liikuntapäiväkirja ja Puhdistamo smoothievinkki

Kun kysyin teiltä, että mitä postauksia toivotte oli yhtenä toiveena liikuntapäiväkirja. Lupasin itselleni, että kun lukeminen on ohitse aloitan liikkumaan enemmän. Viime keväänä liikunta jäi minulla ihan liian vähiin, mutta pääsykokeen jälkeen aloitin tsemppaamaan paremmin liikunnan saralla, vaikka olisi toki voinut aloittaa jo aiemminkin tänä vuonna ;) Nyt olen kuitenkin huomannut olon niin paljon paremmaksi kun olen alkanut liikkumaan enemmän, joka ei tietenkään ole mikään yllätys. Liikunta vaan antaa niin paljon ja saa olon tuntumaan kokonaisvaltaisesti huomattavasti paremmalta.
Liikuntapäiväkirja yhden viikon ajalta:
Maanantai: 1h kuntosalitreeni (jalat, vatsalihakset). 1h lenkki (reipasta kävelyä).
Tiistai: 1h salitreeni (selkä-hauis treeni + vatsat) ja 0,5h juoksulenkki.
Keskiviikko: 1h salitreeni (selkä-hauis treeni + vatsat) ja 1h lenkki (reipasta kävelyä).
Torstai: 1,5h lenkki (reipasta kävelyä).
Perjantai: Yhteensä 2h lenkki (aamulla 1h ja illalla 1h reipasta kävelyä molemmat) ja 1h syvävenyttely.
Lauantai: Vajaa 2h lenkki (10km) ja 1h kotitreeni (puoli tuntia vatsalihaksia ja selkälihaksia, toinen puoli tuntia pepputreeniä).
Sunnuntai: 1,5h kestävä lenkki reipasta kävelyä.
Olen alkanut lisäämään liikuntaa nyt kesäkuussa ja varmasti tässäkin projektissa tulee välillä myös niitä vähän huonompia päiviä, samoin kuin vaikka pääsykokeisiin lukemisessa. Sellaisten päivien kohdalla yritän vaan jatkaa päättäväisesti eteenpäin. Ns. huonona päivänä vaikka lenkille lähtemisessä hankalinta on yleensä se itse lähteminen, mutta sitten kun on päässyt metsäpolulle onkin ainoastaan tosi hyvä mieli. Tietenkin vapaapäiviä aion pitää välillä ja venyttelyä saisi mielestäni olla enemmän. Mun yhtenä haaveena olisi aloittaa myös tanssi jossain vaiheessa uudelleen. Siitä olen kuitenkin pitänyt taukoa jo muistaakseni sen neljän vuoden ajan, hui! Sitten kun pääsen opiskelemaan sinne kaupunkiin, jonne haluaisin kaikista eniten, olisi ihanaa aloittaa siellä tanssitunnit. Rakastua uudelleen balettiin, nykytanssiin, jazziin..
Vinkki!
Ajattelin jakaa tässä postauksessa myös yhden vinkin. Pyöräytettiin nimittäin eilen ennen lenkille lähtemistä Puhdistamo luomu herkullinen smoothie, joka oli hyvä välipala ennen lenkille lähtemistä. Kokeilimme marjasmoothieta ja se oli kivan raikas. Tänään otamme kokeiluun vihersmoothien tai suklaasmoothien. Tällainen terveellinen herkku on nopea ja helppo tehdä, smoothie on valmis nautittavaksi ainoastaan kahdessa minuutissa. Paketti on myös aika riittoisa. Marjasmoothiesta ja suklaasmoothiesta saa aikaan kummastakin 15 annosta ja vihersmoothiepaketista yhteensä 30 annosta.
Helpon vihersmoothien saat aikaan esimerkiksi näin:
- 2,5dl vettä
- 1/2 - 1 luomu banaani
- Sekä alakuvassa näkyvästä purkista 1 rkl vihersmoothiejauhetta (paketin vihersmoothiejauhe on sekoitus seuraavista: vehnäoras, ohraoras, spirulina, chlorella, sinimailainen, lehtikaali ja hamppu)
Sekoita ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää halutessasi jäämurskaa.
Raikkaan marjasmoothien ohje (kuva alapuolella):
- 2 dl Kookosmaitojuomaa (itse laitoin luomu kaurajuomaa)
- 1,5 dl marjoja
- 1/2 luomubanaani
- 2rkl purkin marjasmoothie-jauhetta (valmis sekoitus marja-aroniaa, tyrninmarjaa, puolukkaa, mustikkaa, karpaloa, goji-marjaa ja amlaa).
Sekoita ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää halutessasi jäämurskaa.
Näihin jauheisiin on hienosti yhdistetty monta hyvää ainesosaa, joita ei välttämättä muista ottaa yksitellen joka päivä. Smoothiessa ne ovat myös kivassa muodossa ja helposti nautittavia. Kaikenlisäksi smoothie on vielä herkullinen :)
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Tiina
,
Hei, kiitos paljon vastauksesta! Mun ystävä lupas tuoda Ruohonjuuresta mulle noita, kiva kokeilla välillä muutakin kuin aina samaa 😊

Mukavaa loppuviikkoa! Ja kiitos linkeistä ja vinkeistä!
merenhelmi,
Hei Tiina ja kiva kuulla, että pääset kokeilemaan noita. Toivottavasti tykkäät 😊 Mun mielestä se suklaasmoothie on aivan huippu ja muutkin hyviä! 😊

Niin ja kiitos samoin 😊
merenhelmi.indiedays.com