Päästin irti

Tänä viikonloppuna sain viettää ehkä yhden elämäni parhaimmista viikonlopuista. Ei tehty mitään siitä meidän perheen tavallisesta viikonlopusta poiketen (paitsi kävimme mattopyykillä!), mutta syy tähän onnistuneeseen viikonloppuun oli yhden pienen, mutta sitäkin tärkeämmän asian huomaaminen.. Nimittäin stressistä irtaantuminen! Rakastan bloggaamista yli kaiken ja uskallan varovasti väittää, että rakkauteni nykyistä (miten ihanalta tuntuukaan kirjoittaa...) työtäni kohtaan välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle. Nyt huomaan itsekin, että olen löytänyt tämän tekemiseen uudenlaisen otteen, olen ikään kuin osannut vapautua tämän blogin kanssa.
Nykyinen elämäntilanteeni on tarkoittanut blogin suhteen sitä, että viikonloppuisin olen väkertänyt teille seuraavan viikon blogikirjoituksia valmiiksi.. Tässä yksi viikonloppu minulla meni esimerkiksi niin lauantaina kuin sunnuntainakin blogiin lähemmäksi se 10 tuntia, sillä tein ahkerasti teille seuraavan viikon postauksia valmiiksi. Arkiviikko minulla on ahdattu niin täyteen luentoja ja itsenäistä opiskelua, että koen parhaimmaksi tehdä vähän etukäteistyötä viikonlopun vapaina, vaikka kirjoitan uusia blogikirjoituksia myös viikollakin opiskeluidenkin ohessa.
Ennen otin ehkä vähän liikaa paineita blogistani viikonloppuisin ja maanantaina koulun alkaessa olin entistä väsyneempi, sinnittelin kahvin voimalla luennosta toiseen ja sitä rataa. Tein itse itselleni sen stressin, tietynlaisen paineen "täydellisestä" blogista..
Kunnes huomasin, että voi sitä toisellakin tapaa elää. Se oli eilinen kun havahduin.. En alkanutkaan etsimään silmät ristissä lauantaiaamuna heti ylös päästyäni sitä "to do" blogipostaus listaa, vaan annoin itselleni rauhallisen aamun - itseasiassa koko viikonlopun. Nautin olostani lenkkeilemällä kauniissa syksyisessä ilmassa, leivoin juustokakun, tein siskojen kanssa vaahtokarkkikaakaota, pesin mattoja rannalla, otin aurinkoa terassilla, lakkasin kynnet kaikessa rauhassa, saunoin perheenjäsenteni kanssa, sytyttelin kynttilöitä pitkin taloa, mietin äidin kanssa uusia sisustusideoita meidän kotiin, tein hiushoidon, keräsin marjoja, syvävenyttelin tunnin...
Mitä sainkaan? Sain tuhannesti uusia mielestäni todella hyviä blogikirjoitusideoita ja teinkin monta postausta siinä kaiken sivussa valmiiksi (jotka ovat mielestäni oikein onnistuneita), vaikka en istunut aamusta yöhön tässä koneella ja tehnyt sormet syyhyten seuraavan viikon blogikirjoituksia valmiiksi.. Annoin itselleni luvan rentoutua, annoin itselleni anteeksi sen, etten tee blogia kymmentä tuntia päivässä kun on viikonloppu ja pitää tehdä niin, ja annoin itseni myös levätä.
Kun kehoni (ja mieleni) olivat astetta levänneempiä uudet ideat ikään kuin tulvivat mieleeni ja teinkin monen monta blogipostausta viikonlopun aikana ihan tosta vaan valmiiksi... Tämä oli oikeasti ehkä parhain kokemus minkä olen kokenut pitkään aikaan... Nimittäin minä jos joku olen kova stressaamaan ja havittelemaan täydellisyyttä, mutta voi miten suoraan sanottuna huojentavaa oli löytää elämään astetta rennompi ote.
Ei mulla muuta... Vaikka sanottavaa näköjään olikin muutama rivi. :D Halusin vain jakaa kanssanne tämän asian.. Kun ei stressaa ja ota paineita jostain asiasta, se alkaakin yhtäkkiä sujumaan kuin tanssi ja ihan huomaamatta! Stressi ei tee hyvää kenellekään.
Kuvissa poseeraavaat Indiedays Inspiration bloggaajat, minun rakkaat perheenjäsenet Lempi ja Anette, joiden elämänasennetta ihailen!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

maiju
maiju,
Oletteko kaikki kolme siskoksia? 😊
merenhelmi
merenhelmi,
Minä ja Lempi ollaan siskoksia 😊

Anette on meidän perheelle todella läheinen - minulle ja Lempille hyvä ystävä ja _kuin_ perheenjäsen!! 😊 <3
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229