Noin 2 kuukautta vauvan kanssa

Pitkästä aikaa kuulumisia. :) Instagramissa (@verakautto) moni onkin varmasti huomannut, että meille syntyi 8.1 tyttövauva ja kaikki meni hyvin. Nyt ollaan vähän vajaa 2 kuukautta tutustuttu vauvan kanssa toisiimme ja tuntuu ihan uskomattomalta, miten nopeasti tämä aika on mennyt! Mies jäi synnytyksen jälkeen kahden viikon isyyslomalle ja silloin tietysti vietettiin paljon aikaa perheenä ja nähtiin meidän molempien perheitä myös. Kun mies jatkoi etätöitä isyysloman jälkeen, ollaan vietetty päivät tyttöjen kanssa ja opeteltu uutta arkea.

Se on yllättänyt positiivisella tavalla, miten hyvin Karla otti pikkusiskon vastaan. Niin ihanaa katsoa vierestä, kun hän menee halaamaan vauvaa ja silittää hänen päätä tai auttaa hoitamisessa. Tietysti olen myös huomannut sen, miten tärkeää Karlalle on meidän kahden keskeinen aika. Olenkin yrittänyt löytää hänelle parhaani mukaan aikaa, mikä on tietysti välillä vähän hankalaa, kun päivät ovat niin täynnä. Ollaan kuitenkin käyty välillä kahdestaan lenkillä, kaupassa, leikkipuistossa tai ollaan leivottu jotain vauvan nukkuessa. Onhan tämä tällaista tasapainottelua kieltämättä, mutta onneksi Karla ilahtuu pienistäkin jutuista, mitä voidaan tehdä kahdestaan, jo pelkästä kauppareissusta. :) Näillä näkymin Karla aloittaa päiväkodissa maaliskuun puolessa välissä ja on hoidossa noin 2-3 päivää viikossa, jotta saan gradun tekemiselle paremmin aikaa. Vauva nukkuu päivisin paljon, joten saisin Karlan päiväkotipäivinä tehtyä gradua myös päivisin. Mulla on suunnitelmissa, että saisin koulun valmiiksi tänä vuonna niin sen takia pohdittiin tällaista järjestelyä. Karla saisi myös enemmän ohjelmaa sekä virikkeitä ja tietysti kavereita, joita selkeästi kaipaa jo kovasti. Gradun suhteen mulla on tavoitteena edistää sitä pikkuhiljaa, tietysti pitää mennä nyt ihan vauvan mukaan.

Vauva-arjessa meillä on mennyt hyvin, tämä pikkuinen on ollut tosi tyytyväinen ja kiltti vauva. Karlan vauvavuosi me nukuttiin todennäköisesti Karlan maitoallergian takia aika huonosti, joten nyt en uskaltanut edes toivoa, että yöt voisi mennä hyvin. Tämän toisen lapsen kanssa yöt ovat kuitenkin menneet todella hyvin, ainakin tähän saakka. Hänellä tuntuu olevan aika selkeä rytmi ja herää aina yöllä samaan aikaan. Imetän noin 21 aikaan, jonka jälkeen hän nukkuu noin 23 saakka. 23 aikoihin imetän ja annan päälle korviketta yötä vasten. Oikeastaan joka yö hän on herännyt syömään noin 4 maissa ja siitä nukkunut aamuun saakka.
Oon itse mennyt nukkumaan 23-00 aikaan, heti, kun oon saanut vauvan nukahtamaan ja se on ollut toisaalta helpottavaa, kun tietää, että saa itse nukkua siihen noin 4 saakka. Tosin sen 4 jälkeen en oo itse saanut enää kunnolla unta, en tiedä mitä mun kannattaisi kokeilla, että itsekin saisin siitä nukuttua vielä aamuun saakka. Vauva herää aamulla 7-9 aikaan (jos imetän yöllä, hän herää aamulla aikaisemmin, jos annan korviketta, hän nukkuu pidempään).

