opiskelupaikka avautui

Kirjekuori yliopistohaun tuloksista tipahti postiluukkuun ja haaveeni kävi toteen... Pääsin kauppakorkeakouluun.
<
Haluaisin jakaa tässä postauksessa oman tarinani siitä, miten päädyin kyseiseen kouluun ja tsempata samalla teitä kaikkia, ketkä haluatte opiskelemaan samaa alaa.

Itselläni reitti yliopistoon ei nimittäin mennyt ihan yksinkertaisimman kaavan kautta ja vastoinkäymisiä kuului matkaan, mutta haaveet voi toteutua, jos niihin uskoo ja niiden eteen tekee paljon töitä. Nykyään kauppikseen pääseminen on oikeasti aika vaikeaa, vaikka ei tietenkään mahdotonta. Pisterajat ovat nousseet nyt viime vuosina aika yllättävää vauhtia ja taso tuntuu kovenevan vuosi vuodelta. Jotkut ovat onnekkeita ja pääsevät jo ensimmäisellä hakukerralla sisään, mutta on myös todella paljon niitä, jotka hakevat monena vuonna peräkkäin. Jos haaveilee jostain tietystä alasta, ei kuitenkaan missään nimessä kannata jättää yrittämättä tai heittää hanskoja tiskiin, vaikka ei pääsisi sisään esim. ekalla tai tokalla kerralla. Itse pääsin toisella kerralla (kun yritin tosissani) ja nyt olen tosi iloinen siitä, että olen tehnyt sen työn, mitä opiskelupaikan saaminen minulta vaati.

En ole koskaan ollut mikään kympin oppilas, eikä opiskelu ennen kouluun hakemista ole ollut itselläni tärkeimpien asioiden joukossa. Olen aina tykännyt harrastaa paljon (mm. käydä tanssitunneilla, harrastaa kilpauintia, valokuvata) ja tehdä töitä. Olin esimerkiksi lukioaikana lähes joka päivä töissä. En motivoitunut opiskelusta ylä-asteella tai lukioaikana todennäköisesti siitä syystä, etten vielä silloin tiennyt ihan tarkalleen, mitä haluan opiskella lukion jälkeen. Toisin sanoen minulla ei ollut päämäärää tai "selkeää syytä opiskella". Jos olisin tiennyt silloin, mitä opiskelupaikkaa tavoittelen, olisin varmasti tsempannut lukemiseen (ja matematiikkaan) ihan täysillä jo siinä vaiheessa. Vasta noin 19-vuotiaana olin ihan varma siitä, mikä on se oma juttuni. Haluan siis sanoa, että vaikka lukemiseen ei olisikaan panostanut lukiossa, voi kuitenkin olla mahdollista päästä opiskelemaan minne korkeakouluun ikinä haluaakaan. Toki se voi teettää jossain tapauksissa enemmän töitä (esim. lääkiksen suhteen), mutta se ei ole mahdotonta.

Hyvät eväät kauppakorkeaan hakemiseen ja avoimessa opiskelemiseen sain Alkio-opistosta, jossa opiskelin kauppatieteiden linjalla. Sitä paikkaa voin lämpimästi suositella. Alkio-lukuvuoden jälkeen hain ensimmäistä kertaa ihan täysillä ja jäin pääsykokeessa ensimmäiselle varasijalle. Se tietenkin harmitti silloin. Olin tehnyt kovan työn kun valmistauduin pääsykokeisiin ja jäin todella lähelle! Silloin päätin, että en anna periksi ja teen töitä niin paljon, että paikka todella avautuu minulle ja pääsen opiskelemaan unelmieni alaa.

Vuosi sitten en siis päässyt kouluun. Niimpä jatkoin avoimessa opiskelua. Se on oikeasti tosi hyvä vaihtoehto (ja väylä päästä yliopistoon!), koska avoimen kursseja tehdessä saa ikään kuin pehmeän laskun yliopisto-opiskeluun. Nyt tulevana syksynä kun aloitan koulussa, saan kaikki avoimessa tekemäni kurssit hyväksiluettua. Tällä hetkellä mulla on päälle ensimmäisen vuoden opinnot valmiina.

