Hiustenhoito

Hiustenhoitopostausta on toivottu moneen kertaan ja nyt olen täällä vihdoin kirjoittamassa aiheesta. :) Ettei tästä tulisi kilometripostausta, päätin jakaa tämän kahteen eri osioon. Ensimmäisessä kerron vain ja ainoastaan hiusteni hoitamisesta, toisessa osiossa niistä hiustuotteista, joita käytän. Tässä ensimmäisessä osiossa ei ole luultavasti mitään sellaista, mitä te ette jo tietäisi, mutta kirjoitin nyt asiat joita itse noudatan. Mitään ihmeellisyyksiä en hiuksieni kanssa tee. :)

Listasin tähän asioita, joita itse noudatan.. :)
- En ole koskaan värjännyt hiuksiani, enkä värjää hiuksiani. Kuivat latvat leikkaan muutaman kuukauden välein, mutta silloinkin leikkaan vain sen verran kuin oikeesti on tarpeen.
- Nukun aina hiukset letillä, niin hiukset eivät hankaudu nukkuessa. Olen huomannut, että hiukseni ovat vahvistuneet sen jälkeen kun olen alkanut nukkumaan hiukset letillä.

- Teen kerran viikossa hiusnaamion. Käytössäni on niin hyviä hiustuotteita kuin ihan keittiön kaapista löytyviä purnukoita, kuten kookosöljyä. Tämä edullinen kookosöljy ei ole yhtään sen huonompi vaihtoehto hiusten kosteuttamiseen kuin Redkenin all soft heavy cream:ikaan. Levitän kookosöljyä hiuksiin ja latvoihin. Letitän hiukset ja nukun pyyhkeen päällä, jotta tyynyliina ei menisi pilalle. Aamulla pesen hiukset normaalisti shampoolla. Kookosöljyä ei kannata levittää hiuksiin kovin paljoa, jotta se lähtee shampoolla hyvin pesemällä pois. 
- Yritän välttää suoristusraudan käyttöä. Etenkin Ghd-rauta kuumenee todella kuumaksi ja pilasi omat hiukseni muutama vuosi takaperin saaden ne aika huonoon kuntoon. Jos erehdyn suoristusraudan käyttöön, suihkutan hiuksiini lämpösuojaa. 
- Mennessäni saunaan, laitan aina hiuksiin pyyhkeen joka suojaa hiuksia saunan kuumuudelta. 
- En käytä pinnejä, ne katkovat helposti hiuksia. En käytä myöskään ponnareita, joissa on metalliosia. Metalliosat ovat usein teräviä ja katkovat nekin hiuksia.
- Yritän pitää hiukset mahdollisimman luonnollisessa tilassa. En kovin useasti kiharra, suorista, tupeeraa tai tee muutakaan mikä kuluttaisi hiusta. 
Niin kuin sanoin, en hoida hiuksiani mitenkään ihmeellisellä tavalla. :)


Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Kuvat ovatkin otettu viime keväänä. 😊 Tällä hetkellä hiukseni ovat paremmassa kunnossa.
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Miten sun hiukset voi olla noin suorat, jos nukut hiukset letillä? 😲 Ja pidätkö hiuksia yhellä letillä vaiko kahella? 😊 Ite haluisin kokeilla, mutta en myöskään halua suoristaa hiuksia ja leteillä mulle on ainakin ennen tullut kauhea harakanpesä kun letit avaa aamulla 😃
Anonyymi
,
Kokeile joskus vaikka raitoja. Ja muutama lisäsentti pois, niin tulee paksummat hiukset!!!
merenhelmi,
Toi kuva on otettu viime keväänä, en muista miten minulla oli noin suorat hiukset, että olinko suoristanut ne vai en. Mutta mulla on kyllä aika suorat hiukset luonnostaankin. 😊 Nukun yhdellä letillä aina 😊 en jaksa ikinä tehdä kahta lettiä. 😃 Niin joo :/ Mä teen joskus niin, että kastan harjaa juoksevan veden alla ja sitten harjaan hiukset, vesi suoristaa mun hiukset jo ihan ok hyvin 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Heippa 😊

Tällä hetkellä hiukseni ovat todella hyvässä kunnossa. Minua ei stressaa tällä hetkellä mikään niin hiuksetkin ovat pysyneet päässä.. 😃 Raidoista en kauheesti tykkää, vaan enemmän yksivärisistä hiuksista. Kesällä aurinko kuitenkin polttaa raitoja hiuksiini, ja ne ovat luonnollisen näköisiä. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Pöh, mitkä ohuet muka?! Ihan täydellinen tukka sulla! Itellä kun saisin tohon pituuteen kasvamaan niin oisin ikionnellinen 😉 Vielä jonain päivänä...

Jemina
Pirita,
Aivan mieletön tukka!! Toi on mullakin tavoitteena ennenku täytän.. öö.. no vaikka 50 😃 Itsellä kans hiusten laatu parani niin paljon kun lopetin värjäämisen 2,5 vuotta sitten. Suoristaminen (tai latvojen silleen hienoisesti laineille taivuttaminen ennemmin) on mun pahe. Tukka on niin luonnonkihara latvasta.. ja juuresta sit taas suora. Voit vaan kuvitella miltä se sit näyttää 😃 Edellisestä kampaajakäynnistä nyt puoli vuotta (jaiks) joten ensiviikon kampaaja tulee niiiiiiin tarpeeseen.

<3
www.blogger.com/profile/012391285865204269
Anonyymi
,
En ymmärrä näitä aiempia kommentteja. Noi hiuksethan näyttää tosi paksuilta ollakseen ihan omaa tukkaa! Kampaajana näkee kaikennäköistä ja hyvin harvassa noin paksu pitkä tukka.

Tottakai lämpökäsittely aina koettelee hiusta, mutta oikealla lämpösuojalla ja hoidolla ei raudankaan käyttäminen haittaa. Itse käytin kans omaa ghd-rautaani käytännössä päivittäin varmaan vuoden ajan ja kun käytin oikeita tuotteita niin hiusten kunnossa ei ollut mitään ongelmaa. Toisin oli kun en käyttänyt kunnollisia tuotteita raudan alla, jolloin hiukset menivät huonoiksi jo muutaman viikon lähes päivittäisin käytön jälkeen.
Elisabete,
Sun hiukset on upeat, ei tästä voi olla toista mieltä! Sanon minä 😊

Ja aikalailla samoilla menetelmillä hoidan omaa tukkaani, tosin kanamunan sijaan käytön naamioita jne. 😊
www.blogger.com/profile/015328202743903198
Anonyymi
,
Kuulostaa siltä, ettet uskalla tehdä normaaleja asioita hiustesi takia. Käytähän rohkeasti joskus pinnejä ja mene saunaan ilman pyyhettä. Ei ne hiukset heti pilalle mene. Itselläni on ainakin hiukset huippukunnossa, vaikka teen ihan normaaleja juttuja 😊