Kotitekoista jäätelöä

Olemme vihdoin päässeet toteuttamaan unelmaamme kotitekoisestä jäätelöstä. Tämän unelman on tehnyt mahdolliseksi AlphaGeek-sivulta testikäyttöön saatu Gelato-jäätelökone, joka on kotiutunut tänne meille viime viikolla.
Jäätelökoneella on vähän sellainen ''kaapin päällä pölyyntyjän'' maine, mikä on mielestäni erikoista, sillä jo muutaman kokeilukerran jälkeen jäätelökone on osoittautunut ihan huippuhyväksi hankinnaksi..
Jäätelökoneen kulho-osa laitetaan pakastimeen vähintään seitsemäksi tunniksi ennen jäätelön valmistusta. Jäätelöön tulevat ainekset sekoitetaan kulhossa, ja kaadetaan koneeseen täyttöaukosta, sekoittajan pyöriessä.
Kaupan jäätelöissä on valtava määrä sokeria ja erilaisia lisäaineita. Kun tekee itse jäätelön puhtaista ja yksinkertaisista raaka-aineista, välttyy kaikilta valmisjäätelön lisäaineita ja ylimääräiseltä sokerilta.Ennenkaikkea on tietoinen siitä, mitä kaikkea oma jäätelö oikeasti sisältää.
Myös erityisruokavalioon sopivan jäätelön tekeminen käy kätevästi, ja edullisesti. Jäätelökoneella saa perinteisen kermajäätelön lisäksi tehtyä laktoositonta, tai jopa kokonaan maidotonta vegaanijäätelöä. Muun muassa kaura -ja riisijäätelöt ovat aika hintavia kaupassa. Tulee huomattavasti halvemmaksi ostaa purkillinen kauramaitoa, ja tehdä siitä itse oma jäätelö, kuin ostaa vastaavanlaista jäätelöä kaupasta.Sekoittaja pyörittää jäätelöainesta tasaisesti. Noin 20 minuutin sekoitus riittää: Kone on tehnyt aineksesta paksuhkoa. Nyt jäätelö kaavitaan erilliseen kulhoon, ja laitetaan vielä tunniksi tai pariksi pakastimeen.


Se mikä minua itseäni eniten innostaa, on mahdollisuus päästä kokeilemaan ja luomaan erilaisia jäätelömakuja. Olemme aloitelleet kokeilemalla yksinkertaisia jäätelömakuja, kuten lakka-kookosjäätelöä ja vadelmajäätelöä. Kotitekoisen jäätelön voi maustaa oikeastaan millä tahansa! Siihen voi käyttää erilaisia hedelmiä, marjoja, pähkinänpaloja tai vaikkapa suklaan/karkinpalasia. Olemme ajatelleetkin kokeilla muun muassa suositun Ben&Jerry -jäätelön kaltaisia makuyhdistelmiä, joissa on pähkinää, suklaapaloja, vaahterasiirappia, vaahtokarkkeja..
Kotitekoisen jäätelön pohjaksi sopii niin kerma, maito (tavallinen tai esimerkiksi kookos/riisi/kaura -maito) rahka tai jogurtti. Syntynyt yhdistelmä vaikuttaa jäätelön makuun ja koostumukseen. On mahdollista tehdä esimerkiksi sorbettia tai frozen yogurt -tyyppistä jogurttijäätelöä, jonka voi sitten maustaa haluamillaan lisukkeilla.
Netistä löytyy valtava määrä valmiita reseptejä, joita voi halutessaan kokeilla.
Esimerkiksi tähän raikkaaseen vadelmajäätelöön tuli:
2dl kuohukermaa
1dl maitorahkaa
1dl maitoa
1½dl vadelmasosetta
1rkl intiaanisokeria

Enää ei tarvitse ostaa jäätelöä kotiin, eikä kauhistella valmisjäätelöiden sokerin määrää, kun alkaa tehdä mieli jäätelöä. Tämä jäätelökone pääsee meillä varmasti kovaan käyttöön koko kesäksi, ja miksei syksyksikin..
.. eikä takuulla jää pölyyntymään kaapin päälle.
Pari omaa huomiota jäätelökoneen käytöstä:
- Tähän 8dl vetoiseen koneeseen voi laittaa noin maksimissaan 5dl jäätelön pohja-aineita, jotta seos mahtuu jäätelökoneen kulhoon. Kun jäätelö sekoittuu se kuohkeutuu.
- Jäätelöainekset sekoitetaan aluksi eri kulhossa ja lisätään koneeseen vasta kun kone on käynnissä ja jäätelökoneen vispilä pyörii.
- Kun jäätelö on sekoittunut sopivaksi (aika vähän vaihtelee eri aineksilla) ota se nuolimella jäätelökoneesta (älä käydä mitään teräksisiä lusikoita ym.) ja laita pakastimeen eri kulhoon noin tunniksi-pariksi.
- Tyhjä partaukkojogurttipurkki on juuri sopivan kokoinen jäätelöannoksen pakastimessa säilyttämiseen.
- Huuhtele jäätelökoneen kulho heti käytön jälkeen ja laita samantien pakastimeen jäätymään seuraavaa valmistuskertaa varten. Kulhoa kannattaa säilyttää jatkuvasti pakastimessa niin se on aina valmiina kun haluat tehdä uuden annoksen.
Jäätelökone , kotitekoista jäätelöä , itsetehtyä jäätelöä , kotitekoista jäätelöä ohje , jäätelökone ohje , jäätelökone resepti, itse tehty jäätelö jäätelökoneella , Gelato-jäätelökone , itsetehty marjajäätelö , jäätelö resepti , jäätelö ohje , itsetehty jäätelö , riisimaito jäätelö , riisimaidosta jäätelöä , kauramaito jäätelö , kauramaidosta jäätelöä , jogurttijäätelö jäätelökoneella

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ursula,
Miten hyvännäköistä jädee!! Omistan itsekin jäätelökoneen mutta käyttö on jäänyt vähälle, ehkä olisi aika kaivaa se kaapin hyllyltä...


www.the-style-jungle.blogspot.fi
www.the-style-jungle.blogspot.fi
Anniina,
Oi vitsit miten hyvältä toi jäätelö nyttää!♥ Voisi kyllä harkita tuon jäätelökoneen hankintaa! Miten paljon tuo teidän kone maksoi?:)
blinding-dream.blogspot.fi/
Hansu
,
Mä oon pitkään miettinyt että pitäiskö ostaa jäätelökone. Vois itse tehdä ja tietäis ainakin, mitä se jätski sisältää 😊
Paljonkohan tuollainen kone maksaa?
Anonyymi
,
Itse tehdysssä jäätelössä on sekin hyvä puoli, että siinä on sitä raaka-ainetta mitä pitääkin. Mansikkajäätelössä on siis paljon mansikkaa. Kaupan jäätelössä kun ei (esim) mansikkaa ole, vaan se on esanssilla maustettua. Siksi jäätelö on niin halpaa, kun se on sokeria enimmäkseen ja kunnon raaka-ainetta niissä ei ole. Kun litraan jäätelöä menee litra mansikoita hinta noin 5 euroa, niin ei jäätelölitran hinta niin halpa voi olla kuin se kaupassa on.
merenhelmi,
Hei! Kiitos kommentistasi. Totta puhut! 😊

Mukavaa illanjatkoa ja aurinkoista kevättä 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Tee ihmeessä! 😊 Tulee todella hyvää!
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Hinnat vaihtelee aika paljon! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Mutta suunnilleen muutaman kympin 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167