opiskelutavoitteista tälle vuodelle

Kaunista huomenta kaikille!

Lupasin tossa muutama päivä sitten kirjoitella vähän opiskelutavoitteista ja olen juuri Understanding Leadership -kirjan parissa tekemässä yhtä kurssia, joten ehkä tässä välissä voisin hiukan kertoilla aiheesta. Kuten moni varmaan muistaakin, mulla kävi viime vuonna lievästi sanottuna vähän huono tuuri pääsykokeen kanssa. Jäin loppujen lopuksi ensimmäiselle varasijalle, niin lähelle, niin kauaksi. Vaikka se silloin harmitti, oli kuitenkin mentävä eteenpäin.

Nyt on taas tammikuu ja minun oli pohdittava haenko pääsykokeen, avoimen väylän vai molempien kautta. Tällä hetkellä olen tehnyt avoimeen yliopistoon lähemmäksi 50 opintopistettä kauppatieteistä, jotka saan hyväksiluettua kun pääsen yliopistoon kirjoille. Tämän vuoden huhtikuussa (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan) minulla pitäisi olla noin 90 opintopistettä kasassa. Olin jo ennen viime vuoden pääsykoekevättä suorittanut kauppakorkean perusopinnot avoimen yliopiston kursseina, joten tuntui luontevalta jatkaa avoimen yliopiston kursseja. Nyt on siis sellainen tilanne, että haen tänä keväänä avoimen väylän kautta. Kurssini tulee olla valmiina huhtikuussa ja sen jälkeen katson, luenko vielä varmuuden vuoksi pääsykokeeseen. Mutta tosiaan periaatteessa mulle olisi ollut ihan sama, olisinko ollut tämän vuoden yliopiston kirjoilla vai opiskellut itsenäisesti, kuten nyt tein. Opintopistemääräni olisi nimittäin molemmissa tapauksissa ihan sama tämän vuoden kesäkuussa, eli "ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen". Poikaystäväni aloitti viime syksynä kauppakorkeakoulussa ja me ollaan tehty joitakin samoja kursseja, hän yliopistossa, mä itsenäisesti avoimessa. Tämän kevään lopussa meillä molemmilla on aikalailla sama opintopistemäärä kasassa. Jos aloitan yliopiston kirjoilla ensi syksynä, voin periaatteessa suoraan hypätä 2. vuodelle.
Jokatapauksessa avoimen väylän kautta otetaan Kuopioon tietääkseni tänä vuonna 10 ja oppilaat pääsevät ensisijaisesti opintopistemäärän perusteella. Mietin asian niin, että jos olisin taas alkanut lukemaan pääsykokeisiin ja en olisi jostain syystä päässytkään pääsykokeen kautta tänä vuonna, minulla olisi mennyt puoli vuotta ihan ”hukkaan”. Nyt kun teen avoimen yliopiston kursseja, pääsen kaiken aikaa opinnoissani eteenpäin.

Mutta siis tämä on helpottavaa, koska tiedän, että tulen pääsemään yliopistoon joko tänä vuonna, viimeistään ensi keväänä avoimen väylän kautta.

Näillä siis mennään. Jos huhtikuun lopussa mulla on valmiina 90 opintopistettä, oon jo vahvoilla. Aluksi vähän jännitin, että miten mun käy englanninkielisten kurssien kanssa. Mutta eilen aloitin taas yhtä kurssia ja totesin, että turhaaan stressasin... Ei nämä kurssit ole mitään mahdottomia!
Avoimessa yliopistossa on vaan sellainen miinus, että joutuu maksamaan kursseista, mutta ei ne loppujen lopuksi nyt kauhean kalliiksi tule. Niin ja ei saa opintotukea. Mutta muuten näen avoimessa opiskelun ainoastaan ihan loistavana vaihtoehtoja, etenkin jos tykkää itsenäisestä opiskelusta. Mä opin jotenkin paljon paremmin jos luen ja harjoittelen itsenäisesti, luennoilla istumisen sijasta. Nyt voin myös suunnitella omat aikataulut niin opiskelun, liikunnan kuin töidenkin suhteen, joka sopii minulle paremmin kuin hyvin.

Nyt jatkan taas opiskelua, kohta mennään syömään ja otetaan ehkä asukuvat matkalla! On niin kaunis auringonpaiste...

 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Heippa Emma!

Oi sinulla onkin opiskelupaikka jo todella lähellä! Tsemppiä viimeiseen rutistukseen ja kaikki haaveet on toteutettavissa kuten kirjoitit <3 Olen niin samoilla linjoilla kanssasi avoimen väylän suhteen.

