opiskelupaikka avautui

Kirjekuori yliopistohaun tuloksista tipahti postiluukkuun ja haaveeni kävi toteen... Pääsin kauppakorkeakouluun.
<
Haluaisin jakaa tässä postauksessa oman tarinani siitä, miten päädyin kyseiseen kouluun ja tsempata samalla teitä kaikkia, ketkä haluatte opiskelemaan samaa alaa.

Itselläni reitti yliopistoon ei nimittäin mennyt ihan yksinkertaisimman kaavan kautta ja vastoinkäymisiä kuului matkaan, mutta haaveet voi toteutua, jos niihin uskoo ja niiden eteen tekee paljon töitä. Nykyään kauppikseen pääseminen on oikeasti aika vaikeaa, vaikka ei tietenkään mahdotonta. Pisterajat ovat nousseet nyt viime vuosina aika yllättävää vauhtia ja taso tuntuu kovenevan vuosi vuodelta. Jotkut ovat onnekkeita ja pääsevät jo ensimmäisellä hakukerralla sisään, mutta on myös todella paljon niitä, jotka hakevat monena vuonna peräkkäin. Jos haaveilee jostain tietystä alasta, ei kuitenkaan missään nimessä kannata jättää yrittämättä tai heittää hanskoja tiskiin, vaikka ei pääsisi sisään esim. ekalla tai tokalla kerralla. Itse pääsin toisella kerralla (kun yritin tosissani) ja nyt olen tosi iloinen siitä, että olen tehnyt sen työn, mitä opiskelupaikan saaminen minulta vaati.

En ole koskaan ollut mikään kympin oppilas, eikä opiskelu ennen kouluun hakemista ole ollut itselläni tärkeimpien asioiden joukossa. Olen aina tykännyt harrastaa paljon (mm. käydä tanssitunneilla, harrastaa kilpauintia, valokuvata) ja tehdä töitä. Olin esimerkiksi lukioaikana lähes joka päivä töissä. En motivoitunut opiskelusta ylä-asteella tai lukioaikana todennäköisesti siitä syystä, etten vielä silloin tiennyt ihan tarkalleen, mitä haluan opiskella lukion jälkeen. Toisin sanoen minulla ei ollut päämäärää tai "selkeää syytä opiskella". Jos olisin tiennyt silloin, mitä opiskelupaikkaa tavoittelen, olisin varmasti tsempannut lukemiseen (ja matematiikkaan) ihan täysillä jo siinä vaiheessa. Vasta noin 19-vuotiaana olin ihan varma siitä, mikä on se oma juttuni. Haluan siis sanoa, että vaikka lukemiseen ei olisikaan panostanut lukiossa, voi kuitenkin olla mahdollista päästä opiskelemaan minne korkeakouluun ikinä haluaakaan. Toki se voi teettää jossain tapauksissa enemmän töitä (esim. lääkiksen suhteen), mutta se ei ole mahdotonta.

Hyvät eväät kauppakorkeaan hakemiseen ja avoimessa opiskelemiseen sain Alkio-opistosta, jossa opiskelin kauppatieteiden linjalla. Sitä paikkaa voin lämpimästi suositella. Alkio-lukuvuoden jälkeen hain ensimmäistä kertaa ihan täysillä ja jäin pääsykokeessa ensimmäiselle varasijalle. Se tietenkin harmitti silloin. Olin tehnyt kovan työn kun valmistauduin pääsykokeisiin ja jäin todella lähelle! Silloin päätin, että en anna periksi ja teen töitä niin paljon, että paikka todella avautuu minulle ja pääsen opiskelemaan unelmieni alaa.

Vuosi sitten en siis päässyt kouluun. Niimpä jatkoin avoimessa opiskelua. Se on oikeasti tosi hyvä vaihtoehto (ja väylä päästä yliopistoon!), koska avoimen kursseja tehdessä saa ikään kuin pehmeän laskun yliopisto-opiskeluun. Nyt tulevana syksynä kun aloitan koulussa, saan kaikki avoimessa tekemäni kurssit hyväksiluettua. Tällä hetkellä mulla on päälle ensimmäisen vuoden opinnot valmiina.

