Opiskelija-arkea

Miten opiskelija-arjesta saisi tehtyä mahdollisimman mukavaa? Itse olen miettinyt tätä kysymystä tämän syksyn aikana kun on pitänyt palata takaisin koulun penkille. Kun päiviä alkoi rytmittää luennot, tentit, deadlinet ja monien asioiden suunnittelu, kuten sivuaineen kanssa pähkäily ja opintosuunnitelman tekeminen, piti arki ns. rakentaa uudelleen. :) Ja onhan tämä yliopistoaika kuitenkin suht. pitkä vaihe elämässä (vaikka meneekin varmasti tosi nopeasti). Niimpä on enemmän kuin tärkeää, että saa rakennettua arjesta mahdollisimman mukavaa ja sujuvaa. :) Tietenkin välillä jokaisen elämään kuuluu myös epäonnistumisia ja murheita, mutta pienillä asioilla voi kuitenkin saada paljon aikaan kuten kirjoitin myös täällä postauksessa.
T'ämä syksy ei oo lähtenyt mulla kaikilta osin ihan parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin, vaikka kaikki onkin ihan hyvin. Mulla oli mm. viisaudenhampaan poisto jo muutamia viikkoja sitten, mutta oon jo kolmatta viikkoa liikuntakiellossa, koska leikkaushaava ei lähtenyt jostain syystä kunnolla parantumaan. Myöskään mun tän syksyn kurssit eivät oo olleet mistään kaikista mielenkiintoisimmasta päästä, mikä on osaltaan vaikuttanut opiskelumotivaation (mun kurssit ovat koostuneet lähinnä matikasta, kielistä ja pakollisista "tutkimuskursseista"). Odotankin siis innolla sitä, että pääsen takaisin kuntosalille ja mm. markkinointiin ja rahoitukseen liittyvät kurssit alkavat.

Tässä joitakin vähän sekalaisia kuvia koneen kätköistä :) 
(Ohje: täällä)
> (Ikean aamupalalla äidin ja Aneten kanssa). Välillä saa herkutella myös ei-gluteenittomasti!

Ps. Mun äiti on palannut takaisin blogin pariin! Hänen uusimman postauksen voi kurkata täältä.
>

Jokatapauksessa, välillä tekee varmasti ihan hyvää pysähtyä miettimään, mitkä on niitä energiaa ja hyvää mieltä tuovia asioita omassa arjessa. Listasin tähän joitakin sellaisia asioita, joista itse saan koulujuttujen keskelle "voimaa" ja energiaa. 

- Monipuolinen (ja proteiinipitoinen) aamupala, jolla päivä lähtee hyvin käyntiin.

- Jooga ja iltaisin syvävenyttely. Illalla rentoutuu tosi hyvin kun sytyttää kynttilät, kuuntelee rauhallista musiikkia ja venyttelee ihan ajan kanssa. Etenkin niska- ja hartiaseudun venytteleminen on  tosi tärkeää kun istuu pitkiä päiviä. Jooga taas energisioi kehoa aamuisin.

- Hyvät ja mielenkiintoiset kirjat ja tv-sarjat. Pimeinä syysiltoina on mukava käpertyä peiton alle ja laittaa Netflix pyörimään. Kauniina kesäiltoina ei viitsinyt jäädä sisälle, mutta nyt sen voi tehdä ihan hyvällä omalla tunnolla.

- Hyvä aamukahvi :) Pyrin välttämään kiireisiä aamuja. Herään mielummin vähän aikaisemmin ja juon kahvin kaikessa rauhassa esimerkiksi samalla blogeja selaten.

- Aikataulujen tekeminen kouluhommille ja vapaa-ajalle. Kun työ- ja vapaa-aika on selkeästi eroteltu toisistaan ei tuu sitä tuttua tunnetta, että "nytkin pitäisi olla lukemassa...".

- Perheen kanssa ajan viettäminen.

- Mökillä käyminen ja luonnon rauha.

- Kirppiksellä kiertely. Tulee aina tosi hyvä mieli jos tekee mieluisia löytöjä. Ja muutenkin se on niin mukavaa ajanvietettä! Itse käyn täällä Kuopiossa oikeastaan vain Citypörssi nimisellä kirpputorilla. Siellä tavara vaihtuu usein ja sieltä oonkin tehnyt kaikista parhaimmat löydöt. Myös palvelu on ystävällistä :)

- Valokuvaaminen (ja blogin tekeminen). Syksyn ruska tuo kauniin taustan kuviin. Tietenkin ihan luontokuvistakin saa upeita tähän aikaan vuodesta.

- Yhteinen arki poikaystävän kanssa.

- Siisti koti (siisti vaatekaappi, laatikot jne). Esimerkiksi kaappien siivoaminen voi piristää yllättävänkin paljon. Kun kaikki on järjestyksessä, helpottaa se elämää kummasti!

