kirjavinkkejä

Minulta on usein kyselty mitä kirjoja luen ja mitkä ovat omia lemppareitani. Niimpä nappasin kuvan niistä, jotka löytyvät tällä hetkellä sänkyni vierestä. Voin kyllä suositella näistä jokaista. Jos ravintoon liittyvät asiat kiinnostavat (ja se miten meitä kuluttajia huijataan), suosittelen ehdottomasti lukemaan Ruokapyramidihuijauksen.

Energistä päivänjatkoa kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Mikä sun ka on tällä avoimen kursseissa? 😊 - Henni
Anonyymi
,
Avoimen kurssit ovat ihan yhtä vähä- tai suuritöisiä, kuin opinnot yliopistossa muutenkin. Usein vaatimukset ovat jopa alhaisempia avoimen omilla kursseilla. Olen jo lähes valmis KTM, joten tiedän mistä puhun. Hyvää kevättä ja tsemppiä hakuun!
merenhelmi,
Keskiarvoni on tällä hetkellä lähempänä neljää. Mutta joo, koitan saada nostettua sitä, varmuuden vuoksi;)

Uskon, että se nousee viimeistään yliopistossa. Nämä avoimen kurssit vaativat ainakin poikaystäväni mukaan enemmän työtä ja vaivaa kuin jos tekisin nämä samat yliopistossa... Mutta en tiedä.. Se oli poikaystäväni mielipide hänen kokemuksien mukaan:)
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Hei!

Poikaystäväni tekee samoja kursseja yliopistolla mitä itse teen avoimessa ja mitä ollaan niiden työmäärää verrattu, niin kyllä vaan minun kurssien kanssa joutuu tekemään enemmän töitä. En sillä, että valittaisin, täällä menee hienosti, mutta kieltämättä joidenkin kurssien kohdalla on tullut sellainen olo, että Olli pääsee kyllä vähemmällä. Kurssit on varmasti _suunniteltu_ niin, että työmäärä olisi suunnilleen sama, mutta en itse allekirjoita ihan tätä asiaa kaikkien kurssien kohdalla kun vertaan niitä Ollin työmäärään. Mutta toisaalta, hyvä niin! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Hyviä kirjoja kaikki. Terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneena suosittelen lukemaan joskus Rita Stiensin kirjan Totuus kosmetiikasta. Kattava teos kosmetiikan haitallisista ainesosista ja puolista.
Anonyymi
,
Heippa, kiitos kirjavinkeistä! Onpa sitä hyvä miettiä mitä suuhunsa laittaa. Sun ja äitisi blogit ovat jeesanneet moneen kokeiluun, ihanin reseptein ja uusin ideoin. Kiitos niistä 😊 varsinkin tällaiselta ihmistyypiltä joka muuten vispaisi aina niitä samoja reseptejä menemään, suurperhearki- ja vähän-mukakiireenkin keskellä.

Vaan sananen tuohon opiskelutahtiin ja tavoitteisiin kokemuksen syvällä rintaäänellä, sallinet? Sitä tulee itseltään nimittäin helposti vaadittua täydellisyyttä. Ja lopulta huomaa kysyä, miksi? ihanko turhaan. Näin +40v:na sen on jo huomannut, mitä ihmettä varten täytyi saada ne ihan täydelliset numerot, yliopistotenteistä ja noin? Kun pääasia on kuitenkin se oppiminen. Ja tiedot joista tietää vähintään sen, mistä ne voi tarpeen tullen kerrata käyttöönsä. Sun tavoite on tosi hieno ja taatusti olet sisällä opiskeluissa alta aikayksikön muutoinkin kuin avoimessa! Mutta kohtelethan itseäsi kuin parasta ystävääsi (jolta et taitaisi vaatia ihan yhtä paljon kuin itseltäsi, sittenkään?) Olen tunnistavinani oman nuoremman itseni äänenpainoja, nimittäin 😉

Hyvät numerot ja oppimisprosessi toki auttaa uuden tiedon rakentumista entisen päälle. Vaan muistista osa tietoa pakosti poistuu jotta uusi saisi tilaa. Siksi, vinkiksi; kiitä itseäsi useammin hyvästä jo tehdystä työstä ja muista ettei edes tarvitse saada sitä ylintä arvosanaa. Epätäydellisyyden hyväksyminen, ja se että jopa keskinkertainenkin joskus riittää - itseltäkin! on ihanan vapauttavaa. sorry nyt vähän tällainen ´mamma sanoo´ -paapatus. Nauti elämästä ja arjesta!

Valoisaa kevättä ja iloista ystävänpäivää!

Krisse
http://tallessamaailma.blogspot.fi
merenhelmi,
Joo, ehdottomasti! Jos oikein muistan kyseinen kirja taitaa olla perheeni luona 😊 Olenkin miettinyt, että se pitäisi kyllä lukea läpi... Olen nyt useina päivinä meikannut ihan tarkoituksella todella vähän... Meikeistä kuitenkin aina menee ihon läpi verenkiertoon niissä olevia myrkkyjä...
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Hei ja lämmin kiitos kommentistasi! Pahoittelen tässä samalla vähän viivästyneestä vastauksesta. Halusin ihan ajan kanssa paneutua tähän kommenttiin, niin pitkästi, aidosti, rehellisesti ja ystävällisesti olit kirjoittanut. Kiitos siitä. Arvostan siis todella sitä, että tulit kommentoimaan ja kirjoittamaan ajatuksistasi. Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi mitä tulee arvosanoihin ja suorittamiseen. Sen kieltämättä välillä vähän unohtaa, että elämässä täytyy myös nauttia suorittamisen sijasta. Tosin se minkä takia yritän nyt saada mahdollisimman hyviä arvosanoja on se, että yliopistoon erillisvalinnan kautta hakeminen vaatii tiettyä arvosanojen keskiarvoa. Osa englanninkielisistä kursseista on kieltämättä todella vaativia ja niistä hyvän arvosanan saaminen vaatii aika paljon... Mutta tosiaan kun pääsee yliopistoon sisälle, ei tarvitse samalla tavalla nipottaa 😊 Mutta kirjoitit kyllä täyttä asiaa, kiitos 😊 Mukavaa muuten kuulla, että olet löytänyt meidän blogien kautta uusia kokeilemisen arvoisia reseptejä ym. Itse teen pääsääntöisesti kaikki ruuat ja leipomukset äidin ohjeiden mukaan. Kun ruokavalio on gluteeniton ja pääosin maidoton, on mamman blogista helppo käydä kurkkimassa ohjeita.

Kiitos vielä kerran mukavasta kommentistasi. Aurinkoista ja mukavaa kevättä 😊 Kerron äidille terveisiä 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Etsi joskus käsiisi kirja nimeltä vitamiinivallankumous 😊 se on hyvä ja mielenkiintoinen.
merenhelmi,