kuulumisia ja omenaviinietikan terveysvaikutuksia

Tänään poikkesin lenkillä ollessani ensimmäistä kertaa Kuopion kauppahalliiin ja eksyin siellä sijaistevaan pieneen, mutta hyvällä valikoimalla varustettuun mm. superfoodeja myyvään "kauppaan". Omenaviinietikan lisäksi tuli tehtyä muutamia pieniä herkkuostoksia ;) Ihana ja tunnelmallinen paikka toi kauppahalli kyllä täytyy sanoa. En tiedä miksi en ollut käynyt siellä aikaisemmin, vaikka ihan vieressä asummekin. Viikonloppuna voisi kyllä poiketa siellä nauttimassa kupit kahvia yhdessä poikaystäväni ja äidin kanssa (joka aika varmasti saapuu tänne Kuopioon loppuviikosta).

Koska blogini käsittelee myös hyvinvointiin liittyviä juttuja muoti- ja kauneusaiheisten postauksien rinnalla, olen liikuntapäiväkirjan lisäksi ajatellut kertoa teille tässä loppusyksyn ja talven mittaan niistä terveysjutuista ja superfoodeista (spirulina, klorella jne) joita itse käytän, ja joilla huomaan olevan vaikutusta omaan hyvinvointiini. Olen viime vuosina kiinnostunut terveyteen liittyvistä asioista entistä enemmän, mutta tuntuu, että niistä postaileminen on jäänyt täällä blogin puolella todella vähäiseksi. Mutta inspiroisi kyllä tehdä välillä blogikirjoituksia myös hyvinvointiin liittyvistä asioista, jotka todella kiinnostavat ja ovat lähellä sydäntäni. Paljon on vielä opittavaa, mutta askel askeleelta ja muutos muutokselta eteenpäin vaan. Ja tietenkin tämän suklaan syönnin voisi jättää vähemmälle, mutta näinä päivinä kun tekee mieli jotain hyvää, on muutama pala tummaa suklaata kahvin tai teen kanssa ihan sallittu herkku.
Viime kevään opiskelujen aiheuttama stressaaminen vaikutti kyllä elimistöön, paino tipahti alipainon puolelle ja hiukset ohenivat merkittävästi. Nyt tämän syksyn aikana olo on kuitenkin ollut kokonaisvaltaisesti parempi ehkä liikunnankin ansiosta ja en tiedä onko esimerkiksi superfoodien käyttö myös osaltaan vaikuttanut asiaan. Hiuksetkin ovat alkaneet palautumaan (ja paino noussut kuin itsestään takaisin normaalipainoon), mutta tyytyväinen olen myös siihen, että olo tuntuu energisemmältä ja virtaa riittää paremmin kaikkiin hommiin.
Omenaviinietikan terveysvaikutuksia

Mutta tosiaan tästä lähdetään näiden terveyspostauksien osalta. Kuten kirjoitin aiemmin, ostin tänään Kuopion kauppahallista yläpuolella olevien herkkujen lisäksi luomu omenaviinietiikan (sakeana, en siis sellaista kirkasta omenaviinietikkaa), jota en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt. Olen kuitenkin kuullut ja lukenut omenaviinietikasta niin paljon hyviä kokemuksia ja mielenkiinnolla lähdenkin tätä testaamaan, miltä se alkaa kehossani tuntumaan ja näkymään. Ostin omani (Beutelsbacher-merkkisen) luontaistuotekaupasta (hintaa tälle kokeilulle tuli ainoastaan 5,90€ ja pullossa on 0,75l), eikä tätä ole käsitelty niin paljon kuin esimerkiksi ruokakaupoissa myytäviä vastaavia. Ja lasipullossa tietenkin, pyrin välttämään muovipulloja parhaani mukaan.

Sekoitan omenaviinietikkaa 2 teelusikkaa isoon lasiin vettä ja juon alas pillin kanssa, ettei hampaiden kiille vaurioitu.

Lista terveyshyödyistä tuntuu olevan loputon, mutta keräsin tähän muutamia.

+ Omenaviinietikka sisältää vitamiineja, hivenaineita, aminohappoja, entsyymejä, happoa, pektiiniä jne. Omenaviinietikka on terveyspommi, jonka säännöllinen käyttäminen ehkäisee ja torjuu monia sairauksia.
+ Voi vähentää ja pienentää syöpäriskiä
+ Ihoa hoitava vaikutus
+ Vaikuttaa suotuisasti elimistön happo-emästasapainoon
+ Auttaa kuivaan ihoon
+ Parantaa muistin toimintoja
+ Antaa aivoille suojaa ikääntymistä vastaan
+ Edistää ja auttaa ruuansulatuksessa
+ Tappaa mikrobeja ja bakteereja
+ Saa ihon ja hiukset hehkumaan
+ Virkistää
+ Omenaviinietikalla sanotaan olevan myös rauta-arvoihin vaikutusta ja sekin kuulostaa hyvältä, sillä itse usein taistelen liian alhaisen hemoglobiinin kanssa.


