miten motivoitua opiskelusta?

Heippa ja aurinkoista päivää kaikille. Sain viime sunnuntaina Milly lukijaltani kommentin ja lupasin, että kirjoitan aiheesta postauksen. Moni on varmasti samassa veneessä kanssani ja näin huhtikuussa ei varmasti oo pahitteeksi laittaa vielä vimeisetkin voimat peliin ennen kuin pääsykoe koittaa ja tsempata ihan viimeiseen päivään saakka.. Jokatapauksessa, hän kirjoitti minulle näin:
Hei rakas Veera, tarvitsisin kipeästi neuvojasi. Ihailen kykyäsi työskennellä pitkäjänteisesti luku-urakkasi parissa. Miten ihmeessä sen teet? Kuinka sinulla riittää voimat, keskittymiskyky ja positiivinen suhtautuminen pitkäksi päiväksi? Minulla on eräs hermoja raastava kouluprojekti meneillään, enkä tiedä kuinka selviän siitä. Millaisia vinkkejä sinulla olisi? Ihanaa sunnuntaita, vaikka taivas onkin niin harmaa. Blogisi kuitenkin piristää niin kuin aina.

Voin myöntää, ettei se ole aina niin helppoa ollut etenkään näin huhtikuussa. Tein ehkä itse sen virheen, että aloitin liian kovalla tahdilla tammikuussa ja huhtikuun alussa se alkoi jo vähän näkymään ja tuntumaan. Mutta täytyy vielä tsempata ja tehdä parhaansa kesäkuuhun saakka, koska enää ei ole paljon jäljellä! :) Itse jaksan puurtaa kirjojen kanssa ehkä parhaiten sen ajatuksen voimalla, että heinäkuussa tehty työ palkittaisiin ja pääsisin opiskelemaan unelmieni alaa - ajattelen mielessäni niitä mahdollisia riemunkiljahduksia sitten heinäkuussa kun pääsykoetulokset julkaistaan. Ja vaikka kouluun pääseminen tuntuisi lähinnä mahdottomalta, ei voi muuta tehdä kuin uskoa itseensä ja omaan onnistumiseensa.
Edellä olevat ajatukseni nojautuvat tietenkin pääsykokeeseen, mutta jos minulla olisi meneillään jokin muu isompi opiskeluprojekti lupaisin ehkä itselleni jonkin ihanan palkinnon tehdystä työstä. Ja koittaisin tehdä siitä opiskelusta niin mukavaa kuin mahdollista (keittäisin termariin hyvää teetä, kävisin pitkällä lenkillä ennen kirjoihin uppoutumista, nukkuisin hyvin, pitäisin illalla vähän vapaata pitkän päivän jälkeen ja lämmittäisin saunan, sekä tekisin kauneushoitoja). Asettaisin myös itselleni tavoitteen (esimerkiksi jonkin arvosanan) johon tähtään, se motivoisi minua ehkä eniten. Mitään tämän ihmeellisempiä neuvoja en valitettavasti keksinyt, mutta nämä toimivat minulla. Jos teillä on mielessä jotain vinkkejä mitkä motivoivat teitä kaikista eniten opiskelussa niin kirjoittakaa ihmeessä kommenttiboksiin.
Tsemppihali kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Niimpä! 😊 Voi että oikeesti, pakko kyllä ottaa toi käyttöön! 😊 Kiitos ihan tuhannesti kun muistutit tästä tärkeästä lukuvinkistä 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Heippa Marjaani!:) Hih jep! Toi on oikeesti ihan loistava tapa oppia! Lukion kokeisiin tein aina tota samaa, edelliset yöt ennen koetta höpöttelin itselleni koealuetta 😃 Tein sillein, että luin yhden kappaleen ja sitten ikään kuin "opetin sen toiselle" 😊 Nyt kun oon opiskellut koulun kirjastolla en oo oikein voinut höpöttää ääneen, mutta kotona ollessani oon lukenut ääneen ja ääneen myös kerrannut noita asioita 😊

Ihanaa viikonloppua <3<3
merenhelmi.indiedays.com