Luonnonkosmetiikkaa: Vaaleanpunainen savi

Vihreä kosmetiikka tekee mielestäni aivan ihania tuotteita! Todella hyvä löytö oli Vaaleanpunainen savi, joka käy niin kasvonaamioksi, kuin myös hiuspohjan- ja iho-ongelmien hoitoon. Itselläni on tästä kokemusta vain kasvonaamiona.
Suosin luonnonkosmetiikkaa, koska kemikaaleja tulee niin paljon muutenkin jo muista tuotteista, lisäaineita ruuista ja ilmansaasteita ilmasta. Tuntuu, että voipahan edes jossain säästää kehoa siltä kemikaalitulvalta, etenkin kun lähellekään kaikkia kemikaaleja ei ole tutkittu, mihin niillä on todellisuudessa vaikutusta! Tätä aloin miettiä etenkin kun mediassa on ollut lähiaikoina puhetta asiasta: "Saako raskaana meikata." Lehtien kirjoituksissa tuli etenkin ilmi asia, että lähellekään kaikkia kemikaaleja ei ole tutkittu, eikä tiedetä mitä vaikutuksia eri kemikaaleilla oikeasti on. Ja moni ei tule ajatelleeksi, että esimerkiksi antiperspirantilla arvellaan olevan yhteyttä sikiön mahdollisiin kehityshäiriöihin tai, että Teflon-pinnoite on Ilta-Sanomien joulukuussa julkaistun jutun mukaan todella myrkyllinen. Kun lukee lehdistä tällaisia juttuja herää ajatus, mitkä kaikki muutkin arjen 'välttämättömät' tuotteet ovatkin myrkyllisiä.
Savi lautasella, tuosta määrästä riittää jopa neljälle kasvonaamio. Vettä sekoitetaan hiukan saveen, niin, että kasvonaamiosta tulee sopivaa iholle levitettäväksi.

Vaaleanpunainen savi
- 120 grammaa savea riittää todella pitkäksi aikaa! (Sain samanlaisen purkin valkoista savea vuosi sitten, tällä hetkellä en ole käyttänyt edes puoliakaan savesta).
- Helppo tehdä juuri sen verran kasvonaamiota kuin itse haluaa, eikä tarvitse leikkiä muovisien pakkauksien kanssa.
- Luonnonsavea, sisältää mineraaleja ja entsyymejä. (Tunnetaan myös nimellä ruusu savi)
 - Tekee ihon ihanan pehmeäksi ja hyvinvoivaksi!

Ohje
 Annostele savea haluamasi määrä, kuitenkin noin puoli ruokalusikallista ja hiukan vettä, siten että saat tasaisen puuromaisen massan. Älä levitä aivan silmien ympärille, naamio nimittäin 'hilseilee' hiukan iholta kuivuessaan ja kiristää hieman. Anna vaikuttaa noin 10-15 minuuttia (itse annan olla aina tuplamäärän..) ja huuhtele vedellä pois. 

Vihreä Kosmetiikka -tuotteita myy esimerkiksi Katriinan kauppa (Jyväskylä), Ekolo -kaupat. Lue lisää: Vihreä Kosmetiikka

Tykkää-merkinnät

Kommentit