Lähteet täällä, täällä, ja täällä.
Perheeni luona minulla maijailee omenaviinietikasta ja sen terveysvaikutuksista kertova kirja. Kun olen testannut tätä käytössä, voisin ehkä kirjoittaa toisen postauksen kokemuksistani ja siitä, onko se minulla mahdollisesti vaikuttanut oloon? Olisi mahtavaa jos tästä olisi apua. Oletteko te kokeilleet omenaviinietikkaa, kuulisin mielelläni teidän kokemuksia.

Ps. Anteeksi kun en ole vielä vastannut kommentteihin, palaan niihin tämän päivän aikana! Kauhea kiire, pahoittelen!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Moikka Heli ja pahoittelut kovasti nyt vähän viivästyneestä vastauksesta. Ja joo, kyllä! Juuri niin teen 😊 Kannattaa muuten juoda omenaviinietikka pillin kanssa, happo ei tee hyvää hampaan kiilteelle.

Kiitos kovasti ja ihanaa illanjatkoa 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Tiia ja jep! Laitan postauksen korvan taakse ja voisin vaikka joululomalla perheeni luona ollessani postailla aiheesta. Laita viestiä jos alat omenaviinietikkaa kokeilemaan, että miltä se vaikuttaa. Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia 😊

Kannattaa muuten valita sellainen sakea omenaviinietikka luontaistuotekaupasta, ruokakauppojen omenaviinietikoita on usein käsitelty ja ne kaupan on sellaista kirkasta. Niin ja luomu tavallisen sijasta 😊

Kivat illanjatkot! 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Marianne!

Kiitos viestistäsi! Pullon kyljessä luki, että omenaviinietikka, mutta osa tuotteista voi olla omenasiiderietikkaa, vaikka pullon kyljessä lukee, että omenaviinietikka. Hämäävää. Olen lukenut ainoastaan omenaviinietikan terveysvaikutuksista, mutta täytyisi ottaa selvää myös omenasiiderietikan vaikutuksista. Ne eivät ole samaa, mutta haluaisin kovasti tietää, millä tavalla ne eroaa toisistaan. En ainakaan ihan heti löytänyt vastausta. Meen tässä lähipäivinä käymään kyseisessä luontaistuotekaupassa, josta ostin omenaviinietikan ja kyselen vielä tarkemmin, että olisiko tuote sittenkin omenasiiderietikka. Hyvä pointti. Kiitos <3 Palaan tähän asiaan blogin parissa seuraavassa omenaviinietikka / omenasiiderietikka -postauksessa. 😊 Jos omenasiiderietikan terveysvaikutukset ovat vielä paremmat, täytyy vaihtaa siihen, mutta ennen sitä selvittää niiden tarkat erot 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Kiva kuulla! Terveys, ruokavalio ja liikunta kiinnostavat kovasti, joten niistä on mukava postaillakin 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Heippa Sanna ja mukava kuulla! Sellaista postausta siis luvassa joululoman aikoihin kun meen perheeni luona käymään, jossa minulla majailee omenaviinietikasta kertova kirja.

Mä juon sen veden kanssa alas pillin avulla. Kannattaa muuten käyttää pilliä, ettei hampaiden kiille vaurioidu. Ei se mitään herkkua ole, mutta kannattaa vaan juoda se todella nopeasti alas 😉 Mun mielestä molkosan on parempaa, poikaystäväni taas tokaisi "Eihän tämä omenaviinietikka ole mitään verrattuna veden ja molkosanin sekoitukseen..."

Iloista joulukuuta 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Olen niin samaa mieltä kanssasi! 😊