Tänä keväänä hain uudelleen ja tässä sitä ollaan. Vastaanotin hetki sitten opiskelupaikan ja olen yhtä hymyä tällä hetkellä. Tämä tyttö aloittaa siis tulevana syksynä Kuopiossa. Olen niin kiitollinen, että pääsin juuri kyseisen kaupungin yliopistoon, mikä oli minulla haussa ykkösvaihtoehtona. Ja en voi edes sanoin kuvailla tätä tunnetilaa tällä hetkellä, niin onnellinen olen!

Tsemppiä siis ihan jokaiselle, joka hakee opiskelemaan kauppatieteitä. Älkää antako periksi! Haaveilla on tapana toteutua kun uskoo niiden toteutumiseen.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Katri
,
Hei, olen seurannut blogiasi ja haluaisin esittää lisäkysymyksiä liittyen Itä-Suomen yliopiston avoimen linjan opintoihin. Suorititko kaikki kurssit verkossa tai kävitkö paikanpäällä luennoilla? Missä ajassa suoritit opintopisteesi avoimessa? Olen itse haaveillut kauppatieteistä ja ajattelin hakea avoimen väylän kautta, sillä olen suorittanut amk:ssa liiketalouden opintoja. Vaikuttiko sinulla hakiessa opintojen keskiarvo? Olen ajatellut suorittavani yhtäaikaisesti tämän hetkisten farmasian opintojeni kanssa 30 op kauppatieteitä avoimen kautta ja haluaisin saada perspektiiviä kurssien kuormitukseen.
merenhelmi
,
Hei Katri! Toki voi kysyä 😊 Osan kursseista suoritin kansanopistossa Alkio-opistolla opetuksen kanssa (http://www.alkio.fi). Loput kursseista suoritin sitten itsenäisesti verkko-opintoina. Ne mitä suoritin Alkio-opiston jälkeen, en käynyt luennoilla ollenkaan, eikä niihin itseasiassa järjestetty luentoja ollenkaan... Alkio-opistolla me tehtiin perusopinnot yhden syksyn aikana (oiskohan ollut jotain 30-40 op, en muista nyt yhtään) ja sitten ne loput noin 40 op tein itsenäisesti pikkuhiljaa syksyn, talven ja kevään aikana. Eli jos nyt näin summaa yhteen niin 80 opintopisteeseen meni yhteensä noin vuosi, jos ei siis oteta huomioon taukoja kun luin pääsykokeeseen, kesälomia yms. Keski-arvo vaikuttaa ja jotta pystyy hakemaan väylän kautta, pitää olla tarpeeksi hyvä keski-arvo. En muista yhtään, mitä se oli ihan tarkalleen silloin kun hain, mutta kannattaa tarkistaa, mikä vaatimus keskiarvoon on tänä vuonna 😊 Mutta mun mielestä avoimen kurssit oli tosi, tosi työläitä ainakin kauppatieteissä, että niihin kannattaa varata aikaa! 😊 Oon nyt opiskellut vuoden yliopiston kirjoilla, eikä kurssit tunnu lähellekään niin työläiltä kuin avoimessa, vaikka niissä periaatteessa pitäisi olla sama työmäärä, opiskeleeko sitten avoimessa vai yliopiston kirjoilla. Ja suurin osa kursseista oli avoimessa englanniksi, mikä ainakin itselläni hidasti kurssien tekemistä aika paljon. Mutta ei se mikään mahdoton tehtävä oo, vaikka tekemistä siinä kieltämättä onkin tosi paljon. Tsemppiä hakuun ja mukavaa loppukesää!
merenhelmi
IP: 82.99.3.229