Ett annorlunda val

En ole halunnut puhua täällä koulustani, vaikka siitä on kyselty. Ei sillä, että siinä olisi jotain salattavaa. Kaikki eivät vain ymmärrä valintaani käydä lukiossa vielä neljättä vuotta, vaan jotkut suhtautuvat jotakuinkin näin: "Veera, ai oikeasti mukavaa käydä vielä lukiossa..?" 

Rehellisesti sanottuna, kyllä on ihan mukavaa. :) Olen tällä hetkellä tyytyväinen valintaani, olen saanut aivan mahtavan ystävän koulusta ja meillä on tosi mukavaa yhdessä. Me teekupit kädessä vaelletaan luokasta toiseen. :) Minulla ei ole elämässä mikään kiire, ei mikään, se on asia minkä olen ymmärtänyt. Vaikka lukio vähän pitkittyisi, mitä merkitystä sillä on loppupeleissä jos koen sen itselleni paremmaksi vaihtoehdoksi. Käyn kuitenkin töissä (josta tykkään hirmuisesti!) teen blogia, rakastan harrastaa paljon liikuntaa.. Lyhyesti sanottuna, tehdä paljon eri asioita, jotka kaikki ovat olleet lukioaikana täysin mahdollisia sen käymällä neljään vuoteen.
Olen aina ollut vähän sen tyylinen, "kaikki tai ei mitään". Joko lukio käytynä sellaisilla tuloksilla mihin on itse tyytyväinen, tai sitten ei ollenkaan... Okei, kuulostaa vähän tyhmältä, kun tarkemmin ajattelee. Miksi ei voi vain suoriutua, eikä aina tehdä parastaan? En tiedä miksi.... Haluan tehdä parhaani, ainakin useimmiten. Siitä jää minulle hyvä mieli, onnistumisen tunne ja tyytyväinen olo itseeni. Luin esimerkiksi psykologiaa todella paljon, jotta sain nostettua arvosanani C:eestä ihan hitusta vaille L:ään. Ja minulle tulee hymy huulille joka kerta kun muistelenkin sitä. Jokainen tyylillään ja minun tyylini on tämä.
Vajaa viikon päästä minulla alkaa kirjoitukset. En ole valmistautunut kieliin nyt ollenkaan, voisin sanoa, etten melkein yhtään. Koska en ole yksinkertaisesti ehtinyt, pystynyt ja jaksanut tällä hetkellä. En ole saanut sellaista lukuintoa, mikä minulla yleensä on. Niimpä, keskityn yhteen aineeseen: äidinkieleen ja kursseihin. Mielestäni minun on parempi tehdä muutama asia hyvin, kuin monta heittämällä ja huonosti.

Yksi suuri haaveeni on osata hyvin englantia ja ruotsia. Niimpä minulla on puoli vuotta - vuosi aikaa valmistautua molempiin kirjoituksiin, jotta saan niistä hyvät hyvät tulokset. Tai oikeastaan vielä tärkeämpänä koen sen asian, että opin molemmat kielet, hyvin, paremmin. En haluaisi lähteä rääpimään tänä syksynä A:ata kielistä, vaan keskityn ihan kunnolla puoli vuotta ja tähtään paljon parempaan.
Niinhän sitä moni sanoo, että "nehän on vain kirjoitukset, kuka niitä nyt enää kyselee, eihän niitä enää tarvitse, mitä merkitystä kunhan pääsee seuraavaan kouluun..." ja tätä rataa. Ymmärrän senkin ajattelutavan toisaalta hyvin.
Mutta haluan onnistua ja ajatella lukion jälkeen, että "tein parhaani, yritin, tai ainakin melkein parhaani". Sitten voin hyvillä mielin jatkaa elämää eteenpäin, lähteä ulkomaille tai jossain vaiheessa seuraavaan kouluun, mitä ikinä teenkään. Ja sitten, sitten osaan hyvin englantia ja ruotsia!! Sekin haave on sitten siis toteutunut. :)


Kuvat Weheartit

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
missäpäin siellä oot käyny?
merenhelmi,
Hei 😊

Minun isä asuu Amerikassa. Siitä on pitkä aika kun näin hänet viimeksi.

www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Uskon että kokemuksesta tulee hieno:)
Anonyymi
,
Kävin amiksen neljäs vuodes... :/
Anonyymi
,
Hieno teksti!
Mitkä kaikki aineet ihan kokonaisuudessaan kirjoitat siis? Entä mitä kieliä osaat/oot opiskellut enkun ja ruotsin lisäksi (jos olet)?
Aiotko lähteä siis ulkomaille kun lukion oot suorittanut...vau =) Minä myös(ehkä)!
merenhelmi,
Kiitos!<33 😊 Kirjoitan äidinkielen, ruotsin, englannin, terveystiedon ja psykologian. En oo opiskellut muita kieliä enkun ja ruotsin lisäksi. 😊

Uskon ainakin, että lähden ulkomaille lukion jälkeen!:)) Kiitos kommentistasi.<3
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
no hhuhhu
Anonyymi
,
Kyllä sulla päättäväisyyttä ja rohkeutta piisaa Veera!
Noi on justiinsa noita elämän valintoja. Juuri se, että saa valita oman "polkunsa" ja tehdä omat valinnat tekee elämästä mielenkiintoista ja arvokasta. Olisi tosi tylsää jos kaikki eläis samojen kaavojen mukaan.
Mitä kirjoituksiin tulee itsehän käytin osan kevään lukulomasta ulkomaanmatkaan ja vaikka sitä moni silloin kritisoikin niin se oli silti paras päätös. 😃 -A-
Anonyymi
,
Se on totta, että eräällä tapaa yo-todistusten arvosanoja ei tarvitse myöhemmässä elämässä, mutta amk-opintoihin haettaessa niillä arvosanoilla on merkitystä. Itse en olisi päässyt sairaanhoitajaksi lukemaan jos yo-numerot olisi olleet huonommat kuin minun "keskiverto"arvosanani. T.Linda
Jenny,
Hei!

Mietin tässä sitä että menenkö neljällä vai kolmella vuodella lukiosta? Minusta tuntuu että haluan tehdä asiat rauhassa ja miettien niitä asioita kuin hutasten vaan.

Huom! Olen kuulovammainen, jolla on kummaskin korvassa laitteet! Jos olet kiinnostunut minun kuulovammasta niin käy ihmeessä minun blogissa! http://www.elamaaonihanaa.blogspot.fi/
www.blogger.com/profile/112428867315402535