kuivan ihon pelastajat

Tällä kertaa esittelyssä kaksi tuotetta, jotka otin käyttöön tammikuun alkupuolella: Mia Höytö cosmetics -merkin silmänympärysvoide "Valo"  ja yöseerumi "Lempeä uni". Tähän aikaan vuodesta iho tuntuu tarvitsevan lisäkosteutusta ja nämä ovatkin olleet hyvä apu kuivaan ihoon. Jättävät nimittäin pehmeän lopputuloksen. Onko kyseisen merkin tuotteet teille tuttuja? Tämän luonnonkosmetiikkasarjan kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty myös ekosertifikaatti. Näitä ei ole myöskään testattu eläimillä.

Nykyään olen entistä kiinnostuneempi luonnonkosmetiikasta. Minua nimittäin mietityttää aika paljon se, miten paljon ns. normikosmetiikan myrkyt oikeasti rasittavat elimistöä ja mitä tämä kemikaalikuorma voi saada aikaan pitkällä tähtäimellä... Jos ruuan suhteen suosin luomua, miksi en tekisi "samoin" myös kosmetiikkatuotteiden kohdalla. Esimerkiksi näitä käyttämällä tulee jotenkin tosi "hyvä fiilis" kun tietää, ettei siitä mitä levittää iholle, imeydy ylimääräisiä myrkkyjä verenkiertoon.
Olen käyttänyt silmänympärysvoidetta ja yöseerumia nyt noin kolmen/neljän viikon ajan. Koska  tuotteet sopivat iholleni hyvin, aion kokeilla jossain vaiheessa sarjan muitakin tuotteita.
Mielestäni jo näin parikymppisenä kannattaa aloittaa seerumin ja silmänympärysvoiteen käyttö. Kun muistaa säännöllisen ja huolellisen ihonhoidon nuoresta saakka, tulee se varmasti näkymään myös vanhemmalla iällä.
Lempeä uni -seerumia levitän aina iltaisin. Jo ensimmäisellä käyttökerralla tuote vaikutti jotenkin sellaiselta laadukkaalta ja tehokkaalta. Seerumia on siitä syystä hyvä käyttää ainakin silloin tällöin, koska se imeytyy ihon syvimpiin kerroksiin yleensä paremmin kuin kosteusvoiteet. Se myös sisältää enemmän aktiivisia ainesosia kuin muut ihonhoitotuotteet.
Monet ajattelevat, että seerumit ovat tarkoitettu vain ikääntyvälle iholle, mutta ihan yhtälailla ne sopivat myös nuorille.
Seerumi...

- Imeytyy suht. nopeasti.
- Tuoksuu ihanalta ja raikkaalta.
- Sisältää mm. ruusu-, jojoba-, tyrninsiemen- ja puolukansiemenöljyä.
- Saa aikaan sen, että iho tuntuu vielä aamullakin pehmeältä ja kimmoisalta. Monet tuotteet tuntuvat vain "pintasiloittavan", mutta tämä vaikuttaa sellaiselta, että oikeasti kosteuttaa.
- Koostumukseltaan melko nestemäistä.
- On opiskelijabudjetille aika hintavaa, mutta toisaalta välillä on kiva hemmotella itseään laadukkaammilla tuotteilla.
- On riittoisaa. Pieni tippa riittää koko kasvojen kosteutukseen.

Silmänympärysvoide...

- Levittyi jotenkin yllättävän helposti. Ei ollut liian tuhtia, eikä liian "kevyttä", vaan koostumukseltaan juuri sopivaa.
- On minulla käytössä aamuin illoin.
- Ei tuoksu juuri miltään ja sopii myös herkälle iholle.
- Sisältää mm. sertifioituja luomuöljyjä.
Purkit on mielestäni nätit ja kivan simppelit. Ne myös toimivat. Yhdellä painalluksella tulee juuri sopiva määrä yhdelle käyttökerralle.
Täytyy sanoa, että arvostan Mian rohkeutta kun hän perusti tämän luonnonkosmetiikkamerkkin. Mian tarinan voit lukea täältä.  Tämä muistutti jälleen kerran siitä, että itseensä tulee uskoa ja unelmat on tehty toteutettaviksi :) 

Lisätietoa Mia Höydön tuotteista löydät halutessasi täältä

*Tuotteet on saatu testikäyttöön

Tykkää-merkinnät