Kaurapaistokseen vaniljakiisseli

Edellistä omenakaurapostausta tehdessäni unohdin ihan kokonaan yhden aika oleellisen jutun :) Nimittäin se paistos on paljon parempaa kun päälle tekee vaniljakiisselin! Mielestäni on parempaa kuin kaupan valmisvaniljavaahdot tai vastaavanlaiset tuotteet. Tässä ohje vielä tälle vaniljakiisselille joka käy tosi hyvin omenakaurapaistoksen päälle ja on aika nopea tehdä:


Sanon tämän varmaan jokaisen ohjeen kohdalla, mutta tätä kannattaa kokeilla! :D 

Ohje:
Noin 5 dl maitoa (teen täysmaitoon)
2-3 rkl sokeria
1 kananmuna
2-3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl perunajauhoa

Sekoita kattilassa keskenään maito, kananmuna ja perunajauhot. Sitten laita liesi kuumenemaan täydelle teholle (tai ainakin aika kuumalle). Sekoita koko ajan huolellisesti, ettei seos pala pohjaan. Kun seos pulpahtaa, sammuta liesi ja siirrä kattila pois liedeltä. (Tässä vaiheessa kastike on jo sellaista, kuten sen pitää valmiina olla, eli tarpeeksi paksua kastikkeeksi) Sitten lisää sokeri ja vanilijasokeri sekä sekoita.
Vinkki! Jotta saisit kastikkeen mahdollisimman nopeasti tarjoiltavaksi, saat sen jäähdytettyä hyvin laskemalla noin 7 cm kylmää vettä lavuaarin pohjalle (tarvitset tulpan :D). Sitten laita kattila hetkeksi kylmään veteen. Ja tarjoile omenakaurapaistoksen kanssa. Hyvää on :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
pakko taas kommentoia!:) just tohon edellisee kommentoin ja kehuin sun blogii mut ei vitsi ku tät ei voi ku ylistää:D jos sul joskus tulee negatiivisii anonyymikommenttei eikä ihan vaa negatiivist kritiikkii mikä on täysin eri asia ni jätä omaa arvoosa!=) ooot kyl niin huipun olonen persoona ettei mitää rajaa:) oon kans lukios sua vuoden nuorempi vaa, täytyy kyl koittaa tätki ohjetta:) ja kiitti edellisen ohjeen selvennyksest, namnam hirrrrvee himo tulee herkkuihi ku näit kuvii kattoo:D!
merenhelmi,
Anonyymi:
Voi ihana kommentti 😃<33 Iloinen yllätys kun just herättyäni tulin tämän lukemaan, kiitos 😊
Kiva, että näitäkin juttuja luetaan kun tykkään kuitenkin välillä laittaa jotain ohjeita, mitkä olen itse kokenut hyviksi, niin tekin voitte niitä kokeilla 😊 Eipä mitään, hyvä kun kysyit! 😊
Kiitos vielä ja aurinkoista syksyistä päivää 😊<3
www.blogger.com/profile/015246971550904167