Tänä keväänä hain uudelleen ja tässä sitä ollaan. Vastaanotin hetki sitten opiskelupaikan ja olen yhtä hymyä tällä hetkellä. Tämä tyttö aloittaa siis tulevana syksynä Kuopiossa. Olen niin kiitollinen, että pääsin juuri kyseisen kaupungin yliopistoon, mikä oli minulla haussa ykkösvaihtoehtona. Ja en voi edes sanoin kuvailla tätä tunnetilaa tällä hetkellä, niin onnellinen olen!

Tsemppiä siis ihan jokaiselle, joka hakee opiskelemaan kauppatieteitä. Älkää antako periksi! Haaveilla on tapana toteutua kun uskoo niiden toteutumiseen.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Paljon onnea opiskelupaikastasi! Muihin yhtyen, oot todellaki paikkasi ansainnut:)<3 itse hain kans tänä vuonna, mutta jäin ilman opiskelupaikkaa ja sen vuoksi halusinki kysyä sulta neuvoa, että mitä suosittelet että kannattaisi lukea avoimessa? Itse oon siis helsingistä ja suunnitelmat aloittaa siellä päin avoimessa, mutta vaikeutena on nyt päättää mitä olisi järkevintä lukea pääsykoetta ajatellen. Taloustieteen perusteet oon bongannu kursseista, mutta muuta en ole vielä osannut valita... Vaikeutena myös se, että teen töitä samalla... Mutta jos sulla on antaa mitään viisaita sanoja kokeneena nii mielellään ottaisin neuvoja vastaan 😊 vielä kerran sulle onnea opiskelupaikasta, oon hurjan onnellinen sun puolesta!
merenhelmi,
Hei ja todella paljon kiitoksia kauniista sanoistasi. Mä toivon todella paljon, että pääset ensi vuonna opiskelemaan! <3 Kirjoitit muuten ihanan ystävällisesti ja ilahdutit tätä perjantaita, kiitos myös siitä!

Ja tohon kysymykseen... 😊 Mun mielestä kannattaa tehdä ensin ne perusopinnot. Perusopinnoissa on laskentatoimen, rahoituksen, markkinoinnin ja johtamisen, liiketoiminnan ja yrittäjyyden, sekä kansantalouden kurssit (tai ainakin noi on Itä-Suomen yliopiston avoimessa). En muista nyt ihan tarkalleen, että oliko tossa kaikki, mutta kun katsoo sen perusopintokokonaisuuden, niin se ainakin mun mielestä tukee eniten niitä pääsykoekirjojen asioita. 😊 Jos käy ne perusopinnot, sen jälkeen pääsykoekirjoissa olevat asiat voivat tuntua paljon selkeämmiltä, yksinkertaisimmilta ja helpommilta. Mulla ainakin kansantalous avautu huomattavasti helpommin sen jälkeen kun olin käynyt kansantalouden kurssin avoimessa, se kannattaa ehdottomasti ottaa! Mutta mitä vaan haluat kysyä noihin avoimen opintoihin liittyen, niin yritän vastata parhaani mukaan! Ne perusopinnot auttoivat mielestäni paremmin avaamaan niitä pääsykoekirjan asioita kuin esimerkiksi markkinoinnin tai johtamisen aineopinnot.

Ihanaa viikonloppua ja tsemppiä todella paljon<3<3
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Ihanaa Veera ja Paljon, paljon Onnea! <3 Sait omalla esimerkilläsi Minut luottamaan siihen, että pystyn toteuttamaan joskus ylivoimaisilta tuntuvat haaveeni, kunhan annan itselleni aikaa ja teen haaveideni eteen vielä enemmän töitä. Kiitos! 😊
Anonyymi
,
Tosi paljon onnea opiskelupaikasta! Toisen ilo opiskelupaikan saamisesta tuo aina omat muistot mieleen siitä, kun sai tietää tulleensa hyväksytyksi omaan ykköshakukohteeseen. Itselläni alkaa nyt viides vuosi kauppakorkeassa, mutta vieläkin muistan tuon sykähdyttävän tunteen 😊
merenhelmi,
Ihan mahtavaa kuulla! <3 Kiitos todella paljon! Haaveesi käy varmasti toteen kun uskot siihen <3 Ihanaa kesää ja kaikkea hyvää! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Voi miten kauniisti kirjoitettu kommentti, kiitos todella paljon <3 Sen hetken muistaa varmasti aina! Kun mä menin opintopolkuun katsomaan olisiko mun tulokset vahingossa tulleet (niiden piti tulla vasta seuraavana päivänä), mun syke nousi oikeesti pilviin kun huomasin, että siellähän ne näkyy... 😃 Aluksi olin ihan paniikissa, mutta kun katsoin tarkemmin miten kävi, voi sitä helpottunutta olotilaa kun tajusi, ettei tarvitse enää tehdä töitä opiskelupaikan saamisen eteen... Mutta menihän siinä hetki ennen kuin edes oikeasti ymmärsi, että se on todella totta! 😊

