lisäravinteista

Pääsin Indiedaysin ja Lidlin Sportyfeel -yhteistyökampanjan myötä kokeilemaan Lidlin valikoimiin saapuneita Sportyfeel-uutuustuotteita. Ostettiin ensimmäisen kerran kyseisiä tuotteita kokeeksi poikaystäväni kanssa heti sen jälkeen kun ne saapuivat Lidliin myyntiin (Lidl on muuten meidän vakiokauppamme mm. edullisen hintatasonsa vuoksi) ja on ollut mukavaa löytää uusia suosikkeja lisäravinteiden saralta, etenkin nyt kun niiden käyttäminen on tullut taas ajankohtaiseksi aloitettuani kuntosalijäsenyyden kuntokeskus Huipussa viime kuussa. Lähdin kokeilemaan yli 30 tuotteen tuotesarjasta minulla eniten käytössä olevia tuotteita lisäravinteista: proteiinipatukoita ja proteiini- ja palautusjuomajauheita. Edellä mainittujen lisäksi Sportyfeel -tuotesarjaan kuuluu maitopohjaisia proteiinijuomia, proteiinivanukkaita, urheilujuomia, sekä rasvanpolttoon tarkoitettuja L-karnitiinijuomia. Sportyfeel tuo urheilulisäravinteet jokaisen tavallisen kuntoilijan ja itsestään huolta pitävän saataville. Ei siis tarvitse olla "salilla eka, salilla vika", jotta voi tutustua Sportyfeel-sarjaan. Ne sopivat niille, jotka välillä tarvitsevat helpon välipalan, haluavat täydentää ruokavaliotaan tai herkutella terveellisemmin (Sportyfeel-tuotteita voi napata ostosreissulla kärryyn vaikka lauantain leffailtaa varten).
Mitä lisäravinteita itse käytän?

Proteiini- ja palautusjuomajauheita olen aina käyttänyt kun olen käynyt kuntosalilla, mutta proteiinipatukat ovat minulle uusi tuttavuus. En ollut aikaisemmin löytänyt omaan makuuni olevia proteiinipatukoita, mutta yllätyin oikeasti todella paljon siitä, miten hyviä nämä Sportyfeel -patukat ovatkaan, kuin herkkua. Nykyään proteiinipatukoita löytyy siis tämänkin tytön treeni- ja koululaukusta.
Sportyfeel-patukoita löytyy Lidlin valikoimasta yli kymmenen erilaistamakua. Yksi pieni patukka voi sisältää jopa 25 g proteiinia ja niihin ei ole lisätty sokeria. Hinnat ovat alle eurosta puoleentoista euroon. Ovat siis edullisia, kuten monet muutekin kyseisen sarjan tuotteet. Olen kokeillut tämän muutaman viikon aikana kaikkia makuja ja omiksi lemppareiksi nousivat seuraavat: Delicious Protein kermakaramelli, Delicious Protein pähkinä-suklaa, sekä lakritsin makuinen proteiinipatukka. Itse olen pääsääntöisesti gluteenittomalla ruokavaliolla, mutta näissä patukoissa maistoin kuitenkin kaikkia. Valikoimista löytyy kuitenkin gluteenittomia kuin laktoosittomia vaihtoehtoja. Rehellisesti sanottuna nämä ovat oman elämäni aikana ensimmäiset vastaan tulleet proteiinipatukat, mitkä oikeasti maistuvat hyvältä.

Mitä mieltä olen proteiinipatukoista?

