hyvinvointi arjessa

Koska hyvinvointiin liittyviä postauksia on toivottu, tein tähän postaukseen listan niistä asioista, joita aika pitkälti noudatan (tai yritän parhaani mukaan noudattaa) arjessa ja elämässä. Laitoin tähän ylös sellaisia, mitä tuli ensimmäisenä mieleen. En halua olla itselleni ankara, enkä kieltää itseltäni mitään, paitsi sokerin, koska sitä kehoni ei vaan kestä kunnolla ja siitä mun on vaan parempi pysyä kokonaan erossa. Koitan ajatella arjen valinnat siitä lähtökohdasta, miten voisin antaa itselleni ja keholleni parasta ja miten tuntisin oloni mahdollisimman hyväksi. Kun lähtökohta on tämä, tekee automaattisesti hyviä valintoja, ilman sen enempää asiaa miettimättä. Tietenkään kaikki näistä asioista eivät toteudu päivittäin ja saattaa olla esimerkiksi pitkiäkin kausia kun en nyt esimerkiksi käytä vaikka superfoodeja ollenkaan. Tietenkin, mulla on edelleen paljon, paljon opittavaa, mutta askel kerrallaan. Ja sen takia joudun tosiaan olemaan melko tarkka siitä mitä syön ja minkälaisia valintoja teen, koska kehoni on jotenkin erityisen herkkä.
Ruoka ja juoma
- Runsas vedenjuonti.
- Molkosanin / auringonhattuuutteen (echinacea) lisääminen veden sekaan.
- Maitohappobakteerijauheen lisääminen veteen
- Vitamiinien ja regulatin käyttö
- Superfoodien käyttö
- Luomuruuan suosiminen
- Oman kasvimaan hyödyntäminen
- Marjojen runsas syöminen (marjat itsepoimittuna)
- Maitotuotteiden ja vehnän välttäminen (välillä teen poikkeuksia)
- Sokerista ja alkoholista luopuminen (lue koko postaus täältä)
- Kalan suosiminen, lihan välttäminen
- Ravintoloissa ja ulkona syömisen välttäminen, sen sijaan mahdollisimman usein itsetehdyn ruuan suosiminen
- Kalaöljyn ja muiden eri öljyjen ottaminen
- Veden magnetisointi (lue lisää täältä). Tätä teen koko ajan! Kannattaa kokeilla.
- Kookosöljyn käyttäminen
- Paljon lisäaineita sisältävien ruokien ja herkkujen välttäminen
- Kahvin vähentäminen
- Yrttiteen juominen alkuillasta ja iltaisin (kahvin tilalta)
- Kahvimaidon korvaaminen soijamaidolla
Kokonaisvaltainen hyvinvointi
- Omien heikkouksien ja vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyväksyminen.
- Omien arvojen kautta eläminen.
- Rohkeasti sellaisten valintojen tekeminen, mitkä tuntuvat oikeilta, vaikka ne saattaisivatkin aluksi tuntua liian suurilta muutoksilta tai tavoitteilta.
- Omien haaveiden ja tavotteiden ääneen sanominen ja niitä kohti kulkeminen.
- Joka päivä edes muutaman sellaisen asian tekeminen, joista aidosti nauttii kuten hyvän kahvin juominen, lenkkeileminen, venytteleminen, ryhmäliikuntunnilla käyminen, saunominen, lehtien lukeminen, valokuvaaminen, blogin kirjoittaminen jne.
- Sen muistaminen, ettei sillä ole loppupeleissä merkitystä, mitä muut ajattelevat esimerkiksi omista elämänvalinnoista. Tietenkään ketään ei saa loukata yms, mutta ymmärrätte varmasti mitä haen takaa.
- Syvään hengittäminen ja pysähtyminen.
- Stressin välttäminen.
- Sen muistaminen, ettei lähde vatvomaan mielessä tekemättömiä asioita. Itse yritän tehdä aina niin, että kirjoitan ylös kaikki "to do" jutut ja koitan vaan alkaa tekemään niitä yksitellen alta pois. Jos alkaa miettimään kaikkia niitä asioita, mitä pitäisi tehdä, iskee mulle kauhea stressi päälle, mikä ei helpota tilannetta yhtään.
- Vapaapäivien pitäminen ja sen hyväksyminen, ettei aina tarvitse jaksaa täysillä. Joskus voi ottaa hyvällä omalla tunnolla vähän rennomman kauden esimerkiksi blogin tai koulun suhteen. Elämän ei tarvitse olla pelkkää suorittamista, vaikka arjessa paljon hommaa olisikin.
- Pienten taukojen pitäminen keskellä päivää.
- Itsensä kehittäminen opiskelemalla esimerkiksi kieliä, ruuanlaittoa, historiaa... mitä vain mielenkiintoista!
- Omien rajojen asettaminen, ettei esimerkiksi ota itselleen liikaa hommaa tai sovi liian tiukkoja aikatauluja. Joskus on parempi sanoa ei.
- Niimpä voisi vielä lisätä listaan: armollisuus itseään kohtaan ja oman jaksaminen kuunteleminen.
- Epäonnistumisten hyväksyminen ja itsensä likoon laittaminen. Voi tehdä loppujen lopuksi hyvää laittaa itsensä sellaiseen tilanteeseen, mikä on oman mukavuusalueen ulkopuolella. Itsensä haastamisen kautta kehittyy ja voi löytää itsestään uusia puolia.
- Unirytmistä huolehtiminen ja pienten päiväunien ottaminen tarpeen tullen
- Luonnossa liikkuminen!
Liikunta
- Kehoa ja mieltä rauhoittava liikunta kuten jooga ja pilates.
- Kuntosalilla treenaaminen mahdollisuuksien mukaan (miten aikataulut, koulu ja työt antavat periksi). Tietenkin mitä enemmän on hommaa, sitä suuremmalla syyllä pitäisi liikkua. Kuitenkin on sellaisia päiviä kun on vaan oikeesti niin poikki esimerkiksi pitkän työ- ja koulupäivän jälkeen, ettei kertakaikkiaan jaksa lähteä salille tai lenkille. Sekin on joskus ihan ok.
- Raikkaassa ilmassa lenkkeily.
- Uuden lajin kokeileminen. Ensi syksyä ajatellen mulla onkin mielessä muutamia eri lajeja, joita haluaisin kokeilla esimerkiksi jonkin kurssin muodossa.
- Aamuliikunnan suosiminen. Aamulenkit ja muutenkin liikunta aamuisin sopii itselleni jotenkin ihan älyttömän hyvin! Jo 20 minuutin lenkki antaa ihmeen energisen aloituksen päivään ja selkeyttää ajatuksia, sekä vie stressiä. Itselleni tosi tärkeä juttu aamuisin.
- Meditointi ja venyttely
Ihmissuhteet
- Oman ajan ottaminen tai toisin sanoen sellaisen ajan ottaminen arjessa kun viettää aikaa vain itsekseen.
- Energiaa vievistä ihmissuhteista luopuminen
- Oman perheen kanssa ajan viettäminen
- Ystävien tapaaminen
- Parisuhde ja toisen kunnioittaminen. Parisuhde voi antaa paljon hyvää energiaa arkeen ja elämään. <3
- Ystävällisyys muita kohtaan
Kauneus ja hyvinvointi

