Olympus PEN E-PL9

Kirjoitin vähän aikaa sitten täällä blogin puolella, että oon ottanut käyttöön uuden kameran, Olympus PEN E-PL9 -mallin. PEN-kameroita olen itseasiassa käyttänyt jo noin kuuden vuoden ajan ja kuvannut kaikki blogini kuvat kyseisen ajan Olympuksen kameroilla, puhelimella otettuja kuvia lukuunottamatta. Ainoastaan olen päivittänyt PEN-kameran pariin kertaan uudempaan malliin. Olen täällä blogissa vuosien varrella varmasti jo moneen kertaan maininnut, että Olympuksen kameroihin olen ollut todella tyytyväinen, PEN-kamerat ovat palvelleet loistavasti kaikki nämä vuodet. Näitä olen usein myös suositellut ystävilleni ja tutuilleni, kun he ovat kysyneet vinkkiä hyvän kameran hankintaan.

Miksi PEN?

PEN-kameroissa on monia hyviä puolia. Tällainen pieni ja kevyt kamera kulkee näppärästi mukana niin arjessa kuin reissussa. Otankin kameran lähes aina mukaan, kun lähden jonnekin. Lisäksi kamerassa on monipuolisesti ominaisuuksia ja sillä saa tosi hyviä, järjestelmäkameran tasoisia kuvia aikaan. PEN-kamerat ovat helppokäyttöisiä ja sopivat aloittelijalle, mutta myös sellaiselle, joka on valokuvannut pidemmän aikaa. Näihin kameroihin on saatavilla paljon erilaisia objektiiveja eri kuvaustilanteisiin. Suuri plussa kauniista ulkonäöstä (varmasti kauneimpia kameroita mitä markkinoilta löytyy!) ja tyylikkäistä kameran lisävarusteista, joita Olympuksella on laaja valikoima. Olympus on kyllä panostanut näihin lisävarusteisiin. En ole muilla kameramerkeillä ainakaan itse huomannut näin kivannäköisiä lisävarusteita, kuten hihnoja ja kameralaukkuja. 

Tätä kameraa on saatavilla neljässä eri värissä: valkoisena, vaaleanruskeana, sinisenä ja mustana. 

​​Jos haluat kurkata kuvia, joita olen ottanut tällä uudella kameralla löydät niitä halutessasi seuraavista postauksista: täältä, täältä ja täältä.

E-PL9 järjestelmäkamerassa on myös monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia, kuten kuvien siirtäminen WiFin tai Bluetoothin avulla kamerasta suoraan puhelimeen ja kääntyvä kosketusnäyttö, minkä avulla esimerkiksi selfie kuvien ottaminen on helppoa. Kääntyvä näyttö on myös kätevä jos pitää kuvata hankalista kuvakulmista.

Toiminto, jota itse käytän lähes päivittäin on mahdollisuus siirtää kuvat kamerasta WiFin tai Bluetoothin avulla suoraan puhelimeen. Tämä onnistuu, kun lataa puhelimeen OI Share sovelluksen. Muistikortilla olevat kuvat tulevat näkyviin sovellukseen, kun painaa kohdasta "Tuo kuvia". Toiminto on kätevä myös silloin, jos haluaa jakaa kuvan nopeasti esimerkiksi reissussa ollessa. Ei tarvitse läppäriä ollenkaan, kun siirtää kuvat suoraan puhelimeen ja muokkaa halutessaan puhelimen kuvanmuokkausohjelmalla.

OI Share sovelluksen avulla voi myös kauko-ohjata kameraa puhelimen avulla. Puhelinta voi siis käyttää kameran kauko-ohjaimena esimerkiksi jos haluaa koko porukan samaan valokuvaan. Kuvaan aika usein kaukolaukaisimella niin ei tarvii pyytää ketään ottamaan kuvia. :)

Olympus PEN E-PL9 on yhteensopiva kaikkien Olympus MFT ‑objektiivien kanssa. Käytän asu- ja muotokuvauksessa 45mm F1.8 -objektiivia, mikä sumentaa taustan kivasti. Tämän objektiivin olen ostanut jo vuosia sitten, eli vaikka vaihtaisi kameramallia uudempaan, samat objektiivit käyvät kaikkiin PEN-kameroihin. 45mm F1.8 -objektiivia olen käyttänyt ylivoimaisesti eniten näiden vuosien aikana ja sitä voin suositella jos tykkää ottaa paljon esimerkiksi henkilökuvia.

Lisäksi mulla on tällä hetkellä käytössä tämän postauksen kuvissa näkyvä ns. pannukakkuobjektiivi (M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake). Se on ohut objektiivi ja sitä käytän muun muassa koti-, ruoka- ja reissukuviin. Se on kuitenkin ollut itselläni vähemmällä käytöllä. Olen ajatellut, että laajentaisin omaa kokoelmaani objektiivien suhteen.

Tämä Olympuksen kameralaukku PEN-kameroille on ihana - ja niin tyylikäs! Laukku on pehmustettu ja se on aitoa nahkaa. Laukun hihnan saa irroitettua ja se toimii myös kameran hihnana.

Tätä voi hyvin käyttää myös kaupunkilaukkuna. Tämä ei näytä lainkaan kameralaukulta vaan käy osaksi asua esimerkiksi kaupungille lähtiessä.

Kameralaukkuun mahtuu kameran rungon ja siinä kiinni olevan objektiivin lisäksi hyvin toinenkin objektiivi sekä kameran laturi, kuten kuvasta näkyy. Tai jos lähtee esimerkiksi kaupungille, laukkuun mahtuu kameran lisäksi mm. puhelin, avaimet ja lompakko. Tätä kameralaukkua on saatavilla vaaleanruskeana ja mustana. Kameralaukku on siinäkin mielessä hyvä hankinta, että kamera säilyy siistimpänä, kun sitä pitää kameralaukussa eikä pölyynny tai mee naarmuille.

Jos jollakin on uusi kamera hankinnassa, PEN-kameraa voin lämmöllä suositella. :)

Lisätietoa Olympus PEN-kameroista löydät täältä. Tarkempia tietoja tästä E-PL9 kamerasta löydät täältä.

*Yhteistyössä Olympus

Tykkää-merkinnät

Kommentit