukanlehtiä. Niistä saamme loistavia teeaineksia kuten olen aiemminkin kirjoittanut. Sen lisäksi teemme keräämistämme lehdistä terveellistä ja ravinnerikasta viherjauhetta, jota voi heittää kätevästi ruokien sekaan. Itse tykkään ripauttaa viherjauhetta smoothien sekaan.
6. Kerättyjä mustikanlehtiä!
7. Tämän aamuinen vihersmoothie ennen rantalenkkia, johon tuli omalta kasvimaalta kerättyjä salaatteja, magnesiumjauhetta, msn-jauhetta, lesitiiniä, anisiisoa, sekä siitepölyrakeita.
8. Aina yhtä kaunis järvimaisema! Tämän kuvan nappasin viime sunnuntaina kun kävimme uimassa ja saunomassa mökillä tyttöjen kanssa. Heitin myös talviturkin kyseisenä iltana. Vesi ei ollut edes kylmää!
9. Matkalla pääsykokeeseen!
10. Jätskihetki rakkaan siskon kanssa ennen kun menimme ottamaan asukuvia. Maistoin ensimmäistä kertaa tota Magnum yogurt fresh jätskiä ja se oli kivan raikas. Toi toinen on siskon ehdoton lemppari ;)
11. Olin Kivenlahti Rockissa viime lauantaina Indiedaysin porukan kanssa. Olin niin fiiliksissä kun kuunneltiin sellaisia biisejä joihin liittyy paljon hyviä muistoja! :D
12. Viime perjantaina lähdin pitkästä aikaa tyttöjen kanssa Jyväskylän yöhön. Mulla ja Anetella oli molemmilla pääsykokeet vihdoin ja viimein ohitse ja oli kyllä ihanaa kilistää kesälle, sekä vapaudelle :)
Ps. Tuntuu, että migreeni on taas iskemässä päälle.. Lähdenkin tästä keittämään teetä, venyttelemään ja saunomaan. Pitäisi myös pakkailla ja katsoa huomisen vaatteet. Aamulla otan nimittäin suunnaksi Helsingin!
Kaikki nämä kuvat ovat Instagramista jota olen alkanut päivittelemään nyt vähän tiuhempaan tahtiin! :) Minut löytää sieltä nimimerkillä @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Roosa
,
Harmi tuo sinun migreenisi 😟 mutta on pakko kysyä noiden gluteenittomien lettujen ohjetta? Noudatan itse myös gluteenitonta ruokavaliota ja etsin hyvää lettu ohjetta 😊
Hyvää Helsingin matkaa sulle ♡
Sanni
,
Ihania kuvia..! 😊 Voi että olen vähän kade tuosta omasta kasvimaasta... Olisi kyllä niin mahtavaa kun pystyisi poimimaan viherherkkuja omalta takapihalta... Valitettavasti onnistuu vähän huonommin kerrostaloasukilta. Oli mulla yksi kesä yrttejä parvekkeella ja se oli ihan mahtavaa. 😊 Sen kesän jälkeen kesät onkin olleet sellaista paikasta toiseen liikkumista että yrtit kuolisi aika pian partsille kastelun puutteessa.... Höh.

Tuo lehtien keräys oli muuten hyvä vinkki! 😊 Noillahan voi varmasti tuunata salaattiakin..? Vai kannattaako noita käyttää vain kuivattuna?
merenhelmi,
Moikka Roosa 😊

Voisin laittaa postaustoiveen korvan taakse, mutta sen verran voisin sanoa jo tässä, että me käytetään lettujen tekemiseen yleensä tattarijauhoja 😊 Ja kiitos♡ Helsingin matka meni aika nopeasti, toivottavasti jokin toinen kerta voisin olla siellä pidemmän aikaa kuin päivän niin ehtisi käymään vähän enemmän kaupoilla ja kahviloissa 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Sanni, olipas mukavaa saada sinulta kommentti! 😊 <3 Se on kyllä totta, että jos asuu kerrostalossa niin ei välttämättä pysty niin paljoa kaikkea kasvattamaan, mutta onneksi myös parvekkeelle saa aika paljon kaikkia ihania herkkuja laitettua.

Me yleensä ollaan kuivatettu kaikki koivunlehdet, mustikanlehdet, horsmanlehdet, mustaherukanlehdet ym. ja tehty niistä viherjauhetta, jota olemme sitten heittäneet smoothien sekaan, ruokien sekaan ym. Ja teeaineksina menee myös loistavasti. Miksei niistä voisi salaattejakin väsäillä, varmasti onnistuisi sekin! 😊

Ihanaa, rauhallista viikonloppua Sanni 😊
merenhelmi.indiedays.com