- Leffaillat herkkujen kera :)

- Töiden tekeminen! :) Tosin mun uusi työpaikka ei oo vielä varmistanut, mutta olisin tosi onnellinen ja kiitollinen jos pääsisin töihin tämän syksyn aikana (töihin hakeminen nyt vähän venähti mulla tänä syksynä kun oli niin paljon kaikkea muuta tekemistä ja ohjelmaa). Nyt alkusyksystä blogi on ollut mulle "työnä", mutta haluaisin ehdottomasti aloittaa blogin tekemisen ja koulun lisäksi myös ns. konkreettisessa työpaikassa.
>
- Pienet uudet hankinnat, jotka piristävät arkea. Esimerkiksi tämä uusi Moccamaster, joka onkin osoittautunut todella hyväksi hankinnaksi! Tekee tosi hyvää kahvia ja keittääkin sen vielä yllättävän nopeasti. Jos siis etsitte uutta kahvinkeitintä, voin lämmöllä suositella Moccamasteria.

- Gluteenittomien herkkujen leipominen ja uusien reseptien kokeileminen. Kesällä ei kauheesti viitsinyt hääräillä keittiössä, mutta nyt syksyllä kun ulkonakin on vähän viileämpää, kokkailee ja leipoo sisällä ihan mielellään. Tänä syksynä ollaan tehty mm. sunnuntai-brunssi siskoni kanssa. Seuuraavan kerran kun meen kotiin olisi tarkoitus pyöräyttää gluteenittomat hampurilaiset.

- Kuntosalitreenit. Toivotttavasti paranen pian ja pääsen takaisin treenien pariin.

- Rennot koti-illat ja kynttilät.

- Tällä hetkellä myös muuttoon liittyvät asiat piristävät (ja stressaavat:D). Ollaan niin iloisia kun pian  (ensi viikolla!) meillä on se kauan haaveissa ollut sauna ja pääsee miettimään uuden asunnon sisustamista!

- Edelliseen kohtaan viitaten... Saunominen vie stressiä pois ja rentouttaa!

- Uimassa käyminen. En viisinytkään liittyä vielä uimaseuraan, koska en tiedä miten mahdolliset tulevat työvuorot tulevat menemään :) Onneksi uimahallissa voi käydä uimassa matkaa/vesijuoksemassa myös ihan "omalla ajalla".

- Haaveet ja tavoitteet tuovat myös energiaa arkeen kun tietää kulkevansa päivä päivältä niitä asioita kohti, mistä unelmoi. Tietenkin on myös tärkeää osata elää hetkessä.

- Sesonkiruuat. Vielä voi kerätä metsästä esim. sieniä. Pakastimessa on tämän kesän marjoja kuten puolukkaa ja mustikkaa. Kaupassa on tällä hetkellä juureksia myynnissä hyvin edullisesti. Nyt syksyisin salaatit ovat vaihtuneet lämpöisiin keittoihin (mikä on ihanaa vaihtelua) ja kylmät juomat lämpöiseen yrttiteehen/vihreään teehen.
Mitkä asiat piristää teidän muiden arkea ja tekee siitä mukavaa? 

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä haluan toivottaa kaikille rentouttavaa iltaa! Mä liityn nyt Ollin kaveriksi pänttäämään ruotsin sanoja :D

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Kiitos ihanasta kommentistasi! Ehkä törmätään joskus koululla!! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Heidi,
Ei luultavasti törmätä, koska opiskelen Jyväskylässä 😃 mulla ei vaan oo enää kontaktiopetusta, niin kirjoitan gradua Kuopiosta käsin 😊
www.blogger.com/profile/157801268358073752
Anonyymi
,
Olipas kiva postaus! Näitä asioita on hyvä miettiä, jotta ei tule elettyä vain viikonlopusta viikonloppuun. 😊
merenhelmi,
Aa niin totta! 😊 Jep! 😊 Tsemppiä gradun tekemiseen! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Voi kiitos 😊
Ja niimpä totta! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anni Maaninka,
Ihana postaus, johon on kyllä kovin helppo samaistua, kun itsekin olen tänä syksynä aloittanut opinnot yliopistossa! 😊
www.blogger.com/profile/076596967751859407
Erika,
Hyvä postaus, hyviä vinkkejä:) Ja toivottavasti paranet pian!
www.blogger.com/profile/109649025829375666
merenhelmi,
Voi kiitos ihana Anni! <3
Mukavaa syksyä opintojen ym. pariin ja onnea vielä kerran upeasta opiskelupaikasta! 😊 Sulla on aina niin kivoja postauksia! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Voi kiitos Erika! 😊 Mukavaa viikonloppua <3
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Ihanan aito postaus. Minulle iloa tuo yllämainitut ja blogisi, vaikka luenkin sitä harvakseltaan. Hyvää mieltä täynnä.