Karla-Marien 6 kk kuulumiset

Ensi viikolla tulee Karlalla puoli vuotta täyteen, ja tämä aika on mennyt kyllä ihan älyttömän nopeasti! Karla on hyvin kasvanut ja koko ajan tulee uusia taitoja. :) Painoa 5 kk neuvolassa oli noin 7 kg ja pituutta noin 67cm. 6 kk neuvola meillä on ensi viikolla, joten saa nähdä mitkä mitat ovat siellä.

Soseita aloin antamaan ihan pieniä maisteluannoksia noin 4-5 kuukauden ikäisenä. Soseiden maistelu lähti hiljalleen alkuun ja määrät olivat aluksi tietenkin pieniä. Nyt noin puolen vuoden iässä Karla saa sosetta 5 kertaa päivässä ja sen lisäksi imetän sekä annan välillä pulloa. Tällä hetkellä lemppareita näkyy olevan porkkana-, peruna-, mango-, banaani- ja marjasoseet, mutta niiden lisäksi maistellaan myös uusia makuja. Puuroa teen Karlalle usein aamulla ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Hampaita on tullut tähän mennessä 2 alhaalle ja ilmeisesti seuraava on taas tulossa. Oon hankkinut pari erilaista ns. purulelua ja ne yhdessä (tarvittaessa) särkylääkkeen kanssa näyttävät helpottavan hänen oloaan silloin, kun hammas on puhkeamassa.

Karla nukkui tosi hyvin ensimmäiset 3 kuukautta, mutta sen jälkeen yöt ovat menneet vaihtelevasti, välillä on ihan hyvä jakso ja välillä herätään aika usein. Tällä hetkellä herätään usein etenkin aamuyöstä. Toivottavasti yöt alkaisivat menemään paremmin. Päivisin hän nukkuu tällä hetkellä kolmet päiväunet: aamupäivällä, iltapäivällä ja yhdet lyhyet unet alkuillasta. Yöunille hän nukahtaa 21-22.00 välillä ja aamulla herää 07.30-08.30 aikoihin.

*Mekko Newbie (täällä), *pehmopupu Newbie (täällä), *sukkahousut Newbie (täällä), *panta Newbie (täällä)

Otettiin vähän aikaa sitten ratasosa käyttöön, kun Karla ei viihtynyt enää kovin hyvin vaunukopassa. Hän tykkää kyllä todella paljon istua rattaissa! Ihan ihmeissään katselee ympärilleen. :) Vaunukoppaa käytän tosin edelleen aina välillä esim. kun nukkuu päiväunet. Ensimmäinen juna- ja bussimatka tehtiin viime viikolla ja ne menivät ihan mukavasti. Junassa matkustaminen oli huomattavasti helpompaa kuin bussissa, kun pääsi liikkumaan ja vaihtamaan vaipan. Ja vaipoista puheenollen, olleen alettu käyttämään aina päivisin kestovaippoja. Ovat ekologinen valinta ja tulevat myös edullisemmaksi. Niiden käyttö on sujunut hyvin. Ollaan ostettu kestovaippoja käytettynä ja niitä on löytynyt edullisesti. Jos joku muuten tietää mikä olisi hyvä kestovaippa vauvalle yöksi (mahdollisimman mukava päällä ja imukykyinen) niin suositelkaa ihmeessä.

Uusia taitoja on tullut monia viime aikoina. Nyt Karla on alkanut mm. lattialla ollessaan vetämään itseään eteenpäin ja peruuttamaan käsillä avustaen taaksepäin. Vähän aikaa sitten hän oppi kääntymään myös mahalta selälle, kun aiemmin kääntyi vain selältä mahalle. Sitterissä ottaa tosi kovat vauhdit. :D Karla tykkää olla lattialla, ja lattialla leikitäänkin usein. Lelut kiinnostavat tosi paljon ja lukeminen on mieluisaa puuhaa. Lisäksi kylpyhetket on ihan parasta. :)

Kuvissa näkyvä Karlan asu on Newbien mallistosta. Kyseisen malliston kaikki puuvilla on 100% ekologista. Tää kuvissa näkyvä mekko menee hyvin nyt syksyllä ja tulevana talvena sukkahousujen ja tarvittaessa neuletakin kanssa. Otin mekon kokoa 74, vaikka tällä hetkellä meillä on muuten käytössä pääosin 68 koon vaatteita. Otin kuitenkin tarkoituksella vähän isomman, ettei jää heti pieneksi. :)

*Newbie vaatteet ja asusteet saatu blogin kautta

Tykkää-merkinnät

Kommentit

stepstoselflove
stepstoselflove,
Niin suloinen on hän <3
nouw.com/stepstoselflove
VeraKautto
VeraKautto,