opiskelutavoitteista tälle vuodelle

Kaunista huomenta kaikille!

Lupasin tossa muutama päivä sitten kirjoitella vähän opiskelutavoitteista ja olen juuri Understanding Leadership -kirjan parissa tekemässä yhtä kurssia, joten ehkä tässä välissä voisin hiukan kertoilla aiheesta. Kuten moni varmaan muistaakin, mulla kävi viime vuonna lievästi sanottuna vähän huono tuuri pääsykokeen kanssa. Jäin loppujen lopuksi ensimmäiselle varasijalle, niin lähelle, niin kauaksi. Vaikka se silloin harmitti, oli kuitenkin mentävä eteenpäin.

Nyt on taas tammikuu ja minun oli pohdittava haenko pääsykokeen, avoimen väylän vai molempien kautta. Tällä hetkellä olen tehnyt avoimeen yliopistoon lähemmäksi 50 opintopistettä kauppatieteistä, jotka saan hyväksiluettua kun pääsen yliopistoon kirjoille. Tämän vuoden huhtikuussa (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan) minulla pitäisi olla noin 90 opintopistettä kasassa. Olin jo ennen viime vuoden pääsykoekevättä suorittanut kauppakorkean perusopinnot avoimen yliopiston kursseina, joten tuntui luontevalta jatkaa avoimen yliopiston kursseja. Nyt on siis sellainen tilanne, että haen tänä keväänä avoimen väylän kautta. Kurssini tulee olla valmiina huhtikuussa ja sen jälkeen katson, luenko vielä varmuuden vuoksi pääsykokeeseen. Mutta tosiaan periaatteessa mulle olisi ollut ihan sama, olisinko ollut tämän vuoden yliopiston kirjoilla vai opiskellut itsenäisesti, kuten nyt tein. Opintopistemääräni olisi nimittäin molemmissa tapauksissa ihan sama tämän vuoden kesäkuussa, eli "ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen". Poikaystäväni aloitti viime syksynä kauppakorkeakoulussa ja me ollaan tehty joitakin samoja kursseja, hän yliopistossa, mä itsenäisesti avoimessa. Tämän kevään lopussa meillä molemmilla on aikalailla sama opintopistemäärä kasassa. Jos aloitan yliopiston kirjoilla ensi syksynä, voin periaatteessa suoraan hypätä 2. vuodelle.
Jokatapauksessa avoimen väylän kautta otetaan Kuopioon tietääkseni tänä vuonna 10 ja oppilaat pääsevät ensisijaisesti opintopistemäärän perusteella. Mietin asian niin, että jos olisin taas alkanut lukemaan pääsykokeisiin ja en olisi jostain syystä päässytkään pääsykokeen kautta tänä vuonna, minulla olisi mennyt puoli vuotta ihan ”hukkaan”. Nyt kun teen avoimen yliopiston kursseja, pääsen kaiken aikaa opinnoissani eteenpäin.

Mutta siis tämä on helpottavaa, koska tiedän, että tulen pääsemään yliopistoon joko tänä vuonna, viimeistään ensi keväänä avoimen väylän kautta.

Näillä siis mennään. Jos huhtikuun lopussa mulla on valmiina 90 opintopistettä, oon jo vahvoilla. Aluksi vähän jännitin, että miten mun käy englanninkielisten kurssien kanssa. Mutta eilen aloitin taas yhtä kurssia ja totesin, että turhaaan stressasin... Ei nämä kurssit ole mitään mahdottomia!
Avoimessa yliopistossa on vaan sellainen miinus, että joutuu maksamaan kursseista, mutta ei ne loppujen lopuksi nyt kauhean kalliiksi tule. Niin ja ei saa opintotukea. Mutta muuten näen avoimessa opiskelun ainoastaan ihan loistavana vaihtoehtoja, etenkin jos tykkää itsenäisestä opiskelusta. Mä opin jotenkin paljon paremmin jos luen ja harjoittelen itsenäisesti, luennoilla istumisen sijasta. Nyt voin myös suunnitella omat aikataulut niin opiskelun, liikunnan kuin töidenkin suhteen, joka sopii minulle paremmin kuin hyvin.

Nyt jatkan taas opiskelua, kohta mennään syömään ja otetaan ehkä asukuvat matkalla! On niin kaunis auringonpaiste...

 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

tiia
tiia,
Hei, kiva kun vastasit, ja vieläpä näin pitkästi. Tottakai suölakin on muutakin elämää kuin blogi ja joskus on kiireistä yms, mutta kun oon niin liekeissä aina näistä opiskelupostauksista, saa motivaatio puuskahduksen ainakin mussa esiin, hieman laiska kun olen :d ja tosiaan asun kaustisella, että täältä on sinne kuitenkin matkaa. Kiitos kuitenkin tarjouksesta, olisi kyllä hienoa rupatella lempibloggaajani kanssa joskus ihan face to face 😊 mutta ei siis hätää, kiitos kun vaivauduit kuitenkin vastailemaan !
merenhelmi
merenhelmi,
Moikka Tiia ja oikeesti tosi kivaa kun laitoit kommenttia! En itsekään oikein ymmärrä, miten viime viikko oli yhtä kiirettä, mutta onneksi nyt on vähän rauhoittunut 😊 Mutta aivan ihana kuulla, että opiskelupostaukset motivoivat, pidän sen mielessä! 😊

Aivan ihanaa ja energistä viikkoa sinulle 😊
merenhelmi.indiedays.com
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229