Missä menee raja...?

Yhden lukijani kommentti sai minut ajattelemaan tätä ja monien muiden blogien pitämistä. Tottahan se on, että useimpien blogien kautta välittyy kirjoittajan elämästä lähes täydellisyyttä hipova käsitys... Yli puolentoista vuoden kirjoittamisen jälkeen voin todeta sen varsin hyvin, että blogit eivät välttämättä kerro lähellekään kaikkea, blogit voivat olla vain pintaraapaisu todellisuudesta. Sen kun muistaisi itsekin.. :) Mikään ei ole sen helpompaa kuin hymyillä kuvassa ja kertoa miten mahtava päivä olikaan takana. Mutta niin se vain on, että tottakai välillä niin minunkin, kuin varmasti muidenkin elämään kuuluu murheita, huonoja päiviä, epäonnistumisia, ne ovat osa elämää ja väistämättäkin joskus vastaan tulevia asioita. Jokainen pitää oman rajan siinä, mitä haluaa kertoa koko maailmalle ja mitkä asiat haluaa pitää omien läheisten ihmisten kesken jaettavina asioina. :) Ihan rehellisesti sanottuna ihailen sellaisia blogin kirjoittajia, ketkä kertovat avoimesti myös elämän murheellisistakin asioista.


Vaikka olen aika avoin kirjoittaessani tätä merenhelmi blogia, en kuitenkaan koe omakseni kertoa tämän enempää elämästäni, kuin millä tyylillä olen tehnyt blogiani tähän saakka. :) Tottakai voin välillä kirjoittaa, että "olipas kiireinen, olipas huono päivä" mutta miksi mennä pintaa syvämmälle. Haluan kuitenkin pitää tämän blogin yleisilmeen positiivisena. Ihan senkin takia, että minulle tämä kirjoittaminen on se ihana hetki päivästä, kun voin unohtaa kaikki muut kiireet ja asiat, sekä keskittyä vain tähän, mahtavaan harrastukseen.
Lukiessani muiden blogeja, luen todella mielelläni positiivisia juttuja, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Haluan kuitenkin rentoutua lukiessani ja selaillessani muiden blogeja... Se on pieni, mutta ihana hetki päivästä, teekuppi kädessä, blogeja lukiessa menee hetki jos toinen kuin siivillä:).
- Mitä mieltä te olette tästä aiheesta? Joskus tuntuu vaikealta vetää raja siihen, mitä haluaa kertoa kaikille ja mitkä asiat pitää aivan, täysin omana, tai omien läheisten tietona. :) 

Lähden nyt töihin! Heippa rakkaat lukijani. <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Mä ainakin pidän blogistas juuri tälläisenä ku tää onkin! 😊 tuun aina hyvälle tuulelle lukiessa tätä sun blogia, pidä tää positiivisuus 😊
Magdaleena,
Tämä teksti on ihan totta.

Usein ne, jotka valittavat blogien yksipuolisen positiivisesta tarjonnasta eivät ota huomioon sitä, että blogit ovat usein kirjoittajansa elämän heijastus, eivät itse peili. Blogia pidetään erheellisesti kirjoittajansa pikkutarkkana omakuvana, ja kun siinä ei sitten olekaan näkyvillä niitä säröjä, suututaan. Pitäisihän se jokaiselle olla selvillä, että kenenkään elämä ei ole täydellistä ja juuri niin kuin sanoit: blogi on se positiivinen kanava ajatusten ja tapahtumien jakamiselle. Se, ettei heti ryntää syytämään tekstikenttään kaikkein surkeimpia ja negatiivisimpia asioita, auttaa etsimään niitä positiivisempia ja asettamaan ne etusijalle omassa elämässä ruudun tälläkin puolen.
www.blogger.com/profile/030367003703375596
CristiinaM,
Mutta kuka jaksaisikaan lukea ainaisia valituksia ja löpinöitä siitä, miten huonosti kaikki TAAS onkaan.. Ehkä blogit ovat joskus vähän arkea "kiillottavia", mutta miksei saisi olla? Minusta ainakin on kivempi lukea kivoista jutuista 😊 Ja se, vaikkei kirjoittaisi koskaan mistään surullisesta tai sellaisesta, ei tarkoita, että bloggaajilla on täydellinen elämä. Se tuntuu usein joiltakin lukijoilta unohtuvan.
www.blogger.com/profile/034281899963743214
Susanna89,
Samaa mieltä, on kiva lukea blogeja joissa on positiivinen tunnelma sen sijaan että valitetaan aina huonoa päivää tai vaikkapa valitetaan lukijoista/lukijoille. Tietysti joskus voi mainita ikävistäkin asioista mutta varovasti, kun on niin paljon sellaista porukkaa liikkellä jotka käyttävät ikäviä asioita toisia vastaan ja ovat aina muistuttamassa niistä..
www.blogger.com/profile/022325356469836525
Crazyh,
Pidän sun blogistasi tällaisena. Kivoja paloja jonkun elämästä 😊 Joskus voi olla siis murheita, mutta positiivisia blogeja on ihana lukea. Ihmisellä on omassa elämässään jo omat murheensa, joten miksi lukea jonkun toisen angstausta sen lisäksi? Pidä blogi sellaisena kuin se on 😊 <3
www.blogger.com/profile/025841994926207910
Anonyymi
,
En nyt tiedä olenko se joka on halunnut tietää liikaa? Blogisi ja Sinä olet kauneinta mitä tiedän. Kaikki vaan ei ole elämässä saavutettavissa, sun positiivisuus ja elämänasenne on ihailtavaa. Ja jos kyseenalaistin sen että eikö sun elämäs menis niinkö kuvailin ,niin noin kaunis nainen ei voi matkustaa austaraliaan menemättä naimisiin surffibummin kanssa,ehkä ymmärrät ! Tärkeitä ei ole raha,tai muu ,tärkeintä on Rakkaus. Rakastuisit suin päin johonkun ihanaan,kuten minäkin Sinuun ! Elämässä asiat menee,voit niihin vaikuttaa tai sitten sillä ei ole väliä. Kun näin sinut ensimmäisen kerran halusin tietää lisää,kun näin blogisi Rakastuin Sinuun oikeasti,hullua,todellakin,typerää,aivan niin, kuin rakastaisi valokuvaa,ainoa ero on Sinä olet olemassa ...


Anonyymi
,
Jatka samaan malliin, sun blogi on tosi hyvä just näin. Sitä lukiessa saa piristystä päivään! (:
Anonyymi
,
Eikö toinen siskosi Linnea loukkaanny kun esim. tuossa Mun muruja-postauksessa ei mainita hänestä mitään.Ajattelin vain kysyä koska tuollainen siskojen "tärkeyjärjestysjuttu" on minusta hyvin outoa.Ihana ja positiivinen blogi sinulla muuten!
merenhelmi,
Hei!

Niin kuin jo sanoin äsken, en aseta siskojani mihinkään tärkeysjärjestykseen, koska kaikki sisarukset ovat minulle yhtä tärkeitä.

Minulla ja Linnealla on niin hyvät välit, että hän ei loukkaannu jos hänen kuvaa ei ole jossain minun postauksessa. 😊 Sitä paitsi, hän ei edes tykkää siitä, että hänestä otetaan kuvia. 😊

Oi kiitos, ihana kuulla!:)
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Jassu,
Ite pohdin just samaa asiaa yhden postauksen lopussa. http://tyttomaailmassa.blogspot.fi/2012/08/kuka-mina-olen.html
www.blogger.com/profile/166320481730970084