Kuulumisia

Heippa taas! Tässä olisi vähän kuulumisia tähän väliin. Nyt syksyn ajan on ollut tässä arjessa jotenkin niin paljon tekemistä, että oon enemmän päivittänyt blogin sijasta Instagramia (mut löytää sieltä @verakautto tunnuksella), jota on ollut nopeampi tässä kaiken keskellä päivittää. Yritän kuitenkin saada myös aikaa tälle blogille, ettei tämä nyt ihan jäisi.

Tähän syksyyn on mahtunut mm. graduprojektin aloitus, kurssien tekemistä, jonkin verran kuvauksia (mm. muoto-, hää- ja vauvakuvauksia) sekä Karlan hoitamista kotona. Olli siirtyi kesän jälkeen etätöihin ja on tehnyt nyt kotona töitä jo jonkin aikaa. On ollut tosi kiva, kun on voinut syödä yhdessä lounasta ja muutenkin on jäänyt enemmän yhteistä aikaa, kun ei oo mennyt työmatkoihin aikaa. Karla ei oo ollut päiväkodissa nyt koko syksynä ollenkaan. Niinpä päivät ovat olleet pitkiä, mutta toisaalta on ollut mukava yhdessä touhuta kaikkea päivisin Karlan kanssa ja iltapäivällä/illalla Ollin töiden jälkeen oon sitten usein opiskellut tai tehnyt töitä. Ollaan onneksi voitu nyt viettää Karlan kanssa paljon aikaa yhdessä, kohta huomio pitää kuitenkin jakaa kahdelle lapselle. Karla on kyllä ihan innoissaan vauvasta ja juttelee päivittäin, mitä aikoo tehdä vauvan kanssa jne. Niin ihana. :D

Tän syksyn ajan mulla on ollut graduseminaari ja itseasiassa mulla on siitä enää yksi kerta jäljellä! Gradua teen nyt loppuvuoden hiljalleen eteenpäin ja jatkan sitä myös ensi vuoden puolella tehden sitä vauvan kanssa vähän kerrassaan eteenpäin. Tän syksyn kurssit yritän nyt saada mahd. pian valmiiksi ennen vauvan syntymää, jotta niitä ei tarvitse sitten miettiä ja voi keskittyä vaan graduun ja uuteen arkeen vauvan kanssa. Ensi vuonna mun pitää kuitenkin valmistua ja lähes kaikki muu onkin paketissa yliopiston suhteen, enää gradu vaan loppuun. Graduni aihe liittyy esimiestyöhön ja työmotivaatioon ja olen tosi tyytyväinen aihevalintaan, koska noi aihealueet kiinnostaa kovasti. :)

Raskaus on edennyt ihan hyvin ja mennyt aivan älyttömän nopeasti! Jotenkin paljon nopeammin mennyt tämä toinen raskaus verrattuna ensimmäiseen. Huomenna alkaa jo 33. raskausviikko ja on tosi ihmeellistä ajatella, että ensi kuussa meillä voi olla jo vauva! Laskettu aika mulla on tammikuun puolen välin aikoihin, mutta saa nähdä milloin hän syntyy! Nyt olen itseasiassa herännyt viime aikoina useana yönä kipeisiin supistuksiin, jotka ovat vähän säikäyttäneet, mutta kaikki on kuitenkin ollut neuvolassa normaalisti, joten ehkä tämä vaan kuuluu tähän loppuaikaan. Oma jaksaminen on vaihdellut tosi paljon eri päivinä, mutta kokonaisuudessaan oon voinut ja jaksanut ihan hyvin tämän raskausajan. Nyt tietysti alkaa olla jo aika hankala ja tukala olo, mutta ei ole enää kovin paljoa jäljellä kuitenkaan, joten pitää yrittää vaan jaksaa. Liikunnasta jouduin pitämään kuukauden tauon viikoilla (noin) 25-30 kipeiden supistusten takia, mutta nyt olen onneksi voinut lenkkeillä taas. Se auttaa niin paljon jaksamaan, kun pääsee edes vähän liikkumaan. Välillä on kaikkea pientä (ja etenkin nyt loppua kohden tulee kaikkea mahdollista vaivaa!) kuten jotkut yöt nukun välillä aika huonosti jne, mutta se on yllättänyt, miten paljon helpompi kokonaisuudessaan niin fyysisesti kuin henkisesti tämä toinen raskaus on ollut. Tosin nyt mua jännittää vähän se, että miten synnytyksen kanssa käy. Mulla on ensi viikolla ylimääräinen ultra, koska rakenneultrassa (noin) viikolla 20 todettiin eteisistukka. Nyt ensi viikolla siis selvitetään, onko istukka siirtynyt ja onnistuuko alatiesynnytys vai onko edessä sektio. Mä toivon tosi paljon, että alatiesynnytys onnistuisi, koska mua jännittäisi huomattavasti enemmän keisarileikkaus kuin alatiesynnytys. Mutta katsotaan nyt miten käy, ensi torstaina se sitten todennäköisesti selviää.

Meillä on ollut siis mukava syksy ja kovasti odotellaan vauvan syntymää. Kaikki hankinnat alkaa olla tehtynä turvakaukaloa lukuunottamatta. Ja Instagramissa olenkin kertonut, mutta täällä en ole tainnut kertoa vielä (?), kumpi meille tulee! Jokatapauksessa meille tulee siis toinen tyttö ja Karla saa pikkusiskon! <3

Nyt pitää vain toivoa, että loppuraskaus sujuisi hyvin. <3 Voin kirjoitella enemmänkin raskauskuulumisia ja vauvajuttuja jos ne kiinnostavat! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit