liikuntapäiväkirja ja Puhdistamo smoothievinkki

Kun kysyin teiltä, että mitä postauksia toivotte oli yhtenä toiveena liikuntapäiväkirja. Lupasin itselleni, että kun lukeminen on ohitse aloitan liikkumaan enemmän. Viime keväänä liikunta jäi minulla ihan liian vähiin, mutta pääsykokeen jälkeen aloitin tsemppaamaan paremmin liikunnan saralla, vaikka olisi toki voinut aloittaa jo aiemminkin tänä vuonna ;) Nyt olen kuitenkin huomannut olon niin paljon paremmaksi kun olen alkanut liikkumaan enemmän, joka ei tietenkään ole mikään yllätys. Liikunta vaan antaa niin paljon ja saa olon tuntumaan kokonaisvaltaisesti huomattavasti paremmalta.
Liikuntapäiväkirja yhden viikon ajalta:
Maanantai: 1h kuntosalitreeni (jalat, vatsalihakset). 1h lenkki (reipasta kävelyä).
Tiistai: 1h salitreeni (selkä-hauis treeni + vatsat) ja 0,5h juoksulenkki.
Keskiviikko: 1h salitreeni (selkä-hauis treeni + vatsat) ja 1h lenkki (reipasta kävelyä).
Torstai: 1,5h lenkki (reipasta kävelyä).
Perjantai: Yhteensä 2h lenkki (aamulla 1h ja illalla 1h reipasta kävelyä molemmat) ja 1h syvävenyttely.
Lauantai: Vajaa 2h lenkki (10km) ja 1h kotitreeni (puoli tuntia vatsalihaksia ja selkälihaksia, toinen puoli tuntia pepputreeniä).
Sunnuntai: 1,5h kestävä lenkki reipasta kävelyä.
Olen alkanut lisäämään liikuntaa nyt kesäkuussa ja varmasti tässäkin projektissa tulee välillä myös niitä vähän huonompia päiviä, samoin kuin vaikka pääsykokeisiin lukemisessa. Sellaisten päivien kohdalla yritän vaan jatkaa päättäväisesti eteenpäin. Ns. huonona päivänä vaikka lenkille lähtemisessä hankalinta on yleensä se itse lähteminen, mutta sitten kun on päässyt metsäpolulle onkin ainoastaan tosi hyvä mieli. Tietenkin vapaapäiviä aion pitää välillä ja venyttelyä saisi mielestäni olla enemmän. Mun yhtenä haaveena olisi aloittaa myös tanssi jossain vaiheessa uudelleen. Siitä olen kuitenkin pitänyt taukoa jo muistaakseni sen neljän vuoden ajan, hui! Sitten kun pääsen opiskelemaan sinne kaupunkiin, jonne haluaisin kaikista eniten, olisi ihanaa aloittaa siellä tanssitunnit. Rakastua uudelleen balettiin, nykytanssiin, jazziin..
Vinkki!
Ajattelin jakaa tässä postauksessa myös yhden vinkin. Pyöräytettiin nimittäin eilen ennen lenkille lähtemistä Puhdistamo luomu herkullinen smoothie, joka oli hyvä välipala ennen lenkille lähtemistä. Kokeilimme marjasmoothieta ja se oli kivan raikas. Tänään otamme kokeiluun vihersmoothien tai suklaasmoothien. Tällainen terveellinen herkku on nopea ja helppo tehdä, smoothie on valmis nautittavaksi ainoastaan kahdessa minuutissa. Paketti on myös aika riittoisa. Marjasmoothiesta ja suklaasmoothiesta saa aikaan kummastakin 15 annosta ja vihersmoothiepaketista yhteensä 30 annosta.
Helpon vihersmoothien saat aikaan esimerkiksi näin:
- 2,5dl vettä
- 1/2 - 1 luomu banaani
- Sekä alakuvassa näkyvästä purkista 1 rkl vihersmoothiejauhetta (paketin vihersmoothiejauhe on sekoitus seuraavista: vehnäoras, ohraoras, spirulina, chlorella, sinimailainen, lehtikaali ja hamppu)
Sekoita ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää halutessasi jäämurskaa.
Raikkaan marjasmoothien ohje (kuva alapuolella):
- 2 dl Kookosmaitojuomaa (itse laitoin luomu kaurajuomaa)
- 1,5 dl marjoja
- 1/2 luomubanaani
- 2rkl purkin marjasmoothie-jauhetta (valmis sekoitus marja-aroniaa, tyrninmarjaa, puolukkaa, mustikkaa, karpaloa, goji-marjaa ja amlaa).
Sekoita ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää halutessasi jäämurskaa.
Näihin jauheisiin on hienosti yhdistetty monta hyvää ainesosaa, joita ei välttämättä muista ottaa yksitellen joka päivä. Smoothiessa ne ovat myös kivassa muodossa ja helposti nautittavia. Kaikenlisäksi smoothie on vielä herkullinen :)
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Miia
,
Oot kyllä ollut ahkera liikunnan suhteen. Itsellä oli myös kauppiksen pääsykokeet nyt keväällä ja ihan sama stroori täällä. Liikunta jäi ihan hävettävän minimiin.. Nyt oon saannu sen verran niskasta kiinni että oon raahautunut lenkille pari kertaa viikossa mutta petrattavaa olis paljon.. Oon ihan hoikassa kunnossa eli laihtuminen ei ole tavoite, vaan nimenomaan se hyvä olo, terveys ja hyvä kunto sekä jaksaminen. Tää postaus oli kyllä tosi motivoiva, pitää itsekin alkaa tehdä kotitreeniä, syvävenyttelyjä ja muita 😊 saako udella että mihin kaupunkiin siis todella eniten haluat, Helsinkiin? Eli jos nyt saat opiskelupaikan, aiotko ottaa sen vastaan ja hakea ensi vuonna uudestaan Helsinkiin? Itsellä on luultavasti tilanne että pääsen luultavasti Turkuun mutta Helsinkiin ei.. En todella tiedä mitä teen koska se Helsinki on se minne todella haluan.. Noh, nyt vaan odotellaan, tsemppiä! 😊
merenhelmi,
Hei Miia! Kiitos ystävällisestä ja kivasta kommentistasi 😊 Sama juttu täällä, että tarkoituksena on energinen olo ja kokonaisvaltainen hyvinvointi, sekä jaksaminen. Kiva kuulla jos postaus motivoi. Liikunta kyllä antaa niin paljon energiaa. Nyt oon käynyt lenkit aika monesti illalla, mutta pitäisi kyllä ajoittaa ne mielummin aamuun tai päivään niin saisi virtaa koko päiväksi. Ja tosta syvävenyttelystä.. Sen jälkeen on tosi hyvä olo kun on venytellyt pitkän aikaa ja lihasjumit ovat helpottaneet 😊

Mä ajattelin ensin, että haluaisin Helsinkiin mm. sen takia kun siellä on kaikki blogijutut. Tämän vuoden ajan olen kuitenkin enemmän ja enemmän kallistunut Kuopion suuntaan. Hain myös pääsykokeissa Kuopioon ja teen aika varmasti niin, että pääsen mihin vaan niin otan paikan vastaan 😊 Toi on kuitenkin aikamoinen urakka.. Ja voihan aina hakea vaikka vaihtoa tai maiteritutkinnossa toiseen kaupunkiin jos ei pääse ensimmäisellä kerralla siihen omaan ykkösvaihtoehtoon. Enää ei oo muuten pitkä aika kun tulokset julkaistaan! Yritän olla ajattelematta tuloksia, vaikka ne tulee mieleen monta kertaa päivässä. Toivottavasti saat koulupaikan sieltä mistä haluat sen eniten <3 Mukavaa päivänjatkoa 😊
merenhelmi.indiedays.com
Mm
,
Hei! Mistä olet ostanut noita smoothie paketteja 😊
Sonja,
Aivan ihanat noi pionikuvat! <3
annaemiliaaaa.blogspot.fi/
Tiina
,
Mä haluaisin myös tietää mistä oot ostanu noi Puhdistamon tuotteet ja minkä hintaisia ovat? Mä oon käyttänyt Cocovin tuotteita ja vois kokeilla muitakin.
merenhelmi,
Moikka Tiina!

Nämä tuotteet on itseasiassa mun äidin, mutta katsoin niin näitä tuotteita myydään ainakin seuraavissa paikoissa:

Terveysteekki (marjasmoothie)

http://www.terveysteekki.fi/puhdistamo-marjasmoothie-150-g.html (Ovh 16,10€/paketti, tällä hetkellä tarjouksessa 13,80€/paketti)

Terveysteekki (suklaasmoothie)

http://www.terveysteekki.fi/puhdistamo-suklaasmoothie-220-g.html (Ovh 16,10 €, tällä hetkellä tarjouksessa 13,70€)

Ruohonjuuri (suklaasmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/suklaasmoothieaines/PUHDIS-6430039220690/dp (Suklaasmoothien ovh 17.90€, nyt tarjouksessa 15€/paketti)

Ruohonjuuri (marjasmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/marjasmoothieaines/PUHDIS-6430039220683/dp (saman hintainen kuin suklaasmoothie)

Ruohonjuuri (vihersmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/vihersmoothieaines/PUHDIS-6430039220706/dp (saman hintainen kuin suklaasmoothie)- Edullisin siis minkä löysin niin oli tuolla Terveysteekki sivustolla. http://www.terveysteekki.fi/catalogsearch/result/?q=puhdistamo

Jos joku löytää vielä edullisemmin jostain niin laittakaa ihmeessä viestiä! 😊 Ja tosiaan tosta marjasmoothiesta ja suklaasmoothiesta saa aikaan kummastakin 15 annosta ja vihersmoothiepaketista yhteensä 30 annosta.
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka! Noi on äidin, mutta kopsasin tähän nyt saman vastauksen minkä laitoin Tiinallekin! 😊 Ja pahoittelut vähän viivästyneestä vastauksesta! :/

"Terveysteekki (marjasmoothie)

http://www.terveysteekki.fi/puhdistamo-marjasmoothie-150-g.html (Ovh 16,10€/paketti, tällä hetkellä tarjouksessa 13,80€/paketti)

Terveysteekki (suklaasmoothie)

http://www.terveysteekki.fi/puhdistamo-suklaasmoothie-220-g.html (Ovh 16,10 €, tällä hetkellä tarjouksessa 13,70€)

Ruohonjuuri (suklaasmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/suklaasmoothieaines/PUHDIS-6430039220690/dp (Suklaasmoothien ovh 17.90€, nyt tarjouksessa 15€/paketti)

Ruohonjuuri (marjasmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/marjasmoothieaines/PUHDIS-6430039220683/dp (saman hintainen kuin suklaasmoothie)

Ruohonjuuri (vihersmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/vihersmoothieaines/PUHDIS-6430039220706/dp (saman hintainen kuin suklaasmoothie)

- Edullisin siis minkä löysin niin oli tuolla Terveysteekki sivustolla. http://www.terveysteekki.fi/catalogsearch/result/?q=puhdistamo

Jos joku löytää vielä edullisemmin jostain niin laittakaa ihmeessä viestiä! 😊 Ja tosiaan tosta marjasmoothiesta ja suklaasmoothiesta saa aikaan kummastakin 15 annosta ja vihersmoothiepaketista yhteensä 30 annosta."

Mukavaa illanjatkoa!
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Kiitos Sonja! 😊 Äidin istuttamia:)
merenhelmi.indiedays.com
Tiina
,
Hei, kiitos paljon vastauksesta! Mun ystävä lupas tuoda Ruohonjuuresta mulle noita, kiva kokeilla välillä muutakin kuin aina samaa 😊

Mukavaa loppuviikkoa! Ja kiitos linkeistä ja vinkeistä!
merenhelmi,
Hei Tiina ja kiva kuulla, että pääset kokeilemaan noita. Toivottavasti tykkäät 😊 Mun mielestä se suklaasmoothie on aivan huippu ja muutkin hyviä! 😊

Niin ja kiitos samoin 😊
merenhelmi.indiedays.com