lisäravinteista

Pääsin Indiedaysin ja Lidlin Sportyfeel -yhteistyökampanjan myötä kokeilemaan Lidlin valikoimiin saapuneita Sportyfeel-uutuustuotteita. Ostettiin ensimmäisen kerran kyseisiä tuotteita kokeeksi poikaystäväni kanssa heti sen jälkeen kun ne saapuivat Lidliin myyntiin (Lidl on muuten meidän vakiokauppamme mm. edullisen hintatasonsa vuoksi) ja on ollut mukavaa löytää uusia suosikkeja lisäravinteiden saralta, etenkin nyt kun niiden käyttäminen on tullut taas ajankohtaiseksi aloitettuani kuntosalijäsenyyden kuntokeskus Huipussa viime kuussa. Lähdin kokeilemaan yli 30 tuotteen tuotesarjasta minulla eniten käytössä olevia tuotteita lisäravinteista: proteiinipatukoita ja proteiini- ja palautusjuomajauheita. Edellä mainittujen lisäksi Sportyfeel -tuotesarjaan kuuluu maitopohjaisia proteiinijuomia, proteiinivanukkaita, urheilujuomia, sekä rasvanpolttoon tarkoitettuja L-karnitiinijuomia. Sportyfeel tuo urheilulisäravinteet jokaisen tavallisen kuntoilijan ja itsestään huolta pitävän saataville. Ei siis tarvitse olla "salilla eka, salilla vika", jotta voi tutustua Sportyfeel-sarjaan. Ne sopivat niille, jotka välillä tarvitsevat helpon välipalan, haluavat täydentää ruokavaliotaan tai herkutella terveellisemmin (Sportyfeel-tuotteita voi napata ostosreissulla kärryyn vaikka lauantain leffailtaa varten).
Mitä lisäravinteita itse käytän?

Proteiini- ja palautusjuomajauheita olen aina käyttänyt kun olen käynyt kuntosalilla, mutta proteiinipatukat ovat minulle uusi tuttavuus. En ollut aikaisemmin löytänyt omaan makuuni olevia proteiinipatukoita, mutta yllätyin oikeasti todella paljon siitä, miten hyviä nämä Sportyfeel -patukat ovatkaan, kuin herkkua. Nykyään proteiinipatukoita löytyy siis tämänkin tytön treeni- ja koululaukusta.
Sportyfeel-patukoita löytyy Lidlin valikoimasta yli kymmenen erilaistamakua. Yksi pieni patukka voi sisältää jopa 25 g proteiinia ja niihin ei ole lisätty sokeria. Hinnat ovat alle eurosta puoleentoista euroon. Ovat siis edullisia, kuten monet muutekin kyseisen sarjan tuotteet. Olen kokeillut tämän muutaman viikon aikana kaikkia makuja ja omiksi lemppareiksi nousivat seuraavat: Delicious Protein kermakaramelli, Delicious Protein pähkinä-suklaa, sekä lakritsin makuinen proteiinipatukka. Itse olen pääsääntöisesti gluteenittomalla ruokavaliolla, mutta näissä patukoissa maistoin kuitenkin kaikkia. Valikoimista löytyy kuitenkin gluteenittomia kuin laktoosittomia vaihtoehtoja. Rehellisesti sanottuna nämä ovat oman elämäni aikana ensimmäiset vastaan tulleet proteiinipatukat, mitkä oikeasti maistuvat hyvältä.

Mitä mieltä olen proteiinipatukoista?

Nyt muutaman viikon näitä proteiinipatukoita testanneena olen tullut siihen tulokseen, että nappaan proteiinipatukoita mukaan jatkossakin meidän Lidlin kauppareissuilta. Tottakai terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, sekä säännölliset ruokailurytmit ovat kaiken perusta, (eikä lisäravinteilla ole missään tapauksessa tarkoitus korvata normaalia ravintoa) mutta arjessa tulee väistämättä välillä eteen sellaisia tilanteita kun tarvitsisi energiaa, mahdollisimman nopeasti ja helposti. Nyt muutaman viikon ajan protskupatukat ovat kulkeneet laukussani tiivisti mukana ja ne ovat olleet avuksi monissa tilanteessa kun nälkä on päässyt ihan yllättäen iskemään säännöllisestä ruokailurytmistä huolimatta: kirjastolla opiskellessa, kirppispöytää purkaessa, matkalla Ikeaan jne. Minulla on tottakai ennenkin ollut tapana kuljettaa mukana eväitä, useimmiten pähkinöitä, mutta huomasin, etteivät pähkinät vie nälkää pois yhtä hyvin pois kuin proteiinipatukka, joka tuntuu ainakin omasta mielestäni olevan täyttävämpi. Aion jatkossakin kuljettaa mukana pähkinöitä, mutta niiden lisäksi myös näitä proteiinipatukoita. Minun täytyy olla erityisen tarkkana siitä, etten esimerkiksi opiskele tai tee töitä nälkäisenä ja nappaan evästä heti kun siltä tuntuu. Painoni on nimittäin jonkin verran alipainon puolella ja tarkoituksena on tietenkin saada se takaisin normaalipainoon, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty ;)
Proteiinipatukka päivän hemmotteluhetkeen?

