kirjavinkki Erkki Palviainen Polku Superfoodien ihmeelliseen maailmaan

Tästä se lähtee, itsenäisenä bloggaaminen!
Lähdetään ihan ensimmäiseksi liikkeelle kirjavinkistä. Luen nykyisin koulukirjojen ohella useimmiten hyvinvointiin jollain tavalla liittyviä kirjoja. Tykkään erityisesti sellaisista, jotka kehittävät minua tavalla tai toisella. Mielenkiintoni ykköskohteina niin kirjoina kuin elämässä muutenkin ovat terveys, hyvinvointi, liikunta, sekä ruokavalio.

Viime syksynä kävin täällä Kuopiossa Erkki Palviaisen luennolla. Sain sieltä niin hyviä terveyteen liittyviä vinkkejä, että jäin miettimään miten mielenkiintoista olisi päästä lukemaan miehen kirjoittama kirja. Ei mennyt kauaakaan kun minulla oli tämä kirja käsissäni ja kahlasin sitä innoissani läpi...Tämä Erkki Palviaisen Voima Ruokaa -kirja on polku superfoodien ihmeelliseen maailmaan. Kirjassa on esitelty muun muassa seuraavia voimaruokia, joita itsekin käytän tällä hetkellä tavalla tai toisella: nokkonen, chian siemenet, chlorella ja spirulina -levät, hamppu, himalajan suola, kookosöljy, maca, mehiläisen siitepöly, merilevärouhe, mulperi, ohraoras, opti-msn, vehnäoras... Toisin sanoen kirja kertoo niin lähiluonnon kuin vähän kauempaakin tuoduista voimaruuista yksinkertaisesti, selkeästi ja mielenkiintoisesti.

Sen lisäksi, että kirjasta voi lukea monista eri voimaruuista, se antaa vinkkejä ja apua muun muassa monia ihmisiä vaivaaviin ongelmiin kuten alakuloisuuteen, allergioihin, flunssaan, stressiin, yleiseen väsymykseen, ihonhoitoon, ylipainoon, unihäiriöihin ja niin edelleen.

Itse arvostan erityisesti sitä, että kirjaan on otettu mukaan hyvin monia Suomen luonnosta löytyviä aarteita ja avattu yksinkertaisesti, sekä helposti ymmärrettävästi, miten niitä pystyy hyödyntämään. Mukana on esimerkiksi niin koivua, nokkosta, mäntyä kuin siankärsämöäkin. Vaikka itse käytän myös kauempaa tuotuja voimaruokia, ovat oman maan luonnosta kerätyt kasvit, marjat, yrtit mielestäni sitä parasta antia.

Itseäni yllätti Erkki Palviaisen Voimaruokaa -kirjaa lukiessa muun muassa seuraavat kohdat..

"Maito sisältää A1-proteiinia. A1 sisältää kaseiinia hyvin haitallisessa muodossa. A2 on puolestaan terveellisempää. Sitä lypsävät lehmät Ranskassa, Sveitsissä ja Uudessa-Seelannissa. A1-maitoa juovista rotista puolet sai diabeteksen, mutta A2 maitoa juovista rotista ei yksikään. Meillä tuotannossa melkeimpä kaikki maito on A1-maitoa, koska se tuottaa enemmän litroja"

"Hammaslääkäri tarjosi minulle juurihoitoa ja sanoi, että siten hammas pelastetaan. En halunnut anaerobisia bakteereja kasvamaan leukaluuhuni. Hammasjuurta on mahdotonta saada koskaan täysin steriiliksi, koska hammas on koostumukseltaan ohutta putkistoa. Juurihoidettuun hampaaseen jää ikuinen tulehduspesäke, joka voi aiheuttaa syöpiä ja eturauhasongelmia. Jos ihmisellä on krooninen sairaus, nyppisin kaikki juurihoidetut hampaat pois. Se on parempi valinta kuin jatkuva tulehdus suussa".


Olen jo aikaisemmin lukenut paljon maidosta ja sen huonoista vaikutuksista terveyteen, mutta tämä kohta sai minut miettimään myös kahvimaidolle korviketta (tähän saakka olen käyttänyt maitoa lähinnä vaan kahvin kanssa). Juurihoitoon tuskin koskaan suostun...