Nyt muutaman viikon näitä proteiinipatukoita testanneena olen tullut siihen tulokseen, että nappaan proteiinipatukoita mukaan jatkossakin meidän Lidlin kauppareissuilta. Tottakai terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, sekä säännölliset ruokailurytmit ovat kaiken perusta, (eikä lisäravinteilla ole missään tapauksessa tarkoitus korvata normaalia ravintoa) mutta arjessa tulee väistämättä välillä eteen sellaisia tilanteita kun tarvitsisi energiaa, mahdollisimman nopeasti ja helposti. Nyt muutaman viikon ajan protskupatukat ovat kulkeneet laukussani tiivisti mukana ja ne ovat olleet avuksi monissa tilanteessa kun nälkä on päässyt ihan yllättäen iskemään säännöllisestä ruokailurytmistä huolimatta: kirjastolla opiskellessa, kirppispöytää purkaessa, matkalla Ikeaan jne. Minulla on tottakai ennenkin ollut tapana kuljettaa mukana eväitä, useimmiten pähkinöitä, mutta huomasin, etteivät pähkinät vie nälkää pois yhtä hyvin pois kuin proteiinipatukka, joka tuntuu ainakin omasta mielestäni olevan täyttävämpi. Aion jatkossakin kuljettaa mukana pähkinöitä, mutta niiden lisäksi myös näitä proteiinipatukoita. Minun täytyy olla erityisen tarkkana siitä, etten esimerkiksi opiskele tai tee töitä nälkäisenä ja nappaan evästä heti kun siltä tuntuu. Painoni on nimittäin jonkin verran alipainon puolella ja tarkoituksena on tietenkin saada se takaisin normaalipainoon, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty ;)
Proteiinipatukka päivän hemmotteluhetkeen?

Kun päiviin kuuluu niin opiskelua, töitä kuin liikunnan harrastamista, siihen ihmissuhteet, kotityöt, ruuanlaitto, sekä muut asiat päälle, tuntuu välillä, että aika on todella kortilla. Sitä suuremmalla syyllä haluan pitää arjessani mukana pieniä hemmotteluhetkiä, jolloin pyyhin mielestäni pois kaikki ne asiat "mitä pitäisi tehdä". Istahdan alas, hengitän muutaman kerran syvään, nautin kupin kahvia, selailen muotilehtiä ja koitan ajatella positiivisia ajatuksia, sekä olla stressaamatta. Ennen näihin rentouttaviin kahvihetkiini kuului käytännössä aina vähän suklaata mukaan, mutta nyt Sportyfeel-testijakson aikana olen korvannut oikean suklaan Delicious Protein -patukoilla, jotka ovat lakritsipatukan lisäksi omia lemppareitani Sportyfeel-sarjasta. Delicious Protein -patukoissa on jopa 10,5 g proteiinia. Koostumus on vähän samanlainen kuin Milky way patukassa, yhtä pehmeä. Patukka on hyvänmakuinen ja sopivan kokoinen kahvin kanssa nautiskeluun. Näitä ei muuten melkein edes erota suklaasta, niin hyvä ja herkullisia ovat, eikä edes pahanhintaisia (0,99€/kpl).
(Kuvat minusta on ottanut Marika kuntokeskus Huippu)
Proteiinipatukka ennen treeniä!

Sen lisäksi, että proteiinipatukka kulkee kätevästi laukussa mukana ja on apuna tilanteissa, joissa nälkä pääsee yllättämään, on se ollut minulla välillä eväänä myös ennen kuntokeskukselle lähtemistä. Juuri ennen treeniä ei ole tietenkään kannattavaa syödä isoa ateriaa, mutta pienen välipalan otan käytännössä aina ennen salitreeniä, joogaa tai kehonhuoltovenyttelyä. Proteiinipatukka onkin ajanut asemaansa siinä oikein hyvin - on ollut energiaa vetää treeni loppuun saakka ihan täysillä. Minulle on tosi tärkeää tehdä se mikä tekee, kunnolla. Jos treenaa nälkäisenä, ei siitä tule kuin huono mieli ja voi pikkuhiljaa mennä koko motivaatio salilla käymiseen. On sanomattakin selvää, että jaksaa huomattavasti paremmin kun on syönyt pienen välipalan juuri ennen treeniä.. Ei tarvitse muistella kuin eilistä iltaa, jolloin ajattelin, että olisin syönyt tarpeeksi ennen kuntosalille lähtemistä, mutta kipitin sitten kesken harjoittelun pukuhuoneeseen hakemaan lisäenergiaa mansikanmakuisesta proteiinipatukasta, onneksi minulla oli evästä mukana! Patukan voimalla jaksoin tehdä jalkatreenin päälle vielä vatsalihakset, sekä ylimääräiset kahvakuulaharjoittelut. Ja täytyy sanoa, että en tiedä mistä muusta tulee niin hyvä mieli kuin hyvin menneestä treenistä kun kävelee pukuhuoneeseen, olo on kaikkensa antanut, voi avata palautusjuomapussin, sekä mennä lämpöiseen suihkuun...
Treenin jälkeen palautuminen!

