Nauti elämästä!

Hypätään tällä kertaa vähän toisenlaiseen veneeseen ja lähdetään herkuttelemaan niiden kauneus ja tyylipostauksien sijaan! Haluaisin nimittäin jakaa teille yhden ohjeen, jolla valmistui mielestäni todella herkullinen, täydellisesti syksyyn sopiva viikonloppujen pelastaja.. Marjainen valkosuklaakakku. Vaikka olenkin suht. surkea tekemään ruokaa, olen aina tykännyt leipomisesta (lue: herkuista) niin paljon, että olen viihtynyt keittiössä vallan hyvin tällaisia ihanuuksia tehdessä!
Mä rakastan juustokakkuja... Olen tällä hetkellä säästökuurilla, joten olen "joutunut" väkertämään näitä kotosalla kahviloissa käymisen sijaan ;)
Aineet:
Pohja:
- Noin 40 g voita
- 3/4 dl mantelijauhoa
- Noin 100 g mantelirouhetta
Täyte:
- Valkosuklaata 80-100g
- 5-6 liivatetta
- Noin 2 dl kermaa
-1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl kuumaa vettä
Pinta:
- 3 liivatetta
- 2,5 dl itsepoimittujen mustikoiden mustikkamehua (ideoita maukkaampaan päälliseen otetaan vastaan! Mustikkamehu on ihan hyvä vaihtoehto, mutta haluaisin kehittää ohjetta niin, että päällisestä saisi maukkaamman!)
- Puolukoita ja mustikoita päälle
Näin herkku syntyi...
Pohja:
1. Lämmitä voi lähes juoksevaksi.
2. Sekoita puuhaarukalla voin sekaan mantelijauho ja mantelirouhe.
3. Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle.
4. Levitä "taikina" kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.
5. Laita pohja jääkaappiin.
Täyte:
1. Vatkaa kermavaahto.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Lisää sulatetun suklaan joukkoon tuorejuusto, sekoita ne keskekään hyvin.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
5. Sekoita keskenään: kermavaahto ja suklaajuustoseos.
6. Ota pehmeät liivatelehdet pois vedestä ja rutista ne kuivaksi.
7. Sekoita liivalehdet puoleen desiin kuumaa vettä ja kaada vesiliivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
8. Levitä täyte pohjan päälle ja laita se jääkaappiin hyytymään.
9. Anna kakun olla jääkaapissa niin kauan kunnes täyte on hyytynyt.
Päällinen:
1. Laita liivalehdet kylmään veteen.
2. Liivatelehdet puristetaan kuivaksi.
3. Mustikkamehu kuummennetaan kuumaksi ja liivatelehdet sekoitetaan hyvin kuumaan mehuun. Tämän jälkeen liivatemehuseos kaadetaan varovasti hyytyneen kakun päälle.
4. Laitetaan kakku vielä hyytymään jääkaappiin kunnes pinta on hyytynyt.
5. Vihdoin syömään!
... Elämästä saa ja pitää nauttia ;)
Tykkää blogistani facebookissa täällä :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi
merenhelmi,
Mäkin niin rakastan noita juustokakkuja.. <3 <3

:)
merenhelmi
merenhelmi,
Joo hei tätä itseasiassa itsekin mietin äidin kanssa, että onnistuiskohan. Mutta kiva kuulla että siitä tulee hyvää!! 😊 seuraavalla kerralla laitan siis marjasurvosta päälliseen 😊

Kiitos x 10 😊 <33
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229