Marjat ovat Suomen suuri rikkaus!

Missä sitä ollaan luuhattu, te ehkä mietitte? Olen viettänyt nämä viimepäivät metsässä vattuja ja mustikoita poimien. Koen marjastaminen sydäntä lähellä olevaksi asiaksi ja marjat ovat kyllä erittäin terveellisiä. On niin suuri rikkaus, että Suomesta voi kerätä noin puhdasta ja ennen kaikkea terveellistä ruokaa vielä ilmaiseksi - tämä yhtälö tuntuu jotenkin niin uskomattomalta! Tietenkin marjojen keräämisessä, siivoamisessa ja pakastamisessa on oma hommansa, mutta ahkeruus palkitaan aina tässä asiassa. Mielummin suosin marjoja kuin hedelmiä, ihan senkin takia, ettei itsepoimituissa marjoissa ei ole mitään "ylimääräistä". Niihin ei ole tungettu esimerkiksi keinotekoisia säilöntäaineita, eikä muitakaan myrkkyjä. 


Meidän perheessä on aina syöty paljon marjoja ja marjastettu paljon, kiitos upean äidin! Syksyllä, talvella ja vielä seuraavana keväänä voi sitten etsiä pakastimesta herkkuja pirtelöön, puuroon, marjapiirakkaan... En tiedä miten voisin elää edes yhtä syksyä tai talvea ilman marjoja! Niistä on tullut jotenkin niin merkittävä osa omassa ruokavaliossani ja pyrin syömään marjoja päivittäin. Saan kyllä olla todella kiitollinen siitä, että äiti on opettanut meidät marjastamaan. Ei sillä, että siinä hommassa niin suuri opettaminen olisi (kärjistettynä: ämpäri, sekä rohmu käteen ja kumppareilla kohti mustikkametsää..) vaan ennemminkin tarkoitan marjastamista tapana. Siitä on nimittäin juurtunut niin minulle itselleni kuin siskoillekin niin tärkeä asia, etten voisi ajatellakaan kesää ilman marjastamista! Kyseessä on asia jonka haluan ehdottomasti välittää omillekin lapsille. Jos minulla jokin kaunis päivä on oma nyytti kainalossa, aion ehdottomasti raahata sen marjametsään heti kun ikää on riittävästi :) 

Veera keräämässä.. Tuolla oli ihanaa olla, aurinko paistoi ja sai hiukan rusketustakin samalla. Oli jotenkin niin rauhallista olla keskellä luontoa kun on kesän pyörinyt Tampereella kaupungin hälinässä :) Keräsin koko päivän shortsit ja bikinien ylosa päällä ja illalla yllätyin, että olin saanut kunnon rusketusrajat! Kumpparit kannattaa muuten olla jalassa, koska tuollakin voi olla käärmeitä. Kurkatkaa vaikka tänne postaukseen! Niitä vähän pelkäsinkin, enkä aina uskaltanut laittaa toista kättä avustamaan marjojen poimimista, vaan rohmulla kouhasin aina ihan reippaalla tahdilla. No, arvatkaa vain kenen mustikkaämpäri oli ihan täynnä roskia ja niiden siivoamisessa meni tunti jos toinenkin... Kannattaa siis avustaa toisella kädellä keräämisessä, on nimittäin äärimmäisen harvinaista, että kyy tuikkaa käteen marjoja poimiessa! 
Paikka oli ennen paljon kauniimpi.. Tänä kesänä tuolla oli kaadettu paljon puita ja puiden oksat olivat jätetty maahan niin kuin kuvista näkyy. Harmillista.

Keräsimme kolmen naisen voimin muutamia tunteja ja tässä tulos...


Äiti oli ahkerin kerääjä :) Iltapäivän istuskelimme mökin laiturilla ja siivosimme marjat. Oli rentouttavaa vain höpötellä ja siivota samalla marjoja.. Kävimme myös uimassa ja saunassa ja iltamyöhällä lähdin takaisin kotiin.

Nyt on jo ikävä takaisin metsään! Vietän tämän päivän kotona, sillä minulla on sovittuna teehetki yhden ihanan ihmisen kanssa :) Olen niin onnellinen kyseisestä tapaamisesta, jota olen odottanut koko kesän.


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
mietin että kun olit joskus kirjoittanut että lukio ei ollut juttusi, niin oliko mielestsi parempi että kävit sittenkin lukion? tai siis jos nyt saisit päättää niin olisitko mennyt ukioon? 😃
Anonyymi
,
hih, minäkin katsoin että se oli kuva äidistäsi sitten kun tarkemmin katsoi niin kyllähän se olikin veera 😃 olettemolemmat niin nättejä!
merenhelmi,
Heh!! 😊 Kiitos todella paljon<3 Veerahan se siellä:)
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Veera kiittää<3 Mikä onkaan sen parempaa??<3 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Moikka 😊

Näin jälkikäteen ajateltuna on ollut todella hyvä asia, että kävin lukion. Tällä hetkellä haaveilen kauppakorkeakouluun pääsystä, joten lukio on ollut siinä mielessä tosi hyvä valinta tässä elämänvaiheessa ajateltuna. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Oi herukkaa! 😊 Varmasti, kuulostaakin jo niin hyvältä! <3
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Nora,
Vitsit mä fiilistelen tätä postausta - allekirjoitan joka lauseen! 😊 Kirjoittelin äskettäin myös postauksen ihan samasta aiheesta! Saalis ei tosin ollut yhtä huikea kuin teillä.. 😉
www.blogger.com/profile/154749689502651101
merenhelmi,
Moikka kaunotar 😊

meen heti lukemaan sun postauksen aiheesta 😊 <3 Kiva kun kommentoit<3
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Marjoja poimitaan, sieniä kerätään! ; )
Anonyymi
,
Kiitos vastauksestasi 😊!