Tämä on mielestäni ihanan aidosti ja rehellisesti kirjoitettu, siinä kulkee Erkin omat kokemukset kaiken aikaa mukana ja sitä on myös hyvin helppo seurata. Voisin sanoa, että tämä on ihan täydellinen opas jos superfoodit eivät ole entuudestaan kovin tuttuja tai haluaa saada vinkkejä esimerkiksi siihen, miten toteuttaisi askel askeleelta elämänmuutoksen kohti terveellisempää ja energisempää elämää. Vinkit ovat käytännössä kaikkien sovellettavissa ja käytettävissä. Kirja on myös sopivan mittainen ja sen lukee halutessaan vaikka yhdeltä istumalta läpi. Vaikka vinkkejä ja tietoa on runsaasti, ne on sopivan rennosti kirjoitettu. Kirja on oikeasti tosi mielenkiintoinen ja myös siinä olleita reseptejä on tullut testattua moneen otteeseen.

Jos siis superfoodit ja terveys kiinnostavat, suosittelen lämpimästi tätä kirjaa. Tämä kirja avaa aihetta mukaansatempaisevalla tavalla.

Ja täytyy sanoa vielä tähän loppuun, että itse olen kokenut saavani superfoodeista energiaa arkeen ja ne auttavat ainakin minua jaksamaan huomattavasti paremmin. Kannattaa kokeilla jos kaipaa uutta puhtia tähän kylmään ja harmaaseen vuodenaikaan.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Marutsella
,
Hei! 😊 Ensimmäistä kertaa kommentoin tänne blogiisi, vaikka olenkin seurannut tätä jo useamman vuoden. Täytyy myöntää, että olen todella, TODELLA laiska kommentoimaan, mutta tämä aihe kiinnostaa itseäni niin suuresti etten voinut vastustaa kiusausta.

Mainitsit tekstissäsi näistä ns. "rottakokeista", joilla pyrittiin selvittämään onko maidolla yhteyksiä mahdolliseen diabetesriskiin. Puhuttiinko kirjassa 1. vai 2. tyypin diabeteksesta? Uskoisin, että 1. tyypin diabetekestä. Joten huoleti kaikki kanssalukijat! 1 tyyppiin sairastuminen ei ole todellakaan yhtä todennäköistä kuin 2. tyyppiin. Nämähän kaksi sairautta ovat tavallaan ihan eri sairauksia. Nimi vain hämää

Oma suhtautumiseni tutkimuksiin on vähän mitä on. Tämä "rottatutkimus" on itselleni tuttu ja siitä taidettiin mainita minulle joskus jopa sairaalassakin ohi mennen. Sairastan siis itse 1 tyyppiä. Siitäkin huolimatta tutkimusta ei kannata uskoa sokeasti. Ei ole mitään tieteellistä faktaa, että maito yksistään aiheuttaisi elimistön immuunijärjestelmän virheellisen toiminnan ja tuhoaisi haiman Langerhansin saarekkeiden betasolut. Toistaiseksi 1 tyypin diabeteksen syitä ei tunneta, mutta geneettisen alttiuden lisäksi ympäristötekijöillä, kuten ravinnolla oletetaan olevan osuutta taudin kehittymiseen. Syy taudin puhkeamiseen voi olla siis mikä vain! Tutkimuksia on tehty tuhansia ja taas tuhansia ja joka kerralla osa koe-eläimistä sairastui 1. tyypin diabetekseen ja osa taas ei. Näitä on netti pullollaan. Tällä hetkellä kiinnittäisin diabeteskysymyksissä mielenkiinnon enteroviruksiin. Jos aihe kiinnostaa niin tässä muutamia linkkejä:

http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/lehdet/diabetes-lehden_juttuarkisto/diabeteksen_ehkaisy/enterovirusten_salat_aukenevat.2246.news

http://yle.fi/uutiset/ykkostyypin_diabetekseen_loytymassa_rokote/6856494

Kuulun facebookissa lukuisiin diabetesryhmiin ja huh, siellä keskustelu aiheesta vasta onkin kiivasta.
merenhelmi,
Moikka ja kiitos todella hyvästä kommentistasi! 😊 Palaan tähän mahdollisimman pian! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi
IP: 82.99.3.229