Mukavaa kesää sinulle ja kiva kun laitoit kommenttia 😊 Tsemppiä viimeiseen opiskeluvuoteen! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Hassua, että mullakin kävi ihan sama juttu! Tulosten oli määrä tulla vasta seuraavana päivänä, mutta jostain syystä lista valituista oli jo päivää aiemmin netissä. Ensimmäiset viisi minuuttia sitä tunsi vain epäuskoista hysteriaa, ennenkö uskoi valintakoetuloksen... 😃 On muuten tosi kiva kun jaksat vastata kommentteihin näinkin pitkästi. Luen blogeja melkein päivittäin, mutta kommentoin tosi laiskasti (ehkä kerran kahdessa vuodessa) 😃

Rentouttavaa loppukesää ja unohtumattomia opiskeluvuosia! 😊
Konkistadori,
täällä Helsingissä aloitan, kolmen vuoden psykoterapiaopinnot edessä eli vähän erilainen opiskeluelämä alkaa (ja alan työt heti sen mukana) 😊
www.blogger.com/profile/128176742311967561
Katri
,
Hei, olen seurannut blogiasi ja haluaisin esittää lisäkysymyksiä liittyen Itä-Suomen yliopiston avoimen linjan opintoihin. Suorititko kaikki kurssit verkossa tai kävitkö paikanpäällä luennoilla? Missä ajassa suoritit opintopisteesi avoimessa? Olen itse haaveillut kauppatieteistä ja ajattelin hakea avoimen väylän kautta, sillä olen suorittanut amk:ssa liiketalouden opintoja. Vaikuttiko sinulla hakiessa opintojen keskiarvo? Olen ajatellut suorittavani yhtäaikaisesti tämän hetkisten farmasian opintojeni kanssa 30 op kauppatieteitä avoimen kautta ja haluaisin saada perspektiiviä kurssien kuormitukseen.
merenhelmi
,
Hei Katri! Toki voi kysyä 😊 Osan kursseista suoritin kansanopistossa Alkio-opistolla opetuksen kanssa (http://www.alkio.fi). Loput kursseista suoritin sitten itsenäisesti verkko-opintoina. Ne mitä suoritin Alkio-opiston jälkeen, en käynyt luennoilla ollenkaan, eikä niihin itseasiassa järjestetty luentoja ollenkaan... Alkio-opistolla me tehtiin perusopinnot yhden syksyn aikana (oiskohan ollut jotain 30-40 op, en muista nyt yhtään) ja sitten ne loput noin 40 op tein itsenäisesti pikkuhiljaa syksyn, talven ja kevään aikana. Eli jos nyt näin summaa yhteen niin 80 opintopisteeseen meni yhteensä noin vuosi, jos ei siis oteta huomioon taukoja kun luin pääsykokeeseen, kesälomia yms. Keski-arvo vaikuttaa ja jotta pystyy hakemaan väylän kautta, pitää olla tarpeeksi hyvä keski-arvo. En muista yhtään, mitä se oli ihan tarkalleen silloin kun hain, mutta kannattaa tarkistaa, mikä vaatimus keskiarvoon on tänä vuonna 😊 Mutta mun mielestä avoimen kurssit oli tosi, tosi työläitä ainakin kauppatieteissä, että niihin kannattaa varata aikaa! 😊 Oon nyt opiskellut vuoden yliopiston kirjoilla, eikä kurssit tunnu lähellekään niin työläiltä kuin avoimessa, vaikka niissä periaatteessa pitäisi olla sama työmäärä, opiskeleeko sitten avoimessa vai yliopiston kirjoilla. Ja suurin osa kursseista oli avoimessa englanniksi, mikä ainakin itselläni hidasti kurssien tekemistä aika paljon. Mutta ei se mikään mahdoton tehtävä oo, vaikka tekemistä siinä kieltämättä onkin tosi paljon. Tsemppiä hakuun ja mukavaa loppukesää!