maailman parhaat aamukahvit

Olen mukana Nespresson aamiaishaasteessa ja tässä olisi kuvia meidän sunnuntain aamiaiskattauksesta. Arkiaamuina syömme usein poikaystäväni kanssa ainoastaan marjasmoothiesta, puurosta ja kahvista koostuvan aamupalan. Kiireisinä aamuina aika ei oikeastaan annakaan periksi panostaa päivän ensimmäiseen ateriaan sen enempää. Viikonloppuisin on kuitenkin ihanaa leipoa ja nauttia aamupala ihan ajan kanssa, sekä tehdä siitä herkullisempi ja kattavampi, enemmän brunssityylinen. Yleensä viikonloppuisin syömme lämmintä ruokaa vain kerran päivässä. Aamupala venyy nimittäin monet kerrat ihan puoleen päivään saakka viettäessämme aikaa lempikahvien ja monien "herkkujen" merkeissä, sekä juttelemalla viikon kuulumisista. Arkena tulee kuitenkin yhdistää työt, opiskelut, harrastukset, ystävien tapaamiset, joten viikonloput ovat yleensä meidän yhteistä aikaa. Mikä olisikaan parempi tapa viettää sitä, kuin herkullisen brunssityylisen aampalan merkeissä, vielä kun saimme ensimmäistä kertaa Nespresso Lattissima Pro -kahvikoneenkin käyttöön!
Ideanamme tässä Nespresson aamiaishaasteessa toimii maailman parhaat -ajatus, nespressokahvit kun kuuluvat niihin maailman parhaimpiin. Halusimme tuoda jokaisesta maanosasta (kahvien lisäksi) jotain meidän aamupalakattaukseen, johon kuului munakokkelia gluteenittoman, itse tehdyn fetaleivän kanssa, amerikkalaisia pannukakkuja mustikoilla ja vaahterasiirapilla, suklaamuffineita vadelmakastikkeen kera, sekä tietenkin Nespresso-kahvikoneella tehdyt espressot, unohtamatta lempikukkiani ruusuja. Aamupalapöydän kaikki antimet ovat laktoosittomia sekä gluteenittomia. Ja kuten huomaatte, meidän viikonlopun aamupalassa näkyy myös terveellisiä herkkuja, joita mielestäni sunnuntaiaamun, viikon ainoan vapaapäivän kunniaksi saa ollakin. Arkena olemme aika tiukalla linjalla mitä tulee ruokavalioon ja herkutteluun, mutta viikonloppuaamuina on ihanaa vähän nauttia.
Suomesta aamupalapöytäämme pääsi mukaan aina yhtä herkulliset mustikat ja vatut, jotka olemme keränneet viime kesänä pikkusiskojen ja äidin kanssa. Marjat ovat mielestäni sitä parasta antia, mitä Suomesta löytyy, niin puhdasta ja terveellistä ruokaa. Euroopasta mieleen tulivat Espanjan tunnetut oliivitarhat ja Ranskan laadukkaat juustot. Niinpä leipään, jonka teimme tänään, valitsimme Euroopan alueelta fetajuuston ja oliivit. Amerikkalaiset pannukakut ja suklaamuffinit ovat tietysti Pohjois-Amerikasta, ja Nespresson Dulsão do Brasil -kahvit, jotka hörpimme aamiaisen yhteydessä, Etelä-Amerikasta. Australiasta sen sijaan hyvää rentoa meininkiä, ja Afrikasta kuvissa näkyvät Reilun kaupan kauniin pinkit ruusut. Aasia näkyy aamupalapöydässämme laadukkaine mausteineen, jotka ovatkin maanosan ruokakulttuurin kulmakiviä. Vinkkinä: kannattaa käydä kurkkimassa aasialaisten ruokakauppojen maustehyllyt.
Näyttääkö herkulta? Tätä muffinsia ei oikeastaan voi sanoa epäterveelliseksi. Kun kiinnittää huomiota siihen, mistä ainesosista leipoo voi jopa muffinin syödä viikonloppuna hyvällä omalla tunnolla osana aamiaista. Suklaana on käytetty tummaa suklaata (luomuna), jauhoina gluteenittomia tattari- ja kaurajauhoja, kananmunat ovat luomua ja sokeria koko pellillisessä muffineita on ainoastaan 2 rkl, joka on vähemmän mitä monet laittaa yhteen kahvikuppiin. Sokerina käytämme aina ruskeaa intiaanisokeria. Aamupalaa tehdessämme ja oikeastaan aina leipoessamme pyrimme kiinnittämään huomiota siihen, että tekisimme syötävät mahdollisimman terveellisesti. Vadelmakastike (joka sopii muuten tosi hyvin suklaamuffinin kaveriksi) on itsepoimittuja vadelmia soseutettuna. Sokeria kastikkeessa ei ole käytetty ollenkaan, sillä vadelma on jo valmiiksi aika makeaa. Ja kastike oli myös tosi nopea, sekä helppo tehdä, sillä emme kuumentaneet / keittäneet vadelmaa ollenkaan, ainoastaan soseutimme sen.
Onko sinullakin tapana juhlistaa viikonloppuaamua hitaalla aamiaisella?
Yhteistyössä Nespresso.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi
merenhelmi,
Oi kiitos todella paljon postaustoiveista <3 Ton kuvissa näkyvän leivän ohje löytyy muuten äidin blogista täältä jos haluat käydä kurkkaamassa 😊 http://eilistapaistoa.blogspot.fi/2014/05/taytelainen-vuokaleipa-gluteeniton.html

Kopsaan tähän nyt saman tekstin kuin yhdelle toiselle tähän postaukseen kommentoineelle noihin leipomuksiin liittyen jos siitä olisi jotain apua näin "enshätään" 😃

Äidin blogista löytyy muuten monia muitakin hyviä ohjeita gluteenittomien leivonnaisten tekemiseen, kannattaa kurkata! Kaikki mitä leivon, leivonkin käytännössä aina äidin ohjeilla (ohjeissa on mm. tosi vähän sokeria, joten niitä ei voi oikeastaan sanoa epäterveellisiksi). Tämän linkin takaa löytyy ohjeita gluteenittomiin leivonnaisiin, joita olen usein itse leiponut jos haluat käydä kurkkaamassa

http://eilistapaistoa.blogspot.fi/search/label/Leipomukset

Mutta noiden kuvissa näkyvien muffinsien ja pannukakkujen ohjeet voisin kyllä laittaa tässä jossain vaiheessa tänne oman blogin puolelle. Ohjeet on minulla perheeni luona, joten postauksessa saattaa mennä hetki, mutta jossain vaiheessa sellaisen voisi kyllä toteuttaa! 😊 Oikein tunnelmallista ja lämmintä syksyä sinullekin. Koitan saada toivepostaukset toteutumaan mahd. pian!
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi
merenhelmi,
Aivan ihanaa kuulla, kiitos Anne hyvän mielen tuovasta kommentistasi 😊 Voisi kyllä viimeistään viikonloppuna tehdä oikein herkkulliset letut ja nauttia niitä vaikka marjojen kera. Täälläkin on nyt viime aikoina mennyt yksi jos toinenkin kuppi kahvia, onko se syysväsymys vai mikä! Mutta viikonloppuna pitkät aamupalahetket on kyllä parhautta! <3
merenhelmi.indiedays.com
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229