- Siirtyminen yhä enemmän luonnonkosmetiikan puolelle
- Meikkien huolellinen pesu aina iltaisin. Kasvoveden, silmänympärysvoiteen, sekä päivä- ja yövoiteen sekä seerumien käyttäminen.
- Ihovoiteiden tilalla kookosöljyn käyttäminen. Säästyy vähän kemikaaleilta!
- Ihon kuoriminen kahvinporoilla kuorinta-aineen sijasta
- Ihon kuivaharjaaminen
Yhtenä tän vuoden hyvinvoinnin kannalta tärkeänä tavoitteena mulla on siirtyä yhä enemmän luonnonkosmetiikan käyttämiseen. Luonnolliset raaka-aineet ovat iholle tavalliseen kosmetiikkaan verrattuna parempi vaihtoehto. Iho on ihmisen suurin elin ja se mitä laitamme iholle, on ihan yhtä tärkeää kuin se, mitä laitamme suuhumme.

*Tuotteet on saatu testikokeiluun


Näitä Jane Iredalen tuotteita olen nyt testaillut noin parin kuukauden ajan. Nyt kun oon käyttänyt näitä tuotteita, huomaan miten erilainen olo tulee kun käyttää näitä, verrattuna tavalliseen kosmetiikkaan, joiden kemikaalien tuoksu ikään kuin puskee läpi niitä käyttäessä. Parasta tässä sarjassa onkin mielestäni puhdas ja raikas tuoksu, sekä se tunne, miltä nämä tuntuvat iholla! Sen eron vaan aina huomaa kun kyse on luomukosmetiikasta ja puhtaammista raaka-aineista.
BeautyPrep Face Cleanser ja Face Toner ovat ECOCERT – sertifioituja. Voin lämpimästi suositella tätä sarjaa.
Tuotteet ovat hellävaraisia, mutta puhdistavat ja kosteuttavat kuitenkin tehokkaasti. Tällä meikinpoistoaineella voi muuten puhdistaa niin kasvot, silmät kuin huuletkin. Se poistaa myös silmämeikin. Kasvovettä olisikin hyvä kaikkien käyttää. Se viimeistelee meikkien puhdistuksen, poistaen iholta ympäristön epäpuhtaudet ja meikinjäämät. Kasvovesi myös valmistelee ihoa kosteusvoiteen ja meikin levitystä varten.

-Lisätietoa Jane Iredalen tuotteista löydät halutessasi täältä.
- Jane Iredalen facebook-sivut löydät täältä.
Muistakaa antaa itsellenne vain parasta! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Elina
,
Hyviä asioita olet nostanut esiin! Olen itsekin hiljaittain pyrkinyt kiinnittämään yhä enemmän huomoita terveyteen ja hyvinvointiin, sillä omaan hyvään oloon panostaminen on suurin palvelus minkä voi itselleen tehdä! 😊 Näistä sun postauksista saa itsekin niin paljon vinkkejä ja motivaatiota terveelliseen ja puhtaaseen elämäntapaan, että innolla aina odotan uusia postauksiasi. Mainitsemasi veden magnetisointi kuulosta myös todella mielenkiintoiselta ja aion kyllä itsekin testata sitä, jos vaan löydän kyseisiä vesitikkuja jostain 😊 Mukavaa ja energistä kesää sinulle! <3
terve
,
tuo veden magnetisointi meni hieman yli hilseen. kaikki vesi on maan magneettikentän vaikutuksen alaisena koko ajan, ei vain lähdevesi. Myöskään mahdolliset ionit eivät vaikuta veden solukalvon läpäisykykyyn. Joskin vesi, jossa on paljon suoloja, lisää suolojen määrää soluissa osmoosin ansiosta. Vesi, jossa on vähän suoloja, kuten vesijohtovesi, huuhtelee soluja siinä mielessä, että se poistaa suoloja niistä.
Anonymous
,
Magneettikorujen kotiesittelystä olen ostanut magneettitikun. Magnetisoitu vesi on liukkaamman tuntuista nielaista. Eläinten vesikupin pohjalle on myöskin magneetit olemassa.
merenhelmi
,
Hei! Kukin tavallaan. En usko, että siitä on mitään haittakaan. Ja jos siitä on jotain hyötyä terveydelle, niin hyvä 😊 Monet ainakin puhuvat sen puolesta, että magnetisoitu vesi olisi terveydelle hyväksi. Toki mitään ei pidä sokeasti uskoa, mutta luulen, että veden magnetisointi tekee vesijohtovedelle vain hyvää. Ajattelin myös hankkia jossain vaiheessa vedenpuhdistajan.
merenhelmi
,
Hei! Oman olen saanut lahjaksi äidiltä, mutta netistä niitä pystyy ainakin tilaamaan. En osaa sanoa, minkälaisia ns. selkeitä hyötyjä olisin huomannut, mutta jos se terveyteen vaikuttaa positiivisesti, niin hyvä 😊 Mutta sellaisen oon kyllä ihan selkeästi huomannut, että magnetisoitu vesi maistuu pehmeämmältä ja paremmalta! 😊 Kuopiossa nimittäin vesi maistuu jotenkin tosi pahalta, esimerkiksi siskoni Lempi ei pystynyt juomaan sitä ollenkaan ilman sitä magneettitikkua, mutta Lempi sanoi samaa, että magneettitikun kanssa vesi "maistui" paljon paremmalta ja ihan sellaiselta ns. neutraalilta.. Ja se on muuten tosi mielenkiintoinen juttu, että eläimet kuulemma valitsevat vaistomaisesti mielummin magnetisoitua vettä kuin vesijohtovettä.. 😊
merenhelmi
,
Mulla on muuten just tää sama tikku.. Tosin tiedä onko eri tikuilla suurempia eroja ja mikä olisi se paras vaihtoehto 😊 http://www.bs-magneettituet.com/shop/index.php/muut-magneettituotteet/magneettinen-vesitikku.html
merenhelmi
,
Hei Elina! Pahoittelut suuresti kun vastaan näin viiveellä, mutta KIITOS<3 Tämä kommentti ilahdutti niin paljon, ettet uskokaan 😊 Kiitos.
merenhelmi
,
Magneettikorut kiinnostaisi minuakin! 😊 Täytyypäs vähän katsoa, minkälaisia on tarjolla 😊
Fluorin puolesta
,
Fluorin jättäminen pois hammastahnasta ei ole hyväksi. Fluori hammastahnassa ei voi aiheuttaa terveyshaittoja. Yksi hyvä esimerkki kesältä on uutisoitukin suomalaisen naisen käyttämä fluoriton "luomu" hammastahna. Kannattaa lukaista: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071721905829_uu.shtml Fluorittoman hammastahnan käyttö voi tullakin yhtäkkiä hyvin kalliiksi!
merenhelmi
,
Hei! Kiitos kommentistasi! 😊 Olen lukenut ton jutun joo. Tosta asiasta ollaan vähän puolesta ja vastaan riippuen mistä lähteestä asiasta lukee! 😊