Kun päiviin kuuluu niin opiskelua, töitä kuin liikunnan harrastamista, siihen ihmissuhteet, kotityöt, ruuanlaitto, sekä muut asiat päälle, tuntuu välillä, että aika on todella kortilla. Sitä suuremmalla syyllä haluan pitää arjessani mukana pieniä hemmotteluhetkiä, jolloin pyyhin mielestäni pois kaikki ne asiat "mitä pitäisi tehdä". Istahdan alas, hengitän muutaman kerran syvään, nautin kupin kahvia, selailen muotilehtiä ja koitan ajatella positiivisia ajatuksia, sekä olla stressaamatta. Ennen näihin rentouttaviin kahvihetkiini kuului käytännössä aina vähän suklaata mukaan, mutta nyt Sportyfeel-testijakson aikana olen korvannut oikean suklaan Delicious Protein -patukoilla, jotka ovat lakritsipatukan lisäksi omia lemppareitani Sportyfeel-sarjasta. Delicious Protein -patukoissa on jopa 10,5 g proteiinia. Koostumus on vähän samanlainen kuin Milky way patukassa, yhtä pehmeä. Patukka on hyvänmakuinen ja sopivan kokoinen kahvin kanssa nautiskeluun. Näitä ei muuten melkein edes erota suklaasta, niin hyvä ja herkullisia ovat, eikä edes pahanhintaisia (0,99€/kpl).
(Kuvat minusta on ottanut Marika kuntokeskus Huippu)
Proteiinipatukka ennen treeniä!

Sen lisäksi, että proteiinipatukka kulkee kätevästi laukussa mukana ja on apuna tilanteissa, joissa nälkä pääsee yllättämään, on se ollut minulla välillä eväänä myös ennen kuntokeskukselle lähtemistä. Juuri ennen treeniä ei ole tietenkään kannattavaa syödä isoa ateriaa, mutta pienen välipalan otan käytännössä aina ennen salitreeniä, joogaa tai kehonhuoltovenyttelyä. Proteiinipatukka onkin ajanut asemaansa siinä oikein hyvin - on ollut energiaa vetää treeni loppuun saakka ihan täysillä. Minulle on tosi tärkeää tehdä se mikä tekee, kunnolla. Jos treenaa nälkäisenä, ei siitä tule kuin huono mieli ja voi pikkuhiljaa mennä koko motivaatio salilla käymiseen. On sanomattakin selvää, että jaksaa huomattavasti paremmin kun on syönyt pienen välipalan juuri ennen treeniä.. Ei tarvitse muistella kuin eilistä iltaa, jolloin ajattelin, että olisin syönyt tarpeeksi ennen kuntosalille lähtemistä, mutta kipitin sitten kesken harjoittelun pukuhuoneeseen hakemaan lisäenergiaa mansikanmakuisesta proteiinipatukasta, onneksi minulla oli evästä mukana! Patukan voimalla jaksoin tehdä jalkatreenin päälle vielä vatsalihakset, sekä ylimääräiset kahvakuulaharjoittelut. Ja täytyy sanoa, että en tiedä mistä muusta tulee niin hyvä mieli kuin hyvin menneestä treenistä kun kävelee pukuhuoneeseen, olo on kaikkensa antanut, voi avata palautusjuomapussin, sekä mennä lämpöiseen suihkuun...
Treenin jälkeen palautuminen!

Itse lähdin kokeilemaan käteviä Reco Pro+ kerta-annospusseissa olevia palautusjuomajauheita minttu-suklaan ja vaniljan mauissa. Itse tykästyin eniten minttu-suklaaseen. Pusseissa on 23-24 g proteiinia per annos ja tuoteen sisältämä kreatiini auttaa palautumaan nopeammin rankastakin treenistä. Tykkään kätevistä annospusseista, ei tarvitse erikseen laittaa palautusjuomaa shekeriin (joka on muuten muutamaankin kertaan levähtänyt omaan treenikassiini) vaan voi juoda koko treenin ajan shakerista vettä (tai treeniä tukevaa magnesiumia sisältävää Sportyfeel-urheilujuomaa, joka antaa lisäpuhtia treenin tekemiseen) ja vasta treenin jälkeen kaataa annospussista palautusjuomajauheet pulloon, sekä sekoittaa veden kanssa. Itselläni on nyt näissä kuvissa Pura-juomapullo, sillä oma shaker-pullo on perheeni luona.. Ja on myös helppoa kokeilla eri makuja (mistä tykkää eniten) ennen kuin ostaa jotain palautusjuomajauhetta isomman purkin. Whey Pro+ proteiinijauheita voi muuten sekoittaa veden lisäksi esimerkiksi smoothien sekaan!
Nämä Niken salikengät, jotka hankin eilen, piristävät kummasti treeniä jo värinsä puolesta.

Ps! Voita 30 euron arvoinen tuotepaketti Sportyfeel-tuotteita!

Voin lämpimästi suositella näitä Sportyfeel-tuotteita, joita käytämme poikaystäväni kanssa. Tuotteissa yhdistyvät herkullinen maku (tuotekehittelyä on tehty siitä lähtökohdasta, että terveellinenkin voi maistua hyvältä), kätevät pakkauskoot, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Lisätietoa tuotteista ja muiden bloggaajien kokemuksia tuotteista voit lukea Indiedaysin kampanjasivuilta. Sivuilta löytyy myös runsaasti tietoa uudesta tuotesarjasta. Jos kerrot kampanjasivuilla, mitä tuotetta haluaisit kokeilla, voit voittaa yhden viidestä arvottavasta 30 euron arvoisesta tuotepaketista! Kilpailu päättyy 20.11.2014, joten kannattaa olla nopea.

*Nämä kuvassa näkyvät Sportyfeel-tuotteet on saatu arviointia varten Lidliltä.

Tykkää-merkinnät