Itse lähdin kokeilemaan käteviä Reco Pro+ kerta-annospusseissa olevia palautusjuomajauheita minttu-suklaan ja vaniljan mauissa. Itse tykästyin eniten minttu-suklaaseen. Pusseissa on 23-24 g proteiinia per annos ja tuoteen sisältämä kreatiini auttaa palautumaan nopeammin rankastakin treenistä. Tykkään kätevistä annospusseista, ei tarvitse erikseen laittaa palautusjuomaa shekeriin (joka on muuten muutamaankin kertaan levähtänyt omaan treenikassiini) vaan voi juoda koko treenin ajan shakerista vettä (tai treeniä tukevaa magnesiumia sisältävää Sportyfeel-urheilujuomaa, joka antaa lisäpuhtia treenin tekemiseen) ja vasta treenin jälkeen kaataa annospussista palautusjuomajauheet pulloon, sekä sekoittaa veden kanssa. Itselläni on nyt näissä kuvissa Pura-juomapullo, sillä oma shaker-pullo on perheeni luona.. Ja on myös helppoa kokeilla eri makuja (mistä tykkää eniten) ennen kuin ostaa jotain palautusjuomajauhetta isomman purkin. Whey Pro+ proteiinijauheita voi muuten sekoittaa veden lisäksi esimerkiksi smoothien sekaan!
Nämä Niken salikengät, jotka hankin eilen, piristävät kummasti treeniä jo värinsä puolesta.

Ps! Voita 30 euron arvoinen tuotepaketti Sportyfeel-tuotteita!

Voin lämpimästi suositella näitä Sportyfeel-tuotteita, joita käytämme poikaystäväni kanssa. Tuotteissa yhdistyvät herkullinen maku (tuotekehittelyä on tehty siitä lähtökohdasta, että terveellinenkin voi maistua hyvältä), kätevät pakkauskoot, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Lisätietoa tuotteista ja muiden bloggaajien kokemuksia tuotteista voit lukea Indiedaysin kampanjasivuilta. Sivuilta löytyy myös runsaasti tietoa uudesta tuotesarjasta. Jos kerrot kampanjasivuilla, mitä tuotetta haluaisit kokeilla, voit voittaa yhden viidestä arvottavasta 30 euron arvoisesta tuotepaketista! Kilpailu päättyy 20.11.2014, joten kannattaa olla nopea.

*Nämä kuvassa näkyvät Sportyfeel-tuotteet on saatu arviointia varten Lidliltä.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

