MUISTOT TALTEEN

Aina yhdessä- blogipostauksessa kerroin, että Office 365 Home Premium on pilvessä, jossa valokuvat, tiedostot ja tärkeimmät ihmiset kulkevat aina mukanani. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsen käsiksi kaikkiin tiedostoihini millä tahansa laitteella, milloin tahansa, missä päin maailmaa tahansa. Olen siis mukana Indiedaysin, Microsoftin ja Nokian yhteistyökampanjassa ja tällä kertaa hypätään opiskeluiden sijaan valokuvien maailmaan!
Jotta kaikki ottami kuvat olisivat kätevästi yhdessä paikassa, lataan ne SkyDrivelleni. SkyDrive tarkoittaa siis ilmaista verkkotallennustilaa, jonne tallennan kaikki tiedostoni koulutöistä valokuviin. Koska SkyDrive on verkossa, pääsen käsiksi kaikkiin tiedostoihini millä tahansa laitteella - minun tarvitsee ainoastaan kirjautua sisään omalla Microsoft tililläni. Voin esimerkiksi näyttää valokuviani mummolle hänen koneellaan, ilman että minun tarvitsee pitää mukana esimerkiksi muistikorttia tai omaa Surface Pro 2 laitettani.
Olen kuvannut valtavasti Windows Phone:llani niin arkena kuin matkoillakin - puhelimestani löytyy jo useita tuhansia valokuvia. Jotta otokset eivät jäisi ainoastaan puhelimen kansioihin, Windows Phone tallentaa kaikki ottamani valokuvat automaattisesti SkyDriveen, jossa valokuvat ja muut tärkeät tiedostoni kulkevat aina kanssani. Voin esimerkiksi jakaa puhelimella otettuja kuvia blogissani äidin työkoneella tai omalla Surface Pro 2 laitteellani. Valokuvia pystyy myös tosi hyvin selaamaan Surface Pro 2 laitteella.
Kuvista puheen ollen, olen viime aikoina innostunut tekemään valokuvistani useita PowerPoint esityksiä. Viimeisin niistä oli dia-esitys, johon keräsin otoksia vuoden 2013 ulkomaanmatkoistani - sen voit käydä kurkkaamassa täältä. Tällaisen diaesityksen voi jakaa SkyDrivessä vaikka ystävälle pienenä yllätyksenä.
PowerPointista löytyy myös kattava valikoima kuvanmuokkausmahdollisuuksia. Itse muokkaan käytännössä kaikki valokuvani lisäämällä niihin valoa / varjostusta, korostamalla värejä, tarkentamalla sekä rajaamalla kuvan. Esimerkiksi ylläolevan PowerPoint esityksen ensimmäiseen kuvaan lisäsin reunoihin pehmennystä, mikä sopii mielestäni kauniisti kuvan rauhalliseen tunnelmaan. Eli jos haluat diaesityksestä huolitellun kokonaisuuden, suosittelen käyttämään PowerPoint sovelluksen kuvanmuokkausta.
Ylläolevan salamakuvan olen rajannut ja lisännyt siihen varjostusta, sekä tarkennusta. PowerPointissa kuvat kannattaa aina tarkentaa. Jo niinkin pienellä, nopealla ja yksinkertaisella muokkauksella kuvasta tulee huomattavasti upeampi. Jos haluat tehdä useasta valokuvasta koostuvan diaesityksen, suosittelen käyttämään PowerPointissa kohtaa "lisää valokuva-albumi". Näin pystyt lisäämään diaesitykseen kerralla suuren määrän kuvia koneesi kansioista, eikä sinun tarvitse ladata jokaista kuvaa yksitellen. Valmiin diaesityksen voi helposti jakaa vaikka ystäville tai perheenjäsenille.
Nyt sinulla on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan Office 365 Home Premiumia veloituksetta täältä! Esimerkiksi joulu- tai lomakuvista voit tehdä diaesityksen ihanaksi muistoksi perheenjäsenelle tai käyttää SkyDriveä. Omalla käyttökokemuksella olen todennut, että SkyDrive on täydellinen pelastus minulle! Asun käytännössä kahdessa paikassa ja enää minun ei tarvitse miettiä kuljetanko mukana kaikkia koulutöitäni, sekä blogimateriaalia, sillä kaikki tiedostot kulkevat aina kanssani SkyDrivessä.
Office 365 Home Premiumin voit napata ostoskoriin täältä.
PS! Opiskelijoille vinkkinä, että Nokian lippulaivamyymälässä opiskelijoille tarjolla Nokian 1520 ja Office University yhteishintaan 669€!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Jonna
,
Kiitos vinkistä. Sain nyt kuukaudeksi ohjelman koekäyttöön. Siskoni täyttää kohta 18v. 😊 ja keksin että teen hänelle tuon diaesityksen synttärijuhliin. Kokeilen ottaa kuvat vanhoista valokuvista (siis sellaiset mitä ei ole otettu digikameralla) ja teen tarinan kaikista vuosista tähän saakka...
Toivottavasti idea onnistuu.
-Jenna-

Kiitos ihanasta blogista 😊
Kukka
,
Vaikuttaa tosi kätevältä! 😊