kohti parempaa

Heippahei! Lupailin postailla yhden lempparismoothien ohjeen parissa joten tässäpä se olisi vihdoin viimein. Olen aina omannut mielestäni aika terveelliset elämäntavat, mutta etenkin tänä vuonna olen löytänyt terveellisiä elämäntapoja kohtaan jotenkin sellaisen uudenlaisen innostuksen. Olen kyllä heikkona suklaaseen, käyn silloin tällöin kahviloissa kakkupalalla, herkuttelen joinakin viikonloppuina jäätelöllä ja eilen hörpin energiajuoman (energiajuoma on tosi pahasta, eikä ole tapana juoda sitä väsymykseen) jotta pysyin hereillä ja sain luettua tämän päivän kokeeseen.. Kuitenkin (kerran tai pari kertaa viikossa tapahtuvasta herkuttelusta huolimatta) voisin sanoa, että ruokavalioni perusteet on ihan hyvällä mallilla. Toki parannettavaa on ja herkuttelua voisin edelleen vähentää, mutta etenkin noin vuoden aikana tehdyt suuremmat muutokset olen kokenut minulle todella hyviksi päätöksiksi.
Olen syönyt pääsääntöisesti gluteenitonta kasvisruokaa viime keväästä saakka ja vähentänyt nyt kevään aikana paljon myös maitotuotteiden käyttöä. Alkoholin olen jättänyt kokonaan pois tänä vuonna. Viimeksi taisin juoda alkoholia uutena vuotena (puoli lasia shampanjaa). Tästä on siis hyvä jatkaa, pikkuhiljaa kohti parempaa - minulle parhaiten sopivaa ruokavaliota :) Odotan niin innoissaan kesää ja sitä kun pääsee omalta kasvimaalta keräämään salaattiainekset ja metsästä ihan tuoreita mustikoita.
Voin kirjoitella tästä aiheesta ehkä jossain vaiheessa lisää, mutta palataas tähän smoothien pariin ;) Kotona ollessani olen pyöräyttänyt näitä herkkuja usein aamuisin. Maidon olen korvannut mantelimaidolla / riisijuomalla. Kesäisin käydään äidin kanssa metsässä keräämässä paljon marjoja pakkaseen, joten niitä pyrin käyttämään mahdollisimman paljon. Tämä kuvissa näkyvä smoothie koostui seuraavista:
Siitepölyrakeita
Maca-jauhetta
Mustikoita
Vattuja
Opti-msm jauhetta

Tyrninmaitoja
Riisijuomaa (maidon korvikkeena)
Smoothien päälle kookoshiutaleita ja tyrnin marjoja
Aurinkoista ja rentouttavaa perjantaita kaikille :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

EmmiMaria
,
Hei mitä toi msm jauhe on ja mitä terveydellisiä vaikutuksia sillä on, osaatko sanoa? Mä oon tykännyt tosi paljon Chian siemenistä ja niitä laitankin aamuisin aina puuron sekaan. Mitkä tollaset ns superfood jauheet on sun mielestä terveyden kannalta parhaimpia, just esim smoothieden joukkoon?
Maija
,
Mä en ymmärrä tota, että miksi sun pitäisi vähentää herkuttelua. Mun mielestä herkuttelu tuottaa nautintoa, paitsi tietysti jos kyseinen herkku tuottaa pahoinvointia. Miksi pitäisi luopua nautinnosta? Ja jos vkl:na syöt kakkupalan niin mitä väliä. Jotkut syö joka päivä karkkia ja sipsiä, mikä näkyy niiden terveydessä. Se kakkupala tai jäätelö ei näy sun terveydessä eikä kropassa. Musta tuntuu, että sun ruokavalio on jo nyt kauhean yksipuolinen, niin älä nyt jätä herkkujakin pois..
Hansu
,
Kerroit että olet jättänyt alkoholin tänä vuonna kokonaan pois. Onko kukaan huomauttanut siitä asiasta sinulle? Minun kaverit jaksavat välillä huomauttaa asiasta kun en enää ravaa joka viikonloppu baarissa ja se on todella ärsyttävää :/
merenhelmi,
Moikka Hansu! Ei oo huomauttanut, tai ehkä muutaman kerran mutta ei siis mitenkään pahalla oo tarkoittaneet! 😊 Hmm, ompas jännä! Se on kuitenkin jokaisen oma valinta ja sitten jos ei halua käydä baarissa niin eihän siinä mitään!! 😊 Koti-illat on ihan loistavia ja ei mee ainakaan sunnuntait pilalle 😉 Ja on myös paljon nuoria ketkä ei viihdy baarissa:)

Ihanaa, aurinkoista sunnuntaita <3
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Maija! 😊

En aio jättää herkkuja kokonaan pois, pyrin vähän vähentämään herkuttelua.. Esim. irtokarkit voi välillä korvata itsepoimituilla marjoilla tai kuivatuilla hedelmillä jotka on kuin karkkeja 😊 Ei oo hampaillekaan hyväksi syödä karkkia tai suklaata kovin usein, eikä oo muutenkaan terveellisistä syödä usein herkkuja. Kokonaan en tietenkään herkkuja aio jättää pois 😊 Mielestäni ruokavalioni ei ole yksipuolinen, olen jättänyt maitotuotteet lähes kokonaan pois koska ne eivät sovi minulle ja en usko, että vehnä tekee kenellekään mitään hyvää ainakaan 😊

Mukavaa sunnuntaita ja kiitos mielipiteestäsi! 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka <3 😊

Pahoittelut hiukan viivästyneestä vastauksesta, olin vahingossa unohtanut vastata tähän. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! 😊

Terveysvaikutuksia on tossa aika paljon niin ajattelin laittaa muutaman linkin 😊

http://www.puhdistamo.fi/puhdistamo/optimsm.html

http://www.sinunapteekki.fi/catalog/cocovi/cocovi-premium-opti-msm-jauhe-p-3145.html

Chian siemeniä en olekaan käyttänyt, mutta voisi ostaa niitä! 😊 Olenkin miettinyt, että täytyy ottaa Chian siemenistä selvää. En oikein osaa sanoa, että mitkä ovat parhaimpia, mutta heitän usein smoothien sekaan yleensä ainakin:


- Opti-msm jauhetta
- Lesitiiniä
- Siitepölyrakeita
- Maca-jauhetta


Mutta haluaisin kyllä ottaa selvää näistä asioista lisää. 😊 Äitini blogissa on muuten monia postauksia näistä jutuista jos haluat käydä kurkkaamassa. Hän on kirjoittanut postaukset kattavasti. Mm. siitepölyrakeista (joita käytän myös) löytyy postaus täältä:

http://www.eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/03/siitepolyrakeet.html

Oluthiivasta: http://www.eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/10/oluthiiva.html

OxyColon Happijauheesta:
http://www.eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/10/oluthiiva.html

Opti-msn jauheesta:
http://www.eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/05/ryppysotaan-rikkia.html

Chlorella levästä:
http://www.eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/03/chlorella-leva.html

Ja "jokapäivän vitamiinit" -postaus täältä:

http://eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/02/joka-paivan-vitamiinit.html

Toivottavasti huomasit vielä vastaukseni ja toivottavasti näistä linkeistä on apua 😊 Ihanaa kevättä ja kiva kun kommentoit! 😊
merenhelmi.indiedays.com