elinalaura
,
moi! kysymykseni ei liity millään tähän postaukseen, mutta ajattelin kysyä sulta kuitenkin, koska kerrot blogissa paljon gluteenittomasta ruokavaliosta (kiitos niistä, ne on huippuja!) eli tosiaan. oon pitkään miettinyt, että pitäisi koittaa gluteenitonta ruokavaliota, koska päivittäisissä syömisissäni on joku aine joka ei sovi minulle.. :/ oon vähentänyt maitotaloustuotteiden syöntiä jo, mutta edelleen vaivat jatkuu.. tuntuu että maha turpoaa ja on sekasin koko ajan 😃 oliko sulla jotain "oireita" kun aloitit gluteenittoman ruokavalion? vai haluasitko vaan siistyä siihen? entäs onko gluteeniton ruokavalio vaikuttanut sun rahapussiin huomattavasti? ne kuulemma on kalliita..
fdsa
,
Pidin blogistasi ennen, mutta nyt on tapahtunut muutos. Pääsykokeiden jälkeen olet toitottanut, että "nyt minulla on aikaa blogille". Pettymyksekseni olen kuitenkin huomannut, että et postaa enää mitään muuta kuin sponsori-postauksia ja juttuja yhteistyökampanjoista. Tiedän, että tämä on sinun blogisi ja sinulla on oikeus kirjoittaa mitä itse haluat. Silti haluaisin vain muistuttaa, että lukijat kaikkoivat aika pian, jos blogista tulee pelkkä mainoslehtinen. Kaipaamme juttuja sinun elämästäsi, tyylistäsi ja kauneudenhoidosta, emme pelkkiä mainostekstejä. En ole ainut, joka on tästä viime aikoina puhunut.

En halua olla ilkeä, sillä olet varmasti ihana ihminen ja sitä rataa, mutta halusin asian sinulle ilmaista, sillä en tiedä oletko itse huomannut muutosta.
Kerli
,
Jotenkin minulle on tullut kuva että syöt mahdollisimman puhdasta ruokaa, miten nämä urheiluravinteet sopivat ruokavalioosi? Olen aina luullut että näissä on hirveästi lisäaineita?
Hattara
,
Nyt täytyy valitettavasti kompata. Asia on ollut jo hetken mielessä, mutta on jotenkin todella vaikeaa antaa palautetta asiasta, sillä kyseessä on kuitenkin aiemmin ollut yksi lempi blogeistani. Viime kuukausina blogi on kuitenkin tuntunut sisällöllisesti "tyhjältä" ja pidemmät postaukset ovat olleet melkoisen mainostäytteisiä. Esimerkiksi tämän kampanjan myötä olin aika kummissani, kun olet puhunut puhtaasta ravinnosta.. Toki tuotteet ovat minustakin hyviä, mutta jotenkin jäi ristiriitaiset fiilikset näistä lisäainepommeista! Jotta ei nyt menisi ihan negislinjalle, niin haluan antaa myös positiivista palautetta eli blogisi kuvat ja niiden laatu ovat mielestäni erinomaisia, ne ovat ehdottomasti blogisi parhaita puolia 😊
Tsemppiä ja aurinkoisia päivä syksyyn Veera!
merenhelmi,
Hei!

Proteiinipatukoissa, palautumisjuomissa, sekä proteiinijuomissa on lisäaineita. Ruokavaliossani pyrin suosimaan parhaani mukaan puhdasta, kotimaista ja luomua, en korvaa aterioita lisäravinteilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ruokavaliossa se kokonaisuus ratkaisee. En näe siinä mitään ongelmaa jos ruokavalioni on kunnossa ja sellainen joka sopii minulle parhaiten (pääsääntöisesti gluteeniton, maidoton ja sokeriton) ja juon 2-3 kertaa viikossa palautumisjuoman treenin jälkeen 😊 Aina kun olen känyt kuntosalilla, olen treenin jälkeen juonut palautumisjuoman. Tällä hetkellä painoni on edelleen alipainon puolella ja sellaisissa tilanteissa kun nälkä pääsee säännöllisestä ja terveellisestä syömisestä huolimatta yllättämään esimerkiksi junassa, bussissa, kauppareissulla, kirppiksellä, on mielestäni proteiinipatukka tai joku muu eväs minun hyvä pitää laukussa. Palautumisjuomia olen käyttänyt aina treenin jälkeen, proteiinipatukat ovat minulle uusi tuttavuus.

Kiitos ajatuksesta, sekä kommentista 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei ja kiitos palautteesta, arvostan sitä todella paljon 😊

Blogini on tällä hetkellä työni, joten yhteistyöjutut ja kampanjat kuuluvat blogiini sopivassa määrin. Viime aikoina olen tehnyt enemmän kampanjapostauksia kuin aiemmin, mutta ainoastaan sen takia, koska monet kamppikset, sekä yhteistyöjutut ovat osuneet nyt samoihin ajankohtiin, enkä ole itse pystynyt vaikuttamaan siihen. 😊 Mutta kiitos oikeasti todella paljon palautteesta, arvostan sitä, että tulette kirjoittamaan rehellisiä mielipiteitä ja ajatuksia.