Tähän aiheeseen vielä liittyen, en jotenkin millään ymmärrä Suomen nihkeää suhtautumista esimerkiksi juuri homeopatiaan, minkä monet muut maat hyväksyvät. Homeopatiaa käyttää lukemani mukaan joka kolmas EU kansalainen ja se kuuluu yliopistokoulutukseen mm. Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Englannissa ja Sveitsissä.
Psyykellä ja ajatuksilla on niin suuri vaikutus terveyteen ja kaikinpuolin hyvään oloon. Mutta kuten kirjoitit, onneksi asia on monilla tiedossa. Toivottavasti se tulisi vaan mahdollisimman monen tietoon ja "käyttöön" 😊
Rentouttavaa illanjatkoa ja kiva kun jaoit ajatuksiasi 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Pia! 😊 Ostin noita patukoita Kuopion kauppahallista sellaisesta luontaistuote"kaupasta". Harmi kun en nyt millään muista sen nimeä, mutta se on siinä aika kauppahallin keskellä sellainen kauppa missä myydään teetä, hedelmiä, superfoodeja, juureksia, suklaata jne... Valikoimaa oli kiitettävästi, montaa eri makua. En nyt valitettavasti millään muista niitä kaikkia makuja, mutta ainakin kookosta, suklaata (tai jotain suklaan tyylistä), appelsiinin makuista muistaakseni... Ja hintaa taisi olla kai 1-2 euroa/patukka, lähempänä kahtaa euroa. Oon vaan pari kertaa käynyt siinä todella nopeasti niin ei (harmi kyllä!) jäänyt sen paremmin mieleen. Pahoittelut kun en osannut olla tämän paremmin nyt avuksi 😟 Mutta tosiaan kauppahalliin suunta vaan, niin sieltä se löytyy! 😊

Ihanaa illanjatkoa<3:)
merenhelmi.indiedays.com
Laura
,
Hei Veera!

Pitkä kapiitteli. Kello on paljon ja silmiä painaa, joten tyylini saattaa vaikuttaa provosoivammalta kuin onkaan. Toivon silti hieman lisää keskustelua aiheen tiimoilta. Mainitsit, ettet ”millään ymmärrä” homeopatiaan liittyvää kritiikkiä, joten ehkä kommenttini antaa sinullekin jotain lisää, ehkä.

Lääketieteen/minkä muun tahansa tieteen edustajat suhtautuvat nihkeästi homeopatiaan siitä syystä, että alan periaatteet sotivat kaikkia ihmisen fysiologian ja kemian periaatteita vastaan, eikä näin ollen sovellu missään nimessä tieteenalaksi. Virallisena määritelmänä lääketiede on ainoa virallinen lääketiede, ei ole erikseen länsimaista ja kiinalaista/mitä tahansa muuta lääketiedettä. Ainoastaan yksi tieteenhaara, joka perustuu kehittyvään tutkimustietoon. Homeopatian löydökset sen sijaan eivät pohjaudu tieteelliseen tutkimukseen, jolla on pitkä lista erinäisiä kriteerejä, mm. toistettavuus. Kyse on uskomustieteestä, ei tieteestä (kunnes homeopatia pystyy alana tuottamaan oikeasti järkevää tutkimusdataa). Homeopatian perusperiaatteet voi kumota jo lukion pitkän kemian pohjalta, puhumattakaan fysiologian laajemman harrastamisen tuomasta tietopohjasta.

Positiivista ajattelua kannatan minäkin ja placebovaikutus on ihan yleisessä tiedossa/hyväksytty, mutta miksi siihen tarvittaisiin homeopatiaa, joka myy käytännössä vettä joka vaivaan? Kyseessä on pitkälti eettinen ongelma, etenkin siinä vaiheessa, kun homeopaattisia ”hoitoja” mainostamalla viivästytetään tai estetään kokonaan (vakavasti) sairastuneen potilaan hoitoketjun aloittaminen. Kyllästyttävän käytetty ja kärjistetty esimerkki, mutta onko syöpään (joka ohimennen muistuttaen on muuten sarja erittäin monimutkaisia, monimuotoisia ja yksilöllisiä sairaustiloja, ei yksittäinen, jokaisen potilaan kohdalla samanlaisena toistuva sairaus) sairastunutta kohtaan oikein myydä purkissa valheellista, tehotonta toivoa, jolla ei ole pienintäkään mahdollisuutta toimia syöpäsolujen kukistamisessa? Minus
merenhelmi,
Hei Laura ja paljon kiitoksia viestistäsi 😊

Tämä ei nyt varsinaisesti liity tähän, mutta itse olen sitä mieltä, että homeopaattisia lääkkeitä ei pitäisi vetää kauppojen hyllyiltä pois jos joku ihminen kokee parantuvansa niiden avulla (itse en ensimmäisenä haluaisi syödä johonkin vaivaan tai sairauteen lääkkeitä vaan kokeilla ensisijaisesti muita hoitomuotoja kuten homeopatiaa, tietenkin vaikuttaa esimerkiksi sairauden vakavuus, mutta näin ajatuksena).

Ihanaa viikonloppua 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Kirsi!

Kiitos mielipiteestä.

Itse koen superfoodeja käyttämällä olon selkeästi paremmaksi ja erityisesti energisemmäksi.

Mukavaa päivänjatkoa 😊
merenhelmi.indiedays.com