Ja ihanaa reissua sinulle sitten kun lähdet. Toi oli mun ensimmäinen kerta Lontoossa, mutta ei jäänyt viimeiseksi. Ootko jo suunnitellut, että mitä haluaisit tehdä lomalla? 😊


Mukavaa päivänjatkoa ja energistä viikkoa!
merenhelmi.indiedays.com
tessa
,
Ihailen suuresti tarmoasi ja pitkäjänteisyyttäsi opiskelujen suhteen. Itse pitäisi alkaa lukea pääsykokeisiin, mutta vielä on hieman epäselvää, mikä on se oma juttu.Stressaa kun pitäisi kuitenkin päästä jonnekin opiskelemaan ja suuri luku-urakka edessä. Toivottavasti motivaationi tästä kasvaa.. Blogistasi tosin saan aina mukavasti tsemppiä lukemiseen. 😊
Ida
,
Moikka!

Olen aina pitänyt opiskelusta ja jo ala-asteella haaveenani oli yliopistoon pääsy. Lukion jälkeen päädyin kuitenkin pitämään pari välivuotta töitä tehden, jolloin kuitenkin valitettavasti laiskistuin, eikä yliopistoon haku tullut enää kuuloonkaan. Päädyin ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta. Ensimmäisen vuoden aikana opiskelumotivaationi kuitenkin jälleen kohosi ja luinkin ensimmäisen vuoden aikana myös kauppiksen pääsykokeeseen. Harmikseni jäin vain yhden pisteen päähän eräästä hakukohteesta. En kuitenkaan lannistunut tästä, vaan päätin, että kun valmistun ammattikorkeasta, niin haen suoraan maisterivaiheeseen suorittamaan kauppatieteiden opintoja. Olen kyllä oppinut, että mitään ei saa täysin ilmaiseksi, vaan haaveiden eteen on tehtävä töitä! Sitä onnenpäivää odotellessa, kun vihdoinkin haaveeni yliopistoon pääsystä käy toteen 😊 Positiivisesta elämänasenteestasi saa paljon voimaa ja motivaatiota puurtaa itsekin, kiitos siis siitä.
emmi
,
Hei. Mulla ois yks toivepostaus. koska oot (ainakin lukemani perusteella) tosi hyvin perillä terveellisistä elämäntavoista ja fiksuista valinnoista keittiön puolella, niin olisiko mahdollista saada sun näkökulmaa teelaatuihin. Pääsin viimein kahvista eroon, ja päätin että tästä lähin juon mielummin teetä kuin kahvia, mutta kuitenkin olisin kiinnostunut niistä terveysvaikutuksista. tokihan netti on jo pullollaan kaikenlaisia mielipiteitä yms yms. mutta keskustelupalstojen väittelyt on vähän sekavia, nii mitä mieltä sä oot. mikä tee on terveellistä ja hyvää, mikä ero valkoisella ja vihreällä jne jne 😊
merenhelmi,
Hei Tiia ja anteeksi nyt ihan kauheasti viivästynyt vastaus. Haluan aina ajan kanssa ja ihan rauhassa paneutua näihin kommentteihin, enkä vastata kiireellä. Ihanaa nyt lukea ihan ajan kanssa teidän laittamat viestit ja keskittyä vastaamaan jokaiseen. Viikko oli kieltämättä yhtä kiirettä, mutta tänään jätän opiskelut ja muut hommat taka-alalle ja keskityn blogiin, vaikka tottakai näihin kommentteihin tulisi aina vastata niin pian kuin mahdollista. Mutta ihan mahtavaa kuulla, että olet tota mieltä. <3 Blogia on niin mukava tehdä, sellainen asia, jossa ei tule ikinä valmiiksi vaan aina voi kehittyä. Mutta tosiaan, pahoittelut nyt vielä kerran! Jos asut Kuopiossa tai Jyväskylässä tarjoan sinulle kahvit kahvilassa? Itse käyn aika usein myös Jyväskylässä kun kuitenkin perheeni asuu siinä lähettyvillä.

Tää on mun ensimmäinen kerta kun haen avoimen väylän kautta, eikä kukaan oikein pysty sanomaan, että mihin se raja asettuu tänä vuonna. Kouluun pääseminen on vaikeutunut vuosi vuodelta, ainakin kauppatieteisiin. Viime vuonna se viimeinen, joka oli päässyt väylän kautta, oli tehnyt opintopisteitä 72. Mutta tosiaan jos käy niin, etten pääse väylän kautta tänä vuonna, jatkan avoimessa vielä yhden vuoden. Että toisaalta on ihan rauhallinen mieli kouluun hakemisen suhteen. Tietää, että jossain vaiheessa on väkisinkin se määrä opintopisteitä millä pääsee 😃

Ja se on kyllä totta, että onhan tää tosi yksinäistä. Toisaalta mua helpottaa se kun poikaystävä opiskelee myös kauppatieteitä ja hänen kanssaan voin jutella näistä kursseista ja ylipäätään opiskelusta, mutta ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin. Olisi mukavaa jos olisi opetusta näihin kursseihin niin tulisi edes välillä lähdettyä luennoille ja tavattua muitakin opiskelijoita, jotka ovat samassa tilanteessa.