Siitä päästäänkin tähän imetys ja korvike -asiaan. Karla oli pääsääntöisesti täysimetyksellä, mutta tällä kertaa imetys ei oo mennyt niin hyvin kuin Karlan kanssa. Imetän siis monta kertaa päivässä, mutta oma maito ei riitä, joten vauva saa lisämaitona korviketta. Sähkökäyttöinen rintapumppu on kyllä ollut tosi hyvä, kun vain olisi enemmän aikaa pumpata maitoa... Mutta sitä voin suositella! Huomattavasti tehokkaampi kuin käsikäyttöinen rintapumppu. Vaikka jotain haasteita imetyksen kanssa on tälläkin kertaa (vauva ei yleensä syö kauaa rinnalla, ei aina suostu syömään rinnalla ollenkaan, oma maito ei riitä jne) nyt osasin ehkä paremmin varautua niihin. Onhan se toisaalta harmi, ettei täysimetys ainakaan vielä onnistu, mutta olen myös iloinen siitä, että edes osittaisimetys sujuu. Ja voihan tilanne vielä muuttuakin.

2 ekaa viikkoa hän vain nukkui ja söi. Kuukauden kohdalla tuli ensimmäiset ihan pienet hymyt ja nyt on selkeästi enemmän hereillä ja alkanut ottamaan eri tavalla kontaktia ja yrittää myös "jutella". Lisäksi on alkanut nostamaan päätä hyvin mahalla ollessaan. Nämä pienet kehittyvät kyllä niin vauhdilla! Pituutta ja painoa oli tullut ihan reippaasti 1 kk neuvolassa ja ensimmäiset pienet vaatteetkin on saanut jo pakata talteen/myyntiin. Miten haikeaa!

Nämä tyttöjen yhteiskuvat otettiin vain hetki sen jälkeen, kun tytöt näkivät toisensa ensimmäistä kertaa. Karla oli synnytyksen ja sairaalaoloajan mummolassa hoidossa. Kirjoitin synnytystoivelistaan perhehuonetoiveen ja saatiin onneksi se! Siellä saatiin rauhassa tutustua vauvaan, mies oli apuna vauvan hoidossa sekä sain itse levättyä synnytyksen jälkeen.

Synnytyksestä sen verran, että se meni tällä kertaa paljon paremmin ja helpommin kuin ensimmäisellä kerralla. Synnytys käynnistettiin ballongilla viikolla 38 ja kun se lähti käyntiin, kaikki meni nopeasti. Vauva syntyi siis raskausviikolla 38+4. Synnytyksen kestoksi merkattiin 3 tuntia ja se ei sattunut tällä kertaa lähellekään niin paljoa, kun sain epiduraalin ajoissa. Lisäksi saatiin aivan ihana kätilö, joka kävi usein kysymässä tarvitsenko jotain, kivunlievitystä ym. Synnytyksen jälkeen tuntui ihan epätodelliselta, että voiko olla edes mahdollista, että tällä kertaa synnytys oli niin nopea ja helppo verrattuna Karlan synnytykseen. Olin niin iloinen, että sain kokea myös tällaisen synnytyksen. Vaikka Karlan synnytyksessä meni paperilla kaikki hyvin (ja siltä osin jäi hyvä kokemus, ettei käynyt mitään oikeasti pahempaa), se oli kuitenkin aika rankka kokemus ja jouduin käsittelemään sitä pitkään. Mutta onneksi nyt näin. <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

J
,

Sähköinen rintapumppu on kyllä omankin kokemuksen mukaan käsipumppua parempi. Ootko kokeillut alipaineella toimivaa maidonkerääjää? Löytyy ihan Prismasta esim. Itselläni tuli maitoa sillä joskus jopa paremmin kun sähköpumpulla.. Tosi helppo ja kiva käyttää, itse pidin monesti toisessa rinnassa samalla kun imetin toisella.. 😊

VeraKautto
VeraKautto,
Hei kiitos kovasti vinkistä! En oo koskaan kokeillut maidonkerääjää, kun mulla ei melkein ikinä toinen rinta ns "tihku" maitoa samalla kun imetän toisesta, mutta tollaisesta en olekaan kuullut, tollaisesta alipaineella toimivasta maidonkerääjästä. On siis ilmeisesti erilainen kuin "tavallinen" maidonkerääjä? Pitääpäs katsoa jos sellaisen hankkisin ja googlata lisää! 😊 Se voisi olla hyvä apu tällä hetkellä. Mukavaa ja aurinkoista kevään odotusta sinne 😊
nouw.com/verakautto