Itse tehty mysli

Mun on pitänyt tehdä mysliä jo vaikka miten pitkään, mutta se on aina vaan jäänyt. Viime sunnuntaina kokkasin kerralla enemmän ruokia valmiiksi ja samalla innostuin laittamaan myös myslin tulemaan. Täytyy sanoa, että tätä aion tehdä ehdottomasti jatkossakin! Kaupan mysleissä on usein jotain, mistä en itse niin välitä myslin seassa kuten rusinoista ja kun tekee itse, saa juuri sellaisen sekoituksen kuin haluaa. :)

Itse tehty mysli on tosi nopea ja helppo tehdä. Niin hyvää ja ihana lisä esimerkiksi jogurtin sekaan, smoothien päälle, aamupuuroon jne. Tulee myös huomaamatta syötyä enemmän esimerkiksi erilaisia hiutaleita, leseitä ja siemeniä. Tässä ohjeessa ei ole leseitä, mutta lisään niitä seuraavaan mysliin.


Itse tehty mysli:

-Suolaamattomia ja paahtamattomia manteleita, hassel-, cashew-, saksan- ja pekaanipähkinöitä (kyseessä oli siis pähkinäsekoituspussi 200 g).
- Noin 4 dl kaurahiutaleita
- 100 g auringonkukansiemeniä
- 2-3 rkl hunajaa (voi käyttää myös vaahterasiirappia)
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- Sekaan 1,5 dl kuivattuja karpaloita (lisää nämä vasta paistamisen jälkeen)

1. Sekoita kulhossa veitsellä rouhitut pähkinät, hiutaleet ja siemenet sekaisin.
2. Lisää sekaan öljy ja hunaja (tai vaahterasiirappi) ja sekoita hyvin. Vinkkinä: Juokseva hunaja sekoittuu paremmin! 
3. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääntele välillä paistamisen aikana esimerkiksi lastalla.
4. Anna myslin vähän jäähtyä ja lisää sekaan kuivatut karpalot ja/tai muita kuivattuja hedelmiä oman mielen mukaan. 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Minna
,
Nam, kuulostaa hyvältä! <3 Olis kiinnostavaa kuulla miten teidän perheessä talousasiat on hoitunut, vauvan myötä joutuu varmasti enemmän miettimään näitäkin asioita. Lähinnä vaan jos sulla olis joitain vinkkejä vaikka säästämiseen tms 😊
VeraKautto
VeraKautto,
Hei Minna! Kiitos kommentista. Ja jep! Me tosiaan säästettiin ennen vauvan syntymää rahaa säästötilille tätä aikaa varten, kun olen vauvan kanssa kotona. Mutta nyt viime vuosina oon pyrkinyt säästämään enemmän kuin aikaisemmin ja välttänyt turhien asioiden ostamista. Mulla toimii se kun mietin että mihin säästän, esim asuntoon, uuteen kameraan jne, yllättäen alkaakin säästämään entistä tarkemmin, kun on ns. kohde tiedossa. 😊 Säästövinkkejä hmm, nämä ei oo mitään ns ihmeellisiä, mutta kokkailen kotona pääosin kaikki ruuat (välillä käydään ulkona lounaalla, mutta ei kovin usein), ostan pääosin käytettynä jos tarvitsen jotain (tai jos Karla tarvitsee jotain, pyrin löytämään käytettynä ihan ekologisuudenkin takia 😊 ) , suosin alennusmyyntejä, kilpailutetaan sähkösopimuksia, vakuutuksia ym, pidän kirjaa menoista ja tuloista (en aina kovin tarkasti, mutta kuitenkin), hyödynnän alekoodeja, kaupassa hyödynnän kausituotteita, kesällä kerään marjoja pakkaseen, teen paljon kasvisruokaa, panostan mielelläni laadukkaisiin vaatteisiin ja asusteisiin (kestää pidemmän aikaa), korjaan (tai siis siskoni korjaa useimmiten 😃) jos vaatteisiin tulee jotain, yritän muistaa huoltaa kenkiä, värjään ja nypin itse kulmat ja sävytän itse tukkaa... Ei siis mitään ns. ihmeempää. 😊 Näitä asioita on kyllä ihan hyvä miettiä, välillä johonkin turhaan voi saada huomaamatta yllättävän paljonkin rahaa menemään. Täällä monia hyviä vinkkejä.. https://www.taloussuomi.fi/säästäminen/säästövinkit Mielenkiintoisia juttuja, pitää katsoa listaa vielä tarkemmin läpi. 😊
nouw.com/verakautto