Ihan rehellisesti sanottuna en oo miettinyt kyseistä asiaa. Ehkä se joskus harvoin on käynyt mielessä, että mitäs jos tämä ei olekaan minua varten. Mutta toisaalta, kauppis on ollut haaveeni jo ihan pi
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Hei Tessa! Kannattaa rauhassa miettiä, mikä on se oma juttu. Kun on varma siitä mitä haluaa, motivaatio tulee ihan itsestään. Tsemppiä, kaikki selkeytyy ja selviää! Niin ja kiitos kovasti kauniista sanoistasi. Ihana kuulla, että blogi antaa voimaa ja energiää kyseisen asian tiimoilta.
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Emmi!
Kiitos kovasti postaustoiveestasi. Täytyisi itse ottaa aiheesta vielä vähän enemmän lisätietoa, mutta itse juon eniten vihreää teetä irtona ja luomuna ja en juo ollenkaan mustaa teetä. Mutta kiitos, laitan idean muistiin! 😊 <3
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Iida ja suuret pahoittelut nyt viivästyneestä vastauksesta. Koko viikko oli niin kiireistä, ettei oo tosikaan. Arkeen palaaminen tulikin aika yllätyksenä kun oli lomaillut perheen luona muutaman viikon ja tehnyt Lontoon matkan. Mutta tosiaan, tässä sitä nyt ollaan teidän viestien parissa vihdoin ja viimein.

Kiitos kun jaoit oman kokemuksesi. Itse olen taas pienestä saakka vannonut, että en ikinä käy lukiota, saati lähde heti lukion jälkeen samantien opiskelemaan, mutta never say never 😃 Toisaalta muuten kun mietin tota sun tilannetta niin voi olla, että muutaman työvuoden jälkeen opiskeluinnostus oli ihan toista luokkaa kuin jos olisi lähtenyt heti lukiosta suoraan opiskelemaan. Itse tein paljon töitä lukioaikana ja juuri töissä käyminen oli se asia, mikä nosti oman opiskelumotivaation. Töissä ollessa tuli nimittäin huomattua, että kaupallinen ala on se oma juttu (olin Citymarketissa töissä) ja varmistuin siitä, mitä haluan lähteä opiskelemaan. Monet ystävät ovat lukion jälkeen olleet työelämässä ja sitten lähteneet ihan uudella innostuksella opiskelemaan kun ovat huomanneet, että mikä on se oma juttu <3 Mutta tottakai, näitä tilanteita on niin monia ja jokaisella se oma elämänpolku on erilainen <3

Jäit kyllä harmittavan lähelle opiskelupaikan suhteen. Ymmärrän tunteesi niin hyvin. Itselläni kävi sama juttu, että jäin pisteen päähän ja loppujen lopuksi ensimmäiselle varasijalle. Kesällä se harmitti niin paljon kun tuntui, että puolen vuoden työ olisi mennyt ihan hukkaan, vaikka eihän sellainen urakka ja kokemus koskaan hukkaan mene. Se hetki ei vaan tuntunut todelliselta, että kävikö tässä muka oikeasti näin. Mutta toisaalta se, että jäi niin lähelle oli aika kasvattava kokemus. Oppi ottamaan myös vastoinkäymiset vastaan ja hyväksymään ne. Nyt tulee myös pidettyä omista haaveista entistä tiukemmin kiinni ja tehtyä paljon töitä sen eteen, että haave tulee vielä toteutumaan.

Ihanaa kun laitoit kommenttia 😊 Ja mukavaa päivänjatkoa.
merenhelmi.indiedays.com
tiia
,
Hei, kiva kun vastasit, ja vieläpä näin pitkästi. Tottakai suölakin on muutakin elämää kuin blogi ja joskus on kiireistä yms, mutta kun oon niin liekeissä aina näistä opiskelupostauksista, saa motivaatio puuskahduksen ainakin mussa esiin, hieman laiska kun olen :d ja tosiaan asun kaustisella, että täältä on sinne kuitenkin matkaa. Kiitos kuitenkin tarjouksesta, olisi kyllä hienoa rupatella lempibloggaajani kanssa joskus ihan face to face 😊 mutta ei siis hätää, kiitos kun vaivauduit kuitenkin vastailemaan !
merenhelmi,
Moikka Tiia ja oikeesti tosi kivaa kun laitoit kommenttia! En itsekään oikein ymmärrä, miten viime viikko oli yhtä kiirettä, mutta onneksi nyt on vähän rauhoittunut 😊 Mutta aivan ihana kuulla, että opiskelupostaukset motivoivat, pidän sen mielessä! 😊

Aivan ihanaa ja energistä viikkoa sinulle 😊
merenhelmi.indiedays.com