Gluteenittomat aamupalaletut

Sunnuntaiaamu ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, joten piti keksiä aamupala ajatuksella "mitä kaapista löytyy". Minä ja poikaystäväni käymme aina sunnuntaisin ruokakaupassa vähän kauempana ja haemme kerralla koko viikon ruuat (tämän päivän ruokakauppareissu on edessä vasta iltapäivällä). Jos joku on muuten kiinnostunut kuulemaan miten meillä ruuanlaittovuorot menevät ja ylipäätään ruokapuoli, niin mielestäni tämä on aika hyvä ratkaisu. Perjantaina suunnittelemme vihkoon koko seuraavan viikon ruuat, oikeastaan kaikki ohjeet katsomme äidin blogista täältä. Ja olemme sopineet niin, että poikaystäväni tekee päivällisen neljänä päivänä viikossa, itse kolmena. Mutta tietenkin tämä elää tilanteen mukaan ja usein teemme niinkin, että kerralla kokkaamme jääkaappiin enemmän ruokaa, joka sitten riittää monelle päivälle. Viime aikoina poikaystäväni on tehnyt käytännössä kaikki ruuat meille ja leiponut jälkiruuat päälle (mitä olen vähän ihmetellyt...), mutta en ole valittanut :D Mutta yleensä laitetaan ruuanlaittovuorot puoliksi, on mukavaa tulla takaisin kämpille kun ei tiedä mikä ruoka odottaa pöydässä ja toisaalta on kivaa myös itse kokkailla kaikessa rauhassa ja yllättää toinen. Kasviskeiton olen pyöräyttänyt itselleni yleensä pari kertaa viikossa, sillä poikaystäväni syö lounaan yliopistolla ja itselläni ei ole taas sitä vaihtoehtoa. Tai voisinhan periaatteessa käydä lounaalla yliopistolla, vaikka en ole siellä kirjoilla, mutta olen kokenut järkevämmäksi sen, että teen itse lounaan. Iso kattila kasviskeittoa riittää minulle monen päivän lounaaksi ja yleensä sen lisäksi keitän vielä muutaman luomukananmunan tai mitä milloinkin. Päivällinen syödään siis lähes aina yhdessä ja siihen panostetaan sen verran mikä järkevältä ajankäytön ja kustannuksien kannalta tuntuu. Ruoka-aineiden laadusta emme kuitenkaan halua tinkiä ja suosimme parhaamme mukaan puhdasta ruokaa ja luomua.
Gluteenittomat aamupalaletut

- Tattarijauhoja
- Kookosmaitoa
- Oliiviöljyä
- Vettä
- 2 luomumunaa
- Kristallisuolaa
- Intiaanisokeria
- Chia-siemeniä
- Paistamiseen kookosöljyä / voita

Päälle itsepoimittuja mustikoita ja poikaystävälle rahkaa (sekaisin maitorahkaa, vispattua kermaa, sitruunaa, intiaanisokeria)
Leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Janina,
Näyttää todella ihanalta! :p

Muuten, pitäisikö onnitella vai kiittää, olit viikkosanomissa nyt äskettäin, kiinnostuin sen avulla sinusta!
janinajakarvakamut.blogspot.fi
Sini
,
Moikka!

Haluisin kysyä, että voisitko mahollisesti tehä postauksen sun kaikista kynsilakoista? 😊
merenhelmi,
Moikka Janina ja kiitos kovasti 😊 Letut on yllättävän nopea tehdä aamupalaksi ja niin hyviäkin vielä. Eilen innostuttiin tekemään vielä pinaattiletutkin illalla. Niin ja tosi mukava kuulla, että olen saanut sinusta uuden blogini lukijan. Toivotan sinut tervetulleeksi seuraamaan blogiani ja elämääni Kuopiossa. 😊 Energistä, uutta alkanutta viikkoa, sekä kaikinpuolin hyvää syksyn jatkoa sinulle 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moi Sini! Tai postaus lempparikynsilakoistani, olisiko parempi...? 😊 Ihanaa maanantaita ja kiitos postaustoiveesta <3
merenhelmi.indiedays.com
Lempi,
Tuu tännekin tekemään noita 😉
lempin.blogspot.com