kuka tykkää tiskivuoroista?

Olen suuri smoothien ystävä ja eilen kokeilin sen tekemistä ensimmäistä kertaa tällä testikäyttöön saadulla Bosch merkin sauvasekoittimella. Halusin nähdä, miten smoothien tekeminen onnistuu sauvasekoittimen kanssa, verrattuna siihen, että sen pyöräyttäisi blenderissä.

Meillä smoothieta tulee valmistettua parhaassa tapauksessa jopa kolme kertaa päivässä. Olisi tietenkin nopeampaa tehdä kerralla reilumpi satsi jääkaappiin odottamaan, mutta tykkään vaihdella ainesosia ja tehdä erimakuisia, välillä marjoista, välillä vihreistä ainesosista jne. Vaikka blenderillä smoothien tekeminen onkin tosi helppoa ja nopeaa, on painavaa ja isoa lasikannua kieltämättä välillä vähän ärsyttävää käsitellä ja tiskata... Pienemmät tehosekoittimet näyttävät taas ainakin omaan silmään melko heppoisilta. Blenderin joutuu myös jokaisen käyttökerran jälkeen purkamaan pienempiin osiin, jotta smoothien jämät eivät jää muhimaan lasikannun pohjalle metalliosien sekaan (voi nimittäin olla aikamoinen bakteerien pesä, jos niitä ei pese huolellisesti). Toki tehosekoittimen iso lasikannu on siinä tapauksessa todella hyvä (käytännössä välttämätön), jos tekee smoothieta kerralla suuremmalle porukalle. Mutta kun annokset tulevat vain meille kahdelle (minulle ja poikaystävälle), tuntuu välillä vähän turhalta olla niin usein pesemässä painavaa lasikannua ja sen osia.
Eilen testasin siis smoothien tekemistä tällä kuvassa näkyvällä laitteella. Suht. pieni muovikippo ja sauvasekoittimen pää olivat huomattavasti helpompi ja nopeampi tiskata kuin blenderin isohko lasikannu. Eikä kipon pieni koko haitannut, siihen sai sopivasti tehtyä pari-kolme annosta.

Myös itse sauvasekoittimen käytöstä jäi positiivinen kokemus. Mulla on aina ollut sellainen käsitys, ettei se pilko esimerkiksi jäisiä pinaatin paloja, mutta olin väärässä. Laitoin kaikki ainekset muovikippoon ja aloin soseuttamaan. Blenderissä ainekset menevät toki vähän nopeammin muussiksi, mutta kuten kirjoitin, sen peseminen vie ainakin omasta mielestäni vähän turhan kauan aikaa. Sauvasekoitin soseutti yllättävän helposti kaikki (myös jäiset) ainekset ja koostumuksesta tuli ihan "silkkinen".
Raikas vihersmoothie kahdelle

- 1 banaani (luomu)
- 1 omena (kannattaa valita luomu)
- 1 dl vettä
- 2 dl luomu soijajuomaa
- Ananaksen paloja
- Pinaattia (käytän kaupan pakastepinaattipaloja, mamman luona haen pinaattia omalta kasvimaalta )
- Puolikas kurkku (nyt kesällä kurkkua myydään jopa 1€/kg, joten kurkkua kannattaa käyttää nyt!)
- Lucuma-jauhetta
- Siitepölyrakeita
- Pähkinöitä ja manteleita
Näissä kuvissa ei näy tästä paketista kuin nämä muutamat osat, mutta oikeastihan settiin kuuluu lähes 20 erilaista osaa. Käykääpähän ihan mielenkiinnosta katsomassa tämän linkin takaa, miten valtavat käyttömahdollisuudet tässä on. En olisi uskonut, että tällaista on olemassakaan  :) Olen kokeillut vasta tätä kuvissa näkyvää sauvasekoitinosaa ja ainakin tämä on todella tehokas. Kirjoittelen lisää kokemuksia kun olen testannut laitteen muitakin osia.

Lisätietoa saat halutessasi täältä.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
http://m.iltalehti.fi/asuminen/2015010618979527_an.shtml

Tuolla on ohje blenderin pesuun
merenhelmi,
Totta, teenkin aika usein noin! 😊 Ainakaan omalla blenderillä toi kikka ei kuitenkaan puhdista lähellekään kokonaan lasikannua ja sen joutuu jokatapauksessa vielä erikseen tiskaamaan. Ton meidän blenderin joutuu tiskaamisen lisäksi myös purkamaan osiin jokaisen käyttökerran jälkeen, koska smoothien pieniä jäämiä "uppoaa" metalliosien väliin, eikä ne metalliosat (ja sisäkumit) puhdistu mitenkään pelkästään lasikannun pesemisellä tai tolla keinolla.
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Juuri tuon takia mä en viiti alkaa vääntää mitään. 😃 😃 Inhoan kaikkien vempainten putsaamista ja veitsi ja leikkuulauta on ainoat mitä oikeastaan käytän. 😃 Sauvasekotinta en oo kaivanu laatikosta aikoihin ja blenderiä en edes omista. Saan ihan tarpeeksi tiskaamisesta, kun meillä ei ole tiskikonetta.
merenhelmi,
Jep! 😃 Ymmärrän ihan täysin. Meilläkään ei ole tiskikonetta ja tuntuu, että saa olla oikeasti koko ajan tiskaamassa... Sen takia koitankin miettiä, että miten tiskaamisen suhteen pääsisi mahdollisimman vähällä 😊 Aina poikaystävän kanssa "väitellään" kumman vuoro on milloinkin tarttua tiskiharjaan.. 😃
www.blogger.com/profile/015246971550904167