Keskityn kuitenkin parhaani mukaan siihen, että kirjoitan paljon myös muitakin postauksia: monipuolisesti kauneuteen, hyvinvointiin (sisältäen liikuntaa), sekä muotiin liittyviä juttuja, lifestylepostauksia unohtamatta.

Ja noista proteiinipatukoista. Ruokavaliossani suosin puhdasta, kotimaista, sekä luomua, mutta mielestäni yksi proteiinipatukka kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa on ihan ok, enkä näe siinä mitään huonoa. Kokonaisuus on kuitenkin se mikä ratkaisee. Kopsaan tähän nyt saman vastauksen kuin edelliselle kommentoijalle:

"Proteiinipatukoissa, palautumisjuomissa, sekä proteiinijuomissa on lisäaineita. Ruokavaliossani pyrin suosimaan parhaani mukaan puhdasta, kotimaista ja luomua, en korvaa aterioita lisäravinteilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ruokavaliossa se kokonaisuus ratkaisee. En näe siinä mitään ongelmaa jos ruokavalioni on kunnossa ja sellainen joka sopii minulle parhaiten (pääsääntöisesti gluteeniton, maidoton ja sokeriton) ja juon 2-3 kertaa viikossa palautumisjuoman treenin jälkeen 😊 Aina kun olen känyt kuntosalilla, olen treenin jälkeen juonut palautumisjuoman. Tällä hetkellä painoni on edelleen alipainon puolella ja sellaisissa tilanteissa kun nälkä pääsee säännöllisestä ja terveellisestä syömisestä huolimatta yllättämään esimerkiksi junassa, bussissa, kauppareissulla, kirppiksellä, on mielestäni proteiinipatukka tai joku muu eväs minun hyvä pitää laukussa. Palautumisjuomia olen käyttä
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Heippa!

Tästä aiheesta kirjoitan lähiaikoina postauksen! 😊 Kiitos todella paljon tästä viestistä. Pyrin postauksessa kirjoittamaan kaikkiin sun laittamiin kysymyksiin vastaukset 😊

Mutta siis, mulla oli maha todella kipeä koko kevään ajan ja koko ajan olo oli turvonnut, sekä huonovointinen. Kävin kaikki mahdolliset kokeet ja testit läpi tähystyksistä lähtien, eikä mitään löytynyt. Kun aloitin gluteenittoman ruokavalion mahakivut, sekä turvotus lähtivät. Olo oli kaikinpuolin parempi. Gluteeniton ruoka ei ole mielestäni kallista, käytän paljon mm. tattaria. Tietenkin ne maksavat jonkin verran enemmän, mutta ero ei ole huomattava. En käytä mitään valmiita gluteenittomia leipiä ym. vaan leivon esimerkiksi leivät ym. itse gluteenittomasti 😊Ihanaa viikonloppua <3
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Kiitos Erika viestistäsi, todella mukavaa kuulla, että olet tota mieltä 😊 Itsekin ihastuin noihin salikenkiin jotenkin tosi paljon. Mietin ihan kokonaan mustien ja näiden musta-pinkkien väliltä, mutta on nämä pinkit paljon pirtsakammat, sekä kivemmat 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Mari ja kiitos tosi paljon! 😊 En korvaa proteiinipatukoilla aterioita, niitä on laukussa mukana jos nälkä pääsee säännöllisestä ruokarytmistä huolimatta yhtäkkiä yllättämään 😊 Tuolla salilla on kyllä tosi ihanaa käydä!
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Heippa! Vastaan sinulle mahd. pian! <3 Haluan keskittyä vastaukseen!:)
merenhelmi.indiedays.com