Nopea ja helppo keskivartalotreeni kotona

*Yhteistyössä FitWood
Täällä postauksessa esittelin FitWood merkkisen treenipöydän osana olohuoneen sisustusta. Pöytä on tietenkin kaunis sisustuksessa esimerkiksi sohvapöytänä, mutta samalla myös ihan loistava väline treenaamiseen.

Tähän ensimmäiseen treenipostaukseen valitsin tarkoituksella sellaisia liikkeitä, jotka voi tehdä myös ilman pöytää. Seuraavissa postauksissa keskityn enemmän sellaisiin liikkeisiin, joissa treenipöytää pystyy hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Tämä ensimmäinen treeni on helppo ja nopea keskivartalotreeni, jonka pystyy toteuttamaan käytännössä missä ja milloin vain. Liikkeet ovat sellaisia, jotka ovat myös aloittelijalle sopivia. Nämä ovat myös yksiä omia lemppariliikkeitä. Pyrin kuitenkin siihen, etten jämähdä samoihin liikkeisiin, vaan yritän suosia monipuolisesti erilaisia liikkeitä. :)

Kesällä treenaaminen on kieltämättä jäänyt töiden yms takia vähän vähemmälle (mikä ei tietenkään ole mikään selitys!), mutta aina tällein syksyn alussa on jotenkin tosi inspiroivaa aloittaa taas uusi tsemppaus!

Pikainen keskivartalotreeni:

- 6 eri liikettä
- 4 kierrosta
- 10-20 toistoa jokaista liikettä kohden jokaisella kierroksella (oman tason mukaan).
- Jos liikkeessä tulee olla paikoillaan: pysy siinä esim. 30 sekuntia - 2 minuuttia oman jaksamisen mukaan.
Liike 1. Nouseminen ylös kolmessa eri tasossa

Nosto ylös kolmessa eri tasossa ja laskeutuminen alas.

Liike 2. jalkojen saksaus

Asetu selinmakuulle kyynerpäiden varaan. Tee jaloilla saksausta kuvan mukaisesti. Voit myös olla kokonaan selinmakuulla jos kyynerpäiden varassa oleminen tuntuu pahalta.
Liike 3. Kylkipito

Aloita nostamalla itsesi kuvan mukaiseen asentoon toisen käden varaan. Jalat voi pitää joko niin, että toinen jalka on toisen edessä tai niin, että jalat ovat päällekäin.

Vedä napa sisään ja pidä itsesi jämäkkänä. Älä päästä lantiota kääntymään taakse- tai eteenpäin. Kuvittele liikkeen tekemisen aikana, että olet ikään kuin "kahden seinän välissä". Vältä sitä, että roikotat vartaloa. Tee molemmat puolet.

Liike on helpompi jos koukistaa alemman jalan ja tuo sen lattiaan. Liikkeestä saa kevyemmän myös niin, että toinen käsi on suoran sijasta kyynernojan varassa. Jos olet suoran käden varassa, se on vähän haastavampi. Halutessaan toisen käden voi ojentaa suoraksi kohtia kattoa ja seurata katseella kättä.
Liike 4.

Asetu selinmakuulle. Pidän jalkoja aavistuksen koukussa (mulla on yliojentuvat polvet, joten olen varovainen niiden kanssa). Lähde laskemaan hitaasti jalkoja alaspäin ja nosta ylöspäin. Älä kiirehdi! Mitä alemmaksi jalat vie, sitä raskaampi liike on.
Liike 5.

Vie hallitusti yhtä aikaa oikea käsi eteen ja vasen jalka taakse. Palauta lähtöasentoon, jonka jälkeen vie hallitusti vasen käsi eteen ja oikea jalka taakse. Pyri pitämään keskivartalo tiukkana ja hallittuna. Älä kiirehdi. Keskity samalla myös siihen, että tasapaino pysyy.
Liike 6.
Tee jaloilla ympyrää kuvan mukaisesti. Tee toistoja ensin esimerkiksi vasemmalta oikealle ja sitten toistepäin, oikealta vasemmalle. Keskity siihen, että teet liikkeen hallitusti. Kädet pidän yleensä pepun alla, mutta tähänkin löytyy erilaisia tyylejä. Jaloilla voi tehdä myös pienempää ympyrää, jos alas asti meneminen tuntuu liian raskaalta.
Esimerkiksi ennen kouluun tai töihin lähtemistä ihan pikainenkin kotona tehty treeni piristää hetkessä ja saa kehon hereille! :)

Ps. Jos ootte menossa Habitare sisustusmessuille (13.–17.9.2017), käykää ihmeessä katsomassa tällaista Suomalaista kaunista muotoilua ja oikeasti järkeviä sekä laadukkaita treenivälineitä. :) FitWood löytyy osastolta 6f63.
Energistä viikonloppua kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Tiina
,
Pakko kysyä minkälaisia rintaliivejä käytät, itse myös iso rintaisena on aina mukava kuulla jos joku on hyvän mallin löytäny 😊
Elisabeth
,
Hieno pöytä, ja hauska idea yhdistää kuntoilu kotiin. Taaperon äidillä tämä on myös hyvä idea, kun välttämättä ei halua lähteä kotoa tehdääkseen treenejä. xxx E http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/
Veera
,
Hei Tiina! Oon ostanut liivejä erikoisliiviliikkeistä ja sen lisäksi esim. Sokkarilta / Stockalta jne. Mulla on aika pieni ympärysmitta, joten sekin tekee vähän haasteita löytää sopivia. Mutta mulla on esim. Fantasie, Freya, Triumph, PrimaDonna jne merkkisiä liivejä. Urheiluliiveissä mulla on mm. Triumph ja Shock AbSorber merkkisiä liivejä. 😊
Veera
,
Jep, itsekin tykkään tosta kovasti. On kaunis sisustuksessa, mutta sen lisäksi myös hyvä apu treenaamiseen. 😊 Niin totta! Ja kotona saa hyvin tehtyä kovankin treenin jos haluaa. 😊 Mukavaa iltaa sinne ja meenkin tästä kurkistamaan sun blogia. 😊
Nanne
,
Cubuksessa on myös tosi hyvä valikoima erikokoisia liivejä!
Veera
,
Okei hyvä tietää! Kiitos vinkistä! 😊