Hiustenhoito

Hiustenhoitopostausta on toivottu moneen kertaan ja nyt olen täällä vihdoin kirjoittamassa aiheesta. :) Ettei tästä tulisi kilometripostausta, päätin jakaa tämän kahteen eri osioon. Ensimmäisessä kerron vain ja ainoastaan hiusteni hoitamisesta, toisessa osiossa niistä hiustuotteista, joita käytän. Tässä ensimmäisessä osiossa ei ole luultavasti mitään sellaista, mitä te ette jo tietäisi, mutta kirjoitin nyt asiat joita itse noudatan. Mitään ihmeellisyyksiä en hiuksieni kanssa tee. :)

Listasin tähän asioita, joita itse noudatan.. :)
- En ole koskaan värjännyt hiuksiani, enkä värjää hiuksiani. Kuivat latvat leikkaan muutaman kuukauden välein, mutta silloinkin leikkaan vain sen verran kuin oikeesti on tarpeen.
- Nukun aina hiukset letillä, niin hiukset eivät hankaudu nukkuessa. Olen huomannut, että hiukseni ovat vahvistuneet sen jälkeen kun olen alkanut nukkumaan hiukset letillä.

- Teen kerran viikossa hiusnaamion. Käytössäni on niin hyviä hiustuotteita kuin ihan keittiön kaapista löytyviä purnukoita, kuten kookosöljyä. Tämä edullinen kookosöljy ei ole yhtään sen huonompi vaihtoehto hiusten kosteuttamiseen kuin Redkenin all soft heavy cream:ikaan. Levitän kookosöljyä hiuksiin ja latvoihin. Letitän hiukset ja nukun pyyhkeen päällä, jotta tyynyliina ei menisi pilalle. Aamulla pesen hiukset normaalisti shampoolla. Kookosöljyä ei kannata levittää hiuksiin kovin paljoa, jotta se lähtee shampoolla hyvin pesemällä pois. 
- Yritän välttää suoristusraudan käyttöä. Etenkin Ghd-rauta kuumenee todella kuumaksi ja pilasi omat hiukseni muutama vuosi takaperin saaden ne aika huonoon kuntoon. Jos erehdyn suoristusraudan käyttöön, suihkutan hiuksiini lämpösuojaa. 
- Mennessäni saunaan, laitan aina hiuksiin pyyhkeen joka suojaa hiuksia saunan kuumuudelta. 
- En käytä pinnejä, ne katkovat helposti hiuksia. En käytä myöskään ponnareita, joissa on metalliosia. Metalliosat ovat usein teräviä ja katkovat nekin hiuksia.
- Yritän pitää hiukset mahdollisimman luonnollisessa tilassa. En kovin useasti kiharra, suorista, tupeeraa tai tee muutakaan mikä kuluttaisi hiusta. 
Niin kuin sanoin, en hoida hiuksiani mitenkään ihmeellisellä tavalla. :)


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Elisabete,
Sun hiukset on upeat, ei tästä voi olla toista mieltä! Sanon minä 😊

Ja aikalailla samoilla menetelmillä hoidan omaa tukkaani, tosin kanamunan sijaan käytön naamioita jne. 😊
www.blogger.com/profile/015328202743903198
Anonyymi
,
Kuulostaa siltä, ettet uskalla tehdä normaaleja asioita hiustesi takia. Käytähän rohkeasti joskus pinnejä ja mene saunaan ilman pyyhettä. Ei ne hiukset heti pilalle mene. Itselläni on ainakin hiukset huippukunnossa, vaikka teen ihan normaaleja juttuja 😊