Onnelliset vauvauutiset

Hei pitkästä aikaa! Mun edellisestä postauksesta on kulunut aivan liian pitkä aika. Olen siis tosi pahoillani! Tässä tarkemmin kuulumisia...

Meille on tulossa toinen lapsi! Ollaan tästä asiasta niin iloisia. :) En voi oikein vieläkään käsittää, että tämä on totta ja meidän perheeseen syntyy talvella vauva! Karlakin on ihan innoissaan ja kertoo usein, miten aikoo hoitaa vauvaa, silittää, ottaa syliin ja antaa vauvalle tuttia. En malta odottaa sitä hetkeä, kun Karla näkee sisaruksen ensimmäistä kertaa.

Oma oloni oli aika heikko alkuraskauden ajan, joten blogikin jäi sitten siinä kaiken keskellä kokonaan, vaikka toisin suunnittelin... Tällä hetkellä mulla on siis menossa raskauden toinen kolmannes. Täytyy sanoa, että vaikka edellisestä raskaudesta muistin, miten raskasta alkuraskaus voi olla, se olo jotenkin osasi taas yllättää. Tässä raskaudessa mulla alkoi huono olo (ainakin omasta mielestäni?) melko aikaisin. Raskausviikolla 4 mulla alkoi sellainen aika heikko ja huono olo, mikä saattoi kestää koko vuorokauden ympäri. Karlasta mulla oli alkuraskaudessa pahoinvointia lähinnä aamuisin. Onneksi pahoinvointia ei ollut ihan koko aikaa! Sain kuitenkin aika huonosti syötyä ja pelkkä kauppareissu lähikauppaan saattoi ottaa ihan yllättävän koville. :D Joinakin päivinä jaksoin ihan ihmeen hyvin, mutta yleensä illalla esimerkiksi liian pitkä lenkki tai aktiivinen päivä kostautui ja tuli aivan kauhea olo loppuillaksi. :D Tässä raskaudessa pahoinvointi helpotti aikaisemmin kuin edellisessä. Noin viikoilla 9-10 mulla oli nimittäin jo huomattavasti parempi olo. Luulen, että aivan kauhea väsymys, mikä vaivasi erityisesti noin viikoilla 4-8 johtui anemiasta (se todettiin raskausviikolla 7) ja heikotus ainakin osittain siitä, etten ehkä kuitenkaan saanut syötyä tarpeeksi. Ruokahalu palautui oikeastaan vasta viikolla 10, siihen saakka oli pakko syödä vain mitä pystyi ja milloinkin mieli teki, mutta nyt olen voinut noin parin viikon ajan ihan yllättävän hyvin. Täytyy siis nauttia tästä ajasta! Tietysti huomaan, että väsyn herkemmin kuin normaalisti jne, mutta kuitenkin olo on paljon parempi verrattuna alkuraskauteen.

Mutta siis en tietenkään halua valittaa alkuraskauden olosta, yritin itseänikin usein muistuttaa noiden viikkojen aikana siitä, että tämä kuuluu asiaan ja iloita raskaudesta omasta heikosta/huonosta olosta huolimatta. Mutta se vaan kieltämättä yllätti jälleen, miten paljon raskaus voi vaikuttaa omaan jaksamiseen ja viedä voimat joinakin päivinä ihan kokonaan. Nyt on tietysti ollut sen suhteen helpompi tilanne, että olen voinut olla kotona ja huilata kun on tarvinnut, kun en ole nyt tässä raskaudessa ollut töissä.

Ultrassa me käytiin viime viikon perjantaina. Saatiin onneksi huokaista helpotuksesta - kaikki oli hyvin ja siellä pikkuinen heilutti meille ja näytti myös peukkua! Seuraavana on sitten rakenneultra, mikä on edessä syyskuun alussa. Tässä raskaudessa on muuten tuntunut siltä, että aika on mennyt aivan hujauksessa! Ensi viikolla alkaa jo 15. raskausviikko eikä puoleen väliinkään ole enää kovin pitkä aika! Vielä ei tosiaan tiedetä, saako Karla pikkuveljen vai siskon, mutta kysytään sitä rakenneultrassa. :)

Pelkkiä vauvajuttuja ei ole siis tietenkään edessä, mutta varmasti tämä raskaus ja tietysti tuleva perheenjäsen kulkevat blogin mukana.

Mutta nyt siis uusi yritys tämän blogin jatkamisen suhteen ja edelleen pahoittelut tästä hiljaisuudesta. Toivottavasti teidän kesä on sujunut mukavissa merkeissä ja onneksi kesää on vielä hyvin jäljellä. :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Mari
,
Paljon onnea! <3 Ja hyvää kesänjatkoa!
VeraKautto
VeraKautto,
kiitos tosi paljon ja samoin 😊 <3
nouw.com/verakautto