Iltatee kokeen jälkeen

Menipäs päivä nyt pitkäksi, saavuin kotiin takaisin vasta vähän aikaa sitten. Instagram seuraajat ehkä huomasivatkin, että otin aamulla äidin kyydillä suunnan kohti Jyväskylän yliopistoa. Kyseessä oli siis ensimmäinen pääsykoe, mutta se koe mihin oon panostanut tän kevään on tosiaan viikon päästä, jännää :) Jyväskylän kauppakorkean pääsykoe oli tänä vuonna eri aikaan kuin yhteisvalinnan koe, joten kävin tekemässä myös sen kokeen. Jyväskylän pääsykokeeseen oli osittain samat kirjat kuin yhteisvalinnan kokeessa ja olin lukenut ainoastaan yhteisvalinnan kirjat, mutta yritin kuitenkin parhaani! On kyllä tosi jännä katsoa mihin pisterajat asettuvat tänä vuonna. Mä tykkään muuten kaikista eniten sellaisista kokeista joissa saa kirjoittaa ja tämän päivän koe oli just sellainen :)
Tänään näin myös poikaystävääni pitkästä aikaa, tai no ei oltu nähty noin pariin viikkoon. Oli niin ihana nähdä toista :) Olin yhtä hymyä koko päivän. Kävimme kahvilassa ja mulla oli taas niin paljon asiaa, että! :D Asumme tämän kesän eri kaupungeissa joten ei nähdä sen takia nyt niin usein, mutta kun näkee toisen pitkästä aikaa niin voi että mulla riitti taas asiaa ;)
Kävin myös sovittamassa uusia aurinkolaseja Instrumentarium liikkeessä, mutta siitä lisää vähän myöhemmin! Ostaisin uudet RayBan aurinkolasit jos pientä kokoa vaan löytyy ja toivon todella, että löytyy.
Äiti löyti mulle muuten tänään kirppikseltä tämän Rhonda Byrne Salaisuus - päivittäisiä elämänohjeita kirjan. Rhonda Byrnen kirjat on mun yksiä lemppareita. Ne on ihanaa iltalukemista - monia muistamisen arvoisia asioita. Tää oli kyllä tosi hyvä löytö.
Tämän päivän jälkeen oon kyllä ihan poikki ja taidan lähteä lukemaan tätä "kirjaa" tai sitten kansantaloutta... Oikeesti viikko enää! Oon niin fiiliksissä! :D Ehkä se välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle ;)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Minna
,
Ihana Veera! Kyllä vetää vähän hiljaseks kun miettii, minkä urakan oot tehny! Ja miten äkkiä aika onkaan menny, muistan kun kirjottelit tänne joskus ennen joulua, että kohta alkaa pääsykoeluku-urakka, ja nyt enää viikko! Toivottavasti sun eilinen koe meni hyvin ja paljon tsemppiä vielä viimeseen puristukseen ja kokeeseen 😊
rahanainen
,
Byrnesin kirjat on ihan mahtavia, luin niitä myös pääsykoeaikana! Tota kansista kannattaa kyllä lukea ihan viimeiseen asti sillä, siitä tulee yleensä myös vaikeimmat kysymykset :/

Oliko teillä muuten talousmatematiikkaa ollenkaan pääsykoekirjana tänä vuonna?
Emmi
,
Paljon tsemppiä viime metreille! Monesti sisäänpäässeet jaksavat paahtaa täysillä viimeisetkin viikot, älä siis anna itsesi huilata ihan vielä 😊 Se on usein se ratkaiseva tekijä. Vinkkaisin myös unohtamaan kaikki muut hakijat ja keskittymään omaan suoritukseen. Tarkoituksena kun ei ole voittaa muita, vaan saada omalla osaamisella pääsykokeesta mahd. paljon pisteitä. Siten muut jäävät automaattisesti taka-alalle. Tämä ajatus helpotti itseäni kun hakijoita oli niin paljon.
Emmi
,
Mulla meni mielestäni hyvin, toi oli mun ainoo haku paikka, nyt jännittää aika paljon 😃 Kovasti tsemppii viimeiseen ponnistukseen <3
merenhelmi,
Oi kiitos, samoin sinulle Emmi! 😊 Ehkä me nähdään samassa pääsykoesalissa 😉 Kiva kuulla, että sinulla meni hyvin. Ei vitsi oikeesti, olis kyllä niin huippua päästä 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka!

Tykkään kyllä tosi paljon Rhonda Byrne kirjoista <3 Niistä saa niin paljon voimaa. Ja niimpä.. kansis on kyllä vaikein :/ Akatemia on pelkkää ulkoa opettelemista ja laskis ei oo hankala kun siihen paneutuu. Meillä on talousmatematiikka joo! 😊 Se on lukion lyhyt talousmatematiikka. Itselleni toi matematiikka ei vaan oo se vahvin alue..

Mukavaa viikonloppua!
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Minna ja paljon kiitoksia kommentistasi <3 Just eilen taisin sanoa äidille, että tämän kevään lukemisprojekti on ollut jotenkin sellainen tosi kasvattava kokemus. Vaikka miten olisi hankala asia niin on pitänyt vaan uskoa, että oppii kaikki asiat ja sitten uskoa siihen omaan osaamiseen, olla stressaamatta ja pysyä rauhallisena koetilanteessa.. Sekä selviytyä niistä hetkistä kun tuntuu koetilanteessa, ettei yhtäkkiä muistakaan jotain asiaa. Mulla kävi Jyväskylän kokeessa niin, että olin lukenut yhden asian varmaan kymmeneen kertaan ja yhtäkkiä en muistanutkaan sitä 😃 Sitten piti vaan pysyä rauhallisena ja uskoa siihen, että luettu asia palautuu mieleen – ja niin se palautui! 😊 Mutta tää aika on kyllä mennyt tosi nopeasti.. En voi uskoakaan, että enää vain muutamia päiviä jäljellä. Kiitos tosi paljon sinulle tsemppaavista sanoista ja rentouttavaa, mukavaa viikonloppua 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Emmi ja kiitos oikeesti. Oon yrittänyt just olla ajattelematta muita ja keskittyä vaan siihen omaan suoritukseen, se tuntuu kyllä auttavan. Kiitos, nämä sanat tsemppasivat tosi paljon 😊 Ihanaa viikoloppua sinulle. On minulla on kyllä mahtavia lukijoita.
merenhelmi.indiedays.com
Humanisti
,
Seuraisin mielelläni blogiasi, mutta kiinnostukseni ylläpitoon vaadittaisiin parempaa kieliasua. Pieni parannusehdotus: panosta yhdyssanoihin, erityisesti yhdysviivan oikeaan käyttöön. Blogisi on muuten mukava ja raikas, mutta sisäinen kielipoliisini tahtoisi rustailla paljon huomautuksia.
merenhelmi,
Moikka! Kiitos tästä kommentistasi! 😊 Alan kiinnittämään huomiota tähän asiaan. Oon oikeesti iloinen ja kiitollinen kun tulette antamaan tällaista palautetta. Ja kiitos siitä, että sanoit rehellisesti mitä mieltä olet 😊 Kehittämisideat ovat aina tervetulleita. Voisin ottaa äikän kirjan käteen ja alkaa siitä kertailemaan mun pääsykokeen jälkeen.

Mukavaa illanjatkoa sinulle 😊 Äikän kursseista on aikaa, mutta nämä asiat eivät saisi unohtua 😊
merenhelmi.indiedays.com