Elle

Yks mun haaveista on osata hyvin englantia ja ruotsia. Viime keväänä yks opettaja antoi minulle neuvon: "Harjoittele kieliä itsellesi mieleisellä tavalla", mua lähinnä huvitti, että miten kielitaitoni paljoakaan parantuu jos selailen Elleä.. Mutta myönnän, että hän oli ainakin osittain aivan oikeassa. :) Tarkoitukseni ei ollut kuvata noita miehiä, vaan antaa jokaiselle tällä hetkellä kirjoituksiin valmistautuville vinkin, ja lukeminen voi olla mukavaakin ;) Aina jotain oppii vaikka lukee esimerkiksi just lehtiä, kirjoja, tai katsoo englannin kielisellä tekstityksellä elokuvia. :) Kielen oppiminen vaatii kyllä muutakin, mutta mielummin luen tästä lähtien englannin kielisiä lehtiä, kuin suomen.. Ihan muuten yllätyin, kuinka paljon mielenkiintoisia juttuja tosta Ellestä löytyykään! 


Ihan kohta lähden loppupäiväksi töihin ja illalla tehdään siskoni kanssa jotain hyvää ruokaa ja lähden lenkille, mahtavaaa! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
ostit sitten kaksi saman kuun lehteä eri kansilla 😃
merenhelmi,
Hyvä kysymys ;D En kertakaikkiaan huomannut asiaa!
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Niin on!! 😊 Koulukirjat on välillä tosi puuduttavia. 😃 Mutta aina tulee hyvä mieli jos on lukenut koulukirjoja ja oppinutkin jotain.. On kuitenkin paljon kivempi lukea jotain oikeesti mielenkiintoista 😊

Niimpä 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Niin on 😊 Kenzas blogia oon lukenut välillä, jotta tulee kertausta ruotsin kielessä. Niimpä 😊 Yksi ystäväni sanoi samaa. Ja tosiaan sanavarasto varmasti laajenee:)

Kiitos <3
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Jep! 😊 Joo musta jotenkin tuntuu, että kun oon tätä blogia kirjoittanut niin äidinkielen tosi vaikeat tekstitaidotkin alkaa sujumaan paljon paremmin, tai jotenkin luontevammin. Jos tästä harrastuksesta olisi siis jotain hyötyä koulunkin suhteen. 😊

Kiitti hirmuisesti 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Niimpä. Hyvä kun vihdoin tajusin sen, että kieltä kannattaa opiskella myös itselle mieleisellä tavalla 😊 Noita lehtiä ja kirjojakin on niin mukava lukea englanniksi. Ja mitä enemmän lukee, sitä enemmän ymmärtääkin. Osaat varmasti todella hyvin englantia, voi kun itsekin osaisin! Se on hieno taito, että osaa kieliä hyvin. 😊

Oikein ihanaa syksyn alkua sinulle ja kiva kun jätit kommentin 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Kieltenopettajana (ihan eri kaupungista) sanoisin myös, että kun katsot telkkaria tms., niin toista mielessäsi ne repliikit ja tee siitä automaattinen tapa, jota et enää huomaakaan. Sillä tavalla oppii huomaamattaan todella paljon rakenteita ja sanoja sekä aitoja ilmauksia, joita ei välttämättä opi koulukirjoista. Ainakin itselläni se oli aikoinaan (lukioaikana) ihan ehdottomasti paras konsti, ja nykyäänkin yritän sitä suositella opiskelijoilleni, vaikka heistä se tuntuu kuulostavan älyttömälle.
Anonyymi
,
Kiertelet, vai haluatko olla diplomaatti ? siis tykkäätkö että miehellä on tatuointeja ? Itselläni ei ole´, vaikka ei se nyt niin kaukaa haettua olisi että koko toinen käsi olisi tatuoitu,se vaan jäi tekemättä. Naisella.. no joo tunnen kyllä monta naista jolla on paljon tatuointeja,mutta olet niin kaunis että tarvitsetko lisää kuvia ihoosi? Rakastaisin sinua kuvien kanssa tai ilman jos olisit omani.

Anonyymi
,
kiitos vastauksesta! 😊 itse ajattelin lähteä lukemaan (toivottavasti pääsen jo ens syksyllä aloittamaan kauppatieteitä. 😊
Anonyymi
,
Moi. Tuosta kielen oppimisesta vielä, et ok lukemalla mielenkiintoisia tekstejä pystyy laajentamaan sanavarastoaan hyvin. Mut on toinen juttu pystyykö käyttään sitä sanavarastoa aktiivisesti. Eli pitää myös itse tuottaa tekstiä. Samoin puhumaan oppii valitettavasti vain puhumalla, eli harrasta small talkia kavereiden kanssa ja sit on tietysti nuo aikuisopinahjot, joissa saa opiskelua eri alojen puhuttua enkkua pienryhmissä. Tsemppiä sinulle